Řepka, kukuřice, jiný partikl

Jak můžu nechat dlouho namočenou řepku nebo jiný partikl, abych nemusel mít srach, že se znehodnotí nebo dokonce skvasí?Autor diskuse: Bobertik - Profil , 21.2.2010 všeobecné - nástrahy, návnady


Jaký partikl nejčastěji pužíváte?

A) řepka25%

B) kukuřice57%

C) pšenice5%

D) hrách0%

E) tygří ořechy3%

F) konopí6%

G) len1%

H) proso0%

I) koupy3%

J) jiný - napiště do diskuze jaký1%

Od 21.2.2010 hlasovalo 110 čtenářů.

7x v oblíbených a 1x v ignorovaných.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

NROMIČEK - Profil | Ne 22.1.2012 14:52:55

Nazdar,ja používam po celý rok patikel na feeder,ktorý si pripravím ešte v apríli.Uvarím tvrdú kuku,potom presypem do vedra,pridám pšenicu,repku,konope,kilo cukru a zalejem vodou.Na druhý deň pred varením pridám dve kilá mrazenej kuku a varím pokiaľ nezačne praskať pšenica.Potom to nalejem spolu s vývarom do 7 dcl pohárov z uhoriek a sterilizujem 2x20 minút,lebo kukurica má tendenciu kvasiť.Toť všetko.Používam celú sezónu a najviac záberov je vždy na pšenicu.Ale na tú tvrdšiu kuku je to zasa takmer vždy kapor.Vždy vysypem jeden pohár aj s vývarom do vedra,pridám krmivo a je to.

Nmates202 - Profil | Ne 22.1.2012 14:43:52

Bobertik - >> Většinu z partiklu nechávám namočeno přes noc max jeden de a většinou nevařím(maximálně chvilku povařím kuku).

A naopak u Kukuřice zkvašení nevadí:
http://www.mrk.cz/r/atlasy/nastrahy_navnady/nastrah​y/rostlinne/obilniny_a_jine_plodiny/kvasena_kukuric​e_jako_nastra_i_navnada_/
Je tak pro Kapra a hlavně Amura lákavější.

U konopí jak kdy, to většinou nechám namočené celý den, protože naklíčí a je tak atraktivnější

A pokud jsem líný, mám v záloze pytlík už hotového Partikl mix II od Chytila.
http://chytiljsem.cz/shop/index.php?page=shop.produ​ct_details&flypage=vmj_naru.tpl&product_id=485&cate​gory_id=7490&option=com_virtuemart&Itemid=78

NKockopes - Profil | Ne 22.1.2012 14:42:11

Pvl >> ptám se kvůli tomu, že bych raději než krmit boiliesem, tak ho ochutil kukurici na tu příchut co má boilie

NPvl - Profil | Ne 22.1.2012 14:33:53

Kockopes >> Je to každého věc -- Připadá mi jako když si chci dát rybu k jídlu a naprdím na ni česnek . Kuku má svoji osobitou vůni a proč k ní přidávat ještě nějakou esenci ? Je to stejné jako u výše zmiňované ryby . Chuť rybího masa vlastně přerazím česnekem -(např)

NMakrelobíjec - Profil | Ne 22.1.2012 14:33:03

Bobertik - >> Ave stalo se mi,že jsem se chystal na fišle,ale na konec jsem nejel a už jsem měl uvařenej kybl kuku měl jsem ho měsíc ve sklepě měěnil jsem každej tyden vodu a pohoda .A jen namočená kuku taky vydrží ve sklepě dlouho stačí jen měnit vodu .Podotýkám ,že mám velmi studenej sklep vlétě 6c.

NKockopes - Profil | Ne 22.1.2012 14:26:32

Bobertik >> mě by spíš zajimalo jesli varem ta esence nezkazí nebo tak, a jesli je ta kukuřice pak lákavější

NBobertik - Profil | Ne 22.1.2012 14:23:46

Kockopes >> zkoušel jsem to s medem, celkem to šlo

NKockopes - Profil | Ne 22.1.2012 14:21:53

zdravím nezkoušel někdo vařit kukuřici s přidání esence nebo dipu do vody??

NWidlefix - Profil | So 13.3.2010 11:52:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Bobertik >> konkrétně se jedná o mléčné kvašení pšenice pozná se to tak, že se na vršku vytvoří takový bílí zákal pak je směs připravena

NBobertik - Profil | Pá 12.3.2010 20:38:40

Widlefix >> jak moc nakvasit?

NWidlefix - Profil | Pá 12.3.2010 13:11:37

Horda >> co by si řekl na to neskladovat to ve sklepě, ale naopak nechat kukuřici nebo směs pšenice a řekpky pěkně nakvasit, na přehradě se nám to náramě osvědčilo uznej kolikrát se ryba dostane k takto zakrmeným místům po několika dnech kdy už pártikl stejně začíná kvasit a kapři jsou při krmení na těchto místech kolikrát neopatrní :)

NMattys - Profil | Pá 12.3.2010 12:31:04

Já povařím kukuřici cca 40 minut a poté ji na den dávám do roztoku vody, melasy a sušeného mléka. To celé den před příjezdem k vodě. U vody to musím ihned spotřebovat. Potom dokrmuju řepkou, kterou namáčím až u vody dle potřeby.

NHorda - Profil | Pá 12.3.2010 12:27:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Řepka vydrží namočená tak dva dny, kukuřice taky, ale dost záleží na teplotě, já když si kuku chystám na předkrmování dva - tři dny dopředu tak ji mám po uvaření ve sklepě, aby nezačla brzo kvasit, řepku bych chystal až v den lovu příprava je pohodlná i u vody.

NPvl - Profil | Pá 12.3.2010 12:19:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Bobertik - >> N Fishing Team Romeo - ® Čt 11.3.2010 12:32:58 - Myslím si, že už nebude tak učinná . Bude dost vymáčená

NČendík - Profil | Pá 12.3.2010 12:14:16

Já používám vařenou kukuřici, řepku a konopné semínko, které po povaření též vypustí takový hustý olej, který na sebe velmi dobře "váže" ostatní příměsi. Většinou to doplním o strouhanku, někdy přidám i povařené konopí, trošku soli a cukru, případně to ještě dochutím.

Nladikxxx - Profil | Pá 12.3.2010 12:00:42

mrkáč >> zkus nějaký booster,nebo lososový olej a pod.

Nmrkáč - Profil | Pá 12.3.2010 9:57:34

ladikxxx >> dobrý den.
chci jse zeptat?mam pelety bez aroma a chtel bych je nejak chutově spestřit?poradí my někdo čím je mám na aromatit?nebo je s nečím máčet?aby jse my zase nerozpustili?

NFishing Team Romeo - Profil | Čt 11.3.2010 12:32:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pokud měníš vodu...tak i 2 týdny!

NRobert1 - Profil | So 27.2.2010 11:45:21

ja osobne kukurici povarim v kotli s melasou..az je uplne mekka..pak pridam spařenou řepku..

NAnýzový dědek - Profil | So 27.2.2010 11:44:01

Zkus jako partikl na prilakani pouzit psi nebo kocici granule. Tim, ze plavou dobre lakaji ryby.

Njindřich81 - Profil | So 27.2.2010 11:38:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

nenechaval bych to v teple jinak to skvasí i za dva dny

NBobertik - Profil | So 27.2.2010 11:34:01

Ještě nějaké rady?

NBobertik - Profil | Pá 26.2.2010 22:23:26

díky za příspěvky, ale piště další, prosím

NKOLIBŘIK - Profil | Po 22.2.2010 15:05:53

Bobertik >> Zdravím.Dobré téma,jak zastavit na prostřeném partiklovém koberci kapra aby návykově poté vyhledával naše bud lahodné boilís nebo vonavé pelety.Rybáři jsou velice důmyslní a umí připravit pro naše miláčky vážně štědrovečerní hostinu téměř pocelý rok.Rád přispěji i svým receptem,není to tajemnstvý kuchaře ale dlouhodobá zkušenost a někdy i velké zklamání nebo nečekané překvapení.Tak u mě na takový prostřený koberec nesmí chybět opražené na sucho konopí,spařená řěpka sladkou vodou,kvalitně namočená cizrna,nabobtnalá červená fazole,mléčná kukuřice a na čtvrtky vařené neoloupané brambory.Tento kompot je jako brzdící složka pro kapra ale i pro amura dost dobrá brzda.Není sice nejlevnější ale je velice odskoušený.Velkou roli v tomto kompotu tvoří ty vélké kusy vařených brambor ,proto že ty nesní nikdo jiný nežli kapr.Konopí je návykové tak že ryby se vrací a ryjí sájí a převrací dno.Je však velmi důležité množstvý těchto druhů lahůdek namíchat to správně.Čeho víc a čeho mín záleží už jen na samotném rybáří a jeho zkušenostem s chytaným revírem.Echolot je výborný pomocný kuchař.Ješte je důležité tento druh kompotu něčím nadipovat nebo posílit.Já používám tekutý dip Olihen nebo Mušle a jednu lahev medu.Rád jsem se s vámi podělil proto že stejně to je jen poloviční ůspěch zbytek už je pouze inteligence samotného rybáře.Samozřejmě je to jen můj osobní názor na tento možná pro rybáře známý recept,každý z nás si přece může rozhodnout čím bude krmit.

Nnumen - Profil | Po 22.2.2010 11:09:57

Skvělá je i hořčice,ale bohužel ji milují i cejni. Jinak kdysi mi začala kvasit doma řepka s pšenicí. Přemýšlel jsem co stím. Nakonec jsem to rychle vysypal do chovného s kapříkama. Mohli se zbláznit. Tak jsem s tím začal krmit i na normální vodě a ejhle, ono to funguje lépe ,než obyč uvařená. Teď chytám spíš feeder ,ale do krmení to používám pořád. Hlavně řepku,hořčici a konopí. Dobrá je i lehce pražená řepka,ta pak fantastisky voní.

NTesiik - Profil | Po 22.2.2010 7:38:31

Já míchám pšenici + řepku + kukuřici... Pšenici také namočím a povařím - pěkně nasaje vodu a asi tak 2x zvětší svůj objem. (nejlépe když pšenice už má ten zelený stvol (klíčí). Řepku taky vařím - řepka vypustí olejíček a je pro rybu přitažlivější.. A kukuřici jen namočím aby mi trochu změkla a pak jednotlivé partikly smíchám ... Někdy jako doplněk přidám tygří ořech. (Velice dobrý)

Ngrasel - Profil | Po 22.2.2010 5:43:47

Řepka není partikl,ale psychopat :-))))

NHomer - Profil | Po 22.2.2010 2:37:34

Pšenici, řepku a konopí připravuju v termosce. Stačí zalít vřelou vodou a nechat 5 - 6 hodin.

NCloud - Profil | Ne 21.2.2010 20:14:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Taky raději nechává partikl zkvasit.Dá se to pak označit za Předtrávený partikl.Dochází ke štěpení obsažených cuků.V Anglii při lovu kaprů používají převážně hodně zkvašenou kukuřici.