Uzavření revírů při zarybňování - váš názor

Určitě jste se setkali se situaci, kdy k vodě přijede rybářká avie s novou rybí osádkou a kolem břehu už sedí masaři a čekají až to tam z náklaďáku vysypou a už je mrskají. Myslíte si, že by bylo vhodné po zarybnění revír na pár dní uzavřít? Já osobně jsem toho názoru že jo, jenže zrovna na dobříšsku a příbramsku se to nestává takže co se nasadí je pomalu do týdne v mrazácích masařů.
Autor diskuse: Dobříšák - Profil , 13.2.2010 všeobecné - ostatní

baitruner2 - Profil | Ne 21.3.2010 1:58:56

radeknom >> Ahoj tak s tim nasazenim mensich ryb se Mi zda taky dobry ¨(jak si popsal nize)napad,ale myslim,ze i To by asi nezabranilo tomu masakrovani po nasazovani.Hold nekteří jedinci proste berou vse co se jim povesi na hacek?!A jak psal Dobrisak s tim zapsanim 1 kapra a dalsi jsou odneseny domu po tajnu tak To uz je celkem taky tady u Nas v okoli zname!Proste jak rikam Ja:Je To proste v lidech a kdyz To lidi nepochopi tak To bude vzdycky tak.!A To se podle Me neda jen tak zastavit bud hajenim ryb,nebo daneho reviru.:-( (Ale napad je To dobry alespon podle Me)
PS:Vim,ze To nekteří myslime dobre,ale doba je proste takova jaka je.

radeknom - Profil | So 20.3.2010 19:35:15

baitruner2 >> ahoj,...už jsem tu svůj názor psal. Ale u nás hájení funguje, je to kole m14 dnů, ale to až tak nepomůže. Myslím si, že hájení ryby by bylo účelnější. Ovšem pokud ještě někde neexistuje ani hájení revírů, tak aspoň to bych zavedl, když už nic jiého,.. tak alespoň to by prodloužilo o něco ten život rybí ze sádek, ovšem poze na krátkou chvíli... :-(

baitruner2 - Profil | Ne 28.2.2010 19:15:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dobříšák >> Zdravim a souhlasim s tim cos napsal v zadani otazky.Uz jsem mel tu moznost videt jak prijela ta Avie a zacala sypat kapriky do vody a na protejsim brehu se pak priblizovali mistni rybari bliz a bliz ke fleku kam To vysypala!Chytali je o tom zadna.Bylo To teda na rece(Slapy).
A taky se priklanim k tomu,aby se To nekdy do budoucna nak poresilo bud hajenim reviru na nejakou dobu,nebo hajenim nasazenych ryb.
PS:Treba na Berounce na 1 useku se ten usek zavre na tyden kvuli zavodum.Tak proc by neslo udelat tohle To pri vysazovani ryb.

Borkala - Profil | Ne 28.2.2010 18:58:24

u nas MO Karvina to mame vždy od 15.10 do 15.11. hajeni kapru. během těchto dni se napoušti násadáci. 16.11. jsou potom jatka. souhlasim s tim hajenim. kapr se aspon trochu rozjede a zabydli.

Janvrba - Profil | Ne 28.2.2010 18:54:54

radeknom >> Souhlasím s Redeknom, chytat ano,ale po určitou dobu nebrat nasazovaný druh ryb.

kopecek - Profil | So 27.2.2010 13:55:34

některé malé kolínské revíry se zavírají, ale po uzávěrce první den, stejně masaři nachytají dost. Jediná šance je chyť a pusť na celém revíru.

Anýzový dědek - Profil | So 27.2.2010 13:50:00

Dobříšák >> Neni treba zavrit cely revir. MO, ktera ho obhospodaruje muze vyhlasit treba 14denni zakaz lovu kapra ci jine ryby. Nebo ne?

Dobříšák - Profil | So 27.2.2010 13:30:50

Čendík >> To s tebou souhlasím, to zamrzí když si vyjedeš k vodě a je zavřená. Ale tady by pomohlo to jak bylo psáno v úvodu. Po nasazení revír nezavírat, ale zavést dobu hájení nasazené ryby. Nasadí kapra, tak bude 14 dní hájenej. Kapr se rozjede, párkrát se píchne a bude opatrnější. Rybář si zachytá jen úlovek pustí, tohle by možná bylo řešení, které by zatraktivnilo mnohé revíry po celý rok a ne jen po nasazení.

KOLIBŘIK - Profil | So 27.2.2010 9:05:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dobříšák >> Zdravím.To o čem tu píšete bulo odedávna jasné.Jakmile se rozhodlo že se dají ryby na určitý revír,voda se zavřela a to minimálně na čtrnáct dní.Mělo to své ůčely.Ryby se měli šanci rozjet po celém revíru s aklimatizovat po převozu a hlavně proč se to dělalo jsme byly mi nepokojní rybáři.Kolovala zpráva už předem o nasazování ryb.Rybáři se sjeli jen co Avie odstartovala a začal nehorázný masakr který zkončil až když se záběry vrátili ke svému standartnímu chodu což znamenalo celý týden nic.Byl jsem svědkem jak místní domorodci vyluxovali revír za týden.Takřka neexistovalo zapisování ůlovků.Ráno tři a odpoledne také tři.Rybářská stráž která za normálního stavu chodila téměř s pravidelností najednou zmizla.Objevila se až po boji.Bylo mě z toho tenkrát na zvracení.Přípomínalo mě to jako když za totáče přišli banány.Místa u vody si místní předávali jako autíčka na matějské pouti na autodráze.Raději jsme odjeli.U nás je pravidlem že se taková voda zamkne na tři neděle a porybní zdvojnásobí hlídky.To je spravedlivé jak k rybám nasazeným tak i k nám samotným rybářům

Ati - Profil | Út 16.2.2010 17:37:03

Čendík >> Znám už jsem to stejné párkrát zažil.

Tichej - Profil | Út 16.2.2010 17:36:46

tomashr >> to by taky mohl bejt důvod proč se další rok nasadí míň.Nezapsaná ale odnesená ryba ofiko zůstává přece v rybníku:-)) tak za dvacet let už pro rybu nebude voda v rybníce:-)))

tomashr - Profil | Út 16.2.2010 17:25:51

Já se dost jednoznačně kloním k názoru, že kapři násaďáci, stejně jako duháci, se do vody sypou proto, aby se vychytali, na tom není co řešit. Různé "hrátky" s hájením revíru často udělají víc škody než užitku.
Jiná věc jsou ale kontroly - já bych sice revír nehájil (nebo jen krátce), ale udělal po vysazení docela masivní zátah RS na kontrolu zapisování a přirozeně i dodržení limitu dva na osobu. Finanční toky v svazu jsou totiž postavené tak, že je vlastně pro MO úplně ideální, pokud si to lidi vychytají a poctivě zapíšou - ovšem právě jen v případě, že to zapíšou - mělo by se čelit těm nešvarům jednoho zapíšu a druhého hned "odešlu" po známém od vody a pokračuji...

SimonKratky - Profil | Út 16.2.2010 17:06:35

luft >> ;No a to je jeden z mála,takovejch znám i já dost a snima na ryby nesednu nikdy.Když už beru rybu a že to je málokdy tak maximálně rodičům,at si lidi berou ryby ale rozumě a pro sebe.AQ doufám že se ty sousedi po tom kaproj posrali:-))))

Tichej - Profil | Út 16.2.2010 15:24:38

Programátor >> jo je :-)

Programátor - Profil | Út 16.2.2010 15:16:36

no vida co se děje za prasečince... a slušnému rybáři pak nechtějí povolit lov nonstop. tak kde to jsme? :-) přece masař si to svoje maso nachytá přez den a v noci ho tráví né? :-) je to celé postavené na hlavu... :-)

Tichej - Profil | Út 16.2.2010 15:04:19

tomko >> PROČ JSI NEVOLAL POLDY?Stačí opsat SPZ auta a oni by si ho už odchytli:-))

b.gun - Profil | Út 16.2.2010 14:55:46

TomK78 >> Jeden by nabyl dojmu, že jsou to již kodifikovaná synonyma ...

kakr - Profil | Út 16.2.2010 14:54:40

tomko >>
Kapr je ryba konzumní, ke konzumaci určená.Pokud je uloven a přisvojen v souladu s legislativou,je vše v naprostém pořádku.

TomK78 - Profil | Út 16.2.2010 14:53:04

b.gun >> A to ještě nevíš, že většina masařů jsou pražáci :-)

TomK78 - Profil | Út 16.2.2010 14:52:21

tomko >> Hele nefňukej nad zlým pražákem. Příště buď hrdina a zavolej policii. To můžeš i ty. Ono je ale jednodušší naříkat na MRKu na porybné, co?

b.gun - Profil | Út 16.2.2010 14:51:26

tomko >> Ten "zlej pražák" je bytost vskutku démonická, beroucí na sebe tisíc podob a vyskytující se v jednom okamžiku na rozličných místech. Tu kapraří, tu sumcaří, onde pro změnu zase muškaří, ale ať činí to, či ono, vždy je původcem všeho zla tohoto světa ...

tomko - Profil | Út 16.2.2010 14:47:57

maximalni pocet ryb za rok,by to asi taky moc neresil,protoze spousty rybaru ani ty ryby nezapise a udelat minimalni miru na kapra kolem 50cm,kdyz jsi muzou tech 35 cm odnest vice,take nema reseni,vse je problem nenazranosti.

tomko - Profil | Út 16.2.2010 14:42:01

Vse je problem masaru,byl jsem svedkem na reviru,kdy na podzim doslo k nasazeni ryb do prehrady a nejakej prazak s odpovedi,ze tam krmi celej tejden bojku,tak si jich odvezl dvanact s sebou domu,aby se mu trosku vratily naklady,ktere do toho vlozil,bohuzel RS nikde!Vsem slusnym rybarum Petruv Zdar

Čendík - Profil | Út 16.2.2010 14:07:23

Mrknato >> kdyby to bylo možné vysazovat jednotně, nebylo by to špatné. Všichni bychom o do bě hájení věděli a rybáři by nepodnikali hromadné nájezdy na určité revíry, protože by se vysazovalo ve stejnou dobu všude. Mělo by to jen tu nevýhodu, že po dobu hájení, což by v tomto případě bylo např. 1 týden v březnu a jeden týden v září, by si rybáři nemohli zachytat nikde ( a třeba na podzim při vysazení kaprů ani zavláčet nebo chytat dravce jinými způsoby - pokud by to nebylo nějak výslovně uvedeno ).

Mrknato - Profil | Út 16.2.2010 9:41:17

Čendík >> A co to udělat jako volby, v jeden den. Máme jednotný svaz, i jednotná družstva, tak proč nevysazovat jednotně všude, např. 10.3 a 24.9. ?

Čendík - Profil | Út 16.2.2010 9:37:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

S tím hájením bych souhlasil, ale má to jeden problém. Většina organizací nechce kvůli nájezdům ostatních rybářů zveřejnit, kdy vysazují ryby. Je to pochopitelné, ale když ty ryby potom hájí, tak se může stát to co mě - jel jsem kdysi po delsí době v sobotu na celý den na ryby asi 50 km od Brna na revír, kam jsem se moc těšil a kde jsem už dlouho nechytal a když jsem tam ráno dojel, byla tam přibitá cedule, že jsou ryby z důvodu vysazení týden hájeny - hájení končilo následující den. Dovedete si představit to zklamání - tolik jsem se tam těšil, cesta stála dost peněz a přejíždět narychlo někam jinam bylo skoro nemožné, protože ranní chytání ( a tím prakticky celodenní rybářský výlet ), vzalo za své. Jelikož si myslím, že organizace nejsou schopny rybářskou veřejnost o době hájení při vysazování plošně informovat a obyčejný rybář se to ani nemá možnost pokud jede na určitý revír dovědět, je možné, že se mi podobná situace může opakovat i několikrát do roka, což by mě i ostatním rybářům hodně znepříjemnilo život. V žádném případě mi nejde o to vědět, kde se ryby nasazují - naopak tam nejezdím, protože nesnáším vodu obleženou rybáři po 3 metrech vedle sebe a místo pohody u vody poslouchat jejich hádky nebo sprosté nadávky např. kvůli přehození a pod., což se dosti často děje. Ale když už si " utrhnu " volnou sobotu na ryby a zláště když jedu někam dál a zjistím, že je tam rybolov zakázán z důvodu hájení, mám celý den zkažený, protože vím, že se třeba k vodě dostanu na celý den až za několik týdnů a co když se bude situace na jiném revíru opakovat ?