Muj lov - aneb trocha ucty by neskodila

Zdravim,
uz delsi dobu si pohravam s myslenkou zeptat se lidi, co je vede k tomu aby verejne prezentovali fotografie ulovku bez jakykoliv ucty a esteticky stranky. Jakou hodnotu maj fotky ryb v koupelnach nebo obejvacich, od bahna ci pisku, fotky ryb ktery jsou hajeny nebo ani nemaj miru. A v posledni dobe tomu vsemu nasazujou korunu fotky mrtvejch duhaku z direk...
Ja nemam nic proti hezky fotce a je mi vcelku jedno jestli si dotycnej rybu pak vezme nebo jestli ji pusti. Co ovsem nechapu jsou vyse zminene fotky. To mame opravdu takovou potrebu se chlubit podobnym hnusem ??
Nemela by mit sekce muj lov jeste moralni pravidlo na co se chceme divat a na co ne ? Precejen pokud si mladej zacinajici rybar prohlidne fotky ostrilenejch pardalu ktery k rybe nemaj vubec zadnou uctu tak jak to bude vypadat az se i z nej stane onen ostrilenej pardal....
Autor diskuse: Ladinek - Profil , 4.2.2010 všeobecné - ostatní

Vadi mi zakrvaveny, zabahneny a jinak hnusne vyfoceny fotky v Muj Lov ?

A) Nevadi, mam rad krev12%

B) Vadi, ale nezblaznim se kvuli tomu64%

C) Vadi a prime me to vytaci19%

D) Muj lov uz radsi nesleduji4%

E) nevim, zajimaj me pouze fotky kapru1%

Od 4.2.2010 hlasovalo 228 čtenářů.

Ladinek - Profil | So 24.4.2010 12:28:52

Lauri >> ja nerikam, ze to musi sledovat porad, ale nejakou formu by to mit melo, jenze na formu se kasle a dulezity jsou jen pocty IP adres navstivici server, tj. vic penez z reklamy...nejaka ucta je az na druhy koleji.

malamut - Profil | Po 19.4.2010 16:36:40

meteor >> já nechci zasírat diskusi příspěvky mimo mísu ale za svým si stojím. To, že je vše řízené "shora" je mi jasné.

meteor - Profil | Po 19.4.2010 14:32:12

malamut - >> OT: to jsou teda silácké řeči o parazitování :-) neznáš přísloví "ryba smrdí od hlavy"? Tou "hlavou" je v tomto případě naše politická scéna anebo si tam můžeš dosadit náš malý středoevropský národ, díky (i) jeho obecným vlastnostem státní správa vypadá tak, jak vypadá.
A doporučuji ti si nastudovat státosprávu - hlavně přerozdělovací funkci - abys neměl pocit, že "živíš" příživníky :-) a jen pro jistotu: nepracuji ve státní správě.

sumec83 - Profil | Po 19.4.2010 14:17:45

tady si někdo začíná hrát na cenzora, je mi úplně jedno zda je ryba trochu od písku nebo položená v trávě a už vůbec mi nevadí zda je ryba vyfocená v kuchyni či ve vaně. Doprčic co bych si jí nevyfotil třeba na střeše, tady je to rybářský servr a né poradna Marty Kubišové, Mimochodem můžete mi říci co je tak špatného na mrtvých granuláčích na sněhu, vždyť se nasazují za jediným účelem.

Lauri - Profil | Po 19.4.2010 14:06:12

Ladinek - >> máš pravdu, že by měla rubrika Můj lov vypadat jinak, ale jak toho chceš docílit? To by MM nesměl odejít od MRKu ani na záchod aby to stále hlídal a mazal nevhodné příspěvky. A kde by ta hranice mezi přípustnou a nepřípustnou fotkou? Je to v každém z nás jak rybu bude fotit nebo chovat se k ní po vylovení. Než jsem si zvykl na nepsaná pravidla MRKu, tak jsem si na své fotky z mých začátků vyslechl také samé záporné komentáře, ale snad mi to něco dalo. Tvůj návrh bych bral, jen nevím jak by toho šlo docílit.

Slaughter Maniak - Profil | Ne 18.4.2010 15:10:13

b.gun >> osočování někoho z pytláctví na nesvazových vodách a zároveň mít v portfóliu fotky línú z nesvazovky volá minimálně po sebereflexi.... ukenčeme reději tuto záštiplnou při s pozdravem Petrův Zdar...

malamut - Profil | Ne 18.4.2010 13:44:30

b.gun >> obávám se, že AOPK je jednou z organizací, žijící z práce, potažmo daní té slušnější části obyvatelstva, aniž by poskytla již miňovanou jakoukoliv protihodnotu.

Slaughter Maniak - Profil | Ne 18.4.2010 13:41:19

b.gun >> spravovanou sotva.... jedinej kdo tam něco spravuje je bohužel malá hrst nadšenců "lovících mimo revíry" samozřejmě pokud jde o patřičné oprávnění neměj strach vše je na dobré cestě...

b.gun - Profil | Ne 18.4.2010 13:34:31

malamut >> Jde o vodní plochu ve vlastnictví státu spravovanou Agenturou ochrany přírody a krajiny ČR, která není vyhlášená rybářským revírem. Lov ryb udicí lze provádět pouze v rybářském revíru, případně formou odlovu v rybníkářství. Lov ryb udicí bez patřičného oprávnění je pytlačení. Pokud tedy chce někoho napadat za nedodržování pravidel, měl by začít nejprve u sebe ...

A poznámku o živení někoho přecházím, sama o sobě svědčí mnohé především o tobě ...

Marian22 - Profil | Ne 18.4.2010 13:27:30

Jedna sa cisto o esteticku zalezitost. Mrtvej rybe je to uz podla mna uplne jedno. Ja osobne ryby pustam a uvital by som co najviac revirov s rezimom "chyt a pust". Fotografia sa prezentuje viac menej sama. Tu zlu len prebehneme a nic nas pri tom nenapadne, pri tej peknej sa zastavime a velakrat ju v duchu aj ocenime. Nepekne foto jednoducho odignorujem aj keby tam bola neviem aka velka ryba.Fotky z kupelni su nepekne, ale nema vyznam zbytocne sa rozculovat.

malamut - Profil | Ne 18.4.2010 13:25:54

Slaughter Maniak >> státní zaměstnanec je proti tobě nějakej vysazenej, asi má málo svých starostí, snad by to šlo napravit... nemám rád státní zaměstnance, musím je živit aniž bych obdržel jakoukoliv protihodnotu. Tomu se říká cizopasení, čili parazitismus.

Slaughter Maniak - Profil | Ne 18.4.2010 13:23:48

b.gun >> ohledně toho pytlačení si se mohl rozepsat....to že na racáku chytám , ale zároveň uklízim to mi celkem ani nemusíš závidět, jinak ryb. lístek mám, členskej příspěvek sem zaplatil a brigádu mám odpracovanou.... nechápu že se tak čertíš.... za můj příliš pravdivý příspěvek do této diskuse na téma úcta k rybám???

Slaughter Maniak - Profil | Ne 18.4.2010 13:20:59

malamut >> nesvazová voda....

malamut - Profil | Ne 18.4.2010 13:20:21

b.gun >> a proč by nemohl SM chodit na Racák, je snad demoška. Co je to Racák?

b.gun - Profil | Ne 18.4.2010 12:59:10

Slaughter Maniak >> Je zajímavé, že se tu tak vehementně předpisy ohání někdo, kdo je sám nedodržuje. Až přestaneš pytlačit a chodit chytat ryby na Racák, pak můžeš začít někoho umravňovat a peskovat za nedodržování předpisů. Do té doby jsi pouze pokrytec, kázající vodu a pijící víno, dodržující pouze to, co se ti osobně hodí ...

foxxx - Profil | Ne 18.4.2010 12:51:09

Slaughter Maniak >> Ty taky budeš zřejmě dost zvrácený....ale trochu jinak!

Slaughter Maniak - Profil | Ne 18.4.2010 12:44:28

vzhelem k :
VII. Zacházení s ulovenými rybami
Při vylovování ryby je osoba provádějící lov povinna zacházet s ní šetrně. Rybu, která se vrací zpět do vody, je potřeba uvolnit z háčku bez zbytečné manipulace, pokud možno ve vodě. Pokud vězí háček hluboko v jícnu ryby, je nutno jej odstřihnout (odříznout). Za hrubé porušení tohoto ustanovení bude považováno vytahování ulovené ryby po břehu nebo její nešetrné vracení zpět do vody.

považuji všechny fotky ne kterých je objetí s rybou a přívlastek "vrácena vodě" za důkaz o porušení rybářského řádu....samozřejmě měření a vážení pouštěných ryb rovněž... Skupina jistých lovců "Egařů" zřejmě nechápe význam slov : bez zbytečné manipulace...... Přijde mi dost zvrácené považovat někoho, kdo ani není schopen dodržovat RŘ, za jakousi kapacitu či snad elitu potažmo objahovat jeho prohřešky pomyslnou "úctou k rybám"

Detreux - Profil | Ne 18.4.2010 12:34:40

MŮJ LOV není umělecká galerie, ale informační. A informační hodnotu má i fotka mrtvé ryby z koupelny, duháci na ledu nebo malej potočák sešitej trojhákem. To že je to hnusný, nehumální a neestetický je bohužel věcí druhou.

Ladinek - Profil | Ne 18.4.2010 11:02:22

Tak nam zacala pstruhova sezona a opet se to v "Muj lov" hemzi fotkama ze kterejch je mi smutno...

Slaughter Maniak - Profil | So 6.2.2010 15:36:55

někomu se nezdaj fotky s rozpáranejma rybama.... na druhou stranu mě přímo iritujou fotky s popisem : vrácena vodě.......oba dva případy pozbívají onu zmiňovanou profesionalitu

vydrák - Profil | So 6.2.2010 15:23:25

Santi >> Kolega Brčko je blb.

Santi - Profil | So 6.2.2010 15:16:12

Tak myslím, že kolega Brčko tomu dnes v ML nasadil korunu a tato diskuze se po včerejší plamenné diskuzi může klidně uzavřít..

Andrew - Profil | Pá 5.2.2010 21:25:57

KOLIBŘIK >> Dobrý večer, nechce se mi věřit, že Vaše rázná (z MÉHO pohledu neadekvátní, přehnaná a urážlivá) slova pramení jen z reakce na Váš první příspěvek v této diskusi. Máte problém s konkrétními diskutéry již z minulosti? Je také možné, že zadavatel otázky některé reakce smazal, v tom případě beru svá slova zpět.

smisa 3! - Profil | Pá 5.2.2010 19:51:30

Venca888 >> To je ale taky jedina hodnota,jakou taková fotka pro mě má,prostě se mi to nelíbí,nikomu ten názor nevnucuju. Tím nechci třeba říkat,že sem proti tomu,si ponechat nějaký pstroužky. Co takhle vyfotit se nějak kloudně s jedním a napsat,že sem jich dostal pět? Nemusí se přece dělat výřady,jako to dělaj myslivci po honu.

Venca888 - Profil | Pá 5.2.2010 19:39:35

smisa 3! >> já netvrdim, že je to kdovíjaká nádhera. Jenže na fotku roku to aspirovat nebude a je to pouze fotka s informační hodnotou.
Od pěknejch fotek jsou tu estéti, který držej kapra osum hodin v saku, v "lepšim" případě maj sumce uvázanýho lanem za skřele, aby ho mohli vyfotit živý v překrásný scenérii ozářený slunečnim svitem. Pak ještě připíšou "ryba vrácena voda" a krátkozraký tleskaj. Tomu říkám úcta k rybě

Jarmil Koloušek - Profil | Pá 5.2.2010 19:33:14

vydrák >> Dobrý večer vážený kolego,

máte pravdu s tím, že nelibé zacházení byť s mrtvou rybou ničí neposkvrněného ducha rybařiny, avšak to se nedá nic dělat. Já se s tímto chováním neztotožňuji a nesouhlasím s ním, avšak bohužel takový je trend (samozřejmě jen u některých vybraných rybářů) a v rámci akceptování vkusu jiných mi nezbývá, než mlčky přihlížet, co někteří rybáři vyfotografují. Mě osobně myšlenka této diskuse přijde ušlechtilá, leč špatně prezentována, neboť se snaží moralizovat jedince, kteří na svém jednání nevidí nic nemorálního. Jediné, co nám zbývá, je vyjádřit zde svůj názor, avšak s pokorou uznat, že každý má právo se vyjádřit. Profesionalita rybářského serveru nelze v tomto případě brát v potaz, jelikož, přiznejme si to, se zde diskutuje jak ve velmi neprofesionální rovině, tak i mnohdy na téma věru nerybářské. Já jsem rád, že my dva spolu s pár jedinci sdílíme podobný názor na fotografie, avšak bohužel nemůžeme své myšlenky a cit pro onu krásu přírody násilně vnucovat méně esteticky a romanticky založeným jedincům.

s pozdravem Jarmil Koloušek

seredan - Profil | Pá 5.2.2010 19:31:36

osobne tiež fotim ryby pri vode kvoli estetickosti,ta fotka má potom hlbší význam,ale nemam nic proti tomu ked nekdo foti rybu doma,na to može mat viac dovodov napr. že nema fotak pri sebe na rybách a pod.Je to každého vec.čo potom hovorite na fotky kucharskych receptov kde je ryba už kulinársky upravená,častokrát aj z hlavou?

vydrák - Profil | Pá 5.2.2010 19:26:56

KOLIBŘIK >> Já bych to taky tak tipoval.Nejspíš člověk nepracující,co se zaregistroval na MRK a po dlouhé dny a večery nic nedělání tahá rybáře za fusekli.

smisa 3! - Profil | Pá 5.2.2010 19:26:05

Máš pravdu,fotky vyrovnanejch duháků na ledu je nevkus a hnus. Přes léto je rubrika Můj lov super,ale teď se mi nelíbí. Možná někomu jo,nic proti tomu,ale mě to nepřijde na chlubení. Kdo chce,ať tomu tleská, ale já to nebudu. Čus

KOLIBŘIK - Profil | Pá 5.2.2010 19:23:28

vydrák >> Podle mě kamaráde tenhle taky ne.Ale je taky pěkný exot.

Venca888 - Profil | Pá 5.2.2010 19:18:07

KOLIBŘIK >> já si rád nechám poradit... ale rozhodně ne od lidí, jako jsi ty.
Proč bych měl stahovat ocas? Kvůli tomu, žes mě nazval zasranym komunistou? Kdepak chlapče... na mně nadávky neplatěj... to si zkoušej u vás v hospodě, případně doma v obýváku... :-)