Rybaření v moři

Dobrý den,
ocitla jsem se na pár měsíců v jižní Anglii u moře a napadlo mě začít rybařit. Nikdy jsem to nedělala a skoro nic o tom nevím. Chtěla bych Vás tedy požádat o pár rad pro úplného začátečníka:
1) můžete mi doporučit nějakou dobrou a levnou značku prutů na moře? Co jsem se zatím koukala, dají se sehnat až překvapivě levně - např. značka Shakespeare IN 2 za v přepočtu 350 Kč - nechci investovat příliš, ale bojím se, že když si koupím takhle levný prut, rozbije se mi cestou nebo až narazí na první rybu. Nebo je takováhle relace pro nenáročné rybáře normální?
2) potřebuji v této oblasti nějaké povolení k rybaření?
3) jsou nějaké speciální nástrahy na mořské ryby?
4) je velký rozdíl mezi pruty na moře a pruty, které se používají na českých rybnících? Ráda bych věděla, jestli bych mohla prut na moře potom používat i jinde.
Díky moc.
Autor diskuse: aaann - Profil , 17.10.2009 všeobecné - náčiní, doplňky

Macros - Profil | Ne 18.10.2009 11:51:23

a pokud si dobře vzpomínám povolení na řeku se dalo koupit na poště cca do 20 liber ale již si nepamatuji na jak dlouho .

Macros - Profil | Ne 18.10.2009 9:52:31

dá se použít kaprový prut ale v délce min.3,60 a se slušným blankem ceny v Anglo jsou o třetinu nižší než u nás přiblžně někdy v akci i více u nás když je akce také se najít slušná cena.Opravdu to chce prut aspon ty 3 lb zátěž bude se muset dát větší olovo at to letí co nejdál alespon v Bournemouthu když jsem pokukoval po škole tak měli spíše serf pruty aby se ušetřilo stačí kaprový ale ten typ co je psáno nahoře nevím.Osobně bych se vyptal v krámě a když řekneš ,že si je chceš vzít i dom na chytání určo tě poradí angličani jsou patrioti a alespon v krámu se mě snažili pomoc aniž by mě natahovali na ceně

Macros - Profil | Ne 18.10.2009 9:47:12

kde v jižní anglii ... jinak na moře používají serfové pruty loví tam z pláže .Chce to ráno jít časně se podívat na pláž nebo k večeru .Návnady na moře prodávají v každém krámu na rybařinu .Ideál se zeptat v obchodě s ryb.potřebami na řeku se prodávají povolenky ohraničené časově ,případně na soukromé revíry jsou to kluby alespon když jsem byl Bournemouthu tam to tak bylo v jeho okolí.Chce to prut nejméně 3 lb zátěž a silnější vlasec ,navíják aspon od vel.6000 cívky nebo ultegra jak má vel 5500 prostě at se tam vejde aspon 300 m , vlasce tl.0,30.Tahali z pláže docela velké ryby at je rezerva na hod i na zdolávání.

Salmon - Profil | So 17.10.2009 22:06:25

Je tady diskuze přímo o moři: http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=616693 a pak bych doporučil www.rybolovnorsko.cz, kde je toho spousta. I tady na MRKu jsou občal lidi ochotní se podělit o zkušenosti a poskytnout cenné rady.
V Anglii jsem nikdy nebyl, ale spousta prutů na moře se dá použít i u nás. Záleží ale, co chceš na tom moři chytat a hlavně jakým způsobem. V Anglii se myslím chytá hlavně ze břehu, takže mé zkušenosti z Norska budou asi o něčem jiném.
Zkus to nejprve tady na MRKu v diskuzi Rybolov na moři a tam je pár lidí, co v Anglii apod. chytali, nebo dokonce bydlí. Určitě ti někdo poradí.