Pouzivani clunu, problem ?

Pratele, stale casteji se setkavam rekl bych az prehnanou reakci RS na clun, byt jen vytazeny na brehu, casto i pri presunu bagaze po vode na misto lovu. Pouzivam nafukovaci Mariner s elektromotorem. Nescetnekrat jsem se letos setkal s neuveritelne nepratelskou rekci jen kvuli tomu, ze vubec clun mam, kdyby me kdokoliv z RS pristihnul u porusovani BP, bez reci odevzdam povolenku, ale neexistuje prece jakakoliv perzekuce ze strany RS, kdyz dodrzuju BP a nenajdou u me zadny jiny nedostatek ve vybaveni, nebo cemkoliv jinem. Nebo se mylim a muzu za to ze vlastnim clun prijit o povolenku ?
Zajima me nazor panu, Kakra, Kanice, Hrajiho a dalsich fundovanych, ostatni bezni rybari, prudici atd, zdrzte se nejakych obsahlych vylevu svoji spravedlnosti pripadneho napadani dekuji :-)
Autor diskuse: Dring - Profil , 2.9.2009 všeobecné - ostatní

želva - Profil | Pá 4.9.2009 9:35:40

Ahoj všichni můj oblíbený revír je Orlík.S RS na Orlíku mám dobré zkušenosti pokud se chováš
u vody jak máš jsi v pohodě zkontrolujou tě a mažou.Občas přijedou ještě druhý den,jen tak to okouknou zeptaj se co ryby a zase mažou.Opravdu záleží jen na lidech,kteří RS vykonávají.
Jsou pouze dvě skupiny.Ti co tomu rozumí a debilové.Těch druhých je bohužel více.Zkušenosti z jiných revírů.

kakr - Profil | Čt 3.9.2009 16:47:18

Turňa >>
Máš pravdu, kolikrát člověk zírá, co si lidé nechají líbit. Naše zákony jsou plné povinností, ale už bez sankcí za jejich neplnění. Základní znalosti svých práv (rybáři) najdou v zákoně, vyhlášce a BP.
Stačí si to přečíst.

Turňa - Profil | Čt 3.9.2009 15:16:37

kakr >> Ono to je o aplikaci práva, znám případ, kdy RS povolenku zaslala až za pár měsíců a nic, rybář se neozval, nenapsal žádnou stížnost, jen tupě čekal.
Ani RO nic nepodnikl takže, kde není žalobce není soudce jen kdyby to chtěl někdo udělat mě, asi by šel na rychlé přezkoušení, které by neustál.

malamut - Profil | Čt 3.9.2009 15:11:43

Dring >> pokud máš člun k dopravě na místo nebo třeba jen ke zmapování dna echolotem (pokud jeho používání není někde zakázáno), RS by to mělo být jedno. Je fakt že na mnoha revírech se zaváží zákaz nezákaz a RS může být trochu předpojatá ale to je jejich problém. Dokud tě nechytnou přímo při přestupku, nemohou tě trestat. Pravda, můžou prudit a to někdy umí dobře. Vykartováním toho ocase Malty jsi nás připravil o spoustu humorného čtení :-)))

kakr - Profil | Čt 3.9.2009 14:44:48

Turňa >>
Rozhodnutí, zda byla povolenka odebrána v rozporu s předpisy a tím byl spáchán trestný čin porušování pravomoci veřejného činitele nemůže učinit PČR, je to na soudu. Podle mého názoru není v moci PČR jakýmkoli způsobem odebranou povolenku z RS vymámit. RS je dle povinna do 5ti dní postoupit povolenku na příslušný úřad a až ten ji může po zjištění ,že se nejednalo o přestupek přes MO vrátit zpět členovi.
Mohu se mýlit, nejsem právník.

obrisek - Profil | Čt 3.9.2009 14:34:36

Dring >> až ti prodám echo, budeš bobkařům hlásit při každým průjezdu, kde leží jejich násaďáci a hned budeš kamarád :-) Dokonce Tě budou i vyhlížet i nosit provianty:-))

Turňa - Profil | Čt 3.9.2009 14:33:38

kakr >> Já tu chvilku nebyl a ty už takhle.
Ale, o povolence jsem to už psal dole, nebo někde v jiné diskuzi, že to je jiná otázka, nicméně tůdle nůdle bych tak rychle Karle nedělal, i odebrání povolenky by mohlo být bráno jako překročení pravomoci veřejného činitele (orgánu), resp. jako omezování cizích práv..., pokud by se ukázalo, že odebrání povolenky bylo učiněno v rozporu se zákonem /právními předpisy/ a to může někdy skončit až před soudem, nejen před přestupkovou komisí a tam to už policii sakra náleží!
Takže ta policie by donutila RS odebranou věc (povolenku) vrátit a zahájila by s ní (RS) příslušné úkony o přestupku nebo o podezření ze spáchání TČ, ano už nejsme naštěstí v socialismu a právo se jednou už vynutit musí.

kakr - Profil | Čt 3.9.2009 13:57:59

Dring >>
RS je povinna se při kontrole prokázat průkazem RS a odznakem. Na obém musí být shodné číslo.

Dring - Profil | Čt 3.9.2009 13:55:49

kakr >> ano mas pravdu. nejlepsi asi bude si pripadne vystoupeni nahrat na kameru, pokud se me RS neprokaze prukazem, ted nevim jestli na odznaku je cislo nebo neni, nejsem ani ja povinen predkladat povolenku. mam pravdu ?

natas - Profil | Čt 3.9.2009 13:54:17

Turňa - ® - je to děravý skoro všude. A bohužel, zveřejňováním bychom zde nahrávali pouze darebáčkům. Plačeme na špatném hrobě, ale rybáři nikoho nezajímají, proto je v mnohém Zákon i BP slátaninou.
kakr - ® - s vrácením máš plnou pravdu, ale kdyby se to přes tu policii dotáhlo do konce, tak by nemusel již RS být. Žádná RS je lepší než špatná RS.

kakr - Profil | Čt 3.9.2009 13:49:03

Dring >>
Já rozumím, ale v praxi narazíš na problém. RS nebude čekat na příjezd PČR, k tomu ji nemáš jak donutit, tedy pokud se nechceš dopustit napadení veřejného činitele. Poliši nepřijedou někam k vodě do džungle za pár minut. Spíše počítej s hodinami, tedy pokud vůbec přijedou. Víš jak to na 99% dopadne, vybídnou Tě, abys to přijel sepsat k nim na služebnu. To můžeš i bez zavolání na tísňovou linku.

RomikS - Profil | Čt 3.9.2009 13:40:58

Zdravím ve spolek,mám podobnou zkušenost z revíru Dyje 15,na tomto revíru je lov z loďky povolen od 16.6. loni na podzim jsem vláčel ze člunu na řece v Podhradí a místní porybný na mě vyrukoval s tím,že tady se vláčet z loďky nesmí (co je hlubiná přívlač vím),člun jsem měl ukotvenej,ale prostě mu vadilo,že tam vláčím z loďky a nebyl to jenom porybný,ale i několikrát na mě pořvávali rybáři ze břehu.Pokud je na revíru lov z loďky povolen,tak je snad jedno,jestli vláčím,nebo chytám na plavanou.. o co jim teda šlo?

Dring - Profil | Čt 3.9.2009 13:36:39

kakr >> zde nejde o vraceni povolenky na miste, ale o sepsani skutecne udalosti a postupu RS dalsim verejnym cinitelen, tento protokol pak muze byt dostatecne zajimavym odrazovym mustkem pro dalsi pravni postup a ver tomu, ze jednou dojde radnemu pouceni nejakeho samozvance jak pise Hraji nize

kakr - Profil | Čt 3.9.2009 13:31:39

Turňa >>
Ani PČR nemůže do pravomoci RS zasáhnout. Jsou bláhové úvahy, že když RS zadrží povolenku, tak přivolaní poliši ji dotyčnému vrátí.
Tůdle nudle....

Turňa - Profil | Čt 3.9.2009 13:23:57

hraji >> O tom už jsem psal dávno, RS požívá ochrany veřejného činitele, jako fyzická osoba má oprávnění státního orgánu, nikdo jej nemá právo /z MO či MRS nebo ČRS úkolovat nebo ovlivňovat/ a.... přitom na ně nikdo - tedy ani rybářský orgán pořádně nemůže- je to špatně nastavené v právním předpisu.
Ostatně se stačí podívat na jejich oprávnění, mají právo kontrolovat, ale už chybí povinnost rybáře podrobit se kontrole. Naprosto chybí interpretační - aplikační pravidla pro RS, chybí jakýsi nadhled, zobecnění co RS může a co ne a všechno to je na jejich individuálním posouzení. A co je naučili na zkoušky, to, pokud si pamatují, papouškují, případně si to vykládají sami. Máš recht, ale ani profesní RS por ČRS či MRS to nevyřeší, pořád to bude jen poučenýcivilní občan.

hraji - Profil | Čt 3.9.2009 13:15:07

Turňa >> nevím jak u vás, ale v MRS se začínají problémy s těmi místními RS dost hromadit. Oni jsou to fakt samozvanci, kteří vyloženě vsází na to, že si proti nim nikdo netroufne zasáhnout. Potřebovali by z poloviny vyházet

Dring - Profil | Čt 3.9.2009 13:14:23

hraji >> na MRK chodi i dotycni o kterych jsem psal, nekteri jsou i modialne znami, je na nich jestli me zde potvrdi co me rekli u vody .

Turňa - Profil | Čt 3.9.2009 13:10:29

hraji >> Jen doufám, že si to přečte i chytrá RS z Rokytné 3A. Snad má PC a snad je občas i na Mrku.

hraji - Profil | Čt 3.9.2009 13:07:11

Dring >> postup při zadržení povolenky je jasně dán, pokud RS jen povolenku vezme a odnese, okamžitě bych jel na PČR podat trestní oznámení pro zneužití pravomoci veřejného činitele. Navíc zadrženou povolenku musí RS odeslat na Krajský úřad, takže MO ji nemůže s omluvou vrátit. Zdá se, ovšem pokud se tyto informace zakládají na pravdě, že na revíru Rokytná 3A se dějí nepřístojnosti ze strany RS. Postup s přizváním Policie ČR je dobrý a účinný.

SkulalukS - Profil | Čt 3.9.2009 13:00:23

Jarda Š. >> už to vidim, dik.

Jarda Š. - Profil | Čt 3.9.2009 12:56:56

SkulalukS >> Vždyť to máš o pár příspěvků níž (od mi-ku).

SkulalukS - Profil | Čt 3.9.2009 12:55:45

A jak je to se zakrmováním ze člunu na revírech, kde se nesmí vyvážet ani lovit z loďky?
Předpokládám, že je to povoleno.

natas - Profil | Čt 3.9.2009 12:46:03

Spousta nedorozumění zde vzniká tím, že každý pisatel se opírá o BP vydané pro jejich kraj, které vzájemně shodné nejsou.Takže vzájemné pře jsou bezvýznamné, protože každý má svoji pravdu.
Co se týče samostatné lodě.Pokud budu i rybář, který jej rybářsky nevyužívá a budu mít u sebe člun, kterým neporušuji plavební či rekreační režim, tak nikomu po tom nic není.Ve chvíli kdy bude mít člun přímou spojitost s rybolovem, tak je nutno dodržet Zákon či BP.Nevýhodou je, že člověk musí pročíst řádně vše, protože problematika může být řešena ve více částech zákonných dokumentů. V rámci MRS je to vyřešeno docela dobře.

Dring - Profil | Čt 3.9.2009 12:42:44

syny >> s Maldou je to jak u debilu, to fakt nejde

syny - Profil | Čt 3.9.2009 12:34:37

Dring >> a je po srande,skoda....

Dring - Profil | Čt 3.9.2009 12:16:16

Čodiš >> mam radost :-)

Čodiš - Profil | Čt 3.9.2009 12:12:08

Dring >> No vidíš stěžovals sisi že nikdo nereaguje a ejhle jak se to rozjelo

mi-ku - Profil | Čt 3.9.2009 11:57:57

Dring >> takže v ČRS jde o princip...co není zakázáno...to je povoleno...jak to je Vás nevím...

mi-ku - Profil | Čt 3.9.2009 11:57:04

Dring >> toto je e-mail, který jsem obdržel od RADY ČRS
ohledně zavážení a zakrmování:

Vážený pane Kroupo,

bližší podmínky výkonu rybářského práva na revírech ČRS neřeší nově od roku 2007 zavážení nástrah a návnad. Proto je na většině revírů zavážení nástrah a návnad povoleno. Vzhledem k tomu, že v bližších podmínkách výkonu rybářského práva Severočeského ÚS nejsou v tomto ohledu popsána žádná omezení a ani v popisu revíru 441 005, nejsou žádná další omezení, můžete zde v roce 2009 zavážet i vnadit Vámi popsaným způsobem.



Pro doplnění jsem si dovolil vypsat seznam základních výjimek týkajících se vnadění a krmení, které v současnosti vyplývají z bližších podmínek výkonu rybářského práva v jednotlivých ÚS:

ÚS Středočeský - bližší podmínky výkonu rybářského práva dle § 13 odst. 9 zákona č. 99/ 2004 Sb.:
. Lov z plavidel je všude zakázán, pokud není v soupisu výslovně povolen
. Zavážení a zaplavávání návnad a nástrah je zakázáno. Povoleno je u revírů, kde je povolen lov ryb z plavidel.

ÚS Moravskoslezský - bližší podmínky výkonu rybářského práva dle § 13 odst.
9 zákona č. 99/ 2004 Sb.: 6. Na všech revírech s výjimkou uvedených revírů platí zákaz vyvážení návnad a nástrah jakýmkoliv způsobem.

ÚS Jihočeský: bližší podmínky výkonu rybářského práva dle § 13 odst. 9 zákona č. 99/ 2004 Sb.
11. Na rybářských revírech, kde je zakázáno vnadění, je zákaz vhazování návnady do vody jakýmkoliv způsobem, včetně pomocí krmítek.

V případě dalších dotazů jsem Vám k dispozici na níže uvedeném čísle mobilního telefonu

S přátelským pozdravem "Petrův zdar"

Ing. Pavel Vrána
ČESKÝ RYBÁŘSKÝ SVAZ
Odborný referent pro životní prostředí, čistotu vod, ichtyologii.
Hospodářské oddělení sekretariátu Rady ČRS
Nad Olšinami 31
100 00 Praha 10
e-mail: vrana@rybsvaz.cz
mobil: 728 701 379
web: www.rybsvaz.cz

From: Branislav Ličko [mailto:licko@rybsvaz.cz]
Sent: Tuesday, August 11, 2009 5:28 PM
To: 'Pavel Vrána'
Subject: FW: dotaz na zákaz zavážení



________________________________________
From: mira [mailto:mira.kroupa@seznam.cz]
Sent: Monday, August 03, 2009 5:17 PM
To: licko@rybsvaz.cz
Subject: dotaz na zákaz zavážení

Dobrý den ,

Mám na Vás dotaz.

Mohu zavážet a vnadit za pomocí gumového nafukovacího člunu a vesel na vodách ČRS kde toto není v soupisu revírů zakázáno? V Rybářském řádu 2009 jsem neobjevil žádnou pro mne srozumitelnou formulaci, která by mě tuto činnost zakazovala….nejedená se lov z lodě….pro příklad ve Středočeském kraji mají na začátku soupisů revírů tuto formulaci : Zavážení a zaplavávání návnad a nástrah je zakázáno. Povoleno je u revírů, kde je povolen lov z plavidel. Ale v soupisu pro Severočeský kraj zde nic takového nikde není..mě se pro konkrétní případ jedná o revír 441005 .

Děkuji za odpověď Miroslav Kroupa

Malda512 - Profil | Čt 3.9.2009 11:56:56

hraji >> Malda512 >> víš tedy opravdu špatně, protože zavážení je v MRS zakázáno. Proboha proč se vyjadřuješ pořád dokola k věcem, o kterých nic nevíš a nejsi ani schopen si k nim něco přečíst? Opravdu ze sebe musíš dělat neustále neznalého šaška?

Dring - Profil | Čt 3.9.2009 11:56:36

Malda dostal cervenou, sry .

Malda512 - Profil | Čt 3.9.2009 11:53:51

Čodiš >> Přesně takhle jsem to myslel. Nejde o žádný přestupek. Jen měl Dring smůlu na pány s RS. Ale i to se stává. Jen Hraji to musel zbytečně hrotit.Jen by mně zajímalo jak dlouho bude trvat než RS začne sbírat papíry i za to že jsi při vyvážení bojky na vodě a né u udic.

Dring - Profil | Čt 3.9.2009 11:53:35

hraji >> cislo RS mam 04450, podle znamych co revir Rokytna 3A dobre znaji je tenhle ze slusnejsich, jsou tam pry i taci, kteri aniz by cokoliv rekl strci povolenku do kapsy a odejdou, mistni MO ti ji pak za nekolik dni vrati s omluvou. Me nechala dotycna RS s cislem 04450 na pokoji az po tom co jsem rekl ze zavolam na 158 protoze nesouhlasim s jeho postupem, vse sepisem a budem postupovat dal pravni cestou .

Červené karty: Malda512