Háčky, dvojháčky, trojháčky v různých částech rybáře.

Už jsem tady viděl několik fotek a v duchu si říkal kdy se tohle přihodí mě, jelikož jsem na to šikovný dostatečně. A hle, dnes byl den D. Pište, své zážitky a vkládejte fota. Uvidíme kolik se nás tady sejde.
Autor diskuse: Stillman - Profil , 30.7.2009 dravci - ostatní

tony.bobo - Profil | Út 8.12.2009 17:57:44

Taky přidám.Kdysi sem byl chytat na malé říčce co má sestra za zahradou.Přemýšlel sem nad nějakýma blbostma a v tom parádní záběr a jak sem byl zamyšlenej tak sem se tak lek že sem sek takovou silou že až vyletělo olovo z vody které mě trefilo do obočí.Olovo mělo 20g.Samo sem se vyvrátil a když přišel k sobě zjistil že mám v očním víčku zapíchlej háček.Háček sem s problémama odříz jelikož už bylo oko celí nateklí a šel za ségrou ať na to koukne popřípadě háček vytáhne.Jenže ta jak to viděla tak se jí protočil žaludek a ještě mě pozvracela.Jelikož sem trochu nervák tak sem ju chudáka ještě seřval a vytáhl si ho v koupelně sám.

brach - Profil | Út 8.12.2009 17:17:56

Také jsem byl vláčet.
A vůbec, ale vůbec nic se mi nestalo...

Groove - Profil | Út 8.12.2009 16:06:20


taky dobrej :)

Jarda Š. - Profil | Po 10.8.2009 11:41:31

Mnozí radí pro takové případy s sebou na ryby nosit lékárničku s desinfekcí, malými silnými štípačkami, malým skalpelem a náplastí. Touto radou se ale také neřídím.

Lauri - Profil | Po 10.8.2009 10:00:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Sakra tak to je docela drsná otázka.
No nic, také něco přihodím. V loni jsem vláčel na jedné přehradě třpytka Blue fox vydráždila k záběru jen pár malých okounků. Když jsem ji přitáhl až ke břehu, tak se mi do něčeho zasekla. Zkouším zatahat a vázka se líně rozjela ke mně, tahal jsem tahal až se mi skoro pod nohama objevila igelitka naplněná bahnem. Nemá cenu se k ní ohýbat říkám si. Tak zaberu abych z igelitu vyškubl, povedlo se zašvištělo to a já než stačil cokoliv udělat měl jsem třpytku zaseklou ukázkově ve tváři. Chlěl jsem ji vyndat než to přijde k sobě,ale bohužel to vůbec nešlo. Asi až na třetí pokus jsem ji doslova vyrval z tváře. Otřepal jsem se a vláčel dál. Od té doby už nejsem línej se pro zaseknutou nástrahu ohnout.
P.S. fotku nemám,měl jsem starost se třpytkou,takže jsem se zapoměl vyfotit :((

Stillman - Profil | Po 10.8.2009 9:55:50

Groove >> Já proti hroty zamačkávám jen na pstruhovkách, jinde jsem se k tomu ještě nedostal ale možná to vyzkouším. Né pro sebe ale pro ty ryby.

Frc - Profil | Po 10.8.2009 9:44:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Taky sem měl to štěstí a skončil na chirurgii.....

Groove - Profil | Po 10.8.2009 9:33:08

tomm >> tak muj obdiv máš, hromadně zlikvidovat protihroty na to bych si zatim netrouf, ale třeba na to jednou taky dojde. Když už du na nějaký okounky, tak mi zamáčknout protihrot problém nedělá chytam je spíš na gumy, woblery mam jen větší. Loni mi štiky dost padali, prostě sem ty větší neprosek, tam by to třeba bejvalo trochu pomohlo (prut byl hrozná žvejka jak sem si později připustil), zkoušel sem to napřed kompenzovat pletenkou a nakonec to dopadlo tak, že jsem si koupil novej prut - od tý doby doby mam pokoj.

tomm - Profil | Po 10.8.2009 8:03:17

Groove >> Já na všech (můžeš smeknout), ale to bych po ostatních ani nevyžadoval. Na podobném malém typu wobleru určenému k lovu malých ryb,navíc při lovu malých ryb bych to ale považoval za samozřejmost.U velkých těžkých nástrah při lovu kapitálních ryb je to asi jinak a protihroty tam mají opodstanění, ale jinak jsem přesvědčen, že to že se ti štika dokáže setřepat i z protihrotů je způsobeno právě těmi protihroty, které brání správnému proniknutí.

maras - Profil | Ne 9.8.2009 19:40:38

tak kde sme vsude ctu pohotvost ja mel cely trojhak v ruce do huby prut a peanem sel ven

hunter18 - Profil | Ne 9.8.2009 19:25:20

na hackach se nesmi setrit.....

Jarda Š. - Profil | Ne 9.8.2009 18:46:34

Lion >> Nemáš z toho fotku, jak jsi zabral na žížalky?

caprmachine - Profil | Ne 9.8.2009 18:40:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

njn tak to dopadlo pri vyhakovani osobacku amura :-D o pul 2 rano na pohotovosti

colek - Profil | Ne 9.8.2009 18:25:31

Alpaj >> kdoví co v tom rákosí dělal, tys mu z toho udělal sadomaso :)

Groove - Profil | Ne 9.8.2009 18:09:08

tomm >> ty snad máš na všech nástrahách zamačkaný protihroty? Jestli jo tak smekám, já max. na nějakejch mikro. Štika se dokáže setřepat i s protihrotama tak když už jse mi povede nějakou zapřáhnout tak víc už jí to ulehčovat nebudu, tolik jich zase nechytam :))

Já měl woblera v ruce dva měsíce zpátky, ale zamačkat na všech nástrahách protihroty mě to nedonutilo.
Stačí bejt opatrnej, každej druhej příspěvek je tady při focení a hned za nim vylovení rukou :)
Minimálně při tom focení se tomu dá jednoduše zabránit, ale kdo se ještě nepích tak si bude ryby s nástrahou fotit dál...
detektivista >> vítej v klubu :))

tomm - Profil | Ne 9.8.2009 16:06:36

detektivstika >> kdybys ty protihroty zamačkal, tak máš klid:-)

detektivstika - Profil | Ne 9.8.2009 11:47:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tenhle týden jsem si pořídil svůj první přívlačový prut. Doposud jsem se občas pokoušel vláčet s absolutně nevhodným náčiním(nikdy jsem ni nechytil). Hned po pár náhozech s novým prutem jsem chytil prvního tlouštíka, měl sem z něj obrovskou radost a hned sem vytahoval foťák, abych si ho zvěčnil. Tlouště jsem vzal do ruky, wobler jsem mu samozřejmě nechal v tlamě, aby bylo vidět na co zabral :-) jenže tloušťovi se focení moc nezamlouvalo, škubnul sebou, z ruky mi vyklouzl a jak padal k zemi, tak se mi druhý trojhák z wobleru zasekl do ruky. Chvíli jsem nevěděl jaký trojhák mám vyprostit dřív (jestli mě, nebo rybě), nakonec jsem zjistil, že ten můj asi jen tak ven nepůjde (bolelo to jako prase). Tak jsem tlouště vyháčkoval a já jsem se odebral na pohotovost. Od teď už mám velké ponaučení, že fotit nevyháčkovanou rybu se nevyplácí.

Lion - Profil | Po 3.8.2009 18:39:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Stillman >> Ahoj jednou jsme byly s kamárádem na rybách jeto už taky nějaky pátek,ale co se nestalo,chytaly jsme na řece na hnojáky-pěkný macatý a čerstvý:-)A kamarád mě požádal at mu trochu uhnu jelikož jsme seděly na místě sotva pro dva,ale no co,tak jsem se mu uhnul aby měl misto k nahazování,no a co se nestalo nevím jak to nahazoval,ale háček se mě zapíchnul přimo do pusy(Do horního Rtu)takže jsem měl haček v puse ještě k tomu plnou hubu žížal-dost nechutný.Operace s vyndáním byla hrozná trvalo to asi 15min než mě vyndal ten háček-jelikož se mu šíleným zpusobem klepaly ruce.A já nakonec zkončil s děsným pocitem a pěkně nateklou pusou.

vláčkař 92 - Profil | Po 3.8.2009 16:41:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

minulej rok když sem podebíral štiku rukou, tak sebou mrskla a trojháček od wobbleru sem měl prošitej prstem tak sem ho musel uštípnout kleštěma, teď už si dávám pozor =)

marquess - Profil | Po 3.8.2009 16:34:59

taky jsem si ještě vzpoměl ne jeden příběh. poslední dobou hodně jezdím na sázavu a projíždím jí s prutem na zádech podél břehu na kole. asi 300 m pod splavem byl rybář na lodce a prohazoval břeh. najednou hodil příliš daleko a třpytka nebo wobler (přesně jsem to neviděl) se mu chytla v trávě kousek ode mne když jsem zrovna úprojížděl kolem. bohužel jak jsem se koukal nemohl jsem mu pomoci, jelikož to bylo na vyšším srázu. tak jsem tedy jel dál a najednou slyším děsný výkřik tak se zastavím a koukám kolem cco se kde stalo. najednou vydím rybáře jak poskakuje po lodi. zastavil jsem se u splavu a chytám když v tom tam přijde porybný. tak mu ukážu doklady a on najednou povídá že se před chvilkou bavil s rybářem který si zapíchnul do krku nástrahu. že mu to prý vylétlo z té trávy a nestačil uhnout..... nepříjemná zkušenost i mě se to párkrát stalo ale naštěstí vetšinou stinu uhnout:D

ipoš - Profil | Po 3.8.2009 15:54:20

já jsem byl jednou na ryb. závodech na velkém rybníce a kapři se tam prý zdržovaly v půlce a já hodím daleko pouze s rozběhem no tak jsem udělal dva kroky do zadu rozběh a chtěl jsem nahodit a tam byla teta .No mohla to byt docela dobrá bolest háček s protihrotem no nechtělbych mě samimu se zatím a to musím zaklepat nic nestalo

pepa-č - Profil | Po 3.8.2009 13:48:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já se nechytil. Ale chytil jsem kamaráda při plavané za nos. Při náhozu. Největší problém při vyprošťování činili neposední hnojáci.

Stillman - Profil | Po 3.8.2009 13:44:13

medvěd >> Něco na tom bude ale spíš bych tam napsal pravý vláčkař....

medvěd - Profil | Po 3.8.2009 13:37:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Stillman >> myslím,že kdo se nechytil není rybář

Stillman - Profil | Po 3.8.2009 13:35:16

medvěd >> Pan zadavatel lebužník je ale jen na věci co se ocitají na talíři ;-) Mě zajímalo kolik je stejných nemehel jako jsem já...

Keporkak - Profil | Po 3.8.2009 13:34:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vloni jsem byl s kamarádem na jednom menším revíru. Chtěl si chytit nějakou kudlu do rybníčku aby mu vymlátila plotice. Je tohladová voda, takže do 15ti minut měl první. Šel sem se splávečkem za křoví a házel to na druhou stranu. Začal na mě najednou volat, ať za nim přijdu, že má hák v ruce. Myslel sem si že si dělá srandu, tak sem znova nahodil. Ale nedělal, když sem přišel, měl v ruce jeden háček z trojháku woblera a druhej trojhák měla v hubě štička tak asi 40cm. Prej že jí chtěl vyhákovat ve vzduchu, že je dost malá aby to šlo. Pěkně ho vyškolila. Přijeli sme k němu domů, vytáhli z garáže nechutně zasraný štípačky a kombinačky. Uštípnul sem mu ten jedenhák a bříško prsteníku rpošil a vytáhnul. Polil si to slivovicí, napil se a pokračovali sme v lovu :)
Řikal sem mu, ať si s tim někam dojde, aby neměl infekci, ale vykašlala se na to a nic z toho nebylo.

Wroum - Borek - Profil | Po 3.8.2009 13:11:42

Motoskvik >> a zmasil ho, nebo mu dal zivot? :-)

gama - Profil | Po 3.8.2009 13:03:48

loni mi kolega sekl pri nahazovani hacek za ucho jeste ze tam mel dvanactku navazec hacek byl malej tak to slo v pohode vyndat bejt to nakej krmitkar s pletenkou a nakou kotvou na ni tak sem bez ucha .

martcv - Profil | Po 3.8.2009 12:47:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Perfektní příběhy.......tak taky jeden přidám......stalo se minulej rok v létě. Šel jsem na potok na pstruhy a docela braly....dva krásný duháky kolem 40 už jsem měl v baťohu, když už začlo slunce solidně pálit. Rozhodl jsem se že už to zabalím a šel pomalu k autu. A ještě prohodím tamtu a tuhle tůňku. vyměnil jsem rotačku mepsku č.2 za twistříka a rotačku jsem si dal (nevím co mě to napadlo) očkem mezi zuby, že jí tam v další tůňce zase navážu. A co se nestalo nějak jsem na ní zapoměl.....za pět minut jako že už teda končím, jsem si šel opláchnou obličej. Takže jsem si chrst trochu vody na hubu a rukou setřel....jen ten pohyb jsem už nedokončil...a už jsem měl trojhák v malíčku....polilo mě horko při představě že jsem mohl viset ještě za ret.....No dobrý, tak co trojhák v malíčku ...pohoda, to vyndám.....tak peán a dal jsem se do díla. Kdo to zkoušel, tak ví....kdo ne tak nevyndal.....fakt to přes ten zkurvenej protihrot nejde....Plán číslo dvě....uštípnout zbytek třpytky(ještě že jsem si den předtím koupil rapalácký kleště) a že to doma rozříznu a vyndám....po cestě domu to nějak začlo škubat...Nenápadně doma aby mladá nevěděla..příprava na operaci...skalpel jsem neměl, tak to přece pude nožem na koberce....Chvíle napětí...a kurva tak to taky nepude...Tak plán číslo tři....a to už to pěkně škubalo a malíček už měnil barvu....prorvat hrot skz a vytáhnout...určitě dobrej nápad, ale to by tam nějakej hrot musel bejt...asi zlomenej...po tlačení na kleště a bolesti, že jsem se málem pochcal...se začal objevovat hrot na druhý straně, ale né a né propíchnout kůži...tak jsem mu musel pomoct a rrst si ještě naříznout...konečně je venku..to je úleva...a v tom se za mnou ozvalo zlato co to tu děláš?.......poučení pro příště třpytky patří do krabičky...

maras - Profil | Po 3.8.2009 12:39:54

kamos >> kamos007 >> pekna nausnice takou bych taky chtel

Motoskvik - Profil | Po 3.8.2009 12:36:42

Asi před 2 měsící v Sedlčanech na potoce pod nádrží vytáhli z jedné z hlubších tůní na wobýka potapěče za prd..s vydinou ůlovku pěkného sumce:D Prej byl pěkně rozervanej jak ho bagrovali ven:D