MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Tatarák z kapra?

Ahoj přátelé, slyšel jsem, že se dá udělat tatarák z kapra. Docela bych to zkusil, ale nemám recept. Podělíte se se mnou aspoň zhruba jak nato? Samozřejmě nechci nějaký super tajemství, jenom nějakej základ co a jak...díky a zdar

Autor diskuse: Mojo ®
Zařazeno do: všeobecné - domací dílna, 4.7.2009

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 5 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

N Calex - ® Po 9.4.2012 10:03:02
Franta H >> Už jsem to chtěl napsat taky, hlavně bakterie salmonely.Je to pěkný svinstvo.Už druhý den máš hodně rychlý krok. Jde to, ale musí se maso aspoň 5 minut zahřát na 70 stupňů. Rizikové potraviny, jako vejce, mléko, drůbeží maso, rybí maso, jsou pro nás nebezpečné pouze při nedostatečném tepelném zpracování.Ze sladkovodních ryb za syrova ani náhodou. Z mořských lze, tam by snad být neměla.
N Franta H - ® Po 9.4.2012 9:47:27
Měl bych spíš obavu ze solmonelozy a podobných svinstev. Stejně jako si udělat tatarák z kuřecího - to by se krok zrychlil asi velmi rychle.
N sumec.km - ® Po 9.4.2012 9:39:33
Kapra pusť zpět do revíru a udělej si falešný tatarák -http://www.toprecepty.cz/recept/8138-falesny-tatara​k--3-zpusoby-/ :-))))
N S&F - pescador - ® Po 9.4.2012 9:38:44
Když tatarák z ryby tak jednoznačně Losos, Tuňák a z našich ryb jedině Pstruh a Candát. Tatarák z kapra ... bych nedal ani náhodou. Ale jak zde bylo již psáno níže .... dle chuti každého soudruha.
edit: ve světě ale i všeobecně se ví,že v ČR se sní a prodá k jídlu lecos :-))
N kritik - ® Po 9.4.2012 9:38:26
Ondřej Macků-Maca se vrací - 9.4.2012 9:32:23 >> Ale mě kapř chutná taky.... ještě teplej, vytaženej z komína :-)
N Ondřej Macků-Maca se vrací - ® Po 9.4.2012 9:32:23
kritik >> No vidíš, mě kapří chutná hodně. Záleží na chuti každého soudruha :-)
N kritik - ® Po 9.4.2012 9:30:58
Ondřej Macků-Maca se vrací - 9.4.2012 8:19:03 >> Měl. Fakt mi to moc nejelo. Ale ochutnal jsem z lososa, což nebyl taky žádnej zázrak a z candáta. Ten neměl chybu.
N Dulf - ® Po 9.4.2012 9:21:37
No osobně se domnívám,že záleží na tom jak to kdo ochutí.Jinak bych se toho vůbec nebál.Z ryb se dá vytvořit lecos poživatelného a chutného,ale za mne jen párkrát do roka.Osobně mám raději mořský.
N Ondřej Macků-Maca se vrací - ® Po 9.4.2012 8:19:03
kritik >> myslím že ani jedno. Měl jsi to někdy?
N kritik - ® Ne 8.4.2012 22:57:05
Ondřej Macků-Maca se vrací - 8.4.2012 21:57:04 >> Hele ty Masařko, kolikpak jsi měl pivíček, než jsi ten tatarák ochutnal?? Tipuju tak dvojku v krvi, néé ?? :-))
N JN - ® Ne 8.4.2012 22:49:02
moskyt >> To máš taky pravdu ,ale byli jsme gurmáni...:-)
N moskyt - ® Ne 8.4.2012 22:43:05
JN >> No jo, ale po sudu piva se dají sežrat různé věci :-).
N rover - ® Ne 8.4.2012 22:39:43
JN >> Tááák, a vo tom to přeci je :-)
N JN - ® Ne 8.4.2012 22:37:02
rover >> Máš pravdu někdy jsme k tomu iniciativně koupili i sud piva! :-)
N rover - ® Ne 8.4.2012 22:35:47
moskyt >> Klid, to klapne, kapr je fantastická ryba :-)
N rover - ® Ne 8.4.2012 22:34:34
JN >> A to je přesně ono, jakékoliv iniciativě v tomto směru se meze nekladou.
N moskyt - ® Ne 8.4.2012 22:30:07
rover >> Tak OK, zkusím miniporci a zavřu oči. A když to neklapne, pak přijedu na jesetery :-).
N JN - ® Ne 8.4.2012 22:30:06
rover >> Podobný recept jsme svého času dělali na koleji na VŠ. Koupily se tři basy piva a z jednoho kapra cca 2,5kg se najedl celej ročník. :-) Dnes si ho občas udělam doma taky!
N rover - ® Ne 8.4.2012 22:25:06
moskyt >>Četl jsem to, ...pár lidí vůbec neví, o čem mluví. Přeji ti, ať ti tvá intuice vydrží :-)
N NICKLOTERS - ® Ne 8.4.2012 22:19:16
Mojo - >> Já jedl tataráka z lososa a můžu říct že to bylo skvělé vážně.....nevím jak to ten kuchař v té své dílně namíchal ale myslím že se to dá zjistit v nějaké rybí kuchařce.No a možná udělat to se stejným receptem ...???? tak by se asi vůbec nic nestalo....Místo topinek byl bílý toustový chléb....Byl to předkrm a s vinikajícím býlím vínem jsem si já už víc nedal...teda nemusel......na jídelním lístku psali TARTAR Z LOSOSA....
N moskyt - ® Ne 8.4.2012 22:18:41
rover >> Přečti to, co je před dnešní debatou, z lososa mi to moc chutná a i když kapr není kámoš tak prostě nevím :-).
N PYTLAKS - ® Ne 8.4.2012 22:16:39
ve švédsku si kupujem uzeného lososa uzeného studeným kouřem,nevím co to znamená,ale vypadáto jako syrová a jemně očuzená ryba,dobře to chutná,ale syrového kapra nebo jinou sladkovodní rybu bych asi nejedl
N rover - ® Ne 8.4.2012 22:13:17
moskyt >> Proč ?
N moskyt - ® Ne 8.4.2012 22:12:45
rover >> Tak díky, stejně si nejsem ouplně jistý :-).
N nofish - ® Ne 8.4.2012 22:10:25
rover >> díky
N rover - ® Ne 8.4.2012 22:08:55
nofish >> Máš ho tam
N rover - ® Ne 8.4.2012 22:08:20
moskyt >> Třeba Hrůša by ti řekl, že nic lepšího než tatarák z ryby neexistuje. Legrace to není, ...posílám recept.

1 kg masa z kapra ( jinak dle počtu konzumentů )
4 žloutky
2 cibule
česnek
worchester
kečup ostrý
paprika sladká
drcený kmín
olivový olej
sůl a pepř

... další postup už zná asi každý :-)

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 5 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

[ otázky | všeobecné | domací dílna ]

Co je nového - všeobecné
Oznámení - obecné
Vložit oznámení

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniAkce!! Belly Boat

Za 3999
Nyní opět v akci za Top cenu!! Belly boat.


akce, rybareniPrologic Podložka Primus Unhooking Mat (SLEVA 49%)

Za 1359
Inovativní design, extrémně kompaktní na transport. Tato podložka vypadá jako tradiční podložka, ale jakmile ji jednou použijete, poznáte rozdíl.


Doporučujeme cestovku
Rubrika Cestovky
PEPA cestovní kancelář s.r.o. PEPA cestovní kancelář s.r.o.

Široká nabídka rybářských zájezdů a výprav: Švédsko, Norsko, Finsko, Irsko, Kanada, Aljaška, Kamčatka, Chile, Argentina, Panama, Maledivy,...