Ocet do boiles

Dneska se dávají do koulí neuvěřitelné věci, zkažené máslo-butiric acid, Formid acid a všichni uvádějí jako klad tohoto, lokální změna PH. Proto se ptám nezkoušel někdo použít normální prostý ocet ? Je pravda že do boiles by to bylo dost nezvykle levné a dá se to koupit všude, ale třeba by časem někdo přišel se specielním octem z UK a ten by mohl být pro kapraře cenově přijatelnější.
Autor diskuse: Petr.J - Profil , 10.6.2009 kaprařina - nástrahy, návnady

Petr.J - Profil | Čt 11.6.2009 10:52:52

Vyzkoušim to tak. Udělám osvědčené boiles úplně stejného složení, a do poloviny dám ocet, budu chytat z jednoho místa na jeden prut to s octem a na druhý bez octu a uvidí se.

Cloud - Profil | Čt 11.6.2009 10:16:21

?je otázkou, zda bude nástraha z vyšší kyselostí fungovat například v silně zarostlém a zabahnělém rybníce,kde už samotná voda je kyselá,naproti např.zatopeném lomu či pískovně?

Geneticist - Profil | Čt 11.6.2009 10:13:17

Ocet bych tam vůbec nedával! Když to s ním přeženeš tak znehodnocuje ostatní složky v koulích a potom odpuzuje. Běžně se používají estery karboxylových kyselin, např. mravenčan ethylnatý =rumové esence; estery octové k.= hrušková esence atd.
Když už tak lepší použít malá množství jiných anorg.k. -citronová, mléčná, askorbová, jablečná, vinná...je toho fakt hodně co by se dalo...

Cloud - Profil | Čt 11.6.2009 10:10:18

fishmen17a >> ten jahodový sirup ti bude fungovat dost podobně,jelikož obsahuje kyselinu citronovou,která taky udělá kolem nástrahy kyselé PH.a ještě jim to bude vonět!

kranex - Profil | Čt 11.6.2009 2:03:58

kamos daval do guli kyselinu mravciu[hccooh]a ked si jeho pes k tomu cuch vyludil bolestnu grimasu labami sa snazil odtrhnut si cumak z hlavy a misku so zradlom nevedel dva dni najst...ale ze vraj to slapalo

Kobrik - Profil | Čt 11.6.2009 0:16:18

A co houbová příchuť? Nezkoušel nikdo? Napadlo mě namlít sušené houby na moučku a přidat v rozumném množství houbové koření

fishmen17a - Profil | St 10.6.2009 23:38:07

ja uz mam asi mesic v kelimku koule v medu a jahodovem sirupu. tak snad jim ti bude vonet,chutnat. ten ocet bych mozna zkusil , na leto do teple vody by to nemuselo byt spatne. spi bych jej ale nenamacel ale jen postrikal , at jen nasakne slupka.

Cloud - Profil | St 10.6.2009 22:25:27

kyselá příchuť může opravdu fungovat!jedinej druh chuti kterou kapr nerozeznává je hořkost!jinak taková skvašená nakyslá kukuřice,je v Anglii hodně uznavaná!

tomm - Profil | St 10.6.2009 21:59:39

Tulo >> To jsem taky slyšel, ale smrděl jako ocet:-)

judas.d - Profil | St 10.6.2009 21:17:23

Karásek22 >> KarĂĄsek-Siget >> tula se neptej to je nepič a trubadůr:o))

Karásek-Siget - Profil | St 10.6.2009 21:11:59

Tulo >> Neviem, či projímadlo o tom by vedel asi viac Ondra.

jarda 2004 - Profil | St 10.6.2009 21:04:53

Petr.J >> Nevím nevím ale ryba kyselé moc nemusí ale zkusit se to musí maximálně budeš pár dní bez záběru.

SAHIB - Profil | St 10.6.2009 21:02:29

Petr.J >>
to určitě,na todle jsem ůulítlej",furt něco koumám,zrovna tak do koulí..-))jako třeba tygřák + craba,.uvidím co to udělá,ještě sem to neměl u vody..-)
v so budu dělat jahoda + ryba,..taky ..pokus - omyl..-)) z malé dávčičky,a uvidí se..-)
a nad tím octem jsem už taky uvažoval..-)
mne ale spíš napadl lák na okurky...-))ten je z octem,že ju a ješt+ě něco navrch,.troška to chuťově zredukovat..-) apak jen čekat,co to udělá..-)

SAHIB - Profil | St 10.6.2009 20:59:05

nebyl jsem pak tak namakanej ani z rachoty,jak od vody s feedrem. a rybama..-)-)

Petr.J - Profil | St 10.6.2009 20:58:18

SAHIB >> Zkoušet se musí, já mám takové pokusy nejraději, někdy to nevyjde, ale když to funguje, tak to potěší dvojnásob.

TULY - Profil | St 10.6.2009 20:58:12

Miešam si vlastné dipy,zakladom skoro každého je CSL,ako čersvý ma sladku jemne nakyslastu chut,ked ich nechate pol dna v rozohriatom aute(ku.a)pekne vám skysnu,chut(kyslejšie acetobalzamiko)myslel som že som prišiel o dost penazí ale čuduj sa svete oni funguju,takže prečo nie ocot (trocha zredukovany s cukrom)kapor žere aj mrciny..

SAHIB - Profil | St 10.6.2009 20:54:57

Petr.J >>
trošku odbočím jestli dovolíš..
loni jsem si zkoušel taky jednu věc..- udělal jsem si z černýho bezu hostý,ale opravdu hustý víno,spíše jak melasa hustý,a pak sem to přidával do krmení na řece,..do krmidla..výsledek - mraky,velký mraky slizounů-za to dost pěkný,vše okolo 50 až 50 +.. a kapříci taky šli,ti byli cca okolo 50-já si jel jen zachytat a vyzkoušet...
a kupodivu to dost fungovalůo jak v lítě,tak potom i do pozdního podzimu,jen sem si proto šáh do ledničky a bylo to..
furt něco zkouším..-) proto u vody i "alchymistaskota",než sahib..-)
nebo bramborové halušky,mastný od uzenýho,ještě trocha obalený tvarohem,obalil jsem je v perníkovým prášku od avokáda,nechal zaschnout..-)to byly doslova hody na velké slizouny,jak to kuwám chutnalo..-)

Tulo - Profil | St 10.6.2009 20:54:46

Karásek22 >> Karásek-Siget >> ano je akorat ve větším množství muže pusobit jako projímadlo......

Petr.J - Profil | St 10.6.2009 20:54:08

Tulo >> Jo, těch je věčná škoda, už vidím ty škvarky, pečenáče a tak..

Karásek-Siget - Profil | St 10.6.2009 20:53:26

Tulo >> Dobrý konzervant je aj slivovička, čo ty na to Tulošu :)))))))

Tulo - Profil | St 10.6.2009 20:52:00

Martin M. >> jj to zase jo ,dokonce v něm vydrží i ti tvoji cejni co chytáš a zbytečně pouštíš)))

Martin M. - Profil | St 10.6.2009 20:49:02

Tulo >> vsak ocet je take dobry konzervant :-) si vem, jak dlouho v nem vydrzi utopenci.

Tulo - Profil | St 10.6.2009 20:46:47

tomm >> od Zelenky v boilies nesmrděl ocet ale konzervant)))

SAHIB - Profil | St 10.6.2009 20:44:20

Díky kuci,....
co nadělám,život de dál,mne to taky čeká..ale přesto vše to musím překousnout,.a na rybkách to dostat z hlavy,byť byla součás rodiny, a tak tady snad trošku bol ustoupí...
jinak kuci- jak jsem psal o tom mlátu..,tak bylo trošku jako by zpařený,jemně to táhlo smradem z octa taky..,.nebyli to žádní obři,ale pak to opravdu bralo fest,..dělal jsem z toho kuličky - + moje přísady,jako klíček,sojová mouka,semolina(krupička),a další ,na páře jen tak nechal popařit, dva dny posušil,aby to hnedka neprasklo a opak to bylo dílo,.dobře jsem si zachyta..-)a kupodivu cejňákům to nějak nejelo.lap sem jen jednoho,za to zase byl pěknej..,měl 58..-)

Petr.J - Profil | St 10.6.2009 20:42:13

kuman & JRT >> kuman >> Ušetřil si za předtrávenou potravu :-)

Petr.J - Profil | St 10.6.2009 20:34:47

SAHIB >> To je mi líto..

Kaprasek - Profil | St 10.6.2009 20:33:41

SAHIB >> :-( tak to se ti nedivím...to ....sory

SAHIB - Profil | St 10.6.2009 20:30:14

Belzič a Týnka >> Kaprasek >>
třeba i mě,.nějak mi to dneska nepáli..-((umřela mi včera večer nečekaně nej,nej,nej kamarádka,kterou sem znal 40 let....--((

Kaprasek - Profil | St 10.6.2009 20:26:57

SAHIB >> koho :-)

Petr.J - Profil | St 10.6.2009 20:25:45

Martin M. >> Možná, když se nepovede a zoctovatí :-))

SAHIB - Profil | St 10.6.2009 20:25:23

Belzič a Týnka >> Kaprasek >>
nějak to dneska neberu moc,pošťouchni..-)

Kaprasek - Profil | St 10.6.2009 20:23:46

SAHIB >> no to se mi ještě nestalo aby z ničeho nic......

SAHIB - Profil | St 10.6.2009 20:22:09

nazdárek kuci,
no vidíte,já zkoušel už i chmelové mlato..-))a výsledek?..3 dny nic,ale pak sem nestíhal,sice jezdili cca 45 - 55 nej,ale sotva jeden klacek sem stačil,..-)

Geneticist - Profil | St 10.6.2009 20:22:01

kuman & JRT >> kuman >> áale uválíš, obsah žaludku, který je řádně předtrávený je možno použít do každé komerční směsy! A ještě ušetříš za předtrávené bílkoviny na AK:-)))

kuman - Profil | St 10.6.2009 20:18:17

Geneticist >> to neuválíš:)))

Kaprasek - Profil | St 10.6.2009 20:18:12

Geneticist >> to si zaslouží poděkování zbíhají se mi sliny.....bez pivka jen kofolu

Kaprasek - Profil | St 10.6.2009 20:17:54

kuman & JRT >> kuman >> :-D koukni do karty rick a tam máš že zkoušel směs 17let starou tak........a prý jak fungovala

Geneticist - Profil | St 10.6.2009 20:17:09

a co třeba takhle:

tlačenka+ ocet+ chleba + pívko