proč kapraři kapraří?

Jak tak sledují své okolí, tak většina kolegu rybářů kaprařů u tohoto způsobu rybolovu v podstatě zustáva z jednoho prostého důvodu a to, že je to nejjednodušší a v podstatě ani neumí chytit jinou rybu jak kapra. Jiné způsoby jako je feeder a plavaná jim nic neříkájí a v podstatě nejsou schopni ulovit jiné druhy ryb. Takhle prostě zasednou k pípákům či panákům, nahodí srkačku či podobnou "montáž" a čekají na svého oběšence...Máte podobné zkušenosti? Samozrejmě existují mezi kolegy vyjímky...

Ten, který kráčí proti proudu - Profil | Po 18.5.2009 6:34:06

pro nepochopení otázky zamykám.. jen pár lidí si ji opravdu přečetlo a odpovědělo

retrívr - Profil | Po 18.5.2009 0:10:14

Ten, který kráčí proti proudu - hochu nějak jsi ustanul v diskuzi.Myslím , že by jsi měl svůj názor rozvinout.Ono se nás to slušných starších rybářů dotýká.Napiš nám, kdo jsi a jak nás převyšuješ!!!!

retrívr - Profil | Ne 17.5.2009 23:59:02

placew - pak ale nerozumím tomu, proč tu ta otázka je.Vždyť stejné téma dědků a jejich způsobů je tu denně.Víš, ono to není tak jednostranné.Jsem taky dědek, pořád se učím, pořád posluchám kamarády.Jezdím po rybách, spím tam, poslouchám, ryby nemám kde uskladnit, tak nevozím.Ale nepomlovejte tu ty dědky.Nejsou sami a není jich zas až tak moc.Navíc hoši jsou na těch svejch rybnících!!!!!!

placew - Profil | Ne 17.5.2009 23:51:19

pani, uz asi tak 20x tu napisal, ze sa jedna o dedkov, co plnia mrazaky a chytaju na strkoviskach nasadaky.

retrívr - Profil | Ne 17.5.2009 23:47:22

Ten , který kráčí proti proudu - omlouvám se , že jse nebyl u této otázky od počátku.Uź jen její zadání mohl provést jenom chudák.O čem hovoříš hochu, koho napadáš.Mě se to netýká, ale Tvoje otázka je aut.Lituju Tě.

Káceč - Profil | Ne 17.5.2009 23:28:57

GUGU >> Ryby nefotím, stejně jako na rybách nechlastám.Ani nevím proč.Fotky vyblednou, ale vzpomínky zůstanou.Tele mám 40-80.Není to o vercajku, ale o pazourách.I rybář musí někdy spát.

GUGU - Profil | Ne 17.5.2009 23:22:26

Káceč >> Vem tvrdší teleskopy,budou brát větší kousci :-) ...no mně tato otázka dala hoodně,mně to povzbudilo vzít ooobrovský krmítko se kterým zejtra "probořím tu vodu" (když nic jiného neumím),...a jestli by to tazatele náhodou treflo do hlavy,by mu to nijak neublížilo,ba naopak,mohlo by to jen pomoct...---------Svatej Petře,bud milostivej,je nás hodně blbejch,ale hlavně že se umíme ptát,vod toho tady je MRK :-) a napíše to člověk kterej nema žádnou rybu v Můj Lov,žádnou fotku chycené ryby,ani z Teska :-D...a je teprv zaregistrovanej...---! někoho mi to připomíná,ale...! --jdu spát,nedá se nic dělat.-nazdárec.

Káceč - Profil | Ne 17.5.2009 23:04:29

Ten, který kráčí proti proudu >> Díky této otázce jsem se rozhodl oprášit své staré teleskopy,uvařit kolínka,obalit je ve strouhance a u vody zavzpomínat,jaké to kdysi bylo.Jen nesmím zapomenout čtivo.To budou "jatka":-)

GUGU - Profil | Ne 17.5.2009 21:56:57

Já jsem hloupej kaprař co neumí ulovit žádnou jinou rybu a ani se vo to nepokouším, tak si sednu k pípákům a nahodím srkačku i s boilízem a čekám na oběšence...Ty jseš hloupej rybář co neumí ulovit žádnou rybu, ani nevíš jakej smysl by to mělo, proto píšeš tychle s***** na místo abys seděl u prutů, možná by ty to tam došlo-:DDDDD---jdi si třeba krmit flek...a neurážej, většina těch tvejch blbců kaprařů začínala plavanou, chytá i na fejdra, občas vláčí atd.

jHR - Profil | Ne 17.5.2009 21:27:44

Bacillus >> oh... taG promYn.. prYste tY dam icq a neS si neco ode me budes cist tak mY dej vJedet abych to stihnul opravYt... a neurazil tve ''vzdelane'' oko... :-*

Bacillus - Profil | Ne 17.5.2009 21:05:56

jHR >> velmi dojemné,dolaď prosím pravopis,ať neuráží oko průměrně vzdělaného člověka a lze i slzu uronit.

Minnow67 - Profil | Ne 17.5.2009 21:02:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Důvodů proč kaprařím je více. Čas od času lovím pro zábavu jemnou plavanou, je to příjemné zvláště po zimní přestávce, kdy je člověk vděčný za každou čudlu, ale upřímně řečeno lovit dokola desítky metrů čudel mě dlouho nebaví. Další z technik kterou lovím je feeder, to už je o trochu větších rybách, ale taky má své hranice. A pokud chci ulovit rybu, která bude lovci opravdu zdatným soupeřem a to i po fyzické stránce, mám na výběr mezi sumcem a kaprem. Zatím dávám přednost kaprovi a možná v budoucnu přijde i ta sumcařina. No a v ještě vzdálenější budoucnosti, až budu starý a slabý, se budu opět naplno věnovat čudličkaření :-)

splavek - Profil | Ne 17.5.2009 21:01:20

Kolegové víte co se mi na rybařině mimo jiné líbí,že si člověk najde ten svůj nejoblíbenější způsob lovu.Rybařina,je hodně rozmanitá,tak je z čeho vybírat a tak si myslím,že takovéto žabomyší války jsou k ničemu.Nejraději chytám na plavanou,ale není to pupek světa.

jHR - Profil | Ne 17.5.2009 20:13:15

no neeee, snad kazdyho bavi neco jineho... nekoho auta, nekoho motorky... kdyby nas vsechny bavilo to samy jak by to tu vypadalo ;-)

Ten, který kráčí proti proudu - Profil | Ne 17.5.2009 20:11:03

jHR >> hura :)

jHR - Profil | Ne 17.5.2009 20:08:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

mno...nerikam ze jsem nejaky wxtra prvotridni rybar ale kaprarine se venuji zatim jen chvilku... nerikam ze je na tom tolik vedy to neee ale pamatuji si pred par lety jak sem jeste o boilie a nastraze pod hackem nevedel vuuubec nic! kazdopadne sem se s krmitkem, splavkem, trpitkou ci twisterem nachytal si myslim ze dost :-) ale zase u rcite ne tolik abych rozdaval moudra ;-) ale nicmene ackoli jsem dost temperamentni tip cloveka stat u splavu s prutem v ruce me nejak nebavilo.... i kdyz sem hodnekrat vytahl peknyho okouka ci candatka... podobne to bylo i u splavků nebo na klasickou polozenou s policajtem pred prutem. me se proste vzdycky libili velky kapri :) a rikal sem si ze pravdepodobne na parenou housku ho asi nehcytnu pac nez by to ten velkej nasel.. sjedou to cejni a mali kaprici, ale pozor i na splavek ci feeder se daji chytat velke ryby... nevim noo me asi odradily ty plane zabery kdy se policajt napnul do pulky a zase spadnul... a ja se takhle zvedal ze zidla a zase si sedal Xkraaat... proste jednoduse dat stavnatej knedlicek pod hacek.. lehce zakrmit... nahodit... prut upnout do stojanu, zapnout pipaky a cekat na tu (alespon pro me usi) krasnou simfonii :-D je to co se mi libi protze vim ze kdyz se to ozve a pipaaaa tak vetsinou ta ryba tam je... nemusi se ale stat pokazdy... muj nazor je ze vetsina rybaru je rada kdyz ryby berou... apro kazdeho je to paradni pocit kdyz yasekne a ryba je na hacku a cejti ji jak kope a tahaaa a je jedno jestli se chyta na feeder ci splavek... bohuzel ale je i ta pravdepodobnost ze z deseti zaseku vytahne rybu treba jen trikrat.. u kaprariny , pokud mas kvalitne sestavenou montaz je ta pravdepodobnost mensi... :-) zkratka mam rad kdyz uslisim pipak ci civku a vim ze jdu skoro pokazdy na jisto ;-) tot muj nazor...

Chlumik99 - Profil | Ne 17.5.2009 19:54:13

lol tak já chytám taky převážně kapry ale v klidu zajdu na štiku nebo na cejny atd no problem. myslim že kaprařina neni jenom o tom to někam nahodit :-)

Lita - Profil | Ne 17.5.2009 19:50:46

Sobb >> taky se to tak dá říct.

Sobb - Profil | Ne 17.5.2009 19:49:54

Lita >> já myslím, že bohužel pro tuhle stránku

Lita - Profil | Ne 17.5.2009 19:47:55

Sobb >> Bohužel pro nás nebo bohužel pro ně?:-)

Sobb - Profil | Ne 17.5.2009 19:47:03

Lita >> myslím, že takových lidí je tady čím dál míň