Co dělám špatně?

Ahoj, Chtěl jsem se zeptat ohledně návazce na boilies.Vim že je toho tady mraky, ale mam pořád pocit, že jsem to nepochopil.Dělal jsem návazec tak že jsem na kmenovej vlasec 0,25 dal návazec monofil 0,20 a nebo pletenku, ale když koukám na fotky návazců tak bych řekl, že ten návazec je vetšinou tuhej a ještě někdo píše tu pletenku dává tak metr od návazce.Ještě jsem nic nechytil a ne jenom na boilies tak určitě dělám někde chybu.Může někdo poradit blbcovi jako já?
Autor diskuse: pavelpetran - Profil , 11.5.2009 kaprařina - ostatní

Wee.kend - Profil | Po 11.5.2009 13:39:49

Na tohle se podívej , možná že zde najdeš pár typů , které by ti mohli v budoucnu pomoci -- http://www.youtube.com/results?search_type=&search​_query=carp+rigs&aq=0&oq=carp+rig

Turňa - Profil | Po 11.5.2009 13:33:14

pavelpetran >> No v Čakovicích by ryby být měly, pokud jde o kuličky, tak tady máš lexikon:http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=611247.

Kamy - Profil | Po 11.5.2009 12:24:42

pavelpetran >> Místa kam chodíš neznám, Jsem od Jihlavy. Ale na tom co děláš nevidím spatně nic. Teda aspoň na ten prut kam dáváš šrot s drobnou návnadou by jsi měl něco chytit. Podkud nemáš extra velký háčky. K tomu by ti mohlo pomoci podívat se na pár videí o Feedru které tu taky najdeš aby ses nemusel bát slabších sestav. K lovu na boili ti řeknu asi toto. Pokud máš návazce udělaný aspoň trochu podobně jako si je viděl tady tak to o tom nebude. Lov na řece je složitější než na stojáku a než tam začneš chytat pravidelně ryby tak uplyne ještě hodně vody. Já sem první větší úspěchy na řece s kaprem a kou.ema začal mít až po prvním roce. Jinak na šrot a drobnější návnadu by se to mohlo dostavit dřív. Na řece víc než jinde je volba správného místa v určité roční a denní době a závislosti na stavu vody a počasí to nejdůležitější. Krmení a montáž už jen ovlivní množství ryb. Protože kde nic není, nemůžeš něco chytit. O lovu na řece je zde taky hodně napsáno tak si zkus něco přečíst a pak vyzkuošej, pak zase najdi něco nového a zase zkoušej. Časem se to podá. Já chytám 18 let a učím se pořád. A rozhodně nemohu říct že umím chytat ryby vždy a všude.

Jeefy - Profil | Po 11.5.2009 12:20:44

pavelpetran >> co chytám na žížali pařenou housku apod. tak tady u nás na Berounce musím používat návazce min. 45cm jinak se to ani nehne a nebo sekám do prázdna.Předchozí návazec je jaks jistě pochopil na boilies.

Jeefy - Profil | Po 11.5.2009 12:17:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já dávám na kmenový vlasec cca 1m šnůry s olověným jádrem a s karabinkou,na té mám navlečenou závěsku na olovo s čepičkou.Návazce dělám jedině z pletenky cca 20-40cm dlouhé a podle vody kde chytám sílu 25-35lbs.Na ten návazec můžeš použít jak obyč. tak potahovanou pletenku akorát u té potahované ten potah kousek od háčku oholíš aby byl ten konec ohebnější (barvu podle prostředí kde budu chytat) Jinak se používá pro daleké hody šokovka ve spojení s kmenovím vlascem.Celá montáž je sestavena takto,šokovka-olověnka s krabinou a závěsem na olovo-návazec.Nic na tom není jen trochu cviku a uvidíš že to půjde.

pavelpetran - Profil | Po 11.5.2009 12:07:32

Kamy >> Byl jsem na Vltavě 5 a pak chodím do Čakovic.Jeden prut mám na bolilies a druhej normálně na těžko s tím že zkouším všechno možný (kukuřici,chleba,pařenou housku,červy,žížaly...) a zatím nic.Chodím většinou brzo ráno a jsem tam tak do dopoledne.Jako návnadu mám kupovanej šrot s tím že tam ještě přidám strouhanku a dával jsem i perníkovej prášek.No a pořád nic :-)

Kamy - Profil | Po 11.5.2009 11:55:35

To máš složitý. Nejlepší by bylo vzít někoho zkušenějšího s sebou aby to sám viděl a mohl ti poradit. Ona taky nemusí být chyby jen v tobě. Může to být špatný místo, doba, návnada,.... Napsal si toho dost málo na to aby se ti dalo efektivně poradit.