Řešení situace?

Navazuji na otázku "Jak byste zajistili dodržování rybářského řádu" a vznáším konkrétní návrh. Většinu "problémových" rybářů nezměníme, a tak by změny měly být směřovány na RS. Příslušníci RS by měli chodit častěji, v noci a v závislosti na daných podmínkách by měli mít možnost (pravomoc) kontrolovat vše, co by měl lovící u sebe (v případě podezření), ať už batoh, loďku, tak třeba v akutním případě i chatku! Dále si myslím, že by přístup samotných porybných k věci výrazně ovlivnila mzda a stanovený minimální počet "odkontrolovaných" dní v roce.
Co myslíte vy?
Autor diskuse: tench - Profil , 30.4.2009 všeobecné - RŘ, MO, svazy

roman - Profil | Ne 3.5.2009 16:21:27

kakr >> jj díky, jen mně zaráží že to není povinost....

kakr - Profil | Ne 3.5.2009 16:16:09

roman >>
Zákonnou povinnost RS nemá, ale většinou se píše přes kopírák a nic nebrání RS kopii rybáři dát.
Navíc máš možnost se k přestupku na hlášení písemně vyjádřit.

roman - Profil | Ne 3.5.2009 16:07:19

kakr >> malý dotaz-MUSÍ dát RS kopii oznámení o odebrání nebo nějaký jiný doklad o odebrání not?

Mrknato - Profil | Ne 3.5.2009 14:39:45

Salmo1 >> Mělo by to tak být, ale zažil jsi někdy, že by RS sankcionizovala, či označila za viníka přestupku MO ČRS, či uživatele revíru? Zrovna včera jsem byl svědkem jednoho přestupku jedné MO. Nic se nestalo a ani nestane. RS je jednosměrný stroj, který je, protože být musí, ze zákona. Stejně jakjo rezervní fondy, DPH a.j. .....

tench - Profil | Ne 3.5.2009 12:55:32

k tématu, také možné řešení situace.....

tench - Profil | Ne 3.5.2009 12:53:34

Plynař>> nestěžuju si:-)

Klapoč - Profil | Ne 3.5.2009 12:48:14

pavel68 >> schvaluju :)

Plynař - Profil | Ne 3.5.2009 12:45:17

Tak co kluci rybářskí jak jdou kapři . Jste někdo v litoměřicích ulabe/slavík/ čau a ber

pavel68 - Profil | Ne 3.5.2009 12:39:02

Klapoč >> taky mám klid.....

Mirek.179 - Profil | Ne 3.5.2009 12:25:53

Salmo1 >> nevybereš si.jsou dobří policajti se kterými se domluvíš a na druhou stranu blbci nabití zákonama.jsou číšníci, kteří jsou dobří a udělají ti pomyšlení .. na druhou stranu jsou číšníci,kteří tě hledí jen odrbat.to samé je u RS. doma mu stará nedala tak si své ego poléčí na rybářích.
Někde píšu nesmysly záměrně, ale v podstatě sám proti tomu,když někde vidím na druhém břehu co se děje, raděj to zbalím a jdu o kilometr dál.Nešel bych tam ani jako RS. Ono to je trochu někde jinde.Od 1989 si hodně mylně vysvětluje demokracii :-))) Když jsem viděl na Moravě8, jak ožralá partija nadávala,protože jim to tahali jen cejni a jak je vyháčkovali, tak je KOPALI do vody.
Čili se shodnem v tom, že to není opravdu o statutu, ale o lidech.Jenže to se tady propírá pořád dokola a zbytečně.Řeknu ti jen,že bych nechtěl být ani člen výboru, který schvaluje návrh pro adepta RS.V dnešní době nevěřím nikomu,byť jsem si myslel,že jej znám dobře,udělá nepředvídatelnou volovinu.Do člověka nevidíš.A případně schválit někoho,kdo byl výborný chlap a najednou se jeho postoje obrátí,díky moci nad jinými,bych si na svědomí nevzal.

Salmo1 - Profil | So 2.5.2009 23:52:00

Mirek.179 >> Tvůj postoj chápu.Není to ovšem o statutu RS,ale o lidech.Někdo je musel navrhnou a schválit,že tito lidé,rybáři budou i dobří členi RS.
Když u nás je podán návrh na nové členy do RS,musí je schválit výbor MO.Pokud je dotyčný arogantní blbec,výborem schválen není a hotovo.

Mirek.179 - Profil | So 2.5.2009 23:15:55

Salmo1 >> Uznej ovšem, že někdy zbytečnou buzerací !! a na to jsem háklivej. když k tobě jdou ( u nás raděj ve třech :-)) už v ten moment tě mají za pytláka,případně za rybáře neustále porušující RŘ. Mě připadne, že chodí spíš léčit mindráky. Nejde o mě, mám vše v cajku, ale někdy kvůli pitomině s chlapů dělaj blbce. Místo domluvy, volí agresivní slovní reakci.Jako by oni NIKDY nic nezapoměli a nikdy nic neskurwili. Prostě si někdo hraje na nadlidi. To je smutné. Ne to,že bere podmíráka, nebo hájenou rybu...tady není o čem se bavit ... ale jsou "členové RS" kteří sežrali všechen rozum a neomylný softver jim je vrozen od narození.

Salmo1 - Profil | So 2.5.2009 0:32:59

Položil si tady někdo otázku-čí zájem vlastně hájí a chrání RS?
RS hájí a chrání zájem poctivého rybáře.

tony.bobo - Profil | So 2.5.2009 0:03:23

Né že bych to tu chtěl rozvířit ale někteří si pletete dojmy a pojmy. Co vám říká § 13 a §14 nutná obrana a krajní nouze.Dle toho co sem pročet od rybářů na MRKu co sebou nosí za zbraně a neváhaj použít i psa proti RS i když využívají statut veřejného činitele je trochu do nebe volající.Beru to že některá RS zneužívá své pravomoce ale kolik z vás se proti tomu ozvalo.Jen každý kritizuje.Sám sem se nedávno přesvědčil že ta RS to taky nemá jednoduché.Sám sem si podal žádost o výkon RS a nedávno sem byl v práci na noční a ve 2 v noci chytali chlapy na revíru za fabrikou.Jelikož se tak nějak zaučuju povolal sem kolegu z RS a šel sním a řeknu vám že nebejt toho že mám 2 výkonnostní třídu v bojovém umění nevím jak by to dopadlo.Snad budoucí kolega je starší pán a co si takzvaní rybáři dovolili? Těch urážek a nadávek co sme si vyslechli až došlo k napadení dotyčného RS. Doufám že o papíry přijdou na hezky dlouho a nejen o papíry.Především by se měli zamyslet rybáři nad sebou proč je RS napomíná.Pokud udělá řidič na silnici přestupek taky policistu nehodí do škarpy.

Mirek.179 - Profil | Pá 1.5.2009 23:01:58

Na to ze by mi nekdo lezl do bivaku a pripadne budil zenu, no to by kurwa jel.
Skontrolovat povinne vybaveni rybare, papiry a ahoj. Do stanu nebo biívaku nikoho nepustim.
Jestli mam u sebe varic je moje vec. Nevim co tady resite ohledne varice.
Dojde RS, ukazu co chce videt s povinne vybavy a ahoj.

Puntík - Profil | Pá 1.5.2009 11:36:37

Klapoč >> Jasně. Ale při pohledu na to tvý kotě bych o svých právech a povinnostech jako RS jisté pochybnosti měl.. :)
To ta moje ludra je líná se i za někým škaredě podívat.. Tady to třeba vypadá, že hrozí, ale ona se jen otáčela z jednoho boku na druhý a zývala.. :)

Věřím, že se taky s každým domluvím. Konflikt s RS jsem ještě neřešil. S PČR a s MP už ano. Zkoušet to na nás bude každý, komu dáme šanci. Ať už je to "odbočil jste ze zákazu odbočení", nebo "podle zákona jste povinen jít se podívat i na konec úseku platnosti domnělého zákazu stání". V prvním případě stačilo říct, že pokud na svém tvrzení trvá (i jeho kolega trval), že to může sepsat, ale že támhle na té budově je kamera.. a v druhém případě stačilo to kouzelné slůvko "podle jakého paragrafu?" a jestli to myslí vážně.. A bylo po problémech.

kakr - Profil | Pá 1.5.2009 11:32:03

formulář hlášení o přestupku

Pavouk28 - Profil | Pá 1.5.2009 11:22:21

kakr >> mozna by to snizeni stavu za ty nervy stalo :) ale zas by byla na svete nuda...

kritik - Profil | Pá 1.5.2009 11:18:58

Klapoč >> Použití takového psa by bylo považováno jako použití zbraně, za zbraň podle zákona je považováno vše co může učinit útok proti tělu důraznější.takže i obyčejnej klacek.Navíc nechat psa na někoho vystartovat a riskovat že dotyčnej má něco" za pasem" a o psa prijít a ještě se nechat vláčet po soudech taky na ho.....
Dám za pravdu Puntíkovi a jeho řešení znát dobře legislativu.Kdo si není jistej v kramflekách tak si dá odchod.
Puntík- 90%??

kakr - Profil | Pá 1.5.2009 11:17:49

Pavouk‌ >> Pavouk28 >>
Možná by to nebylo na škodu, ale mám podezření hraničící s jistotou, že by se stav členů velmi, velmi snížil...

Pavouk28 - Profil | Pá 1.5.2009 11:15:06

kakr >> chtel jsem to oznameni sem hodit ale mam ho ve sklepe tak treba odpo.. pokud bude zajem...

koukam ze se tu kazdy ohani pravy, ale jake ma povinnosti to ne.. i rybar ma povinnosti.. jiste by nebylo na skodu jednou za rekneme 2-3 roky projit nejakym testikem znalosti at uz u RS nebo rybaru.. to by byla asi ohen na strese...

kakr - Profil | Pá 1.5.2009 11:10:56

Puntík >>
Pan zadavatel jistě s přibývajícím věkem rozšíří své vědomosti rybářské legislativy a klidně z něj může po dovršení 21 let být dobrá RS. Přesně podle hesla - z pytláka je nejlepší hajný.
Je povinností dříve nás dříve narozených, mladší generaci nezavrhovat, možná pokud budou mít štěstí se také stanou seniory.

Pro všechny, kteří poněkud tápají - RS je povinna o event. přestupku, pokud není vyřešen na místě sepsat "Oznámení o přestupku proti předpisům v rybářství". Na něm je pár řádků -
"vyjádření a podpis podezřelého z přestupku". Pokud má kontrolovaný rybář výhrady je jen na na něm, aby se k věci vyjádřil. Není to povinnost, ale právo.

edit: mám fenečku labradorku, chodí se mnou a je velmi nebezpečnáááááááááá

Klapoč - Profil | Pá 1.5.2009 11:03:42

Jarda Bořek Stavitel >> Puntík >> on ale jen odstrašuje od pohledu (72kg). Normálně bych ho nikdy "nepoužil".
Za 1. není na útočení cvičený.
Za 2. Je s každým hned kamarád.
Za 3. Použít takového psa je skoro stejné jako použit 9mm a myslím si že nějaký konflikt nebo nedorozumění se fakt dají řešit jinak.