Domácí boiilie-problém s plísní...

Prosím nevíte někdo co přidat do boilie těsta aby nebylo tak náchylné na plísně? Diky moc za každé info
Autor diskuse: waxmax - Profil , 5.4.2009 kaprařina - nástrahy, návnady

qwerty81 - Profil | Út 7.4.2009 20:12:24

Smetana >> ja jim dám tiež na frak.. škoda, že se dostanu na rybky jenom o víkendech a snad o dovolené.. není toho času.. :-))

Smetana - Profil | Út 7.4.2009 20:06:29

NeBeroun alias Qwert >> qwerty81 >> Joo tak to bych taky rád věděl :-) Doufám,že lapnu nějaký pěkný rybky a udělám hezký fotky,potom něco určitě napíšu.Jaro je strašně vrtkavé.Bud se trefíš do období kdy ryba futruje no a nebo můžeš být týden bez záběru :-(
Jestli udělám maturu,tak mám naplánovaných neskutečně mnoho výprav.No a to by v tom musel být čert aby to něco nesluplo :-D

qwerty81 - Profil | Út 7.4.2009 19:58:47

Smetana >> jasan.. kdy a kde vyjde další článek, co? :-))

Mara Vysta - Profil | Út 7.4.2009 18:58:19

Od té doby co suším boilies 3 týdny jsem s plísní neměl problémy .

Hermis_s - Profil | Út 7.4.2009 18:30:48

zamrazit,nebo poradne vysusit!

Smetana - Profil | Út 7.4.2009 18:27:05

NeBeroun alias Qwert >> qwerty81 >> Ahooj nene ještě jsem to nezkoušel.Povolenku nemám ani týden :-D.Ale zítra vyrážím na první letošní výpravu:-) Škeble si nechám na léto :-)

zubacik - Profil | Po 6.4.2009 21:28:34

pele >> Mas pravdu.Dik

Enigma - Profil | Po 6.4.2009 21:04:08

Podle mě je velice důležité co do boilie přidáváš jak dlouho vaříš a sušíš.Celkem důležitá je i hygiena-plíseň může být všude.Já mám doma vlastnoručně rolované boilie i déle než dva roky a nikdy jsem s plísní nepřišel do kontaktu.Z jara suším kratší dobu a čím více se blíží léto dím déle suším-klidně i měsíc.Aby bylo boilie co nejvíc tvrdé.

qwerty81 - Profil | Po 6.4.2009 20:52:45

Smetana >> nazdar, už jsi něco čapl na to maso ze slávek? :-))

qwerty81 - Profil | Po 6.4.2009 20:51:54

nebo to můžeš konzervovat v cukru

pewa - Profil | Po 6.4.2009 19:16:38

Problém bude asi opravdu v sušení.Boili při sušení je třeba rozložit jen v jedné vrstvě nejlépe v přepravce a nedávat více vrstev a nechat je prosychat v suché místnosti.Vlhkost se lépe uvolňuje a boilí dřív proschne.Taktéž bych nedoporučoval sušit boili v pytlích třeba od cibule,protože při tomto způsobu nevysychá rovnoměrně a kuličky uvnitř pytle mají tendenci chytat plíseň a to i když je budeš promíchávat.Do těchto pytlů nebo saků se dávají až už jsou relativně vysušené.Jinak podle mého nezáleží z jakého těsta boili je vyrobeno je to všechno jen o vlhkosti a jak se ji zbavit aby vznikla trvanlivost sušením.

Smetana - Profil | Po 6.4.2009 19:01:28

sůl!nalož to do soli,rybám to nevadí

milošs - Profil | Po 6.4.2009 19:00:33

Když už chceš konzervovat a cpát tam chemii, dej sorban nebo kyselinu sorbovou - drogerie. Nebo samozřejmě konzervanty od specialistů, ale to je cenově jinde.
Lepší je nechat pořádně vyschnout ve stínu - týden, dva. Anebo zamrazit, to je nejjednodušší. Pořádně popsat a uložit raději v menších dávkách.

pele - Profil | Po 6.4.2009 18:34:02

zubacik: zalezi to od priemeru a od konzistencie cesta - boilie nesmie byt vnutri surove - najlepsie par gul obetovat a po uvareni prekrojit,skontrolovat .. radsej varit prilis dlho . ako prilis malo :))

Sampus - Profil | Po 6.4.2009 18:23:25

Najjednoduchsie 3 lyzice medu na kg zmesi.Mam to odskusane funguje aj v mesovych zmesiach.

VYDRA33 - Profil | Po 6.4.2009 17:59:29

já jsem ho zavařil a mám svatej pokoj.

cajka - Profil | Po 6.4.2009 17:55:26

kup jsi konzervant do boilie trřeba od Václavíka

jojokill - Profil | Po 6.4.2009 11:05:55

musis ho vic susit

Martin Matuš - Profil | Po 6.4.2009 9:24:26

Vař boilie dost dlouho, aby se ti provařili i uprostřed, vysuš je a zamraz. Po rozmražení uchovávej v prodyšných sacích na boilie nebo v pytlích na cibul. Pokud nemůžeš velké množství boilie mít zamražený, skladuj je např. v plastových přepravkách na zeleninu nebo papírových krabicích. Další variantou je přidat do směsi konzervant, renomovaný firmy prodávají konzervanty, které boilie neznehodnotí.

Rashid - Profil | Po 6.4.2009 7:42:54

Ja taky necpu zadny chemky proti plisni. Proste susim a susim, obcas protrepu sacek s beckama, aby se provzdusnili. Jeden takovy mam od lonskeho srpna na verande, tvrdy jako beton. Od lonskeho srpna spis ale zamrazuju...

kranex - Profil | Po 6.4.2009 3:55:08

waxmas>>No a proti plesnivění.... Babičky na marmeládu ve sklenici nalily rum a pak zavíčkovaly . My si můžeme pomoct "Pomůcka ke konzervování " od Dr Oetkera. Je to malý pytlíček, stojí to asi 5 korun, je to tam kde mají i gelfixy a deka a tak podobně. Obsahuje to sorban, což je protiplísňová látka. Chuť to nijak po otevření sklenice neovlivní, při ochutnávání než marmeládu dodělám, sorban cítím, ale pokud mi na něčem opravdu záleží, přidám jej. Dále mám vyzkoušeno, že když marmelády podvazuji celofánem (dvojitě) a mezi celofán nasypu onen přípravek ke konzervování, tak mi marmeláda taktéž neplesniví. No a konečně .... Část cukru nahraď sacharinem, ten též brání plísním.....som ti stiahol s chatu penzistiek,v potravinach vedla zavarovacich cukrov to maju,konzervant sorban draselny,ale mal by si pridat caj lyz ,kyseliny citronovej ,pri kyslejsom ph lepsie rozvija ucinok,davkovanie je na obale...obsahuje to kazda jedna komercna boila,kaprom s tym zrovna neulahodis...

Kyselinár - Profil | Ne 5.4.2009 22:16:26

ja som bol dnes kontrolovať bobule na záhrade,ako som ích tam na jeseň povešal tak som ích dnes pozbieral,žiadny problém,žiadna konzervácia...akurát za tých 5.mesiacov stvrdli na kameň ako som chcel.

olympush - Profil | Ne 5.4.2009 21:52:40

tak jak píše Pele,nebo nějako umělou konzervaci jako např http://www.carpservis.cz/1/?tree=7

Boule - Profil | Ne 5.4.2009 21:52:36

Dostatečně vysušit! a hlavně skladovat v suchu a řekl bych po přidání sladidla se pomaleji kazí.

Cerebro - Profil | Ne 5.4.2009 21:51:54

Musíš to dobře vysušit. Nebo to uvař a po krátkém vysušení hoď hned do mrazáku a nemusíš nic řešit.

zubacik - Profil | Ne 5.4.2009 21:50:02

pele >> co znamena dostatocne dlho?

pele - Profil | Ne 5.4.2009 21:48:27

boilies dostatocne dlho variť + skladovat na suchom, vetranom mieste .. ;-)