Použít či nepoužít?

Zdar kolegové rybáři!
Rád bych se optal na jednu maličkost. Nedávno mě napadlo (mám tam známé) odebírat z marketů opadané semena z celozrnných rohlíků, semlít je, nebo nesemlít a přidávat do vnadící směsi. Narazil jsem ovšem na osobu, která se mě optala: to chcete pro slepice? Odvětil jsem ne, a ona na to, že to nosila sousedce pro slepice a za tři dny bylo po nich. Prý po máku. Proto se ptám, abych neublížil rybí populaci, je možné vnadit těmito produkty co obsahují i mák?
Autor diskuse: Pinďa2 - Profil , 25.3.2009 všeobecné - nástrahy, návnady

otik1 - Profil | Pá 27.3.2009 2:08:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pinďa2 >> ja to pouzivam uz 3 roky a som spokojni,,,tiez mam zdroje v pekarni,,,dievcata mi pripravuju bud ciste semena alebo pomiesane z hrubou struhankou(( zalezi od hlavneho pekara)),,,,,,Mlete to davam do krmiva,guli,mrazenych nanukou (pre ryby),v celku narobim krmne gule do stredu kamen a dam zamrazit,,,,,preto ze mi davaju aj neupeceni material tak to pred lovom aspon zabarim vodou,,,,,,Mak nema preco zabijat skor moze otupit,,,(tie sliepky museli dostat kvantum maku z coho zaspali a isli na onen svet..:-)),,//,,,miesam struhanka,srot,,,atd,,,melem to na masovom mlynceku,,,,,,,,,a namelem sa dost mam toho vela,,,,nehovorim ze je to super tutovka ale ked z 10 pretekov 8 krat zabodovala tak to uz ano,,,,treba sa stym vyhrat a vyskusat,,,,,,,,A NEBOJ RYBE TO NEUBLIZI,,,ak ti to pekari nepostriekaju nejakou chemiou,,,

Anýzový dědek - Profil | Čt 26.3.2009 13:24:30

Ja pouzivam jakakoli semena at uz repku, ptaci zob, slunecnici, jahodnik, horcicne seminko, sezam, anyz. Zatim na to ryby nechcipaji a berou dobre. Jen je musis smichat se strouhankou a kuku srotem. Nemel by vadit ani ten mak, ale v malem mnozstvi. Hlavne to chce cistotu jako bys to mel jist ty sam. Nesmi byt zaparene a zatuchle.

Pinďa2 - Profil | Čt 26.3.2009 7:34:05

Miraryb >> Díky za reakci, dle mého názoru by to mělo učinkovat.

Miraryb - Profil | St 25.3.2009 17:30:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já to používám pořád. 3 díly kuku šrotu, 1 díl strouhanky a 2 - 3 díly právě těchto semen předem spařených jinak plavou. Pokud chci dělat pevnější koule, dám víc strouhanky. Jednou jsem zapoměl směsku si vzít, ale měl jsem těchhle semen celej kýbl. I když byly nespařený a dost jich vzal proud, tak taky dost jich spadlo ke dnu. Chytal jsem tam plavačku a ryb tam najelo hodně. Jednoho kapra jsem vzal a při kuchání byl těch semen nacpanej k prasknutí. Tím, že projdou pekárnou jsou jako by jsi je pražil a rybám neškodí.

klouček - Profil | St 25.3.2009 14:30:27

Taky jsem to zkoušel, ale žádné zlepšení mi to nepřineslo. Když jsem to pomlel, tak to akorát víc vonělo. Takže jsem od toho ustoupil a používám osvědčenou řepku a kuku.

milošs - Profil | St 25.3.2009 10:11:27

Rybám to neublíží. Po maku slepice nechcíply, to je jasné. Mák, sezam atd. jsem dával do krmení i do bojlí mletý, celý suchý nebo spařený, atd. Nijak extra to ale nefungovalo, zklamalo mě to. Tak jsem nad tím udělal křížek. Jestli toho seženeš slušné množství za výhodných podmínek, proč to nevyužít.

Lauri - Profil | St 25.3.2009 9:45:05

Nemyslím si, že bys mákem nějak mohl ublížit rybám. Maximálně to nebudou žrát. Nikdy jsem to s tím makem neslyšel,ale budiž. Jinak si myslím,že když to budeš přidávat do krmení tak tím nic nezkazíš,ale možná tím také nic nevylepšíš. Musíš to vyzkoušet a uvidíš sám.