Mořský rybolov v Norsku - rady a tipy pro začátečníka

Pánové,

obracím se s prosbou o radu a pomoc v problematice, která je pro mne naprostou neznámou.
Potřeboval bych poradit atraktivní destinace pro mořský rybolov v Norsku. Projel jsem si podobné otázky zde na MRKu a musím říct, že jsem mnoho tipů nenašel.
Jedná se o kratochvíli pro mého tchána, který si chce na stará kolena užít aspoň týden svobody (což se nedivím), rybářských zážitků i dobrodružství, chytání i chycení ryb, přičemž hraje roli i cena a dostupnost.
Tchán je vyznavačem pohodovějšího chytání, starší chlap se zdravotními limity, tudíž žádná adventura spojená s vysokými nároky na pohyb apod. není pro něj. Dokážu si ho představit i na lodi s vláčkou.

Prosím doporučte Vámi vyzkoušené a ověřené lokality s ohledem na výše popsané detaily, uvítám jakýkoliv byť i drobný detail, tip spojený s rybařinou, ubytováním, cenou, místní zvyklosti i vyjímky, na co se má připravit. Zkrátka rád bych ho vybavil co nejvíce informacemi i přesto (anebo právě proto), že jeho jazyková vybavenost není nejlepší.
Nepočítám, že by ale vyrazil sám (ani bych mu to nedoporučil) a dříve než v létě.

Díky za Vaše postřehy

Křemen - Profil | Út 24.3.2009 19:22:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

já byl vždy na jiném místě, ale snažili jsme se dodržet stejnou lokalitu, hodně dobře se nám rybařilo v halsafjordu nebylo potřeba nějaké náročné vybavení většina ryb byla ulovena na přívlač mezi nebo z ostrůvků. cesta je vždy celkem náročná a zdlouhavá hlavně záleží do jaké lokality jsme se chystali. Ubytování je vždy celkem luxus, chatka či chalupa jsou vždy vybaveny základními spotřebiči, koupelnou s wc některé i krbem. cenu ti můžu říct pouze orientační loni jsme jeli na ostrov Smola, délka pobytu byla tři týdny a na osobu 12 000,-Kč to se vším tzn. cesta trajekty, ubytování, pronájem lodě, benzím do lodě, jídlo. Chytáme převážně tresky, na pilkr i mníky, semtam se připlete i něco exotičtějšího jako okouník, štítovec, ďasa jiné, avšak velice záleží na lokalitě a době rybaření. Co se týče vybavení tam je důležité jestli se investice vyplatí na jednu dovču, o tom klidně později. vyber si věc která je pro tebe jednou z těch důležitých a ptej se rozvedu ti je do té míry do jaké s ní mám zkušenosti.

drozďák 30,42 - Profil | Út 24.3.2009 18:46:30

Křemen >> Ono je pro mě dost těžké se ptát konkrétně, jelikož nevím ani na co se ptát.

Zeptám se tedy kam jezdíte, jak náročná je cesta, zajímá mě ubytování a cena. Co chytáte a na co chytáte, jaké používáte pruty atd.
Skutečně můžeš začít úplně od píky, každá informace bude cenná, jelikož jak tchán tak i já máme nulovou, ale naprosto nulovou zkušenost.

Křemen - Profil | Út 24.3.2009 18:13:31

já osobně byl v norsku asi 6krát a vždy se svým tátou, zdravotně ja tom není nejlíp, ale i tak tam jezdí dvakrát ročně.(už byl snad 20krát) Jezdí svým autem a vždy vyřizuje záležitosti sám a velké znalosti cizího jazyka také nemá a zvládáto bravůrně. Co se týká dalších věcí co bys chtěl vědět bude lepší, když se budeš ptát konkrétně, já ti rád odpovím na vše o čem budu něco vědět.

drozďák 30,42 - Profil | Út 24.3.2009 17:56:02

Vypadá to, že otázka nabere stejný směr, jako ty předcházející k podobnému tématu, nicméně kdyby se někdo chtěl odhodlat oddálit její smrt, budu povděčen.

Eddy 75 - Profil | Po 23.3.2009 18:30:13

Byl jsem na Hitře a super. Perfektní lidi v kempu s maximální ochotou. Věnovali jsem se spíš vláčení, ale i pilkrování jsme vyzkoušeli v malé míře. Na vláčku je to tam super a z úlovků kolegů z pilkrování ani tento lov tam není neplodný.