Soukromé × svazové vody

Chytáte raději na soukromých, nebo na svazových vodách?
Autor diskuse: metabou - Profil , 3.3.2009 kaprařina - revíry, cestování

Freefish - Profil | Čt 5.3.2009 20:48:36

malamut- já jsem si nic nezarybnil a nikdy jsem žádnou rybu nepřevezl do soukromáku,tak mě z toho prosímtě vynech a jak už tady někdo přede mnou napsal není kaprař jako kaprař a porušování rř se týká určitě i jiných skupin rybářů.

Kyselinár - Profil | Čt 5.3.2009 13:04:42

Carpous>> to robí ten absták...Už si súrne potrebujem omočiť a pretiahnúť tie moje dve milenky v drieku tenké ako malíček,pri zdolávaní zohnuté ako luk Robina Húda. :-))

Mrknato - Profil | Čt 5.3.2009 13:03:01

Je to velmi jednoduché. Na soukromých vodách chytá pan domácí s familií a na svazových vodách rybáři svazoví. Některým svazovým rybářům se ale sželelo soukromníků a pomáhají jim v těžké situaci, že si od nich kupují hostovačky. Je to charita.

carpous - Profil | Čt 5.3.2009 12:42:45

Kyselinár - ® Já jsem si to myslel, že je to sci-fi... Něco takového přeci není ani možné......

Kyselinár - Profil | Čt 5.3.2009 12:22:16

Carpous niéééé :-)) Všetko čo som napísal sa zrodilo v mojej hlave.Je to vymyslené sci-fi a nič z toho nie je pravda a nič také sa nedeje a nikdy nedialo na naších zväzových vodách...ak sa v tom niekdo našiel tak pardóóóón... :-))

carpous - Profil | Čt 5.3.2009 11:39:04

Kyselinár - ® - že by narážka???

Kyselinár - Profil | Čt 5.3.2009 8:39:07

Ušlachtilá myšlienka"nechodiť na súkromáky"aby nezarábali peniaze.A čo takto nepráskať revíry ako je Mara,Kralová,Váh,Dunaj a mnohé iné.A nebudovať si"aj"na úkor týchto vod renomé vlastných firiem.A takto dávať návod bandám ktoré sa špecializujú na lov veľkych rýb.Ja na súkromáky chodím a nemám z toho žiadny komplex.A je na každom aby posúdiť čo je v konečnom dôsledku pre rybu horšie či lepšie...

Sumec - Profil | Čt 5.3.2009 7:57:49

malamut >> Jen ještě doplním že každý kdo má děličky a bivi není kaprář.Já osobně nepovažuji party co jezdí a plundrují vody za kapráře ale za MASAŘKY!!!!!!!!!

kam!kaze - Profil | Čt 5.3.2009 1:18:47

malamut >> V podstatě chápu co máš na mysli,jen mi vadí že hážeš všechny rybáře co se specializují na lov kaprů do jednoho pytle.Jak mezi nimi,tak i mezi plavačkáři,vláčkaři nebo muškaři atd.se najdou lidé co porušují RŘ.Podsouváš tady všem že jen kapraři se dopouštějí porušování RŘ.Dopouštíš se hrubého omylu.Spíš mi to zavání nenávistí vůči určitému způsobu lovu ryb a neschopností akceptovat to že ne všichni jsou špatní.Lovím jen na státních vodách a nikdy mne ani nenapadlo uloveného kapra převézt na soukromou vodu.Pokud jsi byl svědkem podobných praktik,tak jsi měl reagovat na místě a ne tady urážet celou skupinu rybářů,které ani neznáš.

jarda 2004 - Profil | Čt 5.3.2009 0:39:59

malamut >> Určitě máš pravdu ale musím reagovat na nedodržování RS nejsou to jenom kapraři co ho porušují ale i ostatní jenže ti nedělají nic pro změny jen plkají po netu co a kdo jak udělal lépe ale skutek utek jen slova urážení napadání atd. Jen jeden připad kolik lidí loví candáty po povolené době lovu? Hodně ale opravdu hodně ale o tom se nikde nemluví protože to dotyčnému stačí pro namrskání do mrazáku a nějak bude však on se candat rozmnožuje v pohodě. A začne se křičet až v podobném pruseru jako na Lipně kde šňury a podobné metody drancují vodu tak že je tam už prd na chytání.

malamut - Profil | Čt 5.3.2009 0:24:04

Freefish >> no oni by se ti kapři nepřeváželi, pokud by kapraři dodržovali tebou zmiňovaný RŘ. Nedovedu si představit kapraře, který po ulovení, zasakování a následném prodeji majiteli kaprodromu přeruší lov a úlovek zapíše do sumáře (kapr je sakován pod záminkou čekání na vhodné světlo pro foceni apod.), naopak, viděl jsem kapraře, který si po ponechání dvoukiláka pro rodiče nezapsal ani jeho, aby mohl machrovat před ostatními nejušlechtilejšímí prázdným sumářem. Koneckonců, pokud bude většina kaprařů jezdit jen na kaprodromy, které jste si ze svazovek solidně zarybnili (přičemž nyní nadáváte na důchodce kteří kapry +10kg chytí velmi sporadicky), ostatním to asi moc vadit nebude. A pokud se tak vehementně odvoláváš na RŘ, proč jej kapraři neustále porušují, ať lovem přes čáru, nebo zavážkami. Vy si neustále připadáte jaksi rovnější mezi rovnými a ze svých přestupků a pytlačení děláte hrdinskou činnost. A to jsem se zařek že se do vás kaprařů nebudu navážet ale když čtu ty plky a ohánění se RŘ, to už nejde. Si o to říkáte.

jarda 2004 - Profil | St 4.3.2009 23:38:09

Jezdím jen soukromé vody a dík za ně nemusí poslouchat a sponzorovat bafuńáře ze svazů kteří nedokážou soudně zarybnit vody a prosadit ochranu a to nejen kaprů kterých je v každé svazové vodě jak much. Komerční revír mě osobně dává svobodu v tom co dělám nejraději a pokud se chovám podle pravidel nemám zbytečnou buzeraci. A co se týče složitosti těchto vod tak pokud jsou to vody v patřičných rukách není jednoduché opravdu slušně zachytat a mnohokrát svou složitostí deklasují svazové vody neustále opěvované a zaneřáděné kapřím dorostem který plní svazové normy na zarybnění a zároveň snižují úživnost pro slušné ryby. Je pravdou že cenny jsou někdy opravdu ne zrovna levné ale je to podnikatelský subjekt a né charita. Snad jednou pánové předsedové a místopředsedové dojdou k názoru že to co dělají není zrovna to nejrozumnější a dojde k tomu že naše svazové vody budou opravdu o rybách a né o spižírnách pro úzkou sortu rybářů.

misak - Profil | St 4.3.2009 23:19:01

Sumec >> 100% souhlas, je to přece o relaxu ne? A bohužel na svazovce se člověk akorát rozčiluje nad neschopností svazu. viz tvoje předchozí zpráva:-)

Sumec - Profil | St 4.3.2009 16:37:32

A jestli je pro někoho kapr ze svazovky cennější než ze soukromého, tak ať je.Je mi to buřt.Kdysi jsem se taky honil za rekordy.Samozřejmě jsem rád když se podaří pěkný kousek a jezdí to.Dnes ale spíš vyhledávám odpočinek od práce.A natáhnout se do lehátka a popíjet kávičku, a třeba debatovat do rána s kolegou u Nastražených prutů, to je to proč u mě jednoznačně vede soukromka.

Méďa - Profil | St 4.3.2009 16:27:59

Sumec >> moje reč

Sumec - Profil | St 4.3.2009 16:26:44

Chytám převážně na soukromáku.Mám na něm posed a vlastním celoroční povolenku,platím nájem za pozemek na kterém mám posed.Posed stojí na vodě.V žádném případě to není žádná zoo a chytit slušnějšího kapra není jen tak.Potom jezdím na soukromou pískovnu,taky žádná zoo.Není soukromák jako soukromák.Na svazovku jezdím vláčet a na řeku.Na soukromáku mám rád tu pohodu a nemám žádné stresy jestli chytám v noci nebo ne.Musím ale uznat že jsou soukromky typu akvária a je tam víc ryb než vody.Já mám ale radši větší vody kde se až tak moc netlačím s ostatníma.Kdyby mi svazovka dovolovala v klidu kaprařit přes noc,dát si bojku,zakrmit a bivakovat tak bych volil svazovky.

Petr Z. Vedro - Profil | Út 3.3.2009 21:24:26

KóĎA >> I tak by měl Ryb. svaz připlácet za hromadné krmení při závodech.

Petr Z. Vedro - Profil | Út 3.3.2009 21:21:44

Majsher >> Já to chápu. V Rpetech chodil každou chvilku majitel nosil klobásky, pívo a vůbec se vzorně staral. To se ti na svazovce taky nestane.Jedině by RS nosila soudek s Rumem pro podchlazené a sebevědomí ztrácející kolegy.

Freefish - Profil | Út 3.3.2009 21:20:54

kobr.d- já tuto petici nečetl,ale věřím že byla sepsána v dobrém úmyslu a pro dobrou věc. Jen pochybuju,že bude mít nějaký vliv na rybářský řád, i když každou snahu ocenuju a možná ,už na některých vodách zavedené úseky CHaP značí určitou změnu k lepšímu.. Třeba se dožiju toho,že se mi při čtení každý rok "nového" rř neudělá blbě.

KóĎA - Profil | Út 3.3.2009 21:20:52

Petr Z. Vedro >> no bylo nás tam padesát a každej mohl mít tuším pět litrů krmení. Takže deset a bylo tam dost bobkařů - takže žádnej extrem. Myslím že to bylo nejdříve do druhého dne naprosto vyluxované.

Petr Z. Vedro - Profil | Út 3.3.2009 21:19:21

KóĎA >> Jo to jsou tuny krmení do vody !!! To se pak kapříci mají.

Majsher - Profil | Út 3.3.2009 21:17:02

Petr Z. Vedro >> jj, mě dostalo to spojené pohodička-RS :)) -ale patří to k tomu a můžeš si někam zalézt, kde tě celej den nikdo nepotká

kobr.d - Profil | Út 3.3.2009 21:12:27

Freefish >> Já pevně věřím, že změní.A jsem toho názoru, že každý kdo si pozorně přečetl petici(kde se mimo jiné píše, že ryba má být vrácena vodě, kde byla ulovena) by neměl svojí návštěvou podporovat tyto revíry, kde bezesporu plavou ryby, které byly převezeny ze svazových revírů.100% je mezi námi spousta rybářů, kteří tuto petici podepsali a přesto tyto revíry svojí návštěvou podporují.

KóĎA - Profil | Út 3.3.2009 21:11:03

Petr Z. Vedro >> to my jsme jim tam nakrmili moc pěkně :-) Na Berounce i Vltavě se mi co se týče kapříků párkát zadařilo. Takovej vykrmenej pašík okolo pěti kil z Klecánek, to je pastva pro oči.

Petr Z. Vedro - Profil | Út 3.3.2009 21:04:51

KóĎA >> Já to na svazovce zažil jen jednou na rybníku cca 4 ha. Chudáci kapříci tam zobají úplně všechno, chytit některého přes 40 cm je zázrak. Ale tihle se docela perou. Bohužel skoro každej má nějak natrženou nebo znetvořenou tlamku asi od šetrných záseků, hrůza pohled. V těch Rpetech se taky nedaly zadarmo, samá dlouhá a nízká ryba + jeden koják. Majitel prý přes sezonu nekrmí, aby se chytalo :o(((

Tulo - Profil | Út 3.3.2009 21:03:28

Leon to napsal myslím dobře)---, U nás v České republice se objevil nový problém spojený s odnášení velkých kaprů do soukromých vod. Víme, že ve Francii se s tímto problémem potýkáte také. Co si o tom myslíš a jak se k tomu u vás stavíte?


Foto z roku 2008, Leon 43 let
Tohle je problém, se kterým jsme se ve Francii potýkali již před mnoha lety. A nenašli jsme žádné řešení. Problém soukromých revírů je, že jejich hlavním účelem je, vydělávat peníze. Tyto vody potřebují velké ryby za každou cenu. Potřebují je proto, aby byla reservační kniha po celý rok plná. Je prakticky nemožné kontrolovat původ kapří populace na těchto vodách. Některé revíry mohou mít vlastní původní, dobře rostoucí ryby, ale mimo ně tu pořád plavou ukradené trofejní ryby, které mají lákat zákazníky. Z tohoto důvodu já na soukromých vodách nerybařím! Pokud by na soukromé revíry nejezdil chytat nikdo, problém by byl rychle vyřešený. Bohužel je tu ale stále velmi početná skupina kaprařů, kteří chtějí chytat spoustu velkých kaprů touto velmi snadnou cestou…