Lančmít - kdy, kde jak a jaký?

Chytáte někdo na lančmít? Jaké ryby se na to chytají a hlavně, jaký lančmít použít? Jestli drůbeží nebo vepřový a hlavně značku. Co jsem měl možnost ochutnat, tak to byly většinou tučné "sračky" plné rosolu, které by ani nešly napíchnout na háček
Autor diskuse: Salmon - Profil , 1.3.2009 všeobecné - nástrahy, návnady

paia - Profil | Pá 6.3.2009 20:07:49

X-Kmen >> jealoussy >> já tu značku znám jen z rybářských filmů, Matt Hayes je jejím velkým (určitě nemálo placeným) propagátorem.

jealoussy - Profil | Pá 6.3.2009 19:59:26

paia >> Asi jsi mne spatne pochopil.Vubec nenarazim na znacku jak kukurice tak luncheonmeatu,jen sem tu ten link hodil pro ty,kteri treba o tom clanku vubec nevi :)).S touto znackou nemam zadne zkusenosti,na tyto nastrahy nechytam.

paia - Profil | Pá 6.3.2009 19:56:38

X-Kmen >> jealoussy >> už jsi viděl ceny Dynamite Baits? pravda, je to asi to nej, co by se dalo sehnat, ale nejsem milionář. stačí se krknout na web Hanáckého rybáře....

T.Karel - Profil | Pá 6.3.2009 19:52:01

prodává se i lančmít krájený, který drží celkem dobře není špatné ho nakrájet na kostky a osmažit dávám ho pod háček jalo boilie akorát do chce dát větší zarážku dobře fubguje kousek sirky .chytal jsem na to spolehlivě kapry a hlavně tlouště .jinak je pravda , že vc KDP na vojně byl luncheon meat dobrý .ale je to alespoň u mne třicet let co jsem se po 730 vrátil

paia - Profil | Pá 6.3.2009 19:34:57

kéž by se nějaký prodejce smiloval a začal dovážet kvalitní lančmít z anglie...

splavek - Profil | Pá 6.3.2009 18:14:10

Jo jednou jsem chtěl zkusit lecheon,ale nedošlo na něj.Zůstal mi v batohu,tak na další rybačce jsem jej otevřel ke svačíně a to jsem rozhodně neměl dělat.Pěknej humus, zlatej lunch z vojenskýho kádéčka,co jsme na něj vždycky nadávali.A co jsme se ho najedly za těch poctivejch 730.

Mainline - Profil | Pá 6.3.2009 17:24:15

Současné sračky nazývané Luncheon Meat bych snad nedal ani rybám, jaký je to hnus

KLOUD - Profil | Pá 6.3.2009 17:22:19

Já mohu doporučit nákup v nějakém ZOObutiku.Ať už konzervy pro kočky,tak různé tzv.masové salámy a konzervy pro psy,které na víc obsahují i jiné složky,jako je zelenina,kroupy a atd.navíc neobsahují sůl,nebo jen nepatrné množství! A co se týče lidské stravy,se mi osvědčil poltovar mražená kuřecí sekaná,ktero lze na dipovat.Též jsem úspěšně vyzkoušel jako dip: dochucovadla pro psy s masovou příchutí opět bez soli:(podobný jako magi)

sven - Profil | Po 2.3.2009 12:22:34

Salmon >> Myslím bílý,uzený špek, nesypaný kořením. Syrový špek neexistuje. To je řemenové sádlo s kůží. Používal jsem kostičky asi 5 x 5 mm a menší,na špičku háčku asi č. 8 - 10. Jde s tím chytat na stojáku i na řece. Dá se na to chytit jakákoli ryba. Mám to vyzkoušené ve studené vodě. Zda to funguje i v teplé to nevím. Vyzkoušel jsem i vláčet s kůží od špeku. Radu jsem kdysi objevil tuším v knize 1000 + 1 rada od J. Říhy. Proužek tenší kůže s vrstvičkou asi 2 mm špeku se navlékne podobně jako rybí filátko na větší háček s dlouhým raménkem a asi 30 - 40 cm od háčku se namáčkne brok. Vláčí se pomalými přískoky s přestávkami. Pokud s tím chceš vláčet, můžeš to vylepšit žlutým nebo červeným střapečkem do obloučku háčku. Pokud nepoužiješ střapec, můžeš s tím chytat i na položenou a nechat to plácat v proudu ,nebo občas nenápadně popotáhnout :-))) Chytil jsem na to nějaké okouny, štiku, candáta a asi tři kapry. Od té doby jsem to ale znovu nezkoušel.

Salmon - Profil | Po 2.3.2009 9:40:48

Sven >> sven >> k tomu špeku, myslíš syrový bílý? Uzený by asi nebyl to pravé ořechové:-)
A zkoušel jsi ho na řekách nebo na stojácích?

Jašu - Profil | Po 2.3.2009 9:11:52

Zdravím všechny. Použitítí Junioru místo lančmítu můžu doporučit. Junior na háčku mnohem lépe drží a při tom složením je skoro stejný jako zmiňovaný lančmít. Myslím, že je jedno, zda se použije drůbeží nebo vepřový. Já jsem na Junior chytal karasy a kapry na jaře (duben-květen) na řece. Vyřezával jsem kostičky a přímo napichoval na háček. Vlasovou metodu jsem nezkoušel. Záběry byly skutečně razantní. Kostička salámu ve vodě trochu nabobtná, a proto je potřeba na to řpi výběru velikosti háčk myslet.

leoo - Profil | Po 2.3.2009 6:14:37

Ahoj, nejlepší je salám junior, který drží na háčku obstojně. V současné době na něj chytám
jelce a údajně se splete i parma a kapr. Zkus junior a budeš mile překvapen-záběry jsou razantní:)

sven - Profil | Po 2.3.2009 0:07:46

Salmon >> na ten salám jsem chytal plotice, líny a kapry. Také nejsou špatné kostičky špeku, hlavně do studené vody.

sven - Profil | Po 2.3.2009 0:03:54

smradzjzd >> tak ten neznám. Ale abych pravdu řekl, párkrát jsem zkoušel chytat ještě na ten kvalitní, totalitní ale výsledek nic moc.To lepší výsledek byl na kostičky měkkého salámu. Jenže to v něm ještě bylo maso. Myslím, že nejlepší lančmít je pořádná rousnice :-)))

Salmon - Profil | Ne 1.3.2009 23:59:48

smradzjzd >> No, mám pocit, že to bude asi jako se špekáčkama. Taky jsem jednou chtěl nějaké na utopence a ve spoustě z nich bylo všechno možné včetně koňského masa s výjímkou vepřového:-(
No a když už bych sehnal kvalitní lančmít, na jaké ryby se hodí? Co vím, tak prý na tlouště. Co jste chytili?

smradzjzd - Profil | Ne 1.3.2009 23:43:16

Sven >> sven >> dá se koupit slušný lančmít, ale váženej, jako salám. Cenově je sice dražší než lecjaká šunka, ale je fakt dobrej.
Jednou sem koukal na plechovku" Vepřový maso light ", v tabulce složení - drůbeží maso, tuk, škrob a nějaký E-čka :-)

stan4d - Profil | Ne 1.3.2009 23:36:40

Na to by se hodil ten vojenskej jak byl v tý malý plechovce ještě s vepřovkou a hovězím ten by držel to byl poctivej a ne to co se ted prodává za sojovej humus z toho neuděláš ani kostičku

Fleder - Profil | Ne 1.3.2009 23:01:32

Dobrý lančnmít si domu kupuju od Tulipu v takove jakoby ovalovite krabičce/pixle. Není to takovéto blátíčko jako třeba ty české nebo jiné velké. A když se rozkrájí jsou z něj kostky co se nerozpadají.
Zkoušel sem na něj i loni asi 2x chytat, ale bez úspechu.

strecek - Profil | Ne 1.3.2009 21:17:22

Nevím tedy jestli drůbeží nebo vepřový, ale v knize Jak se loví kapr, lančmít nařezali na kostičky obalili ve strouhance a zlehka osmahli na pánvičce. Toť recept anglických specialistů na kapry. Určitě by se na to dal chytit i tloušť, možná i parma.

sven - Profil | Ne 1.3.2009 21:14:49

Bývávalo . Myslím ,že jsi kvalitu imitace luncheon meatu, která se nyní prodává, vystihl úplně přesně. A je úplně jedno, jestli má na etiketě uvedeno vepřový nebo drůbeží. Pro kvalitní by sis musel zajet někam dál směrem na západ, kde si to nedovolí zákazníkovi beztrestně prodat. Ještě je řešení koupit konzervu pro kočky. Ta je kvalitnější.