Kolik ryb při vláčení a muškaření pustíte zpět do vody?Nebo jen masaříte?

Neustále se tady naváží do kaprařů,ale chyt a pust u jiného stylu rybaření vlastně neexistuje!!!
Autor diskuse: KAM!KAZE - Profil , 9.11.2008 všeobecné - techniky lovu

Sp. - Profil | Ne 16.11.2008 11:20:04

kam!kaze >> KAM!KAZE >> musim sa priznať že tento rok jeden sumec neprežil.aj to len pre pokoj doma : )

emiliano - Profil | Ne 16.11.2008 11:15:52

Většinu ryb pouštím, nesnáším když někdo zásobuje půlku vesnice. Ale jinak pár štik a okounů už zkončilo život pod mou rukou.

Cerebro - Profil | Ne 16.11.2008 11:08:57

Jen kdyby to tu ještě někoho zajímalo tak momentálně chytám všema způsobama a puštím úplně všechno. ( teda jednou za rok jedu vláčet do skandinávie a tam si jednu štiku teda uděláme k večeři) Proti těm co si vemou rybu nic nemám ale musí jít o vlastní potřebu! sousedy hospody atd.... neuznávám

KAM!KAZE - Profil | Ne 16.11.2008 2:38:14

Petr Koch >>KAM!KAZE >> třeba je pouštění větší uchylárna než střílení ryb lukemAle pochybuju, že by jsi se aspoň snažil pochopit jak to myslím....------Tady není co pochopit.Pokud je tohle tvůj názor tak to te fakt žeru.

Denny - Profil | So 15.11.2008 16:29:45

kam!kaze >> KAM!KAZE >> kdyz o tom nic nevis,tak o tom radsi ani nepis.

Petr Koch - Profil | So 15.11.2008 15:57:38

kam!kaze >> KAM!KAZE >> třeba je pouštění větší uchylárna než střílení ryb lukem. Ale pochybuju, že by jsi se aspoň snažil pochopit jak to myslím...

KAM!KAZE - Profil | So 15.11.2008 2:41:28

Klidně bych uvítal horní míru i u dravců,Ne jen K-70 u kapra.Myslím že horní míra u vybraného druhu ryb je to co by naše svazovky zatraktivnilo.I když by to asi byl běh na dlouhou trať.Dál je otázka co na to hospodáři vzhledem třeba k přemnožení sumce na určitých vodách.Ale to je jen laický názor řadováho rybáře.

KAM!KAZE - Profil | So 15.11.2008 2:36:42

Pokud se bavíme o "rybářích" v USA,tak třeba bowfishing vypovídá dost o jejich vztahu k rybám.To je u mne fakt prasárna.

sliver - Profil | Pá 14.11.2008 16:43:57

Denny >> dělal jsem si srandu. Horší to je, když někdo větší rybu ne a ne chytnout. Slabší povahy to neustojí.

Zander Finder - ty máš ale blbé sny.

Zander Finder - Profil | Pá 14.11.2008 15:11:42

Okouni 100 procent pouštím, Pstruh obecný - 100 procent pouštím, Pstruh duhový - 100 procent sežeru, Candáti - občas si některého vezmu, Bolen - občas si některého vezmu, Štika - občas si některou vezmu, Sumec - záleží na vodě, ale většinou maže se mnou domů ( pokud je na dané vodě přemnožený).Sečteno, podtrženo - vracím zpět tak 80 procent dravých ryb. Na vodách, kde to s dravci nevypadá dobře, vracím vše zpět.

Můj sen, chytnout metrového candáta tak, aby to vidělo co nejvíce rybářů a pak ho pustit zpět :))))

Denny - Profil | Pá 14.11.2008 15:05:48

sliver - samolibý vůl >> sliver >> ten pruvodce by urcite nezkrachoval,dela to jen tak mimo,je to profik,ktereho zivi uplne neco jineho a podporuje ho rada sponzoru ale je to hlavne rybar,ktery vi ze kdyby se zmastila kazda sedmdesatka,tak tech ktere by se dozily toho,ze dosahnou 100 -150 cm by bylo minimum.

sliver - Profil | Pá 14.11.2008 14:31:50

Denny >> to se asi nedá vůbec srovnávat. U nás je ta rybařina taková zmutovaná, divná. 99 % našich rybářů považuje za dobrou vodu tu, která je přecpaná kaprem. Moc kapra ovšem každou vodu zdevastuje , jiné ryby nemají dobré podmínky a tak to jde furt dokola.
Jinak po bleskovém napuštění Harty pamatuju partičky s prádlovýma košama plnýma podměrečných štik, s čímž se nedalo nic dělat, protože to původně byla pstruhovka a svaz nezareagoval včas.
Ten průvodce se chová logicky, kdyby dovolil brát ryby, tak by zkrachoval, ne ?

Denny - Profil | Pá 14.11.2008 14:01:06

sliver - samolibý vůl >> sliver >> ale ja mel prave na mysli dravce,urcite je vsude rada lidi,kteri berou co jim prijde pod ruku ale tady kazdej kazdymu klidne rekne,kde jsou ryby,nikdo to netaji.Ono je to take mozna dane trosku tim,ze amici nejsou ochotni pro uloveni ryby podstoupit to co Cesi.Tady treba kdyz pojedes s pruvodcem na muskalungy tak jeho podminka je ,ze se vsechny pousti bez ohledu na to zda ma nebo nema miru.Candati se zde mohou lovit cely rok a jen se doporucuje aby lidi nechytali v dobe treni nebo pripadne jikrnacky pousteli,zadny zakaz a ono to opravdu funguje.Tady na jezere ma stika miru 50 cm a muzes si vzit denne 3 a presto je lidi nelovi,proste ulovit stiku je mnohem tezsi nez bass nebo candata a tak na to kaslou,proste jedou na ryby aby si zachytali,zadna honba za rekordy a kdyz to nebere,tak se klidne seberou a za hodinu jedou domu.Ja jsem jeste tady nezazil,aby byla voda oblezena rybarema proto,ze se tam den predem vysadily ryby.Ja opravdu nevim, jak je to v jinych statech ale nemyslim si,ze treba Nemci by si dovolili doma to ,co delaji v Cechach - podle toho co ctu.Neznam ani vody v Polsku,Madarsku a tak to nemohu posuzovat.Tady jsem opravdu lovil na hodne vodach a spis me prekvapilo to jak malo ryb se od vody bere a jake ryby se chytaji.Spousta amiku si jde radeji zachytat slunecnice,protoze se s tim vyborne bavi a zachyta si nez aby cekali na zaber,nehlede na to ,ze udajne tato ryba je velmi chutna a ulovit tady 25+ neni zadna vzacnost.Kdyz ale treba ctu o velkych jezerech a vidim,co pisou chlapi,kteri tam lovi tak tam je to trosku o necem jinem,je asi veliky rozdil v tom kde se lovi,pri pobrezi jsou mista kde opravdu neni problem nachytat spoustu lososu a le kdyz chces paradni rybu musis dal na vodu a tam uz to bez znalosti neni zadna legrace,tam si netroufam tvrdit kolik je nebo neni rybaru,kteri tyto ryby pousti,opravdu o tomhle vim hodne malo,beru to podle toho s cim jsem se setkal ja osobne.

sliver - Profil | Pá 14.11.2008 13:24:50

Denny >> já nemluvím o podměrečných rybách, to by mě ani nenapadlo. Osobně moje lovné míry jsou téměř dvojnásobkem oficiálních. Mluvím o velkých sivenech a pstruzích, které loví na hloubkách, protože se tam většinu roku zdržují. Tyhle ryby se tam nepouštějí. O lososích jatkách jsem slyšel. Myslíš, že český masař je nejhorší ? Myslím, že ne . Zažil jsem Poláky, Němce, Rakušáky,Rusy a slyšel o amíkách, na to je český masaříček krátký. Těch pár smradlavých kaprů, pche.

Shu-lin - Profil | Pá 14.11.2008 13:20:50

Jen masařim.

Denny - Profil | Pá 14.11.2008 13:06:14

sliver - samolibý vůl >> sliver >> opravdu nevim, tam je to zrejme neco jineho ale tam kde jsme chytali my by si nikdo nedovolil vzit rybu, ktera nema miru>Nevim, co je na tom pravdy ale na nekterych rekach se pry tyhle ryby pekne rabujou pri tahu a bohuzel mozna vic cizinci nez samotnyma amikama, to ale mam jen z doslechu.Chytat se muze vlastne na vsechno od cervu, zizal, rybicek, klasicke i hlubinne privlace.Tam kde jsme chytali my me spis udivilo to, ze spousta amiku nevlaci klasicky, uplne me to pripadalo, ze to neumi, pustit tam nase lidi, tak by tam byly jatka, mam na mysli to, ze by se tech ryb ulovilo podstatne vic, tech ryb je tam opravdu spousta.Hodne lidi ale jezdi na velkych jezerech na hloubky a tam lovi.Videl jsem ulovene nadherne jezerni pstruhy.
Ale co se tyka treba stik, candatu a bassu, tak tam se obcas nejaka ryba take vezme ale na to kolik se jich muze denne odnest je to opravdu nepatrne mnozstvi.Byl jsem nekolikrat svedkem toho, ze lovec ulovil jen jednu mirovou rybu a protoze dalsi nechytil, tak ji na konci lovu pustil.

sliver - Profil | Pá 14.11.2008 12:48:14

Denny >> i lososovité na jezerech ??? Nekecej.

Denny - Profil | Pá 14.11.2008 12:45:56

martcv >> to je asi ten obrovskej rozdil mezi tim jak to chodi tady a doma,tady kazdej rekne kde jsou ryby,dokonce i na mapach jsou casto vyznacena mista,kde se da predpokladat vetsi vyskyt ryb,nikdo s tim tajnosti nedela,protoze vi,ze tam nikdo nebude umyslne jezdit proto aby je vymlatil,ryby se berou tak jako vsude ale je to urcite v rozumne mire a opravdu hodne lidi tady pousti i dravce.

martcv - Profil | Čt 13.11.2008 22:56:35

Já nedávno objevil sídliště candátů.....chodím tam tak jednou za týden a nemůžu tam vzít ani nejlepšího kámoše, protože riziko prozrazení, objevení a následnému vychytání jinými "lovci" je i tak hodně velké....je jich tam fakt hodně na to jak je to malá voda, a navíc tam nemaj co žrát, tak je tam chodím i krmit malýma rybkama....je to bomba...za hoďku je na gumu tak 20 záběrů, tak se snažím aby to vydrželo co nejdýl......

martcv - Profil | Čt 13.11.2008 22:44:27

jj........ale to bude běh na dlouhou trať....tady se na rybolov ve většině kouká jako na skoroobživu, nebo aspoń přilepšení.....když se to nespotřebuje, nebo je plný mrazák tak se v hospodě vymění za pivko, nebo za protislužbu...atd....vždyť je ta povolenka tak drahá a nějak se musí zaplatit a benzín k tomu.....:-(

Denny - Profil | Čt 13.11.2008 22:26:39

martcv >> je to fakt smutny,lidi, aspon nekteri, by se nad sebou meli zamyslet.

martcv - Profil | Čt 13.11.2008 22:14:01

Ahoj Denny je to tak jak píšeš.....tady málokdo umí pustit rybu natož dravce...za posledních 14dní jsem u vody povídal se dvěma lovci, když jsem vláčel. Jeden povídal jak na jedné místní propadlině letos vůbec neberou štiky..."je to hodně zarostlá voda , samej klacek cca 35ha"...a přitom jeho kolega minulej rok tam chytil 36 štik přez 65cm a letos jich má jen 5ks...proč asi..?..a druhej zas povídal že známej minulej rok chytil 60 candátů na mojí oblíbený přehradě....docela slušný hejno co?.....tak asi tak.......................smutný...:-(

Lauri - Profil | Čt 13.11.2008 21:49:04

Samozřejmě,že existuje chyť a pusť i u jiných stylů!!!
Jen se tím každý nemusí chlubit jako třeba kapraři.
Když chytneš za vycházku na mouchu 30 mírových lipanů tak je samozřejmě pustíš a nemusíš o tom nikde psát.

Denny - Profil | Čt 13.11.2008 20:48:20

Minnow67 >> klimaticke podminky bych asi nesrovnaval,kapra tady nejdes i horach a take sever statu je urcite tvrdsi nez je to v Cechach a ryb je tam opravdu dost.Nemyslim si,ze statistika je nejake meritko,urcite je spousta lidi,kteri si stale mysli,ze cim vic napisou ulovenych ryb,tim vic se jich vysadi a take tech kteri si odnesou vic nez je stanoveny denni limit je asi spousta.Myslim si,ze ubytek dravcu neni jen u candata a potocaka ale i ostatnich,zeptej se lidi kteri pred dejme tomu 15 roky jezdily na okouny jaky je stav dnes,kolik velkych stik se ulovi dnes na Lipne atd.Myslim si,ze prece jen kapr ma vyhodu v tom,ze je vysazovan v dostatecnem mnozstvi a ve velikosti,kdy mu nehrozi od ostatnich predatoru zadne vetsi nebezpeci,vymlati je vetsinou rybari,kdezto u stiky,candata a dalsich dravcu je to procento,ze doroste do slusne velikosti urcite podstatne mensi.

Minnow67 - Profil | Čt 13.11.2008 20:03:23

Reagoval jsem na tvoje tvrzení, že kapra se devastace českých revírů netýká, což podle mě není bohužel pravda. S tím, že kapr roste v Americe rychleji jsem se asi unáhlil, zapomněl jsem na ty kvanta krmení i když na druhou stranu klimatické podmínky hrají taky svou roli, jak na vývoj a růst přirozené potravy tak na metabolizmus kapra. Navíc "za mořem" roste všechno rychleji:-))
Statistiky říkají, že počet lovených a ponechaných ryb v jednotlivých letech kolísá, ale nijak výrazně neklesá k tomu fakt, že přeci jen čím dál tím více lidí ryby pouští, i když nárůst pouštěčů může být minimální a vychází mi, že ryb neubývá. Problém asi opravdu bude u candáta a zcela jistě u potočáka.
Osobně bych klidně uvítal režim, kde by se primárně pouštělo naprosto vše a obsádku by reguloval pomocí vhodných opatření hospodář revíru. Těch několik ryb co ročně zkonzumuji bych si klidně koupil, ale asi by to spousty našich kolegů nepřežili se zdravými nervy. :-))

Červené karty: jepice, Cottus, drozďák 30,42