Zajímavá zábava - lov ryb trochu jinak

Ahoj, sice to neni otazka, ale kazdopadne je to podle me celkem zajimavy ... Co to muze byt za lidi, ze se takhle chovaji k tak krasnym tvorum? No ale treba to jen my moc prehanime ... Anebo to prehaneji oni? Podle me spis oni, ale jak se rika - jina zeme, jiny mrav ...
Autor diskuse: 1kolda1 - Profil , 9.10.2008 všeobecné - ostatní

sliver - Profil | So 11.10.2008 21:47:03

číhá na lehátku.

sliver - Profil | So 11.10.2008 21:19:00

Dada87 - z pohledu ulovené ryby asi jo, ale k tomu ulovení vynaložené úsilí je nesrovnatelné. Tím pádem i zážitky z takového lovu. Mluvím o lovu na nádech v moři, ne o nasypaných kaprech na odstřel v pískovně.

Dada87 - Profil | So 11.10.2008 21:11:09

A nad lovem s harpunou se nikdo nepozastaví? Vždyť je to skoro to samé...

martinbartosek.dt - Profil | So 11.10.2008 21:02:33

Hmmmmmmm...........
asi takhle nee......

Salmo1 - Profil | So 11.10.2008 20:39:19

Podle mého je celá tato debata nesmysl.V USA je vysoce multilaterální společnost,věřím tedy,že v případě podobných podmínek(neúnosné přemnožení nepůvodních druhů čehokoli)by byla reakce podobná na celém světě,snad možná ještě horší.Na druhou stranu jsou v USA vynaloženy nemalé prostředky v projektech národních parků,zachování genofondu,výzkumu na ochranu mořských živočichů apod.

Hollywood točí přesně to,co chce právě multilaterální společnost.Račte MRKnout do své videoDVD-téky:-)

Myslivost=90-95%chov,5-10%lov.
Rybaření=5-10%chov,90-95%lov.
PS:Nikoho a nic neobhajuji,pouze ze svého pohledu upřesňuji.

sliver - Profil | So 11.10.2008 20:37:57

Lee-Haney - je to velmi komické.

Denny - Profil | So 11.10.2008 19:35:33

sven - v mnohem mas bohuzel pravdu a stejne tak jako u rybaru,myslivcu a dalsich zajmovych organizaci se urcite najde dost nezodpovednych lidi,jen verim,ze ta skupina nebude nikdy prevysovat tu lepsi cast,ktera to dela poctive.

sven - Profil | So 11.10.2008 18:54:06

JindraŠ , Denny: možná jsem se špatně vyjádřil. Netvrdím ,že nejsou i dobří a poctiví myslivci ale že většina těch co znám je takových, jak popisuji. Vůbec nevyvyšuji rybářství nad myslivost ani nad zahrádkaření ani nad jiný koníček. Jen se snažím upozornit ,že nejen mezi rybáři ale i mezi myslivci jsou darebáci ,kterým slouží koníček jen k plnění mrazáků nebo střeleckým exhibicím a na přírodu kašlou. Opravdu jsem ještě pod žádným posedem nenalezl křoví plné PET lahví. Zato jsem tam objevil újedˇpro černou v podobě roztrženého igelitového pytle, plného vyřazených nosnic z drůbežárny v patřičném rozkladu. Mohli bychom vzpomenout smutný osud na Šumavě vysazených rysů, zastřeleného orla královského na rybníku Žabokor, trávení opeřených dravců atd. pokračovat ve výčtu prohřešků.

Lee-Haney - Profil | So 11.10.2008 16:39:10

Sliver něco se ti nezdá?:D

KAM!KAZE - Profil | So 11.10.2008 16:33:55

jindraŠ:
Jo to vím že existuje fotopuška.Ale ví to i ti myslivci?Zatím jsem o žádném neslyšel.Pamatuji si jeden komunistický pořad co se jmenoval LOVY BEZE ZBRANÍ.Tam jsem ji vyděl naposledy.Nic ve zlém.

:)))

Denny - Profil | So 11.10.2008 15:48:52

Georgino - to je jedna z veci ktere nam tady chybi :-))
Myslim tu konecnou fazi,no jo,doma je doma :-))))))

Georgino - Profil | So 11.10.2008 15:40:58

A ta šťávička když kape na ten chlebíček, to je nádhera...

sliver - Profil | So 11.10.2008 15:38:31

Tak to je góól !!!!!!!

Lee-Haney -So 11.10.2008 0:09:44 ........kde je hodně rybářů co mají ůctu k rybám jako k domácím mazlíčkům ......

Tu se fakt člověk pobaví.

jindraŠ - Profil | So 11.10.2008 15:35:13

Denny:Funguje to stále,ale v menší míře.Jak v myslivosti tak v rybařině začíná převládat komerce.Jestli je to dobře nebo špatně,ukáže čas.

Denny - Profil | So 11.10.2008 15:29:34

sven - nevim jak kde,ale asi i v myslivosti stejne jako v rybarine se urcite dost zmenilo.Kdyz jsem delal myslivost tak brigadnickych hodin bylo nepocitane a nesly zaplatit jako u rybariny.Stejne tak se za skody zveri u lesu vysazovalo tisice stromku.Ale opravdu nevim jak to je s myslivosti doma v soucasne dobe.Ty doby,kdy si mohl clovek vyrazit s brokovnici a bez problemu ulovit treba kralika,po honech na vyradech lezelo stovky zajicu a bazantu jsou nenavratne pryc a ve vetsine reviru,kterych jsem poznal byl ten lov opravdu druhorada zalezitost.To,ze se najdou lidi,kteri se chovaji jak pises urcite jsou,bohuzel.Ale to,aby myslivci mohli lovit,tak za tim vsim bylo strasne moc prace.
Neco se s rybarinou srovnavat da,napriklad,ze takovy ten vrchol u obou techto konicku je lov at uz jakymkoliv zpusobem.Sam ale urcite dobre vis,ze je spousta zivocichu,ktere se pocitaji mezi zver,na kterou si myslivci uz hodne desitek let vystrelit nemohou a presto se o ni staraji nebo maji starat.Ale znovu podotykam,ze nevim jaka je soucasna situace.Faktem urcite je to,ze vzniklo asi dost "soukromych" reviru a jaka je momentalne odbornost u tech,kteri myslivost provozuji nemam tuseni.Faktem zustava to,ze spoustu laiku o tom moc nevi a hodne lidi si treba mysli,ze vrana je samice od havrana nebo ze srnci patri mezi vysokou,atd :-))

jindraŠ - Profil | So 11.10.2008 15:28:00

berlinan:No docela pěkný zážitek.:-(Určitě si ho budou dlouho pamatovat.No a v duchu zdejší diskuse.Co to může být za člověka, když si zkape klidně na posedu a svojím zápachem zamořuje okolí chudákům turistům?No jo, vždyť to byl myslivec:-)

berlinan - Profil | So 11.10.2008 15:19:12

jindras: nejkrasnejsi nalez, co se tyce posedu, meli nejaci mladi asi 50 km od Berlina. Udelali si vylet do lesa a nekde tam lezli na posed. Jake je ovsem cekalo prekvapeni, kdyz otevreli dvere. Myslivec nevypadal uz moc hezky, po ohledani to odhadli na 3 az 4 tydny. Starsi typek bez rodiny bez niceho, takze se po nem ani moc nikdo neshanel. Zemrel na infarkt. Dokazu si predstavit, jak s rodinkou vyrazim na vikend taky tak nejak a prihodilo by se nam tohle....jezismarja...

Georgino - Profil | So 11.10.2008 15:17:59

Hugo: Chceš říct že v Americe nemaj zabíjačky? Chudáci, nevědí co je dobrý. Pěkně jitrničky, ovárek, tlačenka, no jéje to je něco. Ale střílení z luku taky asi nebude špatný.

berlinan - Profil | So 11.10.2008 15:12:18

Nemusim mit vsechno, kapry, ale ani jine ryby, bych takhle nechytal, lepe receno nelovil. K tem myslivcum: rekl bych, ze nejvic se strili zver na podzim a ne na jare, kdyz cekaji nebo uz i maji mlade. Osobne jich par znam, je to furt dokola, nekteri jsou hovada a delat by to nemeli a nekteri jsou spravni lidi na spravnem miste. Na kazdeho jednou dojde.

jindraŠ - Profil | So 11.10.2008 15:10:34

¨sven:Asi se opravdu setkáváme každý s někým jiným.Máme v MO několik myslivců a zároveň rybářů.Takže vím, jestli v zimě zveři zakládají nebo ne. Stavění hnízd? Došlo nám na MO několik žádostí od myslivců, zda můžou na našich chovných rybnících založit hnízda pro vodní ptactvoSpásání řepky a následné hynutí, za to snad opravdu myslivci nemůžou:-)Nebo snad to, že je větší zájem o řepku než o pšenici zavinili myslivci? Koridory pro obojživelníky by měla být starost nejen myslivců, ale i rybářů, právě proto, že jsou to obojživelníci:-)) Hele s myslivostí nemám nic společnýho, ale sere mně když někdo prezentuje tu svojí zálibu jako tu nej.Ostatní jsou dobytek.Na čem se schodnu je to, že dobytek se vyskytuje v obou zájmových skupinách.Jo a ještě maličkost. Už jsi našel kolem posedu křoví plné PET lahví a igelitových pytlíků jak je běžné kolem posedů rybářských?

sven - Profil | So 11.10.2008 14:58:58

jindraŚ : Možná u vás žije jiná sorta myslivců ,než ti které znám. Píši o tom ,co vidím. Starost o les a chov ? To možná bývávalo v dobách minulých. Záhumenky leží ladem, myslivecké stodoly jsou zprivatizované, bažantnice zejí prázdnotou , nebo se rozpadly. Ty doby kdy myslivci sušili seno a pěstovali kukuřici a okopaniny jsou nenávratně pryč. Krmelce jsou většinu zimy prázdné a liz možná praktikují myslivci doma. Srnčí se pase na řepce a když po jeji konzumaci uhyne ,zůstane ležet kde padne. Sám jsem několik kusů zahrabal ,nebotˇ se pro linoucí smrad nedalo u vody vydržet . Myslivci se ani nenamáhali zdechliny posbírat,snad až na několik kusů poblíž veřejné cesty po upozornění občany. Největší starost mají s vybudováním co největšího počtu posedů a divočáky střílí jak na běžícím páse. Dokonce si postavili posed na našem ryb.pozemku ,přímo u chov.rybníka a stříleli zvěř u napajedla. Osobně jsem ho shodil a čekal jsem kdo se ozve. Samozřejmě , že se nikdo neozval. Nevím jakým způsobem se myslivci o přírodu starají. Já jsem v přírodě všechen volný čas , myslivců znám dost a nějak jsem péči o přírodu nezaznamenal. Ještě jsem žádného myslivce neviděl vysazovat stromky , vyvěšovat budky, čistit prameny ani budovat koridory pro obojživelníky či hady aby nehynuli pod koly automobilů. Zato jsem je viděl střílet v zahrádkářské kolonii a padajícími broky poškozovat lak vozidel nebo odstřelit pudla důchodkyni na procházce . Zřejmě nebezpečného predátora .

jindraŠ - Profil | So 11.10.2008 14:28:34

KAM!KAZE:Nebudu tady komentovat všechno co jsi napsal,jak píše Vkarel nejde to uplně srovnávat. Ale k Tvému myslivec jenom střílí a zabíjí bych podotknul,pokud to nevíš,že existuje něco jako fotopuška.No a to je ještě šetrnější než to Tvoje proklamované chytání a pouštění :-))

jindraŠ - Profil | So 11.10.2008 14:03:04

vkarel:Že to srovnávat nejde je mi jasný.Reagoval jsem jenom na svena, který psal, cituji:" na rozdíl od rybářů, kteří ryby vysazují oni jen bouchají." Takže jsem mu chtěl naznačit, že ti myslivci se o zvěř a přírodu starají možná víc než my rybáři. No a přes svoje specifickié podmínky mají společného myslivost a rybařina to, že je to záliba, koníček a hlavně LOV.Čili ať se každý bije v prsa jak chce, že je CaR nebo já nevím co ještě, sport to není.To může být jedině tak střelba na asfaltové holuby u myslivců a RT u rybářů.

Vkarel - Profil | So 11.10.2008 5:55:44

JindraŠ: Řek bych že myslivost vidíš hodně zjednodušeně, a s rybařením bych ji zrovna nesrovnával. Myslivost se zabývá na prvním místě chovem (obhospodařováním) zvěře, většinou ve volné krajině, a lov je pouze prostředkem chovu. Neříkám že nejsou mezi myslivci lidi co jim jde jen o to lovit a o maso. Lov je ale jen menší součástí pravé myslivosti. Tohle je mimo téma, ale srovnávání myslivosti a rybaření nemám rád, oboje má prostě své specifické podmínky, nároky, prostě jiné úrovně.

KAM!KAZE - Profil | So 11.10.2008 3:26:07

jindraŠ:
Ty blábolíš nesmysly.Myslivci sice v zimě zvěř krmí,ale jen proto aby měli na jaře co střílet.My ryby v zimě nekrmíme,prozože přijímají potravu minimálně.Navíc já když nahodím a rybu chytím tak není problém ji opět vrátit do vody.Kdežto myslivec když střelí a zasáhne,tak zvěř do lesa asi nevrátí.Co ty na to?tak tady neťápej kraviny a radsi se zamysli co píšeš.Hájí jen proto,aby měli co později ZABÍJET!!!!!!!!!!!Chápeš ten rozdíl?ZABÍJET!!!Někteří z nás jen loví a pak pouští.Každý myslivec který střelí ZABÍJÍ!!!!