Alkohol a rybaření?

Jak víte, jsem členem RS. Opět mám na Vás jednu otázku - jak si vysvětlujete, že poslední dobou při nočních kontrolách zjišťujeme přibývající počet rybářů, kteří jsou pod vlivem alkoholu a vykonávají rybářské právo? Při kontrole někteří ani nejsou u prutů a jsou většinou již zalezlí ve stanech, nebo spí. A pak se diví, že jim jsou odebrány povolenky za překročení povolené doby lovu.
Autor diskuse: amurbily - Profil , 14.9.2008 všeobecné - ostatní

patlal - Profil | Pá 19.9.2008 21:06:25

Alkohol je metla lidstva,a uklízet se musí .-)

Dola - Profil | Pá 19.9.2008 19:26:45

Alkohol dělá z lidí E!E........

Pelli - Profil | Pá 19.9.2008 19:19:39

Každej si může na rybách chlastat, jak chce, pokud zachází šetrně s ulovenými rybami a dodržuje rybářský řád. A když přijde kvůli tomo o papíry, protože byl na plech a zaspal, tak je to jeho blbost. Já si dám na rybách taky rád nějaký to pivko, ale deělám tak, abych nepřišel o papíry.

Muf - Profil | Pá 19.9.2008 19:02:46

Zdar, na rybách chlastám a na každýho seru, to vyžaduji i od ostatních, aby mě nechali na pokoji a zbytečně nebuzerovali. Čest

Takira - Profil | Pá 19.9.2008 16:45:24

Amur: Tak jak jsem koukal vyhnul jsi se mé otázce návrhu na potrestání kolegy RS z pondělka 15.9. cca 21:30 hod.Přesně jak jsem to očekával. Jisté ale je,že i v případě,že je rybář v právu nemá proti zvůli porybného (téměř) ochrany.

Jak jistě víš,je to o lidech.Dá se říci,že s tebou částečně i souhlasím.

ssid - Profil | Čt 18.9.2008 0:06:00

Asi jsem trochu jinej než někteří tady, ale jezdíme s partou chlapů na podzimní týdenní dovolenou na Orlas a bez alkoholu si to skoro nedokážu představit. Místní domorodci se už za náma velmi rádi staví, jakápak byla loni úroda švestek a meruněk na Moravě a každej se těší, čí truňk bude vyhlášen nejlepším. Ranní rozplynutí mlhy bez horkýho grogu je taky "polovičatý kouzlo":-) No můžu tady vypadat jak alkoholik, ale dost dobře si nedokážu představit, že by rybář přišel o papíry když nemá v těle 0,0000 promile.
V žádném případě tady ale neobhajuji nějakou agresivitu, rušení okolních rybářů, "motáky" kdy už má někdo problémy ovládat sebesama, či nějaké odpadky - to už s rybařinou nemá nic společnýho

bombardák - Profil | Čt 18.9.2008 0:04:42

Netipa - barvitost a lehká míra nadsázky ti není cizí, smál jsem se až do konce. v tomto roští je to radost číst. možná , ses mohl dotknout cenových nabídek na odkoupení nového rybího druhu - tzv. rybích MONSTER, která vznikají spontánním způsobem při focení. podle slov několika zápálených CARP BOYS na tom fakticky ujíždějí. sám osobně nejsem abstinent, ani abstinující alkoholik, ale z důvodu ježdění na rybářské výlety autem, jsem nucen dodržovat suchý zákon. pokud zůstávám na rybách déle a v případě návštěvy kamarádů třeba na chatě, jsem pro příjemné posezení se skleničkou ve společnosti lidí, mně blízkých.

CarpMaster - Profil | St 17.9.2008 23:45:22

Když jedu k vodě, tak jedu na ryby. Pokud chci si přihnout jdu do hospody. Mnoha lidem se to míchá. Kolikrát mě pěkně se*e, když nedaleko od mého tábora jsou nějaký vochmelkové co dělají bugr až do rána. Nemám nic proti tomu, když si někdo u vody dá nějaký to pivko. Proč ne, ale vožrat se jak prase a rušit ostatní je něco co mě štve. Ovšem naše společnost je na tom tak, že tohle asi pochopí jen málo kdo.

motýlek - Profil | St 17.9.2008 23:04:35

Bílý amur, sem tam černý :). Chlape, rozumím Tvému záměru, s metlou lidstva se pere celá společnost, ale tolerance je , řekněme, příliš vysoká a není vůle na to, abychom se dočkaly zásadního přerodu. Jednoznačně vyjadřuji názor, že k nechutným a nalitým ať jednotlivcům či partám, pokud porušují jakýmkoliv způsobem jediný bod RŘ , by se asi měla automaticky a neprodleně volat PČR! Pokud dotyčný hříšník nebude schopen utlumit své vášně a přijmout adekvátní trest, potom mu není ani rady ani pomoci. My všichni společně bychom si měli pomáhat a chránit se navzájem. Darebové byli, jsou a budou, ale netolerance vůči nim je na místě. Vyskytlo se tu větší množství příspěvků hodnotících kompetentnost, loajalitu vůči RŘ, poctivost atpod. členů RŘ - s mnohým se dá souhlasit , o mnohém lze pochybovat, s mnohým se dá polemizovat, ale co s tím... Za co bych orodoval je např. úprava RŘ tj. citlivě jej přizpůsobit sučasným trendům s ohledem na zkušenosti a fakta o provádění sportovního rybolovu za posledních cac 5 let, posílení pravomocí, odbornosti(profesionalita) členů RS (takové SPECNAS:) - zvýšit jejich spol.status, motivovat je atpod. Pokud budou brát všem stejnou míru a nebudou to ti klasičtí "místňáci", potom bych věřil, že se zablýská na lepší časy. Každý začněme u sebe.Je tu spousta skvělých, šlechetných a hodnotných kolegů-rybářů, zůstávám proto optimistou. Za sebe mohu slíbit, že pokud se můj malý milovaný syn rozhodne lovit ryby, budu se ze všech sil snažit jej nasměrovat na ryzí lásku k rybám a přírodě obecně a budu ho učit, jak se stát z žáka učitelem. Chlapi, bděte :). Petrův zdar

Vítek - Profil | St 17.9.2008 21:50:17

to je nějaká propaganda z Ligy abstinentů?Není nad to se u vody pořádně ožrat!

Jovánek - Profil | St 17.9.2008 21:39:16

Amurbily:Ono je to všude jinak.Víš kolik projede po Ohři vodáků?Jedni jsou normální,druzí ne.A je jich opravdu hodně.A chatek u řeky tady máme taky požehnaně.Na podzim udelají blízko břehů hromádky s bordelem(asi jako na odvoz nebo na spálení) a přijde větší voda a to v podkrušnohoří není problém a voda to vezme s sebou. To pak je v místech,kde se to usadí,naprostá katastrofa.Jen jednu radu: úklidem břehů bych RS nezatěžoval.Není lepší si vytipovat kritická místa a nahnat tam brigádníky MO? Nebo se spojit s Obcí a udělat dobrovolnou akci čištění břehů na Labi? A jaké je místo rozsahu úklidu rybářů-to není tak jednoduchý,prostě tam ,kam dohodíš pet láhev,to je místo úklidu.Ale nikde to není stanoveno.To je problém.

D.O.K. - Profil | St 17.9.2008 20:19:27

Alkohol a rybaření.............. to nejde dohromady.

D.O.K. - Profil | St 17.9.2008 20:18:46

martinbartosek.dt - tak to vetsinou bejva. Slusnej rybar co v prirode uklidi a jde mu o to chytnout si peknyho kapra, kteryho po sleze pusti, tak tomu porybnej odebere povolenku. Podle mě by se měli někteří porybní spamatovat. Me jednou kontroloval porybnej, sem nechal venku vedle biwi vařič, ale kdyz se me ptal na ulovky a ja řekl chyt a pust a jeste videl na zemi podlozku s velkym podberakem, tak pouze rekl at se dari a sel dal. Jinak za to by me mel vzit papiry protoze jsem bivakoval v CHKO udajně a plati na reviru rekreačni statut.........Nejvíc mě vždy pobaví, kdyz koukame na druhou stranu na ten ohromnej kemp :D:D:D "na revíru platí rekreační statut", Někdo by se měl nad sebou zamyslet.

Elhierro - Profil | St 17.9.2008 19:57:46

amurbily: souhlasím s tím, že totálně ožralej rybář by neměl vykonávat rybářské právo, protože člověk v takovém stavu neni schopen kontrolovat sebe, natož pruty. Takže by měl mít vercajk ztažený a raději se vyspat a ráno uklidit po sobě případný bordel. Tady máš pravdu, vše musí mít nějakou hranici a vlastně i úroveň.

amurbily - Profil | St 17.9.2008 18:47:43

Děkuji za poslední odpovědi na mou otázku, konečně je tu někdo kdo chápe podstatu oné věci.Dane píšeš, že u vody dělají neplechu i chataři a vodáci ,když bych to bral na procenata tady na naší vodě tak 90% bordelu vděčíme rybářům a to nepřeháním.Nevíme jak to udělat, aby jsme tento nešvar vymýtili.V rybářském řádu stojí, že každý rybář před započetím lovu si místo uklidí.Bezvadná fráze hezky řečeno a kam až si má rybář místo uklidit?Nikde nejsou napsané metry.A není nic jedodušího než věci posbírat a šup s nima do křoví nebo do trávy, kde to není vidět.Největší problém jsou pet flašky a sklo.Dokud je listí ani to není vidět a pak přijde podzim, listí je fuč a pohled na holé břehy plné odpadků je jen pro pláč.Můžeme si říci, sezona je pryč, slovo dá slovo a vezmou se pytle a hrstka členů zdejší rybářské stráže uklidí úsek Labe, který kontrolujeme.Není nám lhostejná situace u vody a máme rádi přírodu.Tento problém je nejen u vody, ale všude kam se podíváte.Ze svého pohledu můžu říci, že k tomuto stavu přispívají i někteří rybáři a nebojím se říci, že jich je dost.Napište mi jak to řešíte u vás .Ahoj

Jovánek - Profil | St 17.9.2008 17:58:03

Amurbily: Má slova.Protože kolem vody chodím celkem často a bydlím u ní,tak mám trochu přehled.Rybáři si za ten bordel ale nemůžou jen sami,zapomněl si na chataře,vodáky,náhodné turisty atd.Jen doufám,že všichni dostanou rozum a budou si konečně vážit přírody a že ty hrabla nebudeme muset nosit s sebou.A k alkoholu?...zcela jistě tam do jisté míry patří,ale nesmí se to zvrknout.
Souhlasím i s Tvým názorem na RS.

Stanley 87 - Profil | St 17.9.2008 8:25:52

V tomhle počasí je nejlepší termoska plná grogu a na přilepšenou jednu malinkatou placatku plnou něčeho ostřejšího.To v tomhle počasí dokáže rozproudit krev a zmrzlého člověka pěkně zahřát,ale s alkoholem u vody by se to nemělo přehánět.Tak v pohodě popíjet pivko a užívat si čas strávený u vody. Trávit tento čas u vody v předklonu aby z nás jídlo putovalo opačným směrem považuji za blbost.

amurbily - Profil | St 17.9.2008 6:28:29

Ahoj .Nečekal jsem na tuto otázku takovou smršť odpovědí.Stále nechápete podstatu otázky.Někteří ji chápou tak na půl.Píšete, že alkohol k vodě patří asi ano proti tomu nic nemám ale do jaké míry.Pak zase napíšete ,že se vám nezamlouvá když někdo ožralej u vody dělá bordel a tam je ta podstata věci.A právě o tom píšu to mám na mysli.K vodě se nejezdí jen na ryby ale už i za zábavou.Jsou lidi kteří se tam jedou doslova vyřádit a druhý den po nich můžete odvést pytel bordelu a hafo střepů z rozflákanej flašek.Při další kontrole u vody si rybáři stěžují na nepořádek u vody a co proto děláme .Tady máte ten alkohol ,tady máte ten odpočinek u vody, nedej bože aby to takhle pokračovalo protože může přijít doba ,že k prutům budete potřebovat hrablo na bordel abyste si mohli nahodit.Čekám na vaše odpovědi a názor.Hlavně žádné blbosti pište jako rybáři kterým jde o správnou věc.Tlak na vodu je velký a záleží na nás Všech co proto uděláme jak se k ní budeme chovat a neházejte všechny členy R.S do jednoho pytle nejsou Všichni stejní.Ahoj

Radim77 - Profil | Út 16.9.2008 23:19:43

martinbartosek.dt: jak sem psal je to o lidech.

martinbartosek.dt - Profil | Út 16.9.2008 23:14:42

Radim77: popis buzerace: uz treba to, ze druhy den me sli opet kontrolovat/po odebrani povolenky/ a mezitim si rybari cca 200m ode mne odnaseli malou sticku ktera byla hajena!!! Rybari si ode mne nenechali vysvetlit ze je to hovadina.. Ja nejdu pro ranu daleko ale vysr... jsem se na to. Proc ja budu vysvetlovat porybnymu ktery me vzal povolenku za chytani po 24h, ze za rohem ma partu ktera odnasi hajenou rybu, hm? Kdyz ho zajima kolik ma za sebranou povolenku a nejde mu o podstatu veci /pokud by slo tak by to resil/. Moje zkusenost je bohuzel takova a ty ji urcite nezmenis...Promin a to verim ze si jiny. Podotykam ze jsem si vedom sve chyby!!! Mej se fajn...

Radim77 - Profil | Út 16.9.2008 22:31:32

jarda 2004: mě je jedno kdo je odkud, klidně seberu papíry i místnímu.Prostě je to o lidech.

Carlos - Profil | Út 16.9.2008 22:23:01

Já chytám samozřejmě nejraději přes noc a na tři pruty. Nikdy však neporušuji řády i když si o nich myslím své. Prostě nelezu na vody, kde bych ty řády porušovat musel. Co se týká chlastu to je každého soukromá věc. Pokud mi nikdo neleze ožralej přes pruty a neřve pár metrů vedle, tak ať si dělá co chce. Jen jednou byl jeden ožrala tak neobytnej, že dostal přes držku a byl klid.

Elhierro - Profil | Út 16.9.2008 21:08:30

amurbily: člověče, co blbneš? Především si jako RS zameťte před vlastmím prahem, tj dělejte svou práci bez zbytečné buzerace a hlavně se držte motta: Měříme všem stejně. Jak tu již zaznělo, je mezi Vámi mraky kolegů, co jen buzerují a vůbec jim nejde o ochranu ryb. A navíc jsou mezi Vámi jedinci, co překračují své kompetence a dokonce zneužívají svého postavení ve svůj prospěch či známých. Chcete hájit nevín co, ale dám příklad. V jedné nejmenované vesnici je RS, který když se mají vysazovat ryby, vše s předstihem oznámí v místní hospodě a hned ten den co se vysazuje, je břeh oné řeky obsypán místním důchodcovským osazenstvem, vesele se kolikrát za sistence oné RS chytá na 3 (čti tři!!) pruty a mastí se jeden násaďák za druhým. No a za týden je sloveno a čeká se na další várku. Tomu říkám sportovní rybolov. Co takhle po vysazení revír nějakou dobu hájit, dát těm rybám čas se rozjet: To by bylo lepší než buzerovat s alkoholem! Co Ty na to? A to, co psal Jarda je bohužel smutnou pravdou. Pražáci jsou některým RS trnem v oku, sám jsem to zažil na Lipně na vlastní kůži. Když už RS nevěděl co najít, chtěl mne zkoušet ze znalostí RŘ. Tak jsem přestal komunikovat a dělal že tam není. Své známé vedle mne pozdravil se slovy, zasraní pražáci, si myslí, že se posereme. Přitom já měl vše o.k., byl jsem v pohodě. Asi ho to štvalo. Ten kdo dělá rozdíly mezi rybářema podle bydliště, to je chudák.

jarda 2004 - Profil | Út 16.9.2008 17:59:33

amurbily: RS není zbytečná ale její reorganizace je nutná a hlavně myšlení některých těchto lidí. Neznamená že pokud jsem veřejným činitelem tak jsem nad veškeré morální zásady a dám to všem jasně znát při provádění kontrol. Jsou stovky případů kdy zbytečná buzerace rybářů na cizí vodě je jen nástrojem k znechucení lovu a následném odchodu od vody. Narážím zcela umýslně na protěžování míszních rybářů. Jen zkuz zaparkovat z Pražskou spz 100 Km od Prahy a pochopíš o čem tady píšu. Prořezaná kola opakované návštěvy RS za přítomnosti místních kteří ač porušují zákon nejsou kontrolováni atd. RS je zapotřebí ale né na rybáře ale pro rybáře.

Flip - Profil | Út 16.9.2008 11:50:31

V noci?Jestli to náhodou není tím, že správní kuličkáři -pardon gentlemani, začínaj chlastat až po západu slunce!:-)))))

Radim77 - Profil | Út 16.9.2008 11:35:44

martinbartosek.dt: Zbytecne nebuzeruji!!!!
zajímalo by mě co RS udělala když buzerovala.Prosím popiš co je to zbytečná buzerace.

snoopy - Profil | Út 16.9.2008 11:19:54

ať si nějaký to pivko rybáři, klidně dají. ať si zapijou pěknou rybu, ale druhým extrémem je parta, která vyráží na kapry (sumce, cokoliv) na víkend a neopomene s sebou vzít sud, šest litrů rumu a podobně. jak to tam pak vypadá si asi dokáže každý domyslet. chápu RS že kontrolovat podobnou bandu tří, čtyř, pěti totálně nalitejch týpků, není vůbec nic příjemnýho. zažil jsem to u vody několikrát, kdy tyhle hrdinové totálně na mraky na mě řvali přes celý Labe, že to u mýho břehu mají zavezené na sumce a ať se sbalím a táhnu. kdo si dá sem tam pivo nebo panáka proč nee, ale kdo tam jede s cílem nahodit a chlastat od pátku do neděle, ať zůstane v hospodě a neprudí u vody.

akvarista - Profil | Út 16.9.2008 11:07:33

amurbily
myslím,že to je věcí každého rybáře,jestli je u vody nalitej nebo střízlivej nebo chrápe u prutů,stejně většinou mu nic nezabere a mnohdy jsou ve vodě jen prázdný háčky,ale o čem jsem přesvědčenej,že RS a svazy jsou pěkně prohnilý a nemá cenu je reformovat ani transformovat,ale spíš zrušit a musím souhlasit s kolegy,kteří tu mluví o nadržování místním nebo kamarádům,s tím mám bohatý zkušenosti,jen se objevím někde jako cizí a vytáhnu vezírek,hned jsou na mě a sami mají mnohdy zasakovanýho kapra i dva a rybaří vesele dál

amurbily - Profil | Út 16.9.2008 10:30:55

Děkuji za odpovědi ale většina nechápe podstatu mé otázky.Ale i tak děkuju udělal jsem si obrázek jak to má u vody vypadat.Prostě k vodě se jezdí odreagovat.U vody člověk může popustit uzdu vášně.Podávám to úsměvnou formou určitě se mi to vrátí ve Vašich odpovědích. Opravdu je tu plno rybářů s velkým R.Myslím si ,že R.S je zbytečnou složkou když máme takové poctivé rybáře.Všem přeji hezký den .

Chosse - Profil | Út 16.9.2008 10:03:42

Cus kolegove muze me nekdo poradit jak se dostanu na cet ohledne Luhacovickych zavodu?

drozďák - Profil | Út 16.9.2008 9:54:49

Jarda2004: rybařina o sto let zpátky? Bože dej aby bylo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jarda 2004 - Profil | Út 16.9.2008 9:44:26

Vážený kolego alkohol a rybařina k sobě patří již hodně dlouho důvodů proč to tak je je mnoho a není třeba je zde rozepisovat. Tvoje prezentace na MRK je poměrně inkognito a tak nelze odhadnout tvůj věk a skušenosti proto nebudu poukazovat na neskušenost která z této otázky čiší na sto honů. Znám spostu kolegů co u vody nepožijí ani kapku a naopak i takové co se dokaží napít opravdu poctivě. Ale ani jedna skupina není horší nebo lepší jsou to rybáři co k vodě chodí za odreagováním a jestliže nenarušují ostatní u vody není důvod k pochybám zda alkohol patří k vodě. Jestliže někdo spí u prutů a RS z tím má problém na zakladě zákonů vyhlášek apod. které sestavují prohnilé nomenklatůry. Jen odebrání povolenky za tyto prestupky je dle mnoha názorů kolegů(a že jich není málo) naprostou demagogijí. To že česká RS je v mnoha případech nakloněna místním nebo kamarádům je již standartní postup a to že buzerace na českých vodách nemá kapku logického myšlení je všeobecně známo. Jestliže někdo vstoupí do řad RS a je dokonale seznámen z řádem tak nemůže souhlasit se vším co je v něm uvedeno a pokud i tak vstoupí do řad RS a na zakladě těchto zákonů odebírá povolenky a buzeruje slušné rybáře a není schopen přehlédnout některé přestupky tak má našlápnuto do vedení svazů kde plácáním po ramenech začne schvalovat podobné zákony a vyhlášky které naši rybařinu neposunou ale odsunou o 100 let spátky. A co se týče otázky z alkoholem patří k vodě a pokud to RS nemůže rozdejchat tak ať jde sloužit a chranit k dopravním policistům tam najde uplatnění a detektor alkoholu.