MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

otázka? jelec tloušť

muzu se zeptat musí se oddělávat šupiny z jelce tlouště když si ho chcy připravit k jídlu?
dekuji za odpověd.

Autor diskuse: pope ®
Zařazeno do: plavaná - ostatní, 27.6.2008

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

N m.b. - ® Po 30.6.2008 10:09:35
N PLCH - ® Ne 29.6.2008 21:44:45> v jednoduchosti je síla ;-)
N PLCH - ® Ne 29.6.2008 21:44:45
m.b.: Aha, myslel jsem že to bude trochu složitější :-)) Až nějakého čapnu tak možná vyzkouším...
N m.b. - ® Ne 29.6.2008 20:45:59
PLCH - ® Ne 29.6.2008 20:36:23> do alobalu s olivovým olejem, česnekem a zázvorem
N PLCH - ® Ne 29.6.2008 20:36:23
m.b. : prosimtě a jak si ho upravil? dělal si ho v alobalu, nebo v klícce? :-))
N rehak - ® Ne 29.6.2008 20:05:19
vykuchej oskrabej a skus sam a nazor si udelas jediny co reknu gril neni spatny
N m.b. - ® Ne 29.6.2008 19:42:20
dneska tloušti na grilu - jak se všichni olizovali.. nejen, co rybář, to názor, ale taky co rybář, to jinak schopný kuchař :)
N PLCH - ® Ne 29.6.2008 15:52:10
Mě tloušť příliš neoslovil, chyt jsem si ho jednou v zimě na takovém potůčku a maso měl tfujtajbl :-))
N jepice - ® Ne 29.6.2008 15:36:43
kamarád bere většinou tlouště větších rozměrů a toho normálně vykuchá, šupiny jdou pryč, vyfiletuje ho, osolí, obalí v mouce s paprikou, pepřem a kmínem a smaží. Prý to potom krásně křupe a je to moc dobrý.
N PLCH - ® Ne 29.6.2008 15:27:50
Bacil z domu: Hmm, to zní lákavě ! na 100% vyzkouším. Už si du dát bokem štryclu chleba...
N Bacil z domu - ® Ne 29.6.2008 14:59:46
Každopádně neškrábat,nekuchat.Po upečení otevřít břišní dutinu,vybrat obsah,odebrat hlavu,sloupnout kůži se šupinami a zbytek vyhodit.Vhodná příloha je plesnivý chleba,penicilín z plísně odstraní případné zdravotní problémy slabších jedinců.
N numen - ® Ne 29.6.2008 12:28:23
Vietnamci vezmou kapra vykucaného bez hlavy se šupinama a zabalí ho do těsta.,
Po upečení nepoznáš že jsou to šupiny. Bohužel recept jsem si nevzal.
Ale byla to nějaká rýžová mouka s něčím.
N Bogi - ® Ne 29.6.2008 7:04:49
pope - no jak vidíš, tak co člověk to názor a na každym trochu pravdy
každopádně šupiny dolů pokud ho budeš jíst

PS - a napiš potom jestli jsi ho ochutnal a jak chutnal :-)
N Sander - ® So 28.6.2008 22:29:33
pope > tloušť, vhodný na podkovy, je potřeba od 45cm a výš, to už jsou ryby starší deseti let. Za celou dobu se živí všemožnými humusy, ze kterých se jim v těle ukládají jedovaté látky jako jsou těžké kovy a pod.. Pravidelná konzumace takových ryb člověku může způsobit zdravotní problémy.
Radši je pouštěj.
N petr12 - ® So 28.6.2008 22:23:19
pope-pust ho popíku,nebuď vůl jako kráva!!!!!
N noap - ® So 28.6.2008 20:05:22
Tlouští maso se rozpadá jak bahno a je nevalné chuti....jediný co se z něj dá stvořit chuťově ucházejícího- je pomazánka. V zimě je prej konzistence masa údajně lepší, ale opravdu to nestojí za to ho brát domů....je fakt lepší ho pustit......
N m.b. - ® So 28.6.2008 19:41:18
tloušti jsou fajn, jako bahno od nás rozhodně nechutnaj - ba naopak, kam se hrabe kapr. Šupiny dolu nemusí, ale já to osobně dělám - stejně jako u každé jiné ryby. Doporučuju si odnést ryby kousek nad míru, přecijen tloušť roste dost pomalu, takže čím mladší, tím lépe
N Bogi - ® So 28.6.2008 14:33:23
pope - nenech se odradit, zkusit se má vše
jestli ti mohu poradit tak z něho udělej podkovy a mskni je na gril a uvidíš , jednou jsem ho takle baštil u kámoše a byl fakt dobrej, no a když ti chutnat nebude tak ho příště neber
hlavně nedej na druhý , každýmu chutná přece něco jinýho :-)
N lizatko - ® So 28.6.2008 14:27:41
do salatu se hodi, bez supin
N steffi - ® So 28.6.2008 13:21:58
do tresky s ním, ale bez šupín.
N Bachy - ® So 28.6.2008 12:21:35
pope - tloušti teď maj maso jako bahno, zbytečně zabiješ rybu a stejně ti chutnat nebude. A s šupinama už vůbec ne.
N Georgino - ® So 28.6.2008 12:07:56
musí, šupiny nejsou dobrý
N Martin M. - ® So 28.6.2008 11:39:06
nemusi
N pope - ® Pá 27.6.2008 21:31:24
hm.....
N Dussy - ® Pá 27.6.2008 21:28:32
A jaká je vlastně pointa této otázky??? Potřebuješ se zviditelnit???
N pope - ® Pá 27.6.2008 21:24:04
njn on je mladsí tak to mam v poho!
jinak spís chodím na reky!(becva)
N ploštice - ® Pá 27.6.2008 21:22:18
ten se asi musí divit jak se mu dostanou ryby z vezírku :-D
N pope - ® Pá 27.6.2008 21:20:42
njn to taky rikam mojem kamosovy ten by jen zabijel :-)
ja mu vzdy potají pustím:-)
N ploštice - ® Pá 27.6.2008 21:19:25
všechno pusť nic nezabíjej radši chytej pro radost.......... :-) :-) :-D
N pope - ® Pá 27.6.2008 21:19:22
njn sem ho poprve chytil ja je moc nechytam. spís pstruh my hodne chutná!
a kapr,
N Mr.Stick - ® Pá 27.6.2008 21:17:14
Tlouště pusť, není dobrej. Zabij radši kapra.
N Rváč - ® Pá 27.6.2008 21:06:00
musi:-D Jinak jak pise plostice jelec je na jidlo fakt nic moc:-(
N ploštice - ® Pá 27.6.2008 21:04:23
tak většinou se ryby škrábou nebo stahujou, jelel tloušť je především hnusnej k jídlu teda mě nechutná jak žere všechno je lepší ho pustit :-)

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

[ otázky | plavaná | ostatní ]

Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniSONUBAITS Ian Russel Wafter

Za 275
Neutráně vyvážené boilie od Iana Russella. 7 atraktivních a originálních příchutí.

akce, rybareniNASH Bivak DOUBLE TOP PROFESSIONAL MK3 AKCE zdarma zimní přehoz

Za 9.998
Unikátní dvouvrstvý design, voděodolný vnějšek se zabudovanou sítí. Složení mk3 professional vám zabere poloviční čas oproti ostatním dvouplášťovým bivakům. Samostatná vnitřní síťovaná část pro větší pohodlí a eliminaci otravných komárů, brouků a jiných vetřelců.

Oznámení - plavaná
Vložit oznámení

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí - plavaná
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Doporučujeme e-shop
Rubrika E-shopy
Rybářské potřeby Rybina Rybářské potřeby Rybina

Největšího kapra chytíte pouze s kvalitním vybavením a to Vám nabízíme v našem e-shopu Rybářské potřeby Rybina. Široký výběr rybářských...