Co dělám špatně?

O víkendu jsem byl dvakrát na rybách a vnadil jsem fakt vším možným, myslíte že bych měl vnadit jen tím na co chci chytat?
Naházel jsem tam dva druhy šrotu, červy (tedy kukly-už byly starý) trochu boilí a jiné- výsledek byl, že jsem nic nechytl. na háček jsem dával žížaly,rohlík,chleba,kuličky do polévky a foukačku.
S tím související otázka je pokud chci např. chytit úhoře mám tam házet šrot?

splavek - Profil | Po 19.5.2008 19:28:24

Lukáš Rychtařík-důležitý je i správně to krmení připravit a nachystat,zkus si něco teoreticky nastudovat a posléze přetavit do praxe.Je to dlouhodobý proces,ve kterém narazíš na mnoho přehmatů,omylů a zoufalství.Chce to zkoušet,pídit se po informacích.Nevěš hlavu po prvních neůspěšných pokusech.Zrovna včera jsem měl dobrý krmení na dost dobrým místě,ale rybám se moc nechtělo.Žádný krmení není absolutní drtič vody,musí do sebe zaklapnout vícero faktorů,krmení,nastraha,montáže,způsob lovu,místo lovu atd...

LuboO - Profil | Po 19.5.2008 13:38:43

Jeden priklad. Bol som minulu nedelu (11.5.) na rybarskych pretekoch. X ludi, po tri metre od seba. Urobil som si krmivo, ktoremu som veril. Krmil som tak, ako by sa malo. Za 5 hodin som lapol 4 male kapre. Tuto nedelu som bol na druhych pretekoch, aj ked na presne tom mieste, ako minule. Urobil som male zmeny v krmive, co sa tyka pomeru a upravy jednotlivych zloziek. Ta ista situacia, rozkrmene miesto dlzky cca 100 m, kazdy tam hadzal svoje zmesi. Chytil som za 5 hodin 15 kaprov, 19 pleskacov a 1 ploticu. Najviac zo vsetkych. Zistil som, ze staci ozaj maly detail, a ucinnost krmiva sa rapidne meni. A este dolezita vec, pouzil som sito a naozaj je to neporovnatelne.

hraji - Profil | Po 19.5.2008 13:20:51

Když zakrmíš dobře a jsou tam ryby, najedou na krmení do půl hodiny, když je moc zle, tak za dvě hodiny, ale nebude asi stačit tam hodit litr krmení v 10 koulích. Krmení je věda. Sice funguje i značně amatérský přístup, ale ne zcela účinně.

Lukáš Rychtařík - Profil | Po 19.5.2008 13:00:30

Byl jsem tam jen krátce docela dost přšelo a bylo to ve svahu (pěkná smekačka) dno je tam samé bláto a klacky a co se týče toho boili tak šlo o asi 5 koulí rozdrobených. Asi to chce prostě min. den dopředu krmit a pak něco čekat a ne že tam člověk přijede a myslí si že se budou dít zázraky.

El Duffus - Profil | Po 19.5.2008 11:01:43

Lukáši máš ponětí na jakém dně jsi chytal? Proč jsi krmil boiliem, když jsi na něj potom nechytal? Proč jsi nezměnil místo, když to tady nešlo? atd..

skulaluks - Profil | Po 19.5.2008 9:52:17

Lepší je krmit ryby jen jedním druhem krmiva. Ryby to tam naláka, pořádně se nažerou a co je důležité, po čase si na to místo zvyknou.
Jenže jak víme, kapři jsou mlsní.
Pokud budeš krmit např. jen kukuřicí, po čase dostanou chuť i na něco lepšího a voňavějšího, jako jsou boilies a ty použij jako návnadu. Tuto strategii jsme použili přes tento víkend a nachytali jsme ve dvou 55kg kaprů. Největší měl 12kg. Krmili jsme předtím 3x kukuřicí, 1týden dopředu. Na kuku jsme nic nevytáhli.

anguilla - Profil | Po 19.5.2008 9:20:33

Lukáš Rychtařík: určitě je tu možnost, že ryby prostě nežraly, sám jsem takových vycházek zažil víc než dost, nebo tam třeba nebyly. Na začátek bych tam naházel tak pět koulí velikosti pomeranče a následně přikrmoval v menších dávkách podle aktivity ryb.
Dalším problémem může být zvolená metoda lovu, pokud jsi nastražil třeba na větší rybu, která se nemusela dostavit, tak menší rubu ani nemusíš zaregistrovat, záleží jak chytáš.

Lukáš Rychtařík - Profil | Po 19.5.2008 9:12:39

byl jsem na slepém rameni labe v Pardubicích, hloubka 2.5m cca., konzistence spíše hrubý šrot mix pelet z loňska a šrotu na řeku, krmil jsem tak, že jsem namíchal půl 5litrového belíku a naházel to tam cca. 4m od břehu

m.b. - Profil | Po 19.5.2008 8:59:59

Neklesej na mysli, třeba tam ryby vůbec nebyly. Hraje roli, jak jsi měl krmení zpracované, jakým způsobem a jak často jsi vnadil.. Pokud máš tip, kde by se mohl úhoř zdržovat, tak je dobré si lov v předstihu zavnadit, abys stáhl do místa malé ryby - ale nepřehánět, stačí půl litru krmení tak hodinu před lovem.

Radek Š - Profil | Po 19.5.2008 8:53:14

Pamatuj si že všeho moc škodí, takže když vnadím třeba koulema tak každý den tak 20 - 30 kuliček do stejného místa a bohatě to stačí. Takhle krmím asi 3 - 4 dny a potom jdu teprve chytat. Pokud chceš chytit úhoře tak určitě na rousnici.

anguilla - Profil | Po 19.5.2008 8:51:06

Zkus ještě upřesnit místo lovu: řeka, rybník, hloubka + jakým zbůsobem jsi krmil: šrot měl jakou konzistenci atd. chyb může být hodně.

Co se týče těch úhořů, tak se v noci zdržují rádi v místech, kde bylo přes den dusno, co se týče ryb, krmit se dá nasekanou živou složkou, ale já osobně když jdu n aúhoře ničím nekrmím.