Taky mate u vody takový bordel jako u nas?

Vcera jsem byl na jednom rybnicku kousek odeme, a teda nestacil jsem se divit co se okolo me delo.
Kdyz jsem prisel nahodil a koukal jsem na protejsi breh jak jeden "rybar" neco pres 60 vytahl evidentne kaprika pod miru. Tak jsem schvalne pozoroval co bude. A nestacil jsem se divit. Kaprik ne aby putoval do vodicky, ale "rybar" si zavolal na svou drahou polovicku ta pribehla s taskou a kaprik v ni zmizel a draha polovicka potom zmizela nekam do lesa. A pan "rybar" chytal vesele dal jeste asi hodinku. Nastesti uz nic nechytl otazkou je kolik jich zmizelo takhle nez jsem prisel.
Pozdeji si vedle me sed take starsi "rybar" a to bylo taky neco. Chytal cejny a hazel je rovnou do igelitky Tesco kterou mel zavesenou na vetvy nad vodou tak aby byla trochu potopena a bylo v ni trochu vody. Takze to porad pekne sustilo.
V tom prisla rybarska straz tak jsem schvalne pozoroval co se bude dit zkontroloval me dukladne pac nejsem mistni a mam i novy rybarsky listek takze koukal pac to asi jeste nevidel, nebyl problem tak sel k igelitakovy. Pekne se pozdravili, deda vytah papir RS si napsala cisilko a sla dal. Cejni sustili ale nezajem cokoliv resit. Byl jsem znechucenej a sel jsem domu.
By me zajimalo jestli takovyhle bordel je vsude nebo jen tady? Mate nekdo podobny zkusenosti?
Autor diskuse: FreeGAme - , 27.5.2004 všeobecné - příhody, kuriozity

smith - Profil | Út 19.7.2005 21:25:32

jarda-protoze vedi jak to tam chodi a boji se ze dostanou prez drsku.ja straz nevidel ani nepamatuju.

jepice.cz - Profil | Út 19.7.2005 20:33:28

Muj deda a jeste jeden znamej sou takovy masari. centimetr, necentimetr brali to.

Jarda | Út 19.7.2005 20:23:34

Já jsem rybařskou stráž neviděl asi 3roky.Minulí víkend jsem s drahou polovičkou vyjel na ryby na revír 441003 Bílina 4 podrevír11.Polovička vybalovala a já šel obhlídnout revír.Napočítal jsem 5 ,,rybářů co chytali na 4pruty položenou a pátý s káčou .Jeden dokonce k tomu chytal rybičky na návnadu.Na můj dotaz proč chytá na tolik prutů my řekl proč ne ,Sem stráž nechodí. Takže taky bordel.Jo a nevíte náhodou někdo proč NECHODI´´

Nikita - Profil | Čt 3.6.2004 20:19:26

dwarf - vydrž a nevzdávej to

dwarf - Profil | Út 1.6.2004 21:51:06

Jasně souhlas. Slova nejsou činy.. Já u vody taky vídam hovada, ale mam tu nevýhodu, že musím problém řešit pomocí třetí osoby (policie, RS). Je mi totiž 16 a vážim 60 kg => moc respektu nebudim. Ale důležitý je nenechat se zastrašit a JEDNAT!! Proto chci apelovat na všechny (kteří tak nečiní), aby se snažili problémy řešit. Tak to je můj názor, na kterej mam právo...

Pobřežní candát | Út 1.6.2004 17:32:28

Taky si rád rejpnu :-). V neděli to byl dědek se třema prutama." Hmmm na tři pruty tomu řikám pohoda". Hned to zabalil ono pak stačí vzít telefon a dělat jako, že voláte policii. Před tim to byl ukrajinec toho sem dost seřval až jsem se sám divil kde se to ve mě vzalo. Taky to zabalil celkem statnej chlápek, ale já mám nějakejch 95 Kg takže asi taky budim respekt. Jenže když někdo zmasaří štiku ve tření a ještě se přihlouple chlubí, že jí chytil na guličku. To prostě nasere. Stejně tak jsem schopnej seřvat lidi co nepoužívaj podběrák a tahaj ryby po štěrku a je mi jedno jestli jich tam je i víc prostě zařvu "na co máš podběrák, když už si línej se vohnout" a celkem to funguje. Rozhodně když vidim polepšení tak nemám skaženej den spíš na opak mám dobrej pocit, že jsem alespoň něco udělal. A je pravdou, že když to bude alespoň jeden z deseti tak je to úspěch. Třeba se dočkáme toho, že dobré chování k rybám a dodržování zákonů se bude brát jako samozřejmnost.

Miloš_diakritický | Út 1.6.2004 16:34:37

Noe:
To seš teda adrnaliňák, s 68 kilama si rejpat..... :-))))

Noe | Út 1.6.2004 16:21:24

:o))) v pohodě, já ani nevím co mám napsáno v občance za národnost :o)) žiju protože žiju, a nějak to moc neprobírám, všímám si jen svého a snažím se dělat jen to co se má, a ne právě jako ostatní, proto ten výrok, jen málokdy se setkávám se slušnými rybáři, i když se to pomalounku zlepšuje, ale ještě jsme teprve na začátku. Rejpnout si do rybáře, který je viditeklně hovado mě nedělá problém, i když vážím 68 kg, chce to jen zvolit správný tón a slova a pak se dá znechutit takovému rybáři lov na dlouho dopředu. (pokud to opravdu není hovado) A je pravdou, že každému to vrtá v mysli, takže každá slova jsou k něčemu, i když jsou špatná.
Mates(původní) - no vidíš a já radši podlezu, je to kolikrát snažší.....:o))

Tak ať u té vody potkáváme stále více slušnějších rybářů.....

Mates(původní) | Út 1.6.2004 13:50:09

Jsi Čech Čech Čech,tak si toho važ,si Čech Čech Čech tak narovnat se snaž!!!!!
Jsi Čech Čech Čech a Čechům dělej čest,přelez přeskoč ,ale nepodlez!!!!
A vo tom to je!

Angler - Profil | Út 1.6.2004 13:33:10

podruhé souhlasím se sirem, jinak, Noe, vůbec nic proti tobě, jen proti tomu výroku...

siro | Út 1.6.2004 6:48:52

Noe:jsme hold havada.
Pochopil jsem co jsi chtěl asi říct,ale to co jsi napsal se ani jinak vyložit nedalo!Prostě mne to pěkně nas... a musel jsem se v odpovědi hodně krotit.
Někteří lidé jsou prostě na své Češství velice hákliví:o)
Příště vol lépe obsah a vyhneš se konfliktům.

Nikita - Profil | Po 31.5.2004 17:59:48

Vždy se u vody najde někdo, kdo s rybařinou jako sportem nebo koníčkem nemá nic společného. Je to na nás rybářích abychom ty nerybáře tak znechutili, aby se jim k vodě už nechtělo. Řekněte nahlas svůj názor, můžete-li zakročte popřípadě zavolejte policii, ale je třeba jednat. Pouhé psaní na mrku nestačí.

Noe | Ne 30.5.2004 17:14:35

No dneska jsem na úpě 2 potkal 2x takyrybáře, jeden třpytkařil a druhý chytal několik metrů od řeky v hájeném potoce, ve vezírku 2 okouni 20-25 cm.

Přema* | So 29.5.2004 22:19:01

oprava: Stačí když to, myslím tvůj příspěvek, jeden špatně pochopí a už ...

Přema* | So 29.5.2004 10:12:53

K otázce: Zrovna toto jsem ještě neviděl, ale podobnýho "bordelu" je všude dost. Asi budu chodit chytat jen v zimě, na podzim nebo když je hnusně - jednoduše - málo rybářů.
Noe: to nic, není zač. Stačí když to jeden špatně pochopí a už to jede.

carrot - Profil | So 29.5.2004 0:02:36

>>>toulovec, FreeGAme
plně s tebou souhlasím, jinak Noe je v pohodě, ale tohle jeho vyjádření mě taky hnulo žlučí (jinak ses mě taky pokusil urazit viz přívlač :))) ), FreeGame ma pravdu v tom, že já bych taky neriskoval povolenku... sice jsem se s praštěnou RS ještě nesetkal, ale lidé jsou všelijací, rybaření je moje jediná radost... opravdu jediná!!!... a než dát někomu povolenku, asi bych ho hodil do vody, a kila na to taky mam... no a pak bych si sel nejspis sednou... nemam se za co u vody stydet... vždy jsem v právu... ale hodně lidí mě nemá rádo, u nás asi vláčení není IN, viz. důchodcovská "komunistická" MO (omlouvám se ostatním)

Noe | Pá 28.5.2004 15:40:11

siro, agler, toulovec - nepochopili moji vynesenou větu, jediné co vás napadlo je napadnout, čistě lidské, že?

Přema děkuji......

Jiklos - Profil | Pá 28.5.2004 15:11:35

tohle je opravdu vsude, tyhle dedci jsou nejvetsi pohromou pro ryby. Pritom ty ryby ani nezrou, bud to rozdavaji nebo to hazeji i slepicim, proste stare komunisticke mysleni co je doma to s epocita.

hraji - Profil | Pá 28.5.2004 13:10:45

Bohužel nejednotnost pokynů pro státní správu způsobila, že někde to vydávali v pohodě a někde dělali problémy. V MRS se choval každý okres jinak, hrůza. Počítač je OK, ruce jsou olšový. ;-)

Véna S. - Profil | Pá 28.5.2004 12:19:17

hraji: U nás má řada členů RS z různých MO celokrajskou působnost, tedy na všechny revíry ve správě našeho ÚS. A nebyl s tím žádný velký problém, je fakt, že se to vydávalo za ještě za působnosti okresních úřadů. Ale ÚS tehdy obeslal všechny okresní úřady, kterých se to týkalo, jestli k tomu budou mít výhrady a pak se to udělalo.
Nezlobí tě počítač? Už několik tvých příspěvků doslo dvakrát.

marsip | Pá 28.5.2004 10:27:25

Minulý rok jsem se šel podívat za kámošem na Vltavu jak mu to chytá. U cesty jeden dědek táhnul sotva mírového kapříka po kamenitém břehu dobré 2 metry. Kdyby tam tenkrát nebylo tolik přihlížejících hned bych dědka popostrčil ku hlubině. Nedalo by to ani moc práce, měl totiž dost "nakoupíno". Dnes, by mě už přihlížející vůbec nevadili.

hraji - Profil | Pá 28.5.2004 9:11:49

FreeGAme: Problém je, že orgány státní správy,které vydávají průkazy Rybářské stráže nechtějí vydávat tzv. krajské průkazy, ale pouze na určité revíry. Měli jsme s tím velké problémy, protože nám tak zlikvidovala státní správa profesionální rybářskou stráž. Prostě ji nevydali osvědčení na revíry celého kraje. Takže dělat pořádek s použitím RS odjinud moc nejde. RS v naší MO vydali osvědčení ke kontrole jen na náš revír, takže když jsem na rybách na jiném revíru v Brně, nesmím zasáhnout, ale musím telefonicky přivolat někoho, kdo smí kontrolovat na tomto revíru. Ale ve většině případů to dělám tak, že připnu odznak, vezmu do ruky legitimaci a klidným hlasem upozorním rybáře, že dělá něco špatného. Jen jednou jsem pak musel volat Policii, jinak většinou ten odznak zapůsobí. Většinou to skončí tak, že oslovený nepořádník sbalí věci a odejde. On samozřejmě netuší, že já nesmím a já riskuji, že jednou potkám někoho, kdo na mě podá žalobu. Ale můj kamarád právník mě ujistil, že za to, že někoho napomenu, že porušuje vyhlášku nebo zákon, mě neodsoudí ani ten největší pitomec u soudu. Nesmím mu ale kontrolovat doklady. Jinak v MRS už několik žalob na RS proběhlo a nikoho neodsoudili. Většinou je to na hraně, ale těm údajně poškozeným vlastně žádná újma nevznikla a většinou to vypadá tak, že by měli dostat flastr žalující.

hraji - Profil | Pá 28.5.2004 9:05:28

FreeGAme: Problém je, že orgány státní správy,které vydávají průkazy Rybářské stráže nechtějí vydávat tzv. krajské průkazy, ale pouze na určité revíry. Měli jsme s tím velké problémy, protože nám tak zlikvidovala státní správa profesionální rybářskou stráž. Prostě ji nevydali osvědčení na revíry celého kraje. Takže dělat pořádek s použitím RS odjinud moc nejde. RS v naší MO vydali osvědčení ke kontrole jen na náš revír, takže když jsem na rybách na jiném revíru v Brně, nesmím zasáhnout, ale musím telefonicky přivolat někoho, kdo smí kontrolovat na tomto revíru. Ale ve většině případů to dělám tak, že připnu odznak, vezmu do ruky legitimaci a klidným hlasem upozorním rybáře, že dělá něco špatného. Jen jednou jsem pak musel volat Policii, jinak většinou ten odznak zapůsobí. Většinou to skončí tak, že oslovený nepořádník sbalí věci a odejde. On samozřejmě netuší, že já nesmím a já riskuji, že jednou potkám někoho, kdo na mě podá žalobu. Ale můj kamarád právník mě ujistil, že za to, že někoho napomenu, že porušuje vyhlášku nebo zákon, mě neodsoudí ani ten největší pitomec u soudu. Nesmím mu ale kontrolovat doklady. Jinak v MRS už několik žalob na RS proběhlo a nikoho neodsoudili. Většinou je to na hraně, ale těm údajně poškozeným vlastně žádná újma nevznikla a většinou to vypadá tak, že by měli dostat flastr žalující.

FreeGAme | Pá 28.5.2004 8:41:56

toulovec: Ono je to tezky kdyz jses nekde host a deda mel okolo spoustu kamaradu. Sorry, ale ryskovat pruty kvuli tomu nebudu.
Co se tyce ty legitimace RS jsem byl na rade pred dedou a tesil jsem se na akci me nenapadlo ze to takhle prejde.
Jen pro info, je teoreticky mozny aby na revir prijela RS treba z jinyho kraje a udelat poradek nebo ne?

Přema* | Pá 28.5.2004 7:55:49

Když se řekne: "samejch hovad", tak to chápu jinak, nežli "úplně samejch hovad", že Noe?

hraji - Profil | Pá 28.5.2004 7:38:09

Celý problém není jen v těch co dělají nepořádek, ale také v těch, co se proti nepořádku nechtějí ozvat. Vždy si vzpomenu, jak lidi vyvádí, když jim sáhne někdo na jejich píseček, tak proč se sakra neozvou, když někdo ničí píseček náš všech rybářů. V diskuzích se to objevuje často, měl jsem chuť .... a neudělal jsem nic.
toulovec má pravdu.

toulovec | Pá 28.5.2004 7:32:32

to all: to snad není pravda ještě se podívejte jaký má ten pablb NOE e-mail. Nic proti tobě hochu, ale toto se ti moc nevydařilo. Necítím se být ani blbem, ani hovadem, i když jateční váhu na to mám :o)))
FreeGAme: Pokud se s něčím takovým u vody setkáš, přece nestačí říct že Všichni jsou takoví. Proč nejednáš, myslíš že když za takovým chlapem přijdeš a řekneš mu svoje hezky od plic že mu je to příjemný? Věř že pokud mu to řekne slušně deset lidí, že mu to taky nebude příjemný i když tě pošle do p..... a bude si dávat větší pozor. Je ovšem pravda, že to vždycky nejde, ale myslím že to stojí za to. Proč jsi neoznámil RS že se uvedený rybář dopouští něčeho nezákonného? Proč sis nenechal legitimovat RS a pak si na jeho počínání neposvítil? Na světě není jen černá a bílá - je taky šedá! Pokud někoho chytím u vody jak se chová jako prase, tak mu to dám pěkně sežrat a věř že příště si dá bacha. Pokud potkám slušného rybáře, rád s ním poklábosím a budu se těšit že ho potkám znovu. Naštvanej chodím z práce a k vodě chodím proto abych si tam vyčistil hlavu a ne abych se tam nervoval.
Přestaňte nadávat na MRKU, nefňukejte nad tím, jak se kdo chová, čas věnovaný bulení věnujte psaní článků a sdělování svých zkušeností, aby takový outsaideři jako já mohli čerpat Vaše vědomosti a ne stesky!
Díky všem příjemným kamarádům, které potkávám.

FreeGAme | Čt 27.5.2004 23:22:19

Pobřežní candát, Spinner: Asi tak, ja pravomoci nemam zadny a pokud nepomuz RS tak uz asi nic pac i kdyby jsi zavolal policajty a ty nahodou prijeli jeste v dobe kdy tam nekdo bude tak stejne zavolaj tu samou RS ktera rekne ze je to OK a jede se vesele dal.
No jak to tu ctu je to asi bezny. Uz aby bylo po 15.6. na reku takovyhle nechodi.

Angler - Profil | Čt 27.5.2004 23:17:23

Plny souhlas se sirem, co to, Noe, kecas za blbosti ? :-/ K jake narodnosti se teda hlasis ? (protoze jinak si taky hovado a debil !)
Zeme ceska je moje (nase) vlast a jako takovou bychom ji meli milovat !
No co, sam sis vykopal jamu (h&d :-D)...

siro | Čt 27.5.2004 20:29:35

A to jsem ani nedomyslel že nás všechny nazýváš hovady a debily!
Možná bych ti pak odpověděl úplně jinak.

siro | Čt 27.5.2004 20:27:19

Noe:jako patriot ti musím oznámit že kdo takto mluví o své domovině je u mne opravdu hovado.
Odstěhuj se třeba do pr....

Noe | Čt 27.5.2004 19:20:04

zeme ceska, to je zeme samejch hovad a debilu, takze se neni cemu divit....

Spinner - Profil | Čt 27.5.2004 17:28:22

Pobřežní candát:už tě vidím jak narážíš tomu dědkovi igelitku na hlavu a věšíš ho na strom.Myslíš si, že by se tím snad něco vyřešilo???Maximálně by na tebe podal trestní oznámení.A netuším co bych tomu dědkovi měl jako říkat.Pravomoci žádný nemám tak co?Maximálně se s ním můžu pohádat a zkazit si i ten zbytek dne.Tady má zahovat RS.A když nezasahuje tak je to blbý, ale to je asi všechno.Psát nějaký dopisy na svaz apod. taky moc významu nemá.Nejspíš nezbývá než doufat, že všichni nejsou takoví.

Piskotus - Profil | Čt 27.5.2004 17:26:16

--po telefonu jsem se dostal---

Piskotus - Profil | Čt 27.5.2004 17:24:58

Něco podobného jsem tu zažil,kdosi fňukal,že kdesi teče do vody nějaký svinstvo.
Nelenil jsem a jednal.Po telefonu jsem se dotal jak na vedení Parama tak na živ.prostř.Dostal jsem rozbory vody za posledních 14dní a byl jsem za blba,nehledě na to že to zadal jako otázku,tudíž jsem věc řešil s dvoudenním zpožděním.Lidi neblbněte a pokud Vás něco sere tak o tom buď nemluvte,nebo jednejte.Tohle je o hovně.(pardon)

BoBo - Profil | Čt 27.5.2004 16:57:01

....jsme s kámošem......

BoBo - Profil | Čt 27.5.2004 16:56:38

Bordel.... Mám oblíbenou jednu propadlinu, na jaře jsem s kámošem odvezli z jednoho fleku několik pytlů odpadků. Teď jsem se tam byl podívat a uklízet můžu zase.... Až tam nějaký prase chytím, strčím ho do pytle i s těma odpadkama - po kouskách. Je jedno, jestli je to prase kvůli malým rybám, chováním vůči nim, nebo odpadkům, ale musím něco udělat a ne brečet.

Pobřežní candát | Čt 27.5.2004 16:32:21

A co jsi udělal Ty ? Byl jsi znechucenej asi málo když si tomu člověku nedokázal ani nic říct.... Opravdu se vždy jen člověk dočítá jak se kde co stalo, ale nikde nevidím žádné reakce. Měl si tomu dědkovi narazit igelitku na hlavu a pověsit ho na strom, ale místo vzduchu bych mu tam nalil vodu.Když se mi něco nelíbí a myslim si nebo jsem přesvědčenej, že to neni správný tak se přu. Když nic jinýho tak to tomu člověku alespoň znechutíš. Stejně tak jako on znechucuje rybaření svým chováním. Budu zase muset vyrazit k vodě už jsem se dlouho zase nerozčílil dřív jsem tam chodil odpočívat teď si tam chodim zanadávat. :-)

šeptal - Profil | Čt 27.5.2004 15:13:04

Zažil jsem něco v podobným stylu. Já jako host (asi ne zrovna vítaný) jsem si užil buzeraci kvůli hovadině a opodál sedící domorodec devastující kapřího dorostence byl v pohodě. S chutí bych kopnul do prdele jak toho křupana, co toho kapříka vyválel na břehu až do bezvědomí, tak především toho chytráka od RS. Takovýhle porybní jsou rybařině JEN A POUZE ke škodě. Buzerovat přespolní a domácím tolerovat prasečinu, to je fakt žrádlo. O hmotném bordelu na březích mnou navštěvovaných revírů - darmo mluvit. Asi jsem prostě "klikař" a chodím k vodě v prasečím rajónu (i když je to chráněná krajinná oblast). Naštěstí ne pravidelně, ale i tak - celkový dojem tím dost trpí.