konope

konope

Caute.Bol by som rad,keby sem niekto napisal,ako prazi konope.Raz som to skusal ,ale vysledok nebol moc slavny-vydymena kuchyna a smraduuu...no nic asi to trosku prihorelo:)..dikAutor diskuse: lovec3 - Profil , 18.2.2008 všeobecné - nástrahy, návnady

0x v oblíbených a 0x v ignorovaných.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

Npele - Profil | Út 19.2.2008 20:39:40

nalozit usulat zapalit.......a smazit smazit smazit :-)))))

Nmirmen - Profil | Út 19.2.2008 6:59:36

- na rozpálenou pánev nasypeš hrst semínek ( ne silnou vrstvu !! ) a mícháš dřevěnou špachtlí
- nebo pánev zakreješ poklicí a občas protřepeš
- přestaneš pražit tehdy, když se kuchyní bude linout "oříšková" vůně
- přesypeš pražené konopí do hrnce , necháš chladnout a mezitím pokračuješ s další hrstí
- na pánvi máš lepší kontrolu než v troubě
- konopí nemusíš silně přepražovat, stačí, když se vonné látky dostanou nad 80°C .. už tím se změní jejich chuť a vůně

Nfofo - Profil | Út 19.2.2008 1:21:13

konopí koupíš všude,kde prodávaj krmiva pro dom. zvířata.Nechá se tam koupit i sezam semínko,řepka,různý moučky a granule atd.
K tomu pražení-dělám to v troubě na plechu,ale dávám tam ještě pečící papír.Je lepší slabá vrsvta,jíp se to prohřejvá.Doba pražení je tak kolem 15-20min,občas to prohrábnu.Pak to voní skoro jako kafe.Po umletí se vůně ještě zintenzivní.

Nrybář3 - Profil | Po 18.2.2008 21:50:16

chtěl sem se zeptat kde seženu to konopí

Nhraji - Profil | Po 18.2.2008 20:31:54

Vonět to musí jako pražené, tedy ta vůně je dost intenzivní, ale nesmí to být cítit spáleninou

Nlovec3 - Profil | Po 18.2.2008 20:29:35

dobre dik,a este ako to ma vonat?priblizne ako pred prazenim alebo ako?

NPvl - Profil | Po 18.2.2008 20:28:44

Bez oleje -nasucho

Nhraji - Profil | Po 18.2.2008 20:28:21

lovec: není potřeba, praží se nasucho, na oleji se smaží

Nlovec3 - Profil | Po 18.2.2008 20:27:05

a ma sa tam dat aj olej?Ja som to robil nasucho

Nhraji - Profil | Po 18.2.2008 20:24:04

základem kvalitního pražení do výborná regulace teploty a neustálé míchání praženého materiálu, jinak to spálíš a stojí to za houby. Takže spíš mírnější oheň a míchat a míchat a míchat, pořád a dobře, aby se to pěkně prohřívalo stejnoměrně a nic se nepálilo, je lepší pražit v menší vrstvě, tedy spíš větší plocha kastrolu.