MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

konope

Caute.Bol by som rad,keby sem niekto napisal,ako prazi konope.Raz som to skusal ,ale vysledok nebol moc slavny-vydymena kuchyna a smraduuu...no nic asi to trosku prihorelo:)..dik

Autor diskuse: lovec3 ®
Zařazeno do: všeobecné - nástrahy, návnady, 18.2.2008

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

N pele - ® Út 19.2.2008 20:39:40
nalozit usulat zapalit.......a smazit smazit smazit :-)))))
N mirmen - ® Út 19.2.2008 6:59:36
- na rozpálenou pánev nasypeš hrst semínek ( ne silnou vrstvu !! ) a mícháš dřevěnou špachtlí
- nebo pánev zakreješ poklicí a občas protřepeš
- přestaneš pražit tehdy, když se kuchyní bude linout "oříšková" vůně
- přesypeš pražené konopí do hrnce , necháš chladnout a mezitím pokračuješ s další hrstí
- na pánvi máš lepší kontrolu než v troubě
- konopí nemusíš silně přepražovat, stačí, když se vonné látky dostanou nad 80°C .. už tím se změní jejich chuť a vůně
N fofo - ® Út 19.2.2008 1:21:13
konopí koupíš všude,kde prodávaj krmiva pro dom. zvířata.Nechá se tam koupit i sezam semínko,řepka,různý moučky a granule atd.
K tomu pražení-dělám to v troubě na plechu,ale dávám tam ještě pečící papír.Je lepší slabá vrsvta,jíp se to prohřejvá.Doba pražení je tak kolem 15-20min,občas to prohrábnu.Pak to voní skoro jako kafe.Po umletí se vůně ještě zintenzivní.
N rybář3 - ® Po 18.2.2008 21:50:16
chtěl sem se zeptat kde seženu to konopí
N hraji - ® Po 18.2.2008 20:31:54
Vonět to musí jako pražené, tedy ta vůně je dost intenzivní, ale nesmí to být cítit spáleninou
N lovec3 - ® Po 18.2.2008 20:29:35
dobre dik,a este ako to ma vonat?priblizne ako pred prazenim alebo ako?
N Pvl - ® Po 18.2.2008 20:28:44
Bez oleje -nasucho
N hraji - ® Po 18.2.2008 20:28:21
lovec: není potřeba, praží se nasucho, na oleji se smaží
N lovec3 - ® Po 18.2.2008 20:27:05
a ma sa tam dat aj olej?Ja som to robil nasucho
N hraji - ® Po 18.2.2008 20:24:04
základem kvalitního pražení do výborná regulace teploty a neustálé míchání praženého materiálu, jinak to spálíš a stojí to za houby. Takže spíš mírnější oheň a míchat a míchat a míchat, pořád a dobře, aby se to pěkně prohřívalo stejnoměrně a nic se nepálilo, je lepší pražit v menší vrstvě, tedy spíš větší plocha kastrolu.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

[ otázky | všeobecné | nástrahy, návnady ]

Co je nového - všeobecné
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniRybářský kalendář 2019

Stolní rybářský kalendář MFP na rok 2019. Najdete zde fotky rybářů a jejich úlovků. Ideální kalendář pro milovníky ryb a rybaření. V kalendáři jsou označené státní svátky, jmeniny, fáze měsíce, název aktuálního měsíce, kolikátý je to týden v roce.

akce, rybareniTip na Vánoční dárek do 200 Kč

Vánočním dárkem v podobě rybářského krmení určitě chybu neuděláte. Krmítkovou směs využije každý lovec ryb.

Oznámení - obecné
Vložit oznámení

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
Okoun - Rybářské potřeby Okoun - Rybářské potřeby

Třebíč, Smila Osovského 33/24