Dipovanie kukurice

Dipovanie kukurice

Prosim Vas ma niekto skusenosti s domacim dipovanim kukurice? napadlo ma, ze nadipovat kuku trebasr konakom a podobne len neviem ako na to. Ci ju mam len zaliat alko do pohara bez varenia, alebo klasika namocit 1-2 dni a potom uvarit a nasledne dat do pohara s alko. Jedna sa mi o tom ci ma niekto taku skusenost a ako je to potom s tym aby vydrzala a nepokazila sa. Jedna sa mi o nastrahu nie na krmenie. A ak mate nejake skusenosti a este nejake ine speciality. DakujemAutor diskuse: Benny - Profil , 8.2.2008 všeobecné - nástrahy, návnady

1x v oblíbených a 0x v ignorovaných.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

NPetr.J - Profil | So 9.2.2008 17:35:54

Benny Už uvařenou a nebo jde použít i z plechovky. Zkoušel jsem i RUM a také jim to chutnalo, asi mají ryby sklony k alkoholismu :-))

Nkarelc - Profil | So 9.2.2008 15:47:37

Benny: koňak do sebe, do kukuřice je to škoda... Když jsem ještě chytával na dipované kukuřice, tak se mi osvědčilo dipovat lehce rozvařenou (puklou) kukuřici treščími játry, resp. olejem z té konzervy. Játra jsem samozřejmě tehdy, já bloud, dával do boilí :-)))

NBenny - Profil | So 9.2.2008 15:42:34

Petr a ako zaliat? uz uvarenu, alebo len taku klasicku suchu a bez varenia zaliat a potom nastrazit?

NPetr.J - Profil | So 9.2.2008 15:30:25

Kukuřici je dobré zalít griotkou, nekazí se a ryby to mají moc rády.

Nmirmen - Profil | Pá 8.2.2008 23:43:21

K dipování : něco najdeš tady : www.mrk.cz/diskuse.php?id=3701

Pokud chceš, sladkou kukuřici na nástrahu ( z plechovky či zamraženou ) můžeš dipovat třeba večer před lovem, do skleničky hrst kukuřice a ochutit ( mléko + práškový posilovač, mléko se sýrem .... fantazii se meze nekladou).
Kukuřice a některé ingredience snadno kvasí, takže je vhodné mít sklenici s naloženou nástrahou v lednici.
Zkoušel jsem dipovat i suchou kukuřici ... namočil jsem ji do ochucené vody, do níž jsem přidal hrst rozemletých arašídů ( ale dalo by se přisypat asi cokoliv, kaprovité ryby jsou všežravci) .. po 2 dnech jsem ji uvařil do měkka.