Jaké máte zkušenosti při lovu kaprů s používáním háčků bez protihrotu, upravujete si je sami nebo používáte original?

K tomuto kroku jsem se poprvé odvážil loni na podzim a od té doby se k nim s různými přestávkami opět vracím a musím konstatovat, že oproti mému očekávání ztrácím méně ryb nežli před tím. Vysvětluji si to tím, že háček bez protihrou lépe vniká do tlamky, máte podobné zkušenosti? Já už používám jen original bez proti hrotu, ale na prodejnách je většinou nemají a tak si je musím sám objednávat.
Autor diskuse: fíša - Profil , 26.5.2004 kaprařina - náčiní, doplňky

boldis - Profil | Ne 30.5.2004 18:25:33

používám je tuto sezonu poprvé, ale ještě jsem je v obchodě nesehnal. Tak že používám staré háčky akorát kleštičkama zmáčknu protihrot a on se ulomí. připadá mi to stejné jako s protihrotem. Jediný rozdíl který jsem zatím zaregistroval, je u velkých kaprů. háček jde krásně vyndat z tvrdých kapřích pysků. Kdežto s protihrotem musely trpět jako blázen ,při vyndavání háčku.
Jinak co se týče počtu vypnutých ryb ,během zdolávání ,řekl bych ,že je to stejné.

Michal - Profil | St 26.5.2004 7:39:01

Ja jsem je zacal pouzivat docela nedavno, takze dlouhou dobu to otestovane nemam, ale opravdu zde nevidim duvod si na neco stezovat. Stalo se mi, ze se mi vypla jedna ryba z 20 coz neni nic neobvykleho.... Naopak se mi stalo, ze se mi s hacky s protihrotem ryby u brehu vyhacovaly jedna za druhou.... Urcite je nyni budu pouzivat! Jediny problem opravdu je sehnat je.