Ukraina

Máte někdo zkušenosti s rybařením na Ukraině ?
Okolí Lwova nebo Kyjeva, revíry povolenky atd
Autor diskuse: Milan - Profil , 18.5.2004 muškaření - revíry, cestování

Knapík - Profil | St 12.8.2009 13:49:49

Royale with Cheese >> na Mži pod Hrachama jsem o duháka teda ještě nezavadil ani o něm neslyšel..., pokud nepočítám ty, co kdysi utekli Vodičkovi ...

Wroum - Borek - Profil | St 12.8.2009 13:21:41

Tomas >> presne tak, v letech 94, 95, 97 jsem byl na Ukrajine a v Rumunsku. V mene obydlenych castech a dalo mi to hodne podnetu na premysleni - clovek si uvedomi, ze se narodil na dobrym miste a ze kdyz je spatne, tak jinde je mnohem hur a je to tam normalni stav.

Chyt jsem tam uplny prd - v rekach byly akorat cudly a odpadky...

pepe77733 - Profil | St 12.8.2009 13:05:35

čau lidi ja byl loni na ua pracovne a tak jsem se dostal i na ryby.mesto korosten,řeka už.ryb je tam malo jelikož mistni rybaři nemaji omezeni,chytaji moc prutu a jeste k tomu natahuji site.berou uplne vsechno.jeste jim to nestači tak jsou takovy partie co na to jdou s agregatem zcela bežne.ryby jsem videl v polivce ucha varena v kotliku na ohni(okounci a nejaky karasek).byl jsem i v penennske prirode kousek od černobylu a všude jsou stopy po rybařich-lahve od vodky!!!
jinak lidi tam jsou fajn akorat mne připadlo,že jejich vzdelani dost pokulhava a co se tyče projevu k přirode tak je tam normalni delat všude bordel a umyvat auta u vody a pod.

Tomas - Profil | St 12.8.2009 12:51:59

Jinak Ukrainu mohu jako cíl dovolené vřele doporučit. Je to nejen dovolená ale i dobrá životní zkušenost. Z mého pohledu lepší než nějaké Chorvatsko nebo Itálie.

Tomas - Profil | St 12.8.2009 12:49:40

Koncem července jsem se vrátil po 2 týdenním pobytu z Ukrainy. Urazili jsme na putovní dovolené 4833km a zhruba by se trasa dala popsat takto: Pardubice-Krakov-Lvov-Kyjev-Cherkasy-Kirovograd-Kr​ivyj Rog- Cherson- Simferopol-Alušta-Jalta-Sevastopol-Odesa-Simferopo​l-Cherson-Vinicia-Chmelnickyj-Lvov-Krakov-Ostrava-Pardu​bice. Nejvíce času jsem chytání věnoval v Kijevě právě na níže zmíněném nábřeží od Lavry po ten kostelík na řece. Dněpr je tam hluboky 7-8metrů a značně proudný, což bylo pro vláčku dost útrpné. Za odpoledne jsem neměl ani náznak dravce. Rybářů bylo dost, ale záběru celkově málo a jen sem tam někdo vytáhnul čudličku. Cokoliv co vytáhnou z vody šup do kýble nebo igelitky, i kdyby to mělo 3cm. Následně jsem pak volil z Kijeva na Krim cestu necestu kolem jezer, ale povětšinou se tam vláčet moc edá, neb jsou ta jezera značně zarostlá travou a jediná šance je chytání dále od břehu z lodi. Tu jsem neměl a ani jsem neměl čas se všude zdržovat scháněním lodi. Zoušel jsem to na mnoha místech, ale s nulovým výsledkem. Jediné co tahali místní byly několikacentimetrové čudličky. Ve finále jsem zkoušel i rybolov na moři z lodi, ale ani to moc nefungovalo, na asi 10 rybářů na lodi se ulovily 3 rybičky velikostně do 15cm. Takže shrnu-li to, tak na Ukraině to s rybama není moc slavné. Možná jsem tam nebyl ve správnou dravčí dobu a možná jsem se netrefil na správnou lokalitu a nebyl jsem vybaven lodí. Pokud by to mělo mít smysl, pak to vidím jednoznačně čistě rybářskou dovolenou s předem připravenou vodou(místem) lovu, kam se vydat. Jinak na rodinnou dovolenou jako jsem byl já ani nemá smysl sebou tahat prut.

Robert(původní) - Profil | St 2.6.2004 9:49:27

RWC: Ty granuláky tam nemá kdo sypat. Jinak to vidíš v dobrejch barvách.

Royale with Cheese - Profil | Út 1.6.2004 23:24:49

Robert genuinní > já bych tam vyrazil s mušákem, je to přeci jak píšeš sekundár pod přehradou, nemůže to bejt horší než Ohře pod Nechranicema nebo Mže pod Hráchama, určitě tam budou granuláci, kór když nepíšeš nic o kormoránech kteřří tady nepěkně pijou krev diakritickýmu Milošovi, ani o krátký nymfě na hóóóó´dně dlouhým návazci tam ty ryby jistě ještě neslyxšely, no musel by to bejt děsnej mazec, jen ještě najít nějakou pěěknou jámu podle Ondráčkova gusta a nasadit přiměřenýho dvacetidekovýho bobše z dílny Januse, nejznámějšího Lencova kozáka. PO prochytání zaklapnout prut pod stěrač a povyjet pár set kiláků vejš pod jinej jez.
Prostě pohádka, vidím to v barvách. Svéráz národního rybolovu& Dnepr grafitrod massacre v jednom.

Aleš p.t.d. - Profil | Út 1.6.2004 8:22:31

karpčónaja rýba, kto želájet?

Robert(původní) - Profil | Út 1.6.2004 7:25:25

Takže už jsem zpátky, snažil jsem se trochu poptat. Zrovna v Kyjevě ta rybařina tak katastrofální není, rybářů je na Dněpru spousty. Bětšinou chytají na dlouhé teleskopy s kolovrátkem, buď na plavanou nebo na těžko s krmítkem. Hlavní rybou je karas, pak cejn a okoun. Dost oblíbené místo je na nábřeží zhruba od Lavry až po Mať-Rodinu. Je to betonová navigace. Na volné odpoledne by to mohlo stačit, zkoušel bych asi feedra, řeka je široká a rozvlněná. Krmení se přímo asi koupit nedá, něco bych si přivezl a v potravinách se dá koupit např. pohanka asi za 15 korun kilo.
Pokud budeš mít auto či někoho místního s autem a dost času, pak bych zajel na jih od Kyjeva. Dněpr je vlastně jedna velká kaskáda, ale protože tam je všude rovina, jezera jsou relativně mělká s velmi členitými břehy. Ryby mají mnoho místa na přirozený výtěr a lze najít mnoho velmi romantických koutků. V okolí jezer je docela mokro a mnoho slepých ramen, ideální na karasy a cejny. S vláčkou tam budeš asi trochu za exota, ale o to spíš bys mohl být úspěšný.
Na trzích při silnicích se prodávají uzení cejni a můžu říci, že výhradně lopaty. Tak hodně štěstí a dej vědět, jak jsi dopadl.

Robert(původní) - Profil | Čt 20.5.2004 9:55:06

Milan: Koncem příštího týdne bych měl být v Kyjevě, tak se Ti můžu poptat. Dněpr je dost velká voda, tam plotky budou.

Iker - Profil | St 19.5.2004 16:09:12

to ta lutujem a nielen z rybarskeho hladiska. Raz som tam bol a nikdy viac.

Milan - Profil | St 19.5.2004 9:20:29

to mě mrzí, asi tam pojedu pracovně, tak jsem toho chtěl využít

parmenides - Profil | Út 18.5.2004 17:05:36

Presne jak rika Vasek: ja byl v roce 1989 na Sibiri - v Tomskoj oblasti a tam to byla parada - pstruhu plne reky, ale faktem je, ze doprava tam trvala z Novosibirsku letecky hodinu a dalsi hodinu jsme jeli vrtulnikem. Vody, ktere protekaji civilizovanymi useky nemaji smysl, protoze budou totalne vyzrate - ne ruskem venkove je neuveritelna chudoba....

VasekT - Profil | Út 18.5.2004 16:24:53

Když chcete pořádný ryby musíte do méně obydlených částí Ruska, až někam za Ural, jsou tam nádherný řeky ještě plný ryb do teď, neb místní loví převážně zvěř. Finančně je to ale dost náročný, neb "inastranec" musi vsude davat uplatky a pozornosti, holt Rusko už není co bývalo...

Tom.angler - Profil | Út 18.5.2004 13:53:59

Kamarad navstivil zakarpatskou Ukrajinou ve vidine trofejnich potocaku a lipanu
a nakonec na krasnych horskych i podhorskych rekach vybagroval par lipanu nej.
cca 25 cm.Kdyz to mistni videli-volali balsaja ryba. Videl taky jak se lovi - natahne se drat rovnou ze sloupu do reky a co vyplave se posbira, nebo se drat s elektrikou napoji na vidle a tim se prozkouma podle delky dratu prislusny usek vody.NEDOPORUCUJU.

G.Moolis - Profil | Út 18.5.2004 9:14:56

Povolenek netřeba, narazit na měrečnýho pstruha trochu problém, místní pobíjej i střevle. Vzhledem k bídě, která tam panuje, se jim ani nedivím.

Robert(původní) - Profil | Út 18.5.2004 8:31:26

Vzhledem k oblibě uchy se nepouští ani plotky či oukleje. Navíc není nikoho, kdo by něco vysazoval. Tak si udělej obrázek sám.

rastha - Profil | Út 18.5.2004 7:59:19

byl jsem tam několikrát ale místní vody jsou hladové stejně jako obyvatelé:o)) tzn. bez ryb neb co se chití sežerese je to obrovská škoda jsou to krásné revíry akorád že skutečně bez ryb :o)