Lze na MP vodách chytat streamry

za použití muš.náčiní dravé ryby?
Autor diskuse: Saďa - , 3.4.2001 muškaření - RŘ, MO, svazy

LEVIT - Profil | Út 12.6.2001 13:15:13

Beztak rybářský řád postrádá přesné definice. Například co je muška a kdy už je to streamer...
A tak trochu inovace by taky neškodilo. Mám hlavně na mysli háčky bez protihrotu, omezení dvoj a trojháčků hlavně u rybičkových systémů, případně omezit vůbec chytání na rybku, zavedení v každém okrese (nebo nějak podobně) alespoň jednoho revíru chyť a pusť etc. Měli bychom jít přece do Evropy a nezůstávat v době kamenné.

Nazir | Po 11.6.2001 17:53:18

No dobre, Romanuv argument beru v pripade uslechtilych dravcu, ale co kdybych si chtel vyrazit na okouny a tlouste, tedy se streamery mensich rozmeru? A co kdyby muskari pouzivali v dobe hajeni dravcu na streamerech vyhradne hacky bez protihrotu?

mucha - Profil | Pá 1.6.2001 9:40:44

alane tady nejde o porušovani ryb. řadu ale o etice rybolovu.s těma kecama o bolševicich mužeš jit do.....

Alan | Pá 25.5.2001 12:37:26

Porušování ryb. řádu je naprosto bohulibá činnost. Kvůli bolševické sračce, zvané Řád si nenechám zkazit svoji největší zálibu. 3x NASRAT.

Roman - Profil | St 23.5.2001 12:16:26

v rybářském řádu je napsáno,že pokud jsou dravci hájeni,je zakázano lovit jakýmkoliv zpusobem,který je zaměřený na lov dravcu.A když někdo od1.1 do15.6 loví dravce,kteří jsou hájení, s muškařským prutem,navijákem a se streamerem,tak pytlačí.A ještě k tomu otravuje dravce,kteří se chcou vytřít a odpodčinout od nástrah rybářu.Je smutné,když se muškaři snaží vyhýbat rybářskemu řádu nějákými svými výklady jen proto,aby mohli nachytat spoustu vyhladovělých dravcu.Já osobně velice rád chytám štiky na mušku,ale až po odhájení.Před 15. červnem se věnuji pstruhovce a na mimopstruhovém stojáku .Chytám s uspěchem kapry a ostatní bílé ryby,samozřejmě na mušku.Ahoj ,a přeji vám hodně štěstí při porušováni ryb. řádu.

Pitris | St 4.4.2001 12:09:13

Plíšek paletí, korálek už ale mít můžeš.

fisherman - Profil | St 4.4.2001 12:02:51

V letošnim celosvazovém RŘ je psano že muška s rotačním plíškem je považována za třpytku s použitím mušáku.

Chacharius | St 4.4.2001 11:19:01

Pokud pouzivas muskarsky prut, muskarsky navijak, muskarskou snuru, musky (a streamer je muska) ... muskaris a tento zpusob lovu je povolen na vodach CRS celorocne.Samozrejme se ovsem take musis ridit dalsimi predpisy (vseobecne zakazy apod.). Davej ovsem pozor na doplnujici narizeni: napr. zlaty koralek nebo volny plisek uz muze tveho streamera-musku premenit ve vykladu radu na trpytku a dostal by ses mimo zakon. Pokud budes ovsem pouzivat klasicke streamery (z peri, srsti a klasickych materialu) a neni na onom reviru zakazano muskareni, muzes lovit bez obav z poruseni radu. Ulovene dravce (pokud jsou hajeni) ovsem musis pustit zpatky. Znovu ovsem existuji i vyjimky (napr. UN Stechovice) a je tedy potreba prostudovat vzdy soupis reviru a doplnky pro danou oblast. Ale jeste jedna vec na zaver: clenove rybarske straze maji i dnes, kdy jsou jiz verejnymi ciniteli, ruznou uroven a mnohdy neznaji rybarsky rad a muze se stat, ze s nimi budes mit problemy, kdyz budes nekde streamerovat-muskarit a zvlast budou-li ti brat ryby (napr. vetsi stiky). Doporucuji dobre znat rybarsky rad a nenechat se vyvest z miry. Dost casto se totiz jedna jen o pouhou zavist.