Rybí tuk

Používá někdo z Vás na výrobu nástrah rybí tuk?Myslím tím ten,který nás nutili pít v dobách,když jsme byli ještě dětmi.
Autor diskuse: Jaromir - , 6.4.2004 kaprařina - nástrahy, návnady

virta | Čt 15.4.2004 0:15:38

Martin: To všetko je jasné, ale nejaký ten stabilizátor tam byť musí a bude ich viac, ako v rybárskom oleji. Nedávno som experimentoval s lecitínom v kapsliach a pri tých boli použité parabény (to sú látky, ktoré prepožičiavajú ten lekárenský nádych, ty ho možno neucítiš, ale ryba isto). Každopádne ich prítomnosť by mala byť vyznačená na obale, ale to pre ten prípad tých kapsúl. Inak ak by som si mal vybrať medzi olejom z lekárne a olejom z treščích jater, tak asi neváham. Aj keď minule som videl aj olej zo žraločej pečene (játra) v lekárni...
Čau Danndy: Minule mi tu jeden tvoj kamarát napísal, že chodíš na rybársku školu, čo je na tom pravdy? Inak o tých aminokyselinách))), som si všimol, že toho roku napr. Star Baits už delí na termostabilné a termonestabilné. V tej druhej skupine sa ocitlo napr. aj Starmino, ktoré doteraz mnohí dávali do mixov na vylepšenie a dnes sa dozvedeli, že varu neodoláva (dokážem si predstaviť, ako ich to potešilo...). Tak mi to nedalo a spýtal som sa ešte toho človeka, ktorého meno tu z reklamných dôvodov nemôžem uvádzať a ten mi povedal, že žiadna aminokyselina nie je termostabilná, len niektorá menej a iná viac. Odkiaľ ty čerpáš svoje presvedčenie, lebo ten tvoj kamarát spomínal nejaké diplomové práce a podobne. U nás vysokú rybársku nemáme, tak ak máš niečo na túto tému, tak hoď na maila ku mne.

Danndy - Profil | St 14.4.2004 17:57:27

Virta: stabilizátory jsou i v olejích prodávaných pro rybáře. Ono je to pořád lepší stabilizator, než žluklý olej. Ideální je sehnat oleje částečně stabilizované tokoferolem.

Martin - Profil | St 14.4.2004 0:22:17

virta: lékárenský zápach jsem po otevření lahvičky s olejem necítil. A nezdá se mi, že by vnitřek ampule byl něčím kontaminovaný, podle mích info se lahve před naplněním jakou-koli látkou sterilizují ve sterilizátoru a to na bázi vysoké teploty. Pokud by se tam přidávali chem. přípravky, mohlo by to kontaminovat látku, která je v ampuli ( lahvi ). Tato info je přímo od farmaceutické laborantky v lékárně.

virta | Út 13.4.2004 23:37:41

honza2: Nezháňaj a používaj rybí olej z rybárskeho obchodu a už vôbec nepoužívaj ten olej v kapsliach. Zrejme tam bude okrem parabénov aj kopa iných stabilizátorov (okrem antioxidantov) a pre kapra bude zrejme špecifický lekárenský zápach trochu podozrivý.

honza2 - Profil | Út 13.4.2004 9:16:34

Dík, budu se teda muset víc snažit ho sehnat

Martin - Profil | So 10.4.2004 1:21:12

Kupuju ho ve flaškách. U nás se dá běžně sehnat.

honza2 - Profil | Pá 9.4.2004 14:45:35

Martin - kupuješ ho ve flašce nebo v kapslích? U nás v Budějovicích se dají sehnat jen kapsle.

Martin - Profil | Pá 9.4.2004 0:06:35

Já rybí oleje kupuju v lékárně a přidvávám je do boilie. V létě to funguje perfektně. A navíc, olej z lékárny je zhruba 4x levnější, než koupený ve speciálce.

Michal Kučera | Čt 8.4.2004 8:33:27

Zkoušel jsem to v dobách, kdy tu ještě žádné speciální oleje nebyly. Výsledky, upřímně řečeno, nic moc - ale nedokážu zpětně posoudit, zda to bylo pouze tím olejem.