Nachádzate na brehoch pytliačky,t.j.vlasce upevnené na konáre,korene alebo rákos?

Minulý rok ich bolo hodne,väčšinou to boli vlasce na žraloky s rybkou na trojháku,alebo tiež riadny kus pečene/jater/.Likvidujete ich,čo kedˇvytiahnete už uhynulú rybu?A čo kedˇpráve vtedy Vás osloví čírou zhodou okolností rybárska stráž?
Autor diskuse: rybopet - Profil , 6.3.2004 všeobecné - ostatní

honza | Po 29.3.2004 1:17:55

Na řekách se s tím setkám málokdy,ale na přehradách je to běžný,
mám zkušenosti hlavně z Orlíka a ze Slap, kde je to čím dál horší.Například
na Orlíku jsem vjedné zátoce narazil na partu ,,borců", který měli porůznu
po břehu rozstrkáno kromě šňůr ještě dvanáct (možná víc) prutů s ,,kačenou"
všichni na břehu chlastali, kromě jednoho kterej jezdil vprostředku na kanoi
třpytkoval a hlídal pruty (šňůry se spočítat nedaly). Na Slapech to není o nic lepší
šňůry všude kam se podíváš,narazil jsem i na frajera kterej natahoval přes zátoku
lano na kterým měl návazce s rybkama.Horší ,ale je co se děje od té doby, co povolili motoráky, běžně narážím na frajery, který vláčí za lodí 3 i 4 pruty bez ohledu na roční období, jakmile se oteplí ,aby se mohli rozvalit ve člunu tak to začne. Mimo to se tam dá běžně vidět chytání vrhací sítí, oblíbenej sport je taky podsekávání, to nemluvím o bojích na sumce rozstrkané kam se jen podíváš.Nejhorší na tom je, že se to všechno děje v podstatě veřějně za bílýho dne.

silur | So 27.3.2004 13:49:18

Při vláčení jsem vytáhl pytlačku is 56 cm candátem na OPA2A.Bylo mi fakt špatně! Dělají to hovada co neumí chytit rybu normálně.Ten candát ještě žil,ale jak dlouho se tam trápil!?

Mário | Po 8.3.2004 14:41:54

Pravidelne vyťahujem na dvoch revíroch kam chodím, jeden je akýsi dedinský rybník a druhý je niečo ako polokomerčný rybník. Ked vytiahnem olovko poteší - často dávajú celkom pekné , ocelove lanko a hák ide k ostatnému vercajchu a silon vždy spálim. Neznášam nezodpvedných rybárov ktorý nechávajú chuchvalce silonu vo vode ,na brehu, v rákosí. Jednak ved sami sa o to potkíňame a tak isto sa ľahko do toho môže zamotať divá kačka a podobne.

A inak ked zlikvidujem takúto pytlačku je mi na jednej strane smutno z toho že je niekto toho schopný a na druhej ma to ohromne poteší že som mu prekazil jeho nekalí plán. :o))

xycht - Profil | Po 8.3.2004 11:38:21

Ečko: i když ono je spíš k pláči než k smíchu, nechápu proč takovýhle věci u vás zaváděj

xycht - Profil | Po 8.3.2004 11:37:56

Ečko: čereny 3x3m? Tak to je hustý, takovej malej výlov :o))

stilet - Profil | Ne 7.3.2004 18:25:42

Likviduji je z "profese" - RS, ale letos jich nebylo tolik, cca 20 kousků, víc se pytlačilo do rukou (malá voda). Jednoho rybáře, co právě pytlačku z vody vytáhl jsem i oslovil (přiznávám, že jsem chvíli čekal, co bude). Udělal skoro přesně to, co dělám v tomto případě i já na cizích vodách, smotaný vlasec popálil zapalovačem a i s kolečkem vložil do sáčku, ve kterém měl už obal ze sušenek (odpadkovač .?). Slyšel mé díky a uznání.

mirmen - Profil | Ne 7.3.2004 18:11:41

Ečko: viz. otázka - vnadění na dravce.

Tomas - Profil | So 6.3.2004 23:59:02

čas od času něco takového najdu a někdy se nestačím divit. Např na PET flašce přivázaná rybička na špagátu(ten co používají na poště na balíky) a to vše zatíženo šutrem.

Ečko - Profil | So 6.3.2004 20:34:01

Mirmen: Nie som na MRK-u dlho a predpokladám, že je tu väčšina inteligentných rybárov, ktorý chytajú normálne. A hovädá čo robia " také" veci už majú svoje spôsoby vymakané do dokonalosti. Aj keď ďaľšie info by im určite bodlo sorry za tie podrobné popisy. Horšie je to ale z našimi mocipánmi zo SRZ, ktorý legalizovali na "dolniakoch" lov do veľkých čereňov 3x3m a viac cez kladky. Tak to je proti tým pytlačkám iné kafe.

mirmen - Profil | So 6.3.2004 17:25:15

Za skoro 30 let rybaření jsem nalezl tak 40-50 nastražených pytlaček podobného typu. Nejvíc v osmdesátých letech na revíru v blízkosti jednoho letiště, kde pytlačili rušští vojáci. V posledních cca 5ti letech jen dvě. S porybným , který by cíleně na pytlačky kontroloval revír, jsem se nesetkal a rybu na pytlačce nikdy nenašel. V několika případech byl návazec odtržen, zřejmě velkou rybou .
Byl bych rád, kdyby nikdo nepopisoval některé "zlepšováky" a návody a kdyby debata k otázce nepřekročila hranici všeobecných informací. Existují ještě další způsoby pytlačení , o kterých je také vhodné nepsat.

trubka | So 6.3.2004 14:49:16

jo u nas se to stava na pstruhovym revire a dost casto, uzky vlasec,polykacek a rousnice,uvazat za srom nebo vetev celkem bezne pak si prijdou pro zaseknuteho pstruha a ......

Radek Ch. | So 6.3.2004 11:11:51

Tu játru bych bral :-))), za ten jejich čin šutr na krk jak éčko

Noe | So 6.3.2004 6:30:07

jojo, někdy i s pytlákem......

Ečko - Profil | So 6.3.2004 0:16:36

Dosť často sa mi staválo, že pri prívlači z člna som vyťahoval "pytlačky" na našej VN na PET fľaši bolo asi 30m vlasca, olovo a rybka na trojháku. Bohužial sa mi pár krát podarilo pri vyťiahnutí najsť aj celokom pekné (uhynuté ) ryby prevažne zubáče jeden mal 90cm. Vždy mi ostalo smutno že nejaké hovädo môže niečo také spraviť. Dal by som mu 30kg kameň na krk a priviazal ho na šnúru od prádla a nechal ho tam priviazaného veď si ho hádam niekto nájde...