Rastlinné semená a plody ?

Pridávate do kŕmenia, alebo cesta rastlinné semená a plody (ľan,konope,orechy...)? Ak áno, ako ich pripravujete ?
Autor diskuse: Pegu - , 24.2.2004 všeobecné - nástrahy, návnady

mirmen - Profil | Čt 26.2.2004 9:50:26

Mário:záleží na tom, jaké otvory má krmítko, podle nich volím hrubost a velikost komponentů

Mário | Čt 26.2.2004 8:57:13

oesné vločky je treba mlieť? nikdy som ich nemlel pretože som to nepovažoval za potrebné skôr mi vyhovuje ich väčšia granuláž, poradte možno ich raz pomeliem

mirmen - Profil | Út 24.2.2004 16:29:49

Pegu:
KONOPNÉ SEMÍNKO na pánvi za stálého míchání trochu zapražím ( poznáš podle vůně) a po vychladnutí umelu na kafemlejnku ( do krmení, těst)Připravuju max. na 2-3 dny uchování ve sklenici.
NESOLENÉ ARAŠÍDY melu na strojku na maso nahrubo, proseju. Jemnější pak semelu ještě na kafemlejnku ( do těsta) a hrubší do krmení.
LOUPANOU SLUNEČNICI na kafemlejnku a do sýrového těsta jako přídavek.
Jinak: příprava konopí, lnu aj.je pěkně popsána v některých archivních otázkách a jen bych opisoval lépe popsané.
Občas melu OVESNÉ VLOČKY, které přidávám do krmítkové směsi.

miro | Út 24.2.2004 12:55:01

:) ano, a ja zasa naopak tiez obcas pridavam do krmiva mlete prazene konopne zrno, kedze som lenive prasa, tak to kupujem rovno balikovane, v mojej oblubenej predajni to jeden cas mavali a bola to ZHN (zbran hromadneho nicenia) na plotice ... na tuto formu som zabudol, ked som pisal o vareni tych obilnin :]

burjar | Út 24.2.2004 12:40:51

Konopné semínko dám na plýtký talířek v tenké vrstvě upražit do mikrovlnky(pozor na délku pražení já jsem to poprve přehnal a dopadlo to tak že praskl i talířek, což se setkalo se záporným ohlasem mé lepší polovičky), potom semínka pomelu na kafemlýnku a přidávám do krmítkové směsi. Je to dost aromatické a občas s tím slavím slušné úspěchy. Jinak ho občas používám stejně jak uvedl Miro.

miro | Út 24.2.2004 8:30:35

konopne semeno, uvarim vo vode, nez sa zacne otvarat a vmiesam do krmiva, vodou vlhcim krmivo. na jemnu plavacku na stojatej vode sa mi velmi osvedcila vynikajuca zmes semien "melange - petite graines" od sensasu, je tam asi 10 druhov roznych semienok od cca 3mm gulicky az po velke obiloviny. pripravujem to rovnako - povarim a zamiesam.