lidi máte někdo zkušenosti s použitím žížalových mouček?

posilovače používám normálně,ale jde mi o použití těchto mouček do boil. směsí nebo krmných směsí.
Autor diskuse: jeden - Profil , 19.2.2004 kaprařina - nástrahy, návnady

Slavek - Profil | St 25.2.2004 9:57:26

Šustr to nemam zdani ale skus hlavně Tomi a Korda hlavně ať je dostatek 4 hodinovych pelet to je to nejlepši co maš.

JiriH - Profil | St 25.2.2004 0:39:10

Pavel ŠUSTR: Díky, ale ještě nic nepřišlo.

JiriH - Profil | St 25.2.2004 0:38:49

Roman C:Díky za vysvětlení. Ano, je to logické. Já bych ale u těch informací ještě uvítal, kdyby dotyčný třeba také uvedl, jak dlouho s tím má zkušenost a jestli také měl možnost dotyčné porovnat s něčím jiným.

mirmen - Profil | Út 24.2.2004 16:18:43

Alan: jasně, tu smáčku aĺa Sergo Aš ( respektive obdobnou) jsem zkoušel taky a porazí to slona 3 metry proti větru. Dal bych přednost něčemu trochu civilizovanějšímu. Jinak jsem párkrát chytal na místech, kde jsem se přes den bavil s boloňkou a vydatně krmil pro bílou rybu. Večer pak na tom místě i 7 - 10 úhořů na rousnice. Zřejmě najeli na prokrmené místo za drobotinou, takže vnadění občas úspěch přinese. Z koňský hlavy jsem nic nezkoušel :-)

Alan | Út 24.2.2004 16:01:34

mirmene, tohle musíš vidět!
http://www.mrk.cz/otazky.php3?id=1710

mirmen - Profil | Út 24.2.2004 15:34:48

Zajímala by mne v souvislosti s chytáním úhořů. Zkoušel jste někdo vnadit na úhoře s přídavkem žížalí moučky či posilovače do krmiva? Případně do dipu na rousnice? Díky.

Véna S. - Profil | Út 24.2.2004 12:25:10

P.ŠUSTR: Fraus asi jen v Plzni a Domažlicích.

Pavel ŠUSTR | Út 24.2.2004 11:23:50

JiriH: Posílám ti meilem mimo MRK seznam článků, kde se dočteš "Kde, čím a na co jsme ryby chytali vč. fotek, jak jsme testovali směsi atd....". Články jsou z roku 2001 a leden 2003. Pavel ŠUSTR

Pavel ŠUSTR | Út 24.2.2004 11:18:24

To Slavek: Obchody v Praze máme v plánu objet příští týden. Co si kdo objedná netuším. Mám objednávku na žížalové produkty zatím od fy FRAUS. Je v Praze některý z jejich obchodů?

Roman C. - Profil | Út 24.2.2004 11:11:44

(mimo diskusi)
JiriH.>Bez konkretnich jmen to samozrejme nejde (na co chytam - pruty, nastrahy, prisady...). To se snad za reklamu nepovazuje. Ovsem kdyz napisu, chytam na toto, je to naprosto super a spica, navic uvedu stranky vyrobce, k tomu malem kontakt a telefon a jeste pridam fotku kde jsem v tricku vyrobce (navic treba v otazce, kde se na kontakt nikdo neptal), tak to si dovolim za reklamu povazovat.Trosku jsem to prehnal, ale snad je z toho videt, co je reklama. V Plkarne v souvislotech jsou Pravidla MRKu, kde se to trosku snazime vysvetlit, co akceptujeme a co moc nee.

JiriH - Profil | Út 24.2.2004 0:28:59

P Šustr: Nechci mluvit o specifikách žížalové mouky, výrobní proces neznám, ale vcelku vím co funguje a co ne. Spíše mne zaujala tvá věta o reklamě a smazání. Pokud se má někdo dozvědet zkušenost druhého, nelze asi tedy rozumět třeba větě: "Koupil jsem si prut a šel jsem na ryby". To je tvůj problém. Ale pokud s tím rybu chytíš, tak mne zajímá kde, čím a na co. Takže se naskýtá otázka - co je reklama a co přínosná informace. Dá nám vedení MRKu rozhřešení?

Slavek - Profil | Po 23.2.2004 21:27:03

Šustr- no konečně ja věděl že je to Tvuj vyrobek a ne nějakeho trouby co se to tady snažil nam nakukat. Kdy to dorazi do Prahy nějak tady ty Tvoje vyrobky chybi.

Pavel ŠUSTR | Po 23.2.2004 14:12:19

Žížalová moučka: světle hnědé barvy, trošku hrubší struktury, nevoní tak pronikavě jako rybí moučky. Vyšší obsah proteinů, minimální obsah tuků. Použití: do boilies max 20%, do krmítkovek s kombinací tekuté žížaly max 10%.
ad boilies: Doporučuji kombinovat vždy jen s jednou rybí moučkou nebo mletými pstružími peletami, aby výsledná koule neobsahovala moc tuků. Přidávám ještě čistou chlorellu pro zvýšení proteinů. Tyto 3 složky by neměly tvořit více jak 40 % objemu. Zbylých 60 % skládám z mléčných produktů, sojového mléka, klíčků, kuk.lepidla, koření. Goldcarp přidával při testování do vajec ještě rozmixovanou kostku MASOXU. Výsledná koule je hnědozelená a nemusíte přidávat aromata, stačí pár kapek tek. žížaly. Tento boilies by se dal zařadit do skupiny masových boilies se sníženým obsahem tuků pro jarní a podzimní chytání na vodách od 1 do 12 stupňů Celsia.
Dále jsem dělal ještě další pokusy se žížalama, ale to už mimo téma, pokud by někdo chtěl napíši odpoledne. Petrův Zdar Pavel ŠUSTR

Pavel ŠUSTR | Po 23.2.2004 13:44:41

Raduch: jsme na rybářském servru, tak se budu věnovat informacím pro rybáře, nikoli pro slečny, ty si toho užijí v televizi dost ( reklamy kosmetických firem ..)
Tekutá žížala: bílkovinný roztok ve vodě dokonale rozpustný. Barva tmavě hnědá se sedimenty, vůně - jako když si zapomenete v létě v autě krabičku se žížalama - prostě šílený smrad. Použití do: krmítkovek ( na 1 kg 50 ml ), do boilies (10 ml na 1 kg těsta ) na dipování gumových twistrů, ripperů ( pár kapek do sáčku a nechat min 3 dny působit ). Lze pokapat i hotový boilies a nechat v sáčku lehce nadipovat max 2 hodiny, v kombinaci se slakými příchutěmi boilies vzniká velmi zajímavá vůně. O moučce za chvíli, musím teď něco vyřídit.

raduch | Po 23.2.2004 13:13:03

Pavel ŠUSTR> poslal bych ten článek i do nějakého dámského klubu,aby se děvčata poměli a věděli čím si mažou ústa :-).Pro nás rybáře to může být velice zajímavé a tak neváhej a piš.

Roman C. - Profil | Po 23.2.2004 13:07:24

Pavel Sustr>davkovani, kombinace a pouzit - proc ne.

Pavel ŠUSTR | Po 23.2.2004 12:54:54

M.M.: pokud by Vám to nevadilo, odpověděl bych na tuto otázku více - dávkování, kombinace, použití atd.

Pavel ŠUSTR | Po 23.2.2004 12:48:57

Info: žížalová moučka a tekutá žížala se opravdu produkují ze žížal. Nakupuji žížalové výlisky sušené, které se musí pomlet a upravit. Jsou 2 druhy, ze žížal kalifornských a z druhu Veneta.
Pomletím a vylisování těchto žížal vznikne bílkovinný roztok - viz výše jmenovaná tekutá žížala. Firma, od které tyto produkty mám, získává z bilkovin speciální preparáty pro kosmetický průmysl - do rtěnek, pleťových masek pro ženy atd. atd. Kdo mi nevěří, ať se příjde podívat na tyto produkty na výstavu Rybaření. K projevům pana Slavka se nebudu vyjadřovat, udělejte si obrázek sami, plete si výrobce aromat a zpracovatele žížal.
M.M. - domníváte-li se. že je toto reklama, tak můj příspěvek smažte. Snažil jsem se nejmenovat a vysvětlit některé detaily.

Martin M. - Profil | Ne 22.2.2004 23:07:07

goldcarp> sorry ale tve slovni obraty opravdu stale nechapu. Zato zacinam chapat jine souvislosti...

goldcarp | Ne 22.2.2004 19:33:10

Martin M: Já si tu moučku namíchal, jsem tester u jedné firmy a ta tu moučku ted vyrábí.

Slavek - Profil | Ne 22.2.2004 19:10:40

myslim si že tyto moučky maš od Šustra ale on je taky nemichal protože všechny esence micha jedna pražska firma jak tekute tak sypke měl jsem možnost sni spolupracovat.koltcapre

Martin M. - Profil | Ne 22.2.2004 18:28:18

goldcarp> "Až si namícháš svou vlastní moučku a bude ti fungovat, tak si o ní piš co chceš!" - tak to jsem vazne nepochopil. Ty jsi tu zizalovou take sam nenamichal a presto o ni pises.

JiriH - Profil | So 21.2.2004 11:21:29

petrd: Jsi zatím anonym, ale i přes to - goldcarp píše o své zkušenosti, tedy alespoň o něčem, z čehož si můžeme a nemusíme vzít ponaučení. A o čem píšeš ty? O .....!

goldcarp | Pá 20.2.2004 14:34:38

Slavek: Proč zrovna sračka, takovou věc může říct jedině závidějící blbeček. Vsadím se žes jí ani nezkoušel. Až si namícháš svou vlastní moučku a bude ti fungovat, tak si o ní piš co chceš!




petrd - Profil | Pá 20.2.2004 10:21:03

reklamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

goldcarp | Čt 19.2.2004 18:32:33

já používám žížalovou moučku na boilie, je opravdu vynikající, když jsem jí testoval tak se mi poměrně osvědčila...........Dobrý duch MRKu smazal reklamní odkaz.