Soutok Otavy a Lomnice?

Máte někdo zkušenosti s rybolovem v této oblasti Orlíku?
Autor diskuse: Lukas Kos - , 16.1.2004 všeobecné - revíry, cestování

DejF - Profil | Út 3.4.2007 18:18:18

Nevíte někdo, jak to tam vypadá teď? My jsme jezdívali od Ostrovce, auto jsme nechávali u "ávie".

Jan Pokorný - Profil | Pá 16.1.2004 13:33:33

Pár fotek z Lomnice nad soutokem najdeš na: http://www.raft.cz/cechy/lomnice.asp?ID_reky=223&kilo=foto, podrobný popis příjezdových cest a další fota k Lomnici a Skalici najdeš i v časopise Outdoor č. 4/2003 v reportáži Řeky ledem sevřené.

Piskotus - Profil | Pá 16.1.2004 10:37:25

Při plném stavu Orlíka to byla fajnová lokalita,jelikož však hladina přehrady už asi nikdy nedosáhne původní hranice,dá se na tuto krásnou a rybami nacpanou zátoku zapomenout.
Myslím,že ještě tak pro muškaře by mohl být zajímavý úsek od soutoku Skalice s Lomnicí v délce cca 500m po produ.Jinak těžká dostupnost jak píše Honza.Doporučuji zaměřit se na vzdálenější kus Lomnice a to až za odlovným zařízením.Dostával jsem se tam z druhé strany tedy nikoliv od Dolního Ostrovce,ale od Vráže u Písku.V mapě středního povltavý je dobře znatelná cesta.Mám na mysli pravý břeh Lomnice,kde je několik fleků které stojí za to.Rozhodně však doporučuji lov alespoň na víkend,neb jednodení lov pokud člověk místní,nemá ve spojení s útrapami a terénem cenu.Co se týče polichlorovaných bifenilů(nevim jak se to píše),tak místní s tím nikdy problém neměli a v konečném důsledku by člověk neměl konzumovat ryby z celého Orlíku.Po prvních studiích se psalo,že tyto látky se odbourají po 150letech.Shodou okolností jsem v době kdy nebral ryby ze Říček nikdo jsem tam nejbáječněji zachytal.Zabrodil jsem k poslednímu balvanu nad hladinou a spouštěl woblery a rotačky do závaru za balvanem v délce 10m.Tolik candátů a okounů už asi nikdy nenachytám.Jezdil jsem tam od malička a je škoda,že už se to nevrátí.Pokud by jsi chtěl nějaké podrobnosti tak klidně na mail.Např.restaurace u koupaliště v Ostrovci nemá chybu:-)

jenda - Profil | Pá 16.1.2004 10:23:48

jezdím tam dost často chytat a bohužel jsem nevěděl o ekologické katastrofě.zajímali by mě bližší info a kdy to bylo v RŘ zmiňováno.

Honza - Profil | Pá 16.1.2004 8:30:35

Pěkná příroda, ale strašně špatně dostupné a mizerné břechy! Na vláčení dobré ale na víkendovou nebo týdení výpravu to není možné

Jan Pokorný - Profil | Pá 16.1.2004 7:35:16

Viděl jsem zátoku při cca 8 m snížení hladiny. Koryto řeky je blíže pravému břehu při pohledu po proudu. Jsou tam slušné kameny a spád. Protože soutok Lomnice a Skalice je pár metrů nad obvyklým vzdutím přehrady, doporučuji nebrat kapra a jiné hraboše, úhoř je snad přímo zakázaný. V této zátoce jsou bahnité nánosy, které velmi pravděpodobně obsahují karcinogeny z ekologické katastrofy před lety buď na Skalici nebo na Lomnici. V RŘ to bylo zmiňováno.