Jaké máte úspěšné vzory much na berounku (

Dnes jsem se byl druhý den učit házet a celkem mi to jde, tak mám roupy:-). Taky bych byl moc rád, kdybych se někdy mohl přidat k někomu, kdo tam chodí, abych pochytal rozumy - kromě úspěšných vzorů taky jejich vedení, opravování případných chyb při nahazování, volbě náčiní apod.
Autor diskuse: Levit - Profil , 16.3.2001 muškaření - nástrahy, návnady

Nazir | Po 11.6.2001 18:06:45

Co se tyce Berounky, tak ja mival (v prvni rybarske etape, nyni po letech zase zacinam) docela uspechy na zelenavou a olivovou larvu chrostika, cervenou patentku a ze suchych na redtag, yellowtag, ruzne kartace a na cervenobily streamer...
Chrostici v kamenitem proudu, patentka v hlubsim taznym/stojaku...
Sli tlousti, parmy a OK-leje. :) Kapra se mi nejak dostat nepodarilo, ale tehdy jsem stejne chytal hlavne na plavacku (Negrcity, Wetdogs & Dobrichovice pod jezy, jinak akcni radius od Trebane/Karlstejna az na soutok). BTW -- mit zakladnu na Stare rece a kanoi k ruce, to neni vubec spatny... :^)
Ale je pravda, ze tehdy jsem tomu moc nerozumel (dnes to samy :^)), takze je mozny, ze jsem o to nejlepsi prisel...

Milan P. - Profil | Pá 8.6.2001 13:18:14

Pacific: Máš recht.

Pacific | So 2.6.2001 14:21:26

vráťá=>Jsem členem GFFC a stěžovat si rozhodně nemůžu !
Že se v klubu ryby chytat nenaučíš to pravda není , pořádají se zájezdy a skoro každý týden jsme na rybách ! Chodím tam druhým rokem a za poslední rok a půl jsem si dobře zachytal. Dřív ani hovno.
PS:Ivoš Knákal se byví s lidmi dteří vědí co chtějí ! A ne s člověkem, který řekne ,,No já nevím"

vráťa | Ne 25.3.2001 10:56:38

Levit> "Sovy nejsou tím, čím se zdají být." To věděl už slavný muškařský elév Dale Cooper. A sgt. Biggs byl u podstatně sdělnější. Asi tak nějak příjemně si představuji akci "Berounka 2001"- doufám, že to Milan dotáhne do úspěšnýho konce.

Levit - Profil | Čt 22.3.2001 13:32:09

Oprava:
sosbně => osobně

Levit - Profil | Čt 22.3.2001 13:31:04

Taky jsem si myslel, že to s tím "vybraným" klubem myslíš ironicky, ale z obavy, abych se někoho nedotkl jsem neřekl přímo, že jsem jima moc nadšenej nebyl. I když vlastně klub jako takový na mě nepůsobil špatně, ale pan Ivoš Knákal...
Já sosbně proti němu nic nemám, určitě je to vynikající muškař a vazač, ale mám rád moudrost podanou skromným způsobem a ne pravý opak. Taky mám rád ochotné obchodníky a ne takové, kteří mi ukazují, že já mladíček je momentálně svými dotazy ruším z jejich pracovní vytíženosti.

Ale raději se budu snažit držet věty, kterou řekla Marge Simpsonová na lavici svědků:"Moje babička mi říkala: Když nemůžeš o někom říci nic dobrého, neříkej ani nic špatného."

Když jsme u tý nymfy Cunt Shrimp, řekněte mi prosím jakej matroš na mouchy, nymfy... na tu Berounku. Případně kde ho mají nejlepší a jakých kšeftů bych se měl naopak vyvarovat...
Ale asi napíšu novou otázku, trochu jinak formulovanou.

Ale přesto, dík všem.

Milan P. | Čt 22.3.2001 9:55:36

Vidíš to samý jsem Ti poradil mailem Levite. Za 4 litry si taky můžeš vyjet k hranicím, užít si hodně zábavy, něco chytit a ještě získáš skvělej matroš na nymfu Cunt Shrimp. V Klubu džentlpánů Tě rozhodně pravidla pravopisu nenaučí.

vráťa | St 21.3.2001 21:18:08

Levit> dám Ti dobrou radu. Ser na ně a za ty ušetřený 4 litry si kup radši něco na ryby :-))) V klubu se ryby chytat nenaučíš.

Levit - Profil | St 21.3.2001 19:52:56

Důvadů je několik:
1) Peníze (4000 za rok) - studentská kasta penězi příliš neoplývá.
2) Nejsem si ji jistý, jestli je to pro mě teď to pravé ořechové - působí na mě spíš dojmem vybraných pstruhařů. Já začínám na mimopstruhové vodě a s tím málem peněz, co teďka mám, si akorát pořídím základní vybavení, snad i na vázání (ale stejně zatím moc nevím, co bych měl vázat, slyšel jsem, že na každé vodě je to jiné a rok od roku (den ode dne) se to mění - a právě s tím bych chtěl píchnout).
Členství v GFFC vidím až na příští rok, kdy už budu mít
a) našetřené peníze, které nebudu muset investovat do nějakých nezbytností,
b) pstruhovou povolenku,
c) základní zkušenosti a nebudu mít kupu začátečnických víceméně zbytečných otázek.

Pakliže mi někdo vysvětlí, že se mýlím, budu o tom uvažovat.

Stejně bych ale rád slyšel z více pramenů nějaké tipy na úspěšné vzory na tu Berounku. Zatím mám dva - článek na GFFC a MRK - můj lov - marfic 12.3.2001. Za další budu moc vděčný - nebudu muset kupovat zbytečný mouchy.

Ale třeba je to každý den jiný a ptám se úplně zbytečně nebo si všechno musím ozkoušet sám. Tak mi to někdo řekněte abych neotravoval :-)

Milan P. | St 21.3.2001 16:32:20

Levite, jen by mne zajímalo, proč si nemůžeš dovolit členství v tak vybraném klubu?

Levit - Profil | Po 19.3.2001 19:17:18

Učím se sám - jdu k vodě, většinou na Berounku 1, a tam to vybalím a hážu... Když mě to stačí (házení mě baví pořád), tak se jdu učit vedení nástrah - tak, aby pluly přirozeně bez brázdění tahem návazce... A potom už chci pocítit na mušáku nějakou tu rybu, takže tam dám nějakou malou nepotopitelnou suchou a snažím se a snažím. Včera jsem si konečně chytil první rybu na mouchu (bolínek tak 15 cm).
Házení mi už celkem jde, aspoň si to myslím. Mám plovoucí WF šnůru, pětku. Z těch 25 metrů vysoukám a udržím bez zamotání nad vodou tak 15 - 20 metrů, když tam mám nymfu. Suchá se mi občas (často) zachytí, většinou když už mám vysoukáno hodně a švihnu rychleji než byxch měl...
Takže tolik k házení, určitě je na něm dost co opravovat.
Co se vedení suchých týče, občas mi brázdí, ale víc mě asi trápí nymfy - asi je neumím vodit, nebo co. Fakt je, že můj repertoár much není velký - nymfy, goldheady, mokré, suché, pár streamerů - celkem asi 60 much. No a právě s nima bych chtěl trochu píchnout, pokud možno od někoho, kdo tam chodí. Je mi jasné, že se to každý rok trochu mění, článek na GFFC o Berounce jsem taky četl (byl jsem i u nich v klubu na návštěvě, ale členství si zatím nemůžu dovolit), ale nejradši bych někoho viděl v akci a podle toho bych vybral mušky.

Mihal | Po 19.3.2001 12:30:48

Kde se učíš nebo u koho?

Milan P. | Po 19.3.2001 11:10:43

Ohledně Berounky Ti doporučuju dobrý článek od Vacka na GFFC (klub džentlmenů z Prahy). a Nějaký článek ohledně tohoto tématu bys asi našel i na tomhle MRKU.

Ohledně Berounky
Z vlastní zkušenosti doporučuji patentku (trochu jsem ji vylepšil podvázáním stříbrnou lametou a střapečkem ze Spectraflashe), samozřejmě zlatohlava a larvy chrostíků. U tý patentky bude možná taky důežitý vedení a výběr místa lovu...
Suchý mušky na tlouště a oukleje jsou popsaný v každý příručce.
Ohledně roupů: Vyhledej nejbližšího veterináře, on ti něco předepíše.

Milan P. | Po 19.3.2001 10:58:34

Kúp si knihu, doporučuji od Šebely Základy Muškaření.