Držák prutů

Vloni na Poličce jsem si všiml u borců, co měli sebou víc muškařských prutů, jakýchsi držáků, které umožňovaly odkládat pruty, aniž by je musel člověk dávat na zem do bahna. Jelikož jsem je blíže nezkoumal, uvítal bych informace (nákres), jak takový držák vypadá a kde jej lze koupit, případně jak si jej vyrobit. Díky za rady.
Autor diskuse: Igor - Profil , 4.1.2004 muškaření - náčiní, doplňky

Karel | Ne 4.1.2004 21:13:29

Mají je běžně v prodejně s muškařinou v Brně na Jiráskově ul., jinak během muškových závodů v Poličce je pravidelně prodávají u stánků. Držák na 3 pruty stál 400 Kč /předloni/

mirmen - Profil | Ne 4.1.2004 18:50:18

možná by na mušák stačila úprava klasického trubkového držáku s bodcem ( seříznutí části trubky ze strany tak, aby se prut dal opřít při menším náklonu - tak 5-10°od svislice.
Jinak trubkáč(klasický) se dá koupit asi za sedmdesát Kč nebo se dá udělat na koleně. Stačí kus novodurové trubky, zaslepit např.dřevěným špalíkem ( přišroubovaným 3-4 vruty) nebo vlepeným dnem . Musíš ještě vlepit matku o průměru závitu trnu. trn je našroubovací, z kulatiny o průměru od 8 mm výše, délka cca 15-20 cm. Na konci trnu si uděláš závit. Viděl jsem i trubkáč z obalu od nějakého tmelu, který používají ve stavebnictví na spáry aj.