Jaký se Vám osvědčil aminokomplex?

Používáte někdo aminokomplexy od firmy JET FISH?Myslíte si,že v tom je skutečně všechno,co kapr potřebuje,co se týče tekutých aditiv,aminokyselin a pod.?A o kterém jste se přesvědčili,že je účinný?Já jsem slyšel o olihni chválu až do nebe,ale dosavadní zkoušky jsou pro mě zatím zklamáním.
Autor diskuse: Alcazar - , 29.12.2003 kaprařina - nástrahy, návnady

Honzas - Profil | Čt 8.1.2004 8:38:42

Ptát se jestli je v AK všechno co kapr potřebuje je blbost. Žádný podobný produkt něco takového asi nikdy nesplní. Mě zajímá jestli AK chytá nebo ne. A vyzkoušel jsem si že chytá. Měl jsem brusinku, lososa a oliheń-ryba. Ale nezáleží jen na AK. Důležitější je složení směsi pro danné podmínky. AK pak tuto směs jen zatraktivní.

virta | Út 6.1.2004 20:31:15

Alcazar: To si vážne myslíš, že ten základ je tam tak menený? "Směsí pár a testovat"- ono ich je naozaj pár, možno by si ich spočítal na prstoch jednej ruky, teda tá väčšia časť ich obsahu je rovnaká (ale to je iba môj názor a názor niekoľkých ďalších rybárov). Ak nerobí HNVčko, tak tam bude ryba, 50/50 a zoby vo verziách yellow a red. To sú 4, pričom by som sa stavil, že tá najlacnejšia 50/50 tvorí väčšinu základu tých ostatných (ale to je opäť len môj osobný názor)...

Alcazar | Út 6.1.2004 19:05:40

Tomu říkám perfektní názor!Já jsem téhož názoru ,jako ty.Směsí pár a testovat.Na co furt měnit základ?Naprosto s tebou souhlasím.Mě zase docela funguje Žluté semínko s AC javor.

Fery | Po 5.1.2004 20:18:57

virta-já vydržím chytat celou sezonu na jednu nebo dvě směsi kterým věřím a neskáču od jedné ke druhé protože bych těžko porovnal účinost jen z jedné výpravy.Komplex kupuji pro tu jednoduchost použití a proto že po přidání komplexu do směsi nemusím nic jiného přidávat a většinou funguje perfektně a taky mi doma nezůstávaj nespotřebované různé atraktanty většinou dost drahé.Je namíchán podle vyzkoušených receptů.Moje nejlepší kombinace jsou směs oliheň+komplex oliheň3ml na vejce(celoročně)robin red+komplex brusinka5ml na vejce a směs kokosové mléko s jakým koliv ovocným komplexem funguje dobře ve studené vodě.Kapry se mi dařilo chytat ještě při teplotách kolem 6°C na směs HNV ryba s komplexem sladké koření při nižších teplotách mi zatím nic nefunguje.Směs HNV ryba už se bohužel nevyrábí,ale na trhu je inovovaná verze kterou jsem zatím nezkoušel.

michal - Profil | So 3.1.2004 12:23:11

Taky si nedovedu dost dobře představit co se tají pod pojmem bioamino ,ale třeba takový betain vzniká z amino kys. glycinu ,takze v každém komplexu dle mě jisté zastoupení AK je

virta | St 31.12.2003 3:22:11

Fery:Dík, z tohto príkladu mám dojem, že J.T. sa vydal po ceste niektorých anglických výrobcov, ktorí zvyknú deklarovať zloženie výrobkov na etiketách, čo ja osobne chválim a myslím, že to je seriózny prístup. Aj keď väčšinou hovoria všetko a zároveň nič. S väčšinou tých zložiek mám osobnú skúsenosť a sú bežne k dostaniu v rybárskych obchodoch. Ale aminokomplex by malo zrejme robiť práve to "amino", nie prísady, ktoré sa vlastne bežne do boilies používajú. No a práve pojem "bioamino" je doslova ničnehovoriaci, asi aj biochemik by nad ním iba pokrútil hlavou. Uznávam, že každý výrobca musí mať nejaké svoje tajomstvá (viď RH a jeho Secret agent-prd viem, čo to znamená), ale napísať bežne dostupné zložky a zložku, kvôli ktorej si vlastne kupuješ aminokomplex opísať ako bioamino, to mi o zložení tejto zrejme ťažiskovej zložky aminokomplexu tiež veľa nepovie, nehovoriac o tom, aké by mala mať účinky, ako je teplotne odolná a pod. Bez toho bioamina by sa to mohlo kľudne volať komplex losos, ale každý to zrejme kupuje práve kvôli tomu "amino". Asi jedinou cestou je to sám vyskúšať. Súdiac z tvojich reakcií, asi sú tvoje skúsenosti pozitívne, tak skús napísať nejaké kombinácie od J.T., ktoré sa ti osvedčili a pri akých teplotách vody.

Fery | Út 30.12.2003 18:33:20

virta-jeden příklad složení aminokomplexu:LOSOS-esence losos,esenciální olej Asafoetida,lososový olej,betain,fish extrakt z lososa,bioamino,tekutý rybí protein.

virta | Po 29.12.2003 21:51:55

100% deklarovaný obsah nie je koľkokrát ani pri výrobkoch pre ľudí, nieto ešte pre ryby. A ono nie je obsah ako obsah. Skús si len tak zistiť, koľko stoja aminokyseliny vo veterinárstve, na obale je takisto napísané všetko (minimálne všetky esenciálne+hydrofilné vitamíny), potom ten liter rozrieď arómou a porozlievaj do 50ml fľašiek. Budeš tam mať všetko, čo deklaroval výrobca Aminosoli (Biofaktory Praha), bude tam aj aróma, takže všetko na 100%, len či to bude ten zázrak na ktorý si čakal... A ešte keď si spočítaš cenu, tak ti radím aby si si predtým sadol, ako prídeš k výsledku... A ten výrobok bude mať všetko, čo je na ňom napísané... Keď sa to tak zoberie, tak nejaké veľké prachy to zas nestojí. To len tak na ukážku, zhodou okolností sa mi dostala informácia, že by tam mali byť peptidové väzby v týchto aminokomplexoch, znižuje sa tým účinnosť ale zlepšuje stabilita pri spracovávaní. Vyslať totižto aminokyselinový signál ku kaprovi nie je ani zďaleka také jednoduché, akože pridáme aminokomplex XY a pod. Zrejme by tam patril nejaký enzým, čo povieš...?

Fery | Po 29.12.2003 20:15:36

Můžeš klidně věřit,že to co je napsaný na obalu tam taky 100% je.

PEPINO - Profil | Po 29.12.2003 19:57:36

Mirmen myslym ze je brusinka super nepochybuji a syr je to starej recept a myslim ze dobrej,zmena je zivot

mirmen - Profil | Po 29.12.2003 18:11:43

marsip: sorry za můj příspěvek, ale když si představím, jak se kapr plazí z řeky do lesa na brusinky :- ) :-D

Jinak, samozřejmě, sejra - to by znamenalo plazení do sejrárny.

Kam na ty svý chutě ty potvory šupinatý choděj?????

marsip | Po 29.12.2003 8:31:08

Tento rok jsem zkoušel brusinku, ale nemám možnosti otestovat zda je tam vše co tam má být. Zkušenosti dobré! Na příští rok se chystám otestovat oliheň, to co tady píšeš mě trochu vystrašilo...:o) "no uvidíme"