Poprvé do Norska

Chtěl bych se podívat příští rok do Norska,ale nechci se spálit s místem, termínem, cestovkou, dopravou ...
Prosím poraďte z vlastní zkušenosti. Preferoval bych místa, kde není silný vítr, chata je blízko vody, dobrá loď. U daného revíru poraďte i termín. Zajímá mě vše co víte.
Můžete i na meil.
Moc dík.
Autor diskuse: Marin - , 26.12.2003 všeobecné - revíry, cestování

Gudaska - Profil | Po 2.2.2004 13:35:58

I já jsem se opravdu moc těšil a dlouho připravoval. Jel jsem v září 2003 a dost pršelo. Ale to nic nemění na tom, že chci jet znovu. Pokud člověk vláčí, je ochoten si připlatit za echolot a není líný popojet za rybou, přijede určitě spokojen. Bohužel, v zájezdu s námi bylo dost "rybářů", kteří doma asi cosi naslibovali. Ti chudáci potom celé dny ve větru bagrovali půlkilová olova z hloubky 200 - 300m, v dešti a tmě filetovali a pořád počítali, kolik toho ještě musí vytěžit, aby byli v hospodě (rodině, vsi, zaměstnání, okrese) dostatečně slavní. Ani si v tom tlaku událostí nestačili všimnout nádherné přírody, nemohli si udělat výlet na okolní kopečky.

smouke - Profil | Út 30.12.2003 16:36:43

Never tomu , ze to je vec reklamy, neni! jestli nejedes za masem, tak Ti ten dest nebude vadit,rybu chytnes i v desti, a az prestane prset tak si to vynahradis.Vem si s sebou vlacak a uvidis ten adrenalin, az zahaknes poradnou tresku.Jed radeji vice na sever a nesetri ,zaplat si extra lod, at tam na ni nejste ctyri ale jenom dva a nejlepsi to je na podzim,neznam nic lepsiho, nez pecenou tresku na kremenacich pekne zalitou plznickou,to pak lituju ty, co celou noc filetujou a ukladaj ty svy uloveny rybicky do mrazaku aby jim vydrzely az domu, a vo tom to je. Je to sama hrubka musel jsem to poslat znovu, omlouvam se.

smouke - Profil | Po 29.12.2003 19:22:02

Never tomu , ze to je vec reklamy, neni! jestli nejedes za masem, tak Ti ten dest nebude vadit,rybu chytnes i v desti, a az prestane prset tak si to vynahradis.Vem si s sebou vlacak a uvidis ten adrenalin, az zahaknes poradnou tresku.Jed radeji vice na sever a nesetri ,zaplat si extra lod, at tam na ni nejste ctyri ale jenom dva a nejlepsi to je na podzim,neznam nic lepsiho, nez pecenou tresku na kremenacich pekne zalitou plznickou,to pak lituju ty, co celou noc filetujou a ukladaj ty svy uloveny rybycky do mrazaku aby jim vydrzeli,az domu, a vo tom to je.

klokánek - Profil | Po 29.12.2003 19:00:14

Zdravím.Po loňské zkušenosti s cestovkou CK Korlin jsme se rozhodli že pro další rybařinu do Norska využijeme vlastní dopravu.Jedeme do oblasti Aure koncem května kdy jsou polární noci,takže je vidět celou noc..Po brzké objednávce někdy po prázdninách jsme se dočkali.Vybrali jsme si chatu asi 50 metrů od vody.Vloni nás vozili autem k vodě asi jeden kilometr a když má člověk tahat nějakou tu výbavu sebou tak je to hrozné. Taky jsme tam měli pár masařů kteří brali skoro každou šupinu!!!Když budou dálší otázky rád zodpovím?

josef | Ne 28.12.2003 21:50:36

Marin.Ŕeknu Ti názor,ktery jsem si udělal na Norsko.Měl jsem také ten sen tam jet,ale vyléčil mě kamarád.Když přijel,říkal,že to bylo super!Po roce z něj vylezlo,že to stálo za kulový,protože se jim bohužel nevyvedlo počasí a ve zbývajících 4 dnech hnusně masařili tahali chcíplé ryby z hloubky a ještě nic moc!Řekl již nikdy více!!Veř že to je víc věc reklamy,než rybařiny!To řekne každý kdo tam byl a Ti ostatní si říkají,když jsem se napálil já,tak ať si to vyžere ještě někdo jiný.To je lepší jet na kapry a sumce a candáty třeba do Itálie,nebo na Ebro!!!

Marin | So 27.12.2003 10:25:09

tomáš: kdy je "tutová doba" a kdy "špatný termín" ?

tomáš | Pá 26.12.2003 20:16:01

záleží prej na teplotě vody...Byl jsem tam vickrat a i v "tutové době" jsem nic moc nechytil. A nikdy naopak ve špatný termín to bylo fantastický. Když je pěkně tak se dá aspoň chodít po té přírodě,takže bych tam asi vyjel dřív :-)

Marin | Pá 26.12.2003 17:23:36

Příroda, moře, ryby

Bobkař - Profil | Pá 26.12.2003 15:58:25

Mužeš napsat co tě láká na rybolovu v norsku?