Jak dlouho vydrží maso kapra

Prosím o informaci, jak dlouho je možné ponechat naporcovaného kapra v ledničce, než se kuchyňsky upraví. Děkuji.
Autor diskuse: E.Kosinová - , 23.12.2003 všeobecné - ostatní

Tomas - Profil | St 11.2.2004 1:15:21

Jinak mimo okouna doporučuju všechny ryby filetovat. Líp se s filety v kuchyni pracuje a není tolik vybírání kostí. Ale ryby jako cejn asi budete těžko filetovat. U okouna to vzhledem k minimu kostí nemá smysl. Okouny stahuju z kůže. Filetovacím nožem to je raz dva.

Tomas - Profil | St 11.2.2004 1:11:51

Rybu nenechávám dýl jak 2 dny, pokud není naložená.
Velmi dobré je nasolení a načesnekování. Zejména česnekem nešetřím a ryba je nadrceným česnekem doslova zabalena. Mám odskoušeno, že nasolená a důkladně česnekem zabalená ryba vydrží v lednici i 5 dnů. Jen je potřeba zamezit vysychání masa a přijímání pachu jiných potravin v lednici. Česnek v podstatě funguje jako desinfekce a dobře načesnekovaná ryba je jím zakonzervována. Jinak je to výborné i na vepřové maso, jen přidávám ještě pepř. Vepřové plátky tak lze ponechat i 10dní. Aby byly důkladně proleželé, chce to tak 3 dny. Ale opět pozor, aby neseschly. Pak jen krátce osmahnout na pánvi aby uvnitř zůstaly ještě narůžovělé(ne krvavé) a nemá to chybu. Maso je krásně cítit česnekem, který už tak nepálí, ale krátkým osmahnutím si přitom ještě zachovává chuť čerstvého česneku. A česnekem je maso prolezlé skrz na skrz.

Royale with Cheese - Profil | Út 30.12.2003 14:28:29

netoperka > jasně. Jenže ryba smrdí od hlavy. Pokud ji ufikneš a řízky omyješ od zbytků krve a usušíš, je to v pohodě.

netopýr - Profil | Út 30.12.2003 13:29:34

Znáte přísloví: Ryba a host třetí den smrdí" ?

Royale with Cheese - Profil | Út 30.12.2003 12:36:38

bez nasolení 48 h. PO nasolení spolehlivě 72 hodin. 4 dny bych už neriskoval.

Moravák - Profil | Út 30.12.2003 12:18:54

Neználek: zkus je nasolit nebo a načesnekovat ještě před zamražením. Jinak rybu nejraději čerstvou a v lednici bych jí víc jak 2 dny nedával. Mrazák je pro mě pasé, ale rybu s tuhším masem (okoun, candát, štika) by to možná tak nepoznamenalo, ale kapr? Fuj.

brach - Profil | So 27.12.2003 19:21:19

Mražák cca 1/2 roku v mikrotenu, lednice max. 48 hod. a prosolený nebo naložený.

Neználek | St 24.12.2003 18:40:59

Když dělám rybí salát, tak ryby nechám přes noc rozmrznout, ráno je nasolím a za tři dny zaleju octem. Za ty tři dny v soli se pěkně uleží a často namísto v salátu zkončí na pekáči. Když jsou načesnekované, klidně je nechám i o den dýl.

Robert | Út 23.12.2003 13:16:13

Dva dny je v pohodě, ale taky záleží na tom, jak často čistíte ledničku. Já ho nechávám namočeného v mléce.

Martin M. - Profil | Út 23.12.2003 12:37:20

pichnout prstem do masa a pokud zustane dulek, tak je stare.

mirmen - Profil | Út 23.12.2003 11:43:07

nejdéle jsem ponechal asi dva dny, přičemž před vlastní přípravou ( přírodně,bez obalování), jsem maso potřel česnekem,posypal kořením a nechal 2-3 hoďky poležet před vlastním pečením NESOLIT!!! Jinak doporučuju po vykuchání a omytí zamrazit, viděl bych 48 hodin( raději 24-36) jako maximální únosnou hranici