Kde nakoupit?

Ještě doplnění k předchozí otázce. Doporučíte nějakou prodejnu v Praze, kde málo znalý člověk může nakoupit vybavení bez pocitu, že zdržuje nebo že se ho někdo snaží odrbat?

mario gochet - Profil | Pá 16.1.2004 22:01:16

1/Jedna rada kde určitě ne : LOS - CORMORAN.
2/SILURUS je dobrej, prý tam inkognito jezdí i
R. Gere, a občas se tam člověk i zasměje. K tomu, že občas tam člověku něco podají a řeknou, je to fakt dobrý - pokud jde o nástrahy - tak co se týká boilies tak se většinou přesně trefí, ale pokud jde o něco jiného tak Vám občas podají vyslovený šmejd jako např. rok prošlý posilovač. Takže je potřeba je přece jenom mírně hlídat.
3/Vcelku všeobecně platí, že když někde prodává
majitel, tak jsou služby nesrovnatelně lepší.
4/Proto - k bodu 3/, s ohledem na to, co člověk potřebuje zrovna zakoupit můžu doporučit i některé prodejny na periferii, např. U Oldřicha v Horních Počernicích nebo PENE ve Veleni - vyjdou Vám tam skutečně vstříc, protože zejména v sezoně tam není taková tlačenice jako třeba ve VIPA Praha 9, kde si člověk někdy připadá, že zdržuje od mnohem důležitější práce než je prodej.

Kacula the Great - Profil | Po 12.1.2004 13:34:27

Trochu mimo misu, ale vzdycky kdyz jdem na Maniny tak se tesime jak nam tam vynadaj.At je tam kdokoli tak mam obcas pocit ze jsem za tak trochu blbce(beru to s humorem a nadhledem, vetsinou maj to co chci, treba maj pravdu)

limo | Čt 8.1.2004 19:41:02

Ja nevim jak vy,ale nakupuju dost na Maninach a u Tomohoa vsude jsem dostal na vsechno odpoved a skoro vzdycky jsem odchazel spokojeny.Zabyvam se jenom kaprarinou a bud sezenu neco tam nebo tam,hlavne si myslim ze taky zalezi jak to poda ten kupujici a co vlastne chce chytat.Nechci se nekoho zastavat ale prodavac je taky clovek a nemuzete chtit aby se porad usmival kdyz tam projde hejno bl... kteri nevedi co chtej a pak se anonymne udelavaj na internetu

Miloš_diakritický | So 3.1.2004 18:21:01

Zapomněli jste na Šporcla v Gammarusu ve Slezské !

Bubák | So 3.1.2004 0:32:11

Tak sice to mám k těm níže uvedeným borcům kousek,ale když člověk čte co je to za střelce již tam nepáchnu.

Royale with Cheese - Profil | Út 30.12.2003 12:18:49

Nenakupuj u idiotů, ale u Voleho.

Pips | Út 30.12.2003 11:02:40

Jinak muskarina:
Radhostska Zeman - dobry sortiment a hlavne prostor a cas.Jen muskareni.
Spin and Fly - mozna jeste trosku sirsi sortiment + privlac a more.
oba obchody jsou dobre, vyplati se srovnat si ceny, clovek dojde mnohdy k zajimavym poznanim u shodnych produktu.Zeman jen zridka dava slevy, Spin and Fly zase slevy davaji, ale kdyz to clovek srovna tak to vyjde vice mene na stejno.
U kajmana maji taky zajimave muskarske veci, ale neni to samozrejme muskarska specialka.

Pips | Út 30.12.2003 10:51:45

Napisu muj postreh z prodejny Tomi-Korda Silurus. Pro prumerneho rybare tam maji prakticky vse. nabidka zbozi je velmi siroka, ale bohuzel prodejni plocha prodejny je pro ni prilis mala. Takze nez se clovek trosku zorientuje tak to chvili trva. Chtelo by to tak 100m2 prodejni plochy navic. Clovek, ktery zna trosku ceny v prazskych shopech po chvili zjisti, ze veci zde prodavane jsou zpravidla o trosku levnejsi nez jinde. Majitele jsou opravdu dobri poradci a rybareni rozumi. Muskarina je zcela okrajovym artiklem, ackoli oproti bezne prodejne zde maji asi tak 10ks zpravidla #5-6prutu ,nejake navijaky, par snur a navazanych musek a streameru (vse low-end). Osobne tam kupuju vse co potrebuji k rybareni a neni to ortodoxni muskarska zalezitost, protoze cenove se to zatracene vyplati. /podberak,jojo,vesta,krabicky atd./ Pridam jeste jednu praktickou zkusenost: Kupoval jsem pred Vanocema pro otce prut. Plavackovy Sanger. Ve stojanu byl tento prut v akci za cca.2300Kc/puvodni cena 2890/.Vzal jsem k tomu tatovi i navijak za 1150 a svitilnu. Byl tam pan Vojacek a zustal se mnou v obchode asi pul hodiny po zaviracce a velmi ochotne a fundovane mi radil. Bohuzel jsem pri rekapitulaci vanocnich nakupu zjistil, ze cena za prut byla zapocitana v puvodni vysi. Byl jsem z toho dost rozcarovany, protoze to nebyla uplne mala castka. Nastesti jsem platil kartou, takze jsem mel podrobne udaje o cifre na bankovnim vypisu /na zarucaku cena nebyla, taky jsem tam nikdy nedostal normalni ucet s vypisem polezek a cen/. Takze jsem se vydal do prodejny a prednesl jim svuj nazor na to co se stalo. Vojacek rekl, ze musim pockat na ucetni a prej az po novem roce. nastesti tam byl i pan majitel a ten rekl, ze se na to podiva, chvili hrabal v pocitaci no a pak rekl, ze meli 10procentni slevu, kterou mi nezapocitali to delalo cca 450Kc oproti 500Kc co mela byt akce na prut. Vojacek rikal, ze prej, kdyz jsem platil kartou tak, ze se sleva nedava atd. Majitel mu rekl, ze to tak neni.Podobne pruty tam meli a stale na nich byla ta sleva, ale nechtel jsem do toho uz rejpat, protoze majitel mi dal 450 Kc na drevo a ja dostal priblizne to o co mi slo. Nemuseli mi dat nic, proto jejich jednani ocenuji a budu tam nakupovat dale. Kazdopadne kdyby zvetsili prodejnu tak by to bylo uplne super, protoze jim tam vzdycky neco shodim a nez neco najdu tak to chce cas, i kdyz prodavaci staci jen rict a on zalovi a behem par vterin vytahne co je treba.

marsip | Út 30.12.2003 8:30:48

tonysuk: Nechci pana Vojáčka zatracovat, ale stalo se mi něco podobného. Šel jsem si tam zakoupit multiplikátor, který bude použitelný na lov do Norska a sem tam u nás na výpravu za sumíky. Okamžitě věděl co potřebuji a z vytríny jeden donesl s tvrzením, že mi bude vyhovovat. Namotal na to 200m 55kilovky (samozřejmě s mým souhlasem)a šťastně jsem vyrazil k domovu. Druhý den jsem multíka šel otestovat a vůbec mi nešla dotáhnout brzda. Nezvedl jsem ani 1kg závaží aniž by se neprotočila cívka. Obvolal jsem kolegy zda je to normální a jestli to mají taky tak. Po odpovědi, že ne, jsem volal do prodejny a můj problém zdělil opět panu Vojáčkovi. Odvětil, že je to normální a že se cívka musí přidržovat. Nedalo mi to a zajel jsem zpět do prodejny. Naštěstí tam byl Pavel, kterému jsem vše řekl a také ukázal. Hned mi chtěl přinést jiný, ale ten samý již neměli. "Je to prý vyjímka", tvrdil. Nabídl mi jiný o pár stovek dražší a funkční a s tím jsem spokojen do dneška. Proti celé prodejně nic nemám, ale důležitější věci budu kupovat jen přes Tomiho, nebo Kordu. - NIC VE ZLÉM - :o)

tonysuk - Profil | Po 29.12.2003 23:59:10

parmenides:Asi jde skutečně o pana Vojáčka.Nejdřív k němu,je to Pan rybář a to co ti podá,vždy stojí za to o tom zboží uvažovat.Je to praktik,a jestli se na něco ptáš a on to vybere a rovnou ti to podá,tak vybírá věc na kterou ses ptal a která se mu zdá vyhovující.Jestli si to vemeš,nebo ne,to už je na tobě.Jak ho znám,když budeš chtít něco jinýho,tak ti to okamžitě podá a rozmlouvat ti to nebude.A nevěřim,že ti podal věc a hned bez tvého souhlasu namarkoval,to je kravina jak vrata.A jestli ti podával boilie za 200/kg,tak seš asi trochu míň orientovaný v cenách,protože 200/kg je z těch levnějších a nejen u nich,alei v jiných prodejnách.Nevíš za kolik mají nejlevnější boilie ve Vipě???

parmenides - Profil | Po 29.12.2003 21:23:03

Ad: Silurus: je to velice slusne zasobeny obchod, to je fakt. Sumcarina a kaprarina - slusny vyber. Byl jsem tam dvakrat. Na doporuceni. Videl jsem v akci Tomiho - nejakemu klientovi predvadel sumcarsky prut - a jak se provadi zasek a pod. Opravdu skvela prace. Takto se to ma delat.

Vybavuji si, ze ten mnou zminovany pan opravdu nemel vousy, ale bryle jo, vek tak lehce pres 50 - asi pan Vojacek - nevim. No a ja chtel poradit boilies na Tousen nekdy zacatkem rijna. Proste jsem se zeptal. Tvrdil, ze se musi chytat na Tousni zasadne na dve rozpulene boilies ruznych chuti, ktere jsou navlekany na navazec dle chuti stridave. Pry tam na nic jineho nezabira. A rovnou vzal hned 2 pytliky nejakeho boilies dvou chuti a rovnou bezel k pokladne. Razne jsem ho zastavil, nejake boilies jsem nakonec koupil (jedno z tech dvou nabizenych), ale takova ta super ochota je fakt na hovno, to ja nemam rad. Ty pytliky byly z tech drazsich boilies, jak to byva, 200 Kc/kg. Pak jsem chtel anglicak (splavek) - misto aby mi nejake ukazal, rovnou mi jeden dle sve uvahy (samozrejme nejdrazsi) vybral sam a namarkoval. Velice jsem spechal a kupovane veci jsem potreboval, tak jsem se s nim nehadal. Zaplatil jsem a jenom jsem se ptal sam sebe: je toto vubec v kapitalizmu mozne? Dobry prodavac neni podavac a ani super podavac jako ten pan. Prodavac by mel odborne poradit, nabidnout na vyber. Nekdo to umi, nekdo ne. Tomi jako (asi spolumajitel) to umi, jakmile necha v prodejne jenom brylateho pana, vse fungovat prestava. Vybere za vas a když se ho zeptate na radu, tak se na vas zatvari, jako by jste byl ten nejvetsi pitomec na svete. Je to jako vsude: je to o kvalitnim prodejnim personalu.

Takze DOPORUCUJI Silurus, starsimu panovi v brylich se vyhybejte, když bude mit spatny den.

VIPA Praha 9 – dnes jsem tam kupoval nejake brodici boty a vazacsky material. Ještě jsem dostal 10% slevu. Opravdu ochotny personal.

Spin and Fly – taky vyborny, ochotny personal, poradi, doporuci, vysvetli i tu zdanlive nejpitomejsi otazku zacatecnika bez rozpaku.

A jak říká Pitkin: O TOM TO JE.

tonysuk - Profil | Po 29.12.2003 20:02:34

parmenides:Ty si asi spadl někde na palici.V Silurusu nikdo starší a vousatý není.Asi jsi byl na Maninách,nebo doma na hajzlu,čert ví ,ale nepiš kraviny.V Silurusu je jen Tomi,Korda a pan Vojáček.Ty taky asi tlačíš víc než bys měl.

Pepem - Profil | Po 29.12.2003 16:02:02

Já ve VIPA v Újezdě moc spokojenej nebyl... Ale asi mě naštvalo, že jeden prodavač mi nabízel právě dovezené solidní broďáky za ještě solidnější cenu, ale druhý - evidentně šéf zatloukal - připadalo mi, že chce nasadit vyšší cenu, nebo něco podobného.

Čabas | Po 29.12.2003 13:46:40

Martin: Já jsem teď řešil kompletní výbavu na muškařinu ve Spin and Fly a musím konstatovat, že jsou fakt dobří. Dvě a půl hodiny v prodejně je zatím můj osobáček:)Šel jsem tam bez jakýchkoli zkušeností, jen s tím co chci chytat a vybrali mi myslím solidně.

parmenides - Profil | So 27.12.2003 15:50:30

Jednoznacne doporucuji rovnez VIPA - Praha 9 - velice ochotny personal, siroky vyber sortimentu, NEDOPORUCUJI ale SILURUS (u Tomiho) - je tam jeden starsi vousaty, brylaty prodavac a tlaci a tlaci a tlaci a pritom tomu vubec nerozumi.

petrd - Profil | Ne 21.12.2003 20:50:34

mam skvely zkusenosti francouzska / zelenousove. rek bych ze tomu i rozumej

Petr | Ne 21.12.2003 15:10:17

Já můžu jednoznačně doporušit prodejnu VIPA v Praze 9 - Újezdě nad Lesy. Je to možná trochu z ruky, ale vyplatí se to (ochotou personálu, šíří sortimentu i cenami).

Pavel | So 20.12.2003 21:31:07

Zelenkové ve Francouzské.

LEVIT - Profil | So 20.12.2003 14:12:41

Pánové, otázka se vztahovala na muškařinu, takže nějaký maniny jsou celkem mimo.
Legerova - Spin and Fly
Radhošťská - Zeman (Pučelík poradí ochotně)

Peta | So 20.12.2003 11:39:00

U Tomáše na Ostrůvku 5 Praha 4 Nusle rybářské potřeby Alfa je levnější než Tomi a jsou tam i o výkendu tel:241740900 řekni že jsi od Petra z autoservisu čau.

doskok | So 20.12.2003 10:56:54

Já mám rád Rybářské potřeby v Dolních Měcholupích.

tonysuk - Profil | So 20.12.2003 10:13:43

V současné době se nejlíp nakupuje v Silurusu u Tomiho a na Maninách.