Chléb jako nástraha.

V mnoha zahraničních časopisech přímo doporučují chleba v jakém koli stavu, jako vyníkající nástrahu.Jaké máte skušenosti s touto nástrahou vy? Tímto nemyslím pouze lov na hladině.
Autor diskuse: Milan - Profil , 30.11.2003 feeder - nástrahy, návnady

Šuli | Út 2.12.2003 12:30:56

Používám rolovanou kůrku kterou prošiju aby držela v celku.Na hladině chytám tak,že na vlasec dám pouze bombičku,pod ní obratlík s návazcem.Nahodim,srovnám oblouk,odklopim naviják a chleba nechám vyplavat na hladinu.Všechno se musí dělat rychle aby se chleba moc nenacucal než se dostane na hladinu.Funguje to i na hloubce cca 10m a chleba vydrží i dvě hodiny.

Reel - Profil | Po 1.12.2003 11:22:28

Letos byla kostka chleba na položenou (na revírech s velkým tlakem a kompletním sortimentem návnad, jako z obchodu) velmi úspěšná.

siro | Po 1.12.2003 6:51:00

Milan:jestli myslíš chleba v zahr. časácích to asi není žitný(tmavý) chléb,platí co píše Martin.
Mišmaš kterým Angláni krmí(aspoň z fotek),vypadá jak náš rozmočený a vyždímaný rohlik.

MacOS | Ne 30.11.2003 18:20:40

just dip it! :o)

mirmen - Profil | Ne 30.11.2003 10:36:02

Ladys: např.staré osvědčené-roztok ze 3-4 pol.lžic vody+lžíce medu povařeno s trochou drceného anýzu, nebo suš.mléko+vanil.posilovač, docela se mi osvědčilo trocha rybí moučky rozmíchané v několika lžicích vody + lžička sojové omáčky, další prod.posilovače. Zkouším, experimentuju, hlavně v chladnější vodě nebo při lovu bez krmítka.

Martin M. - Profil | Ne 30.11.2003 10:28:23

v zahranicnich casopisech se casto chlebem mysli nase veka.

Ladys´ | Ne 30.11.2003 10:18:42

Mirmen:čím dipuješ? Magi,malinovka?:-)

mirmen - Profil | Ne 30.11.2003 6:59:58

Občas chytám na kostičku,klasická položená i fídr, když dojde pečivo. Dá se dobře dipovat. Plotice, kapr, cejn, tloušť.
Na hladině do stulíků na amury, na prudčeji tekoucích říčkách nechávám splavávat kostku chleba třebas 20-25 m daleko, vynikající na tlouště.
Jinak využívám při lovu nástražních rybek. Pár kousků na hladinu a přitáhnout splávek s nástrahou ke krmící se drobotině. CHlebová strouhanka je podle mně - hlavně v chladné vodě - lepší než z bílého pečiva.

Ladys´ | Ne 30.11.2003 6:30:38

Jako děcko jsem tutu nástrahu preferoval:-),dnes leda na položenou .Spíše rohlíček.....