Otázky poslancům a senátorům

Pište sem prosím Vámi odeslané dopisy spolu s reakcemi poslanců. at to máme pohromadě. Díky
Autor diskuse: Golem - , 30.10.2003 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Salám - Profil | Út 28.12.2004 11:10:14

sorry za chyby...

Salám - Profil | Út 28.12.2004 11:09:55

Poslanci jso hrdinové, neb všichni z vážnou nemocí chodí do práce!!! To je od nich opravdu velká oběť. A co že je to za nemoc: Akutní absence mozku v dutině lebeční.

mirmen - Profil | Út 3.2.2004 22:49:02

K téhle otázce jsem se nějaký čas nedostal, nechal se ukolébat.
Pan Herberger to napsal tak, jak mi to nedávno vyprávěl i kamarád z jedné Vč.MO.

siro | Čt 6.11.2003 7:01:45

Frk:uspořádání jsi popsal správně,proto musíme svou nespokojenost smeřovat na jednotlivé MO,ty by je mely předat na svaz a na radu(měli).
Praxe je však taková že na MO jen krčí rameny a tvrdí že mají informace že to nebude zas tak horké(od koho tyto inf. asi mají?).
Jsem zvedav jaký dojem má náš předseda teď po mim. sjezdu?

Frk - Profil | St 5.11.2003 9:05:24

Golem/ Myslím si, že předseda má pravdu. On ten problém vidí z jiné stránky ikdyž je stejný. Organizace se neskládá pouze z lovících členů. Nejhorší je, že ti lidé (neříkám samozdřejmě všichni)na které někteří tak rádi žehrají,starají se o majetek a činnost organizace,dělají tuto činnost po své práci a tudíž jako koníčka. Možná, že to někteří nevědí, ale přečtěte si pozorně Golemův článek.
Ve většině normálně hospodařících organizacích se musí bojovat na několika frontách. Organizace tím, že se musí postarat o své členy jedná vlastně i v normálním občanském životě.
Příklad: Nájemní smlouvy na rybníky (málokterá je tak bohatá, aby si je mohla pokupovat).
Jednání na úřadech a s majiteli (nemusím snad rozepisovat).
Činnost org.- podzim zrovna ty výlovy
Nechci se opravdu nikoho zastávat, ale informace, které požadujeme, mají přijít shora, tedy od těch, kteří jsou u toho. Odtud směrem dolů,na organizace a odtud mezi členskou základnu.

Golem | St 5.11.2003 7:44:07

Prvni cinitel MRS a CRS, ktery se mi ozval. Je to jen predseda nasi mistni MO, ale aspon neco. Bohuzel z jeho nemam moc dobry pocit, ale budu stale psat maily.

Vážený pane kolego,

Protože nejsem ignorant jak si už teď možná myslíte, cítím povinnost se Vám omluvit za to, že jsem dosud nereagoval na Vaše e-maily a v rychlosti vysvětlit v jaké situaci se momentálně nacházím.
Divoká privatizace, v našem případě spíš destrukce, o které se zmiňujete započala v naší organizaci už počátkem tohoto roku. Je o to hrozivější, že ji započali vlastní lidé.Mám na mysli dlouholeté funkcionáře naší organizace – zcela bezcharakterní jedince -s komunistickou minulostí, kteří v souvislosti s připravovaným zákonem o rybářství ucítili svoji příležitost. Od jara tohoto roku vedeme celou řadu soudních sporů o rybníky, které naši dědové postavili a které jsme užívali k chovu ryb více jak padesát let.
Přes veškeré úsilí, které těmto záležitostem věnujeme se domnívám, že nakonec stejně budeme poraženi. Analýza všech důvodů proč tomu tak bude by zabrala spoustu času i stránek.
Samozřejmě sdílím přibližně stejný názor na připravovaný zákon jako Vy s drobnými výhradami k Vašim připomínkám.
Vzhledem k tomu , že je ráno 5.30 hod kdy píši tuto stručnou odpověď a za chvíli musím odjet připravovat jako manažer rybochovu pověřený výborem MO výlovy chovných rybníků musím vše ještě více zestručnit.
Vývoj v oblasti přípravy nového zákona pochopitelně sleduji a stejně jako Vy nemám z tohoto postupu dobrý dojem. O celkovém vývoji jsou MO pravidelně informovány zástupci Rady MRS bohužel vždy s minimálně se čtvrtročním odstupem a tím pádem můžeme tento vývoj ovlivnit pouze zprostředkovaně.
Pokud jde o mou osobu jsem v současné době vytížen n a doraz zejména v souvislosti s podzimními výlovy nejen kaprovitých ryb ale i pstruhů z chovných potoků apod.

Velmi rád bych se s Vámi sešel osobně bylo-li by to možné. Myslím, že by bylo dlouho o čem hovořit.
Když si dám dohromady všechny skutečnosti, které se týkají budoucnosti sportovního rybářství bohužel docházím k podobnému závěru který jste naznačil a to , že zánik svazu by mohl možná být i řešením.
Teď už však musím odjet. Omlovám se a snad v naší diskusi budeme moci někdy v klidu pokračovat.

Petrův zdar

Luděk Herberger
předseda MO Brno 5



siro | St 5.11.2003 6:34:52

Frk:Nový zákon to rozhodně neovlivní(o to bych se tam ani nesnažil).Jde o to abych nebyl na práci svazu nas... jen já;o)
Ti co se tak "aktivně" projevili budou dál vyvalovat své zadnice na vedení a až přijde doba zučtování tak ty osoby nebudou připravený zaplatit ani za jeden revír a stejně o ně přijdem i s tím pochybnym přednostním právem:o(
Seda mi jako jediný dosti neurčitě odpověděl na otázku co bude rozhodovat při výb. řízeních(projekt,peníze)"nevím,ale předpokládám,že budou rozhodovat obě Vámi uvedená kritéria":o))))))
Každý si sám může domyslet jestli pak zvítězí ve většině výb. řízení nezisková organisace s dobrým projektem a tradicí,nebo někdo s horším a plnou prkenicí!
K těm jezum a jiným nepřipomínkovaným blbinám,kde mne zajímalo jestli to bude muset senát vrátit k přepracování nebo vytvoří sám pozm. návrh:"ve třetím čtení to již nelze opravit.Existují dvě možnosti.Buď toto upraví sám senát,ale tady je problém,pokud tam bude více pozm. návrhů,pak je nutno schválit celý senátní návrh nebo nic.Anebo připravit novelu tohoto zákona a projednat ji opět znovu(problém s dalšímy pozm. návrhy a dlouhá časová náročnost s tím,že výsledek není zaručen takový,jaký bychom si představovali)".

Frk - Profil | Út 4.11.2003 19:21:40

Siro/ Narážel jsem tím na to, že tehdy už to nebude asi ono;))

siro | Út 4.11.2003 6:50:08

Frk:bývá od unora do března.Když vracim povolenku tak se vždy mrknu.

Filip - Profil | Po 3.11.2003 15:13:23

Mně z Rady ČRS také neodpověděli, už je to víc než tři týdny, co jsem jim poslal pár dotazů ohledně Zákona.

Standas | Po 3.11.2003 8:58:22

Nikde jsem nenašel schvalování zákona ve třetím čtení. Máte někdo zprávy zda už proběhlo, případně kdy proběhne?

Frk - Profil | Ne 2.11.2003 21:15:14

siro/ Kdy máte u Vás členskou schůzi?

siro | Pá 31.10.2003 18:01:24

Golem:posílal jsem Šedovi téměř ty samé otázky jako ty.Odpověděl mi stejně jako tobě a stejně jako tobě ani mě nezodpověděl co bude upřednostnováno ve výběrových řízeních(peníze,projekt?).Položil jsem mu proto přímo a jen tuto otázku a zatim mi nic nenapsal.
Co se týče prace svazu,tak se už těšim na členskou schůzi.

Golem | Pá 31.10.2003 12:35:07

Snazte se smerovat svoje dopisy na vedeni MRS a CRS. Neni mozny, aby nas takhle ignorovali. Mozna se mi podari ziskat jmena konkretnich zastupcu MRS a CRS, ktesi s poslanci jednali. Samozrejme to sem okamzite hodim, aby se na ne mohla sesypat rada mailu a telefonu.

Cetus - Profil | Pá 31.10.2003 12:04:44

Tak tohle jsem 22.10. poslal na semeniuk@rybsvaz.cz a samozřejmě bez odpovědi

Vážený pane,

tímto bych se Vás rád zeptal, jakým způsobem byli informování o
připravovaném rybářském zákoně představitelé MO, potažmo řadoví členové.

Dále bych se Vás rád zeptal, zda-li ČRS podniká dostatečné kroky tak aby
nově připravovaný zákon nepoškodil řadové rybáře. Pokud ano, kde jsou k
dispozici informace o těchto krocích?

Děkuji

S pozdravem Svoboda Jaroslav

libor - Profil | Pá 31.10.2003 11:53:46

Veřejný dotaz na činnost rady ČRS v souvislosti s přípravou Zákona o rybářství.


V minulém týdnu se poslanecká sněmovna zabývala návrhem Zákona o rybářství.Mnoho poslanců,po e-mailových dotazech si stěžovalo na spolupráci s ČRS,respektive jeho zástupci.Proto vznáším tyto dotazy:1.)Jaké konkrétní návrhy dali zástupci ČRS poslancům při přípravě tohoto zákona?
2.)Jaký je postoj jednotlivých členů rady ČRS k chystané privatizaci rybářských revírů?




Libor Šulc
člen ČRS,MO Ostrava od roku 1982

libor - Profil | Pá 31.10.2003 11:21:07

Tady je kontakt na radu ČRS:předseda:Prof.ing.Petr Semeniuk,CSc.,semeniuk@rybsvaz.cz
Jednatel:Ing.Jaroslav Mráček,mracek@rybsvaz.cz
Ekonom:PhDr.Otakar Brož,broz@rybsvaz.cz
Hospodář:Ing.Branislav Lička,licka@rybsvaz.cz
Tak se jich pozeptáme.

Golem | Pá 31.10.2003 11:00:18

Libor: Ja taky. Proto sem napsal poslancum, aby mi rekli konkretni jmena tech, kteri jednali s poslanci. Pak muzeme zacit bobbardovat konkretni lidi a pripadne pozadovat v krajnim pripade jejich odvolani.

Robert | Pá 31.10.2003 10:17:19

Libor: Přesně tenhleten dotaz jsem tam poslal 20. října, bez odpovědi.

libor - Profil | Pá 31.10.2003 9:26:03

Chlapci,jak to tak sleduju,tak mám pocit,že by mělo vedení svazu ZODPOVÉDÉT,jakým způsobem spolupracovalo na vytváření návrhu toho zákona.To,že musí poslancům dávat připomínky řadoví členové je jaksi podivné...
Navrhuji odeslat na vedení ČRS a MRS veřejný dotaz,jaké konkrétní kroky činili při návrhu tohoto zákona a kdo se jménem svazu jednání účastnil.Ať je jasno.Myslím,že by se pod takovou otázku podepsalo jenom na MRKu docela dost lidí.

Golem | Pá 31.10.2003 9:04:51

Vazeny pane poslance,

chtel bych Vam podekovta za to, jakym zpusobem jste hajil zajmy nas rybaru prostrednictvim pozmenovaciho navrhu, konkretne pozmenovaciho navrhu v paragr. 9 odst. 2, kde zadate doplnit stavajici text o formuli tykajici se a konkretne definujici moznost resp. povinost prednostniho prava rybarskeho svazu, ktery vykon rybarskeho prava v danem rybarskem reviru ci jeho casti jiz provadi pri vyberovem rizeni o prideleni rybarskeho prava. Rad bych se Vas zeptal, jakym zpusobem si predstavujete prideleni rybarskeho prava na tekoucich vodach. Nedokazu si dost dobre predstavit, jakym zpusobem bude moci majitel urciteho useku ricniho toku udrzet ryby obsadku, do ktere investoval a jiste bude chtit docilit navratnosti teto investice, v jim obhospodarovanem useku. Vzdyt prece ryby by meli mit moznost prirozene migrovat napriz celou rekou (tusim, ze je to zakotveno v e vodnim zakone - ryby pruchody). Muze se pak tedy stat to, ze jim vysazene ryby proste prepluji do sousedniho rybarskeho reviru - jiny usek reky, kdy je muze uzivatel tohoto rybarskeho reviru lovit prakticky za nulove naklady. Mozna by to vyresilo viditelne znackovani ryb, coz je samozrejme absolutni blbost. Pochopil jsem, ze jste rybar a je Vam problematika tohoto zakona blizsi nez poslancum nerybarum, kteri k tomuto zakonu pristupuji tak jak pristupuji.

Na druhou starnu nechapu, proc se snazite omezit lov na maximalni pocet dvou udic (viz paragr. 13 odst. 1). Vzdyt prece existuje velke mnozstvi evropskych statu (napr. Anglie), kde je mozno na vybranych revirech pouzivat i trech prutu (zejmena kaprari). Nechal bych v zakone moznost pouziti maximalniho poctu trech prutu. Vzdyt to prece neznamena, ze lov se tremi pruty musi byt povolen na vsech rybarskych revirech. V soucasnosti existuje nekolik soukromych reviru, kde je lov na tri pruty povolen a myslim, ze to nikomu nevadi, ba naopak. Existuje skupina rybaru, kteri tuto zmenu jiste radi privitaji. Chapu, ze je u nas prakticky zazity lov na dve udice. Ja osobne chytam plavanou a tedy mi staci jeden prut. Rozhodne ale nemam nic proti tomu, kdyz bude (tohle se tyka asi jen kapraru) povolen lov na tri udice.

Co je asi velkym problemem v stavajicim navrhu zakona je paragr. 13 odst. 3) pismeno g), kde je zakazan lov nejmene 100 m od jezu. Timto je znacne ochuzena moznost vykonavat lov v rybarsky velmi atraktivnich mistech. Diku tomu dokoce dojde k zakazu rybolovu na velmi dlouhem useku reky v pripade, ze jsou jezy 200 m od sebe, coz neni az tak vyjimecny pripad.


Dekuji Vam za cas venovany problematice tohoto zakona a preji hodne ulovku, ktere butemi mit moznost lovit po uzemi cele republiky a za rozumny peniz.

S pozdravem

sportovni rybar

Jiri Malecek

ODPOVED:

Vážený pane,
děkuji za Váš e-mail. K Vašim dotazům uvádím pouze to, že jsem se
snažil svými pozměňovacími návrhy ovlivnit skutečnost, aby ČRS a MRS
nadále mohly provádět svoji činnost. Pouze mě mrzí, že se ke mně
nedostaly připomínky z těchto svazů, i když jsem je o to sám žádal.
Co se týká řek, představuji si, že systém pronájmů bude fungovat tak,
jak v současné době, protože si tak jako Vy nedovedu představit, jak
bude pronájemce dobře pečovat o části říčních toků. Co se týká lovu na
dvě udice, vycházel jsem ze skutečnosti současného stavu. Také já se
nebráním lovu na více udicích, ale bral jsem v potaz současné fungování
MRS a ČRS.Jinak poslední můj pozměňovací návrh vychází z připomínky
Odboru životního prostředí MěÚ Uherské Hradiště. Omezení u jezů apod.
mohlo býti odstraněno, pokud bych dostal komplkexní připomínky
rybářských svazů. Tohle mně uniklo, to přiznávám. Předem děkuji za
pochopení. Přeji hezký den.
S pozdravem
ing.Antonín Seďa
poslanec PS PČR

Golem | Pá 31.10.2003 9:02:15

Standas: Ty tri udice sou primo v zakone a ne ve vyhlasce. Uz sem rozeslal nekolik mailu na tohle tema. Nevim, proc by tam nemohlo byt max. tri pruty, vzdyt to prece nevylucuje pouziti i dvou. Naopak to ale vylucuje pouziti trec, coz je blbost. at klidne existuje nekolik reviru, kde se kaprari muzou vyradit se trema prutama. Ja osobne chytam nejvice plavacku, takze vetsinou chytam jen na jeden prut. Rozhodne ale kvuli tomu nebudu proti pouziti trech prutu.

Robert | Pá 31.10.2003 8:34:26

Svaz určitě něco dělá. Například přestal být celoročně hájený losos. Jsem zvědav (a mám i tip), kdo bude žádat o zprivatizování revírů na Kamenici a Ploučnici.

Standas | Pá 31.10.2003 8:04:37

Siro: Myslel jsem si o prováděcí vyhlášce totéž. Nicméně v diskusi ve druhém čtení se mezi návrhy změn projednávali i změny v této vyhlášce. Například proběhl návrat k povolení pouze dvou udic nikoliv tří. (Což možná někoho naštve, mně a myslím že i většinu rybářů spíše potěší - to uvádí jen proto že jsem si zrovna toto zapamatoval, neotvírejte zde prosím diskusi za udice 2; 3 či ještě více.) Nevím jestli se tedy u RŘ jedná o klasiskou prováděcí vyhlášku??????
Ale co dopr...le pořád dělá svaz?!?!?!
Kdo jste slyšel jejich oficiální stanovisko k zákonu který rozhoduje o bytí a nebytí rybaření u nás?!?!?! Kdo jste slyšel varování jak tento zákon vypadá a výzvu k podpoře prosazení změn v zákoně?!?!?!?!

siro | Čt 30.10.2003 18:11:23

Alan:schvaluje se snad zákon a ne prováděcí vyhláška?
Ta by se měla řešit až po schválení zákona.

Fravo:těch dopisů kde se poslanci zminují o nedostatečné praci svazu jsem dostal víc.
Posl. Bičík M(člen ČRS):......"snad i proto mohu prohlásit,že nedostatky návrhu byly podle mého způsobeny málo důsledným a málo razantním postupem zástupců ČRS během přípravy zákona":o(((

all:odpověděli poslanci už někomu,jakým způsobem budou probíhat výběrová řízení("v kterých bude mít ČRS přednostní právo")?
Mě jaksi vždy opomenou na toto odpovědět.
Bude rozhodovat projekt nebo cash?

Alan | Čt 30.10.2003 16:00:36

Otto>Vlastně můžeš bejt rád, že tam někdo nepropašoval zákaz lovu 100m od břehu. Když to nikdo nečte...
Golem>Není to nic veselýho, ale možná z toho bude největší efekt pro tebe.

jirka | Čt 30.10.2003 15:53:39

S temi jezy to neni moc pekne udelane, souhlasim. Ale myslim, ze horsi by bylo kdyby udelali odstavec, ktery by ryby likvidoval. Tenhle je chrani.:-) Vcelku s vama ale souhlasim.

Otto - Profil | Čt 30.10.2003 15:41:52

Robert: a zase budou výjimky... ovšem s těmi jezy je to naprostá sviňárna. To musel vyplodit snad nějaký vlastník mlýna či elektrárny s jezem.

Golem | Čt 30.10.2003 15:09:50

Alan: Proti tomu uz sem imunni. Tech odpovedi mi doslo cca 20, ale vsechno sou to plky. Nejvic mne ale sere, ze se mi nikdo neozval z CRS a MRS. Jenom nasemu predsedovi MO uz sem poslal tri maili a ani na jeden neodpovedel. Zacinam mit pomalu pocit, ze asi bude nejlepsi, aby se to konecne rozpadlo.

Alan | Čt 30.10.2003 14:58:03

O lipana nejde, já myslel ten projev toho vygumovanýho idiota dole.