Rostlinky

Chci si pořídit akvárko. Voda vyřešená, dno taky, krmení a osazenstvo (z našich vod-okoun,bolen,atd.)taky vyřešeno a teď rostliny. Jaký použít a v jakém množství? děkuji
Terry
Autor diskuse: Terry - , 25.9.2003 všeobecné - domací dílna

Hornet - Profil | Pá 30.3.2007 14:55:18

Pravdepodobne nebudeš mať nikdy biotopové akvárium,naše rastliny majú svoj
ročný cyklus ktorý nemáš ako dodržať,keď chceš mať akvarko v byte.Správne Ti poradil človek ktorý doporučil tropické rastliny. Doporučujem Valisnerie,Cryptocoriny,Echinodorusy apod.Ďalšia dobrá rada bola,že rastlín čím viac tým lepšie.

darkie | Ne 28.9.2003 12:52:05

všechny rady jsou celkem dobré, ale ještě je důležitá tvrdost vody, protože ne všechny kytky vydrží ve tvrdé vodě a naopak. A ještě dávej kytky k sobě tak aby se snášeli. Aby se ti nestalo že jednu půlku akvárka budeš mít krásnou, protože v ní máš kytky které se snášej a druhou prázdnou a nebo jen pár skomírajících "kytiček"

Karel | Pá 26.9.2003 16:07:29

Jestli mas to akvarko v byte, tak je lepsi dat tropicky rostliny, s nasima moc stesti nenadelas -poznas to hlavne v zime. V akv. prodejnach nabizi hodne druhu, ale vetsina jich dlouho nevydrzi. Pestuji se na kseft submerzne - v mokrem pisku. Trvale ponoreni vydrzi dlouhodobe jen nektere (snad je to i obchodni podstata - lidi si jdou koupit dalsi, nez objevi ten druh co prezije). Osvedcilo se mi vzit si rostliny od nekoho, kdo obcas musi protrhat zarostle akvarko - pak je dost pravdepodobne ze to poroste i u me. Z nasich ryb zkus hrouzka - kdyz ma pisek (ne sterk) tak ho nasava a vyhazuje skrelema. Skvela podivana.

Sikula - Profil | Čt 25.9.2003 18:40:20

jeníček - Většina kytek jsou trvalky, ale myslím, že jsi špatně svítil.
K otázce: 1) si projdi starší otázky a článek od ICEho, je tam spousta zajímavejch a užitečnejch informací. 2) Akvárko dej de chladu - ne k radiátoru, jelikož ryby jsou zvyklý na "zimu" a v teplý vodě ti budou lapat po vzduchu 3) čim větší, tim lepší!!!!!!!!!! (jak s údržbou, tak se stabilitou prostředí, tak s počtem ryb

Jaký kytky? No předevšim ty, co se ti budou líbit. To co ti pojde musíš přesadit na jiný místo v akváriu a zkoušet. Platí základní pravidlo - velký kytky dozadu, střední do středu a malý dopředu. Neboj se množství, myslím, že nikdy jich nebude moc. Čim víc, tim líp. Jediný, v čem je problém - ryby se skovávají mezi kytky a nejsou vidět. Takže se to řeší tim, že musíš sám poznat, jak ti to vyhovuje. Kytky budeš ubírat až uvidíš ryby. To je celkem sranda. Horší je to s krmenim. Poděl se, jak si to vyřešil? Okoun je hladovej.

jeníček - Profil | Čt 25.9.2003 14:52:39

Jirka: nevim 100%, jestli to platí o všech domácích rostlinách, ale nikdy mi v akváriu dlouho nevydržely, ať už byly ze stojáku či řeky. po čase vyhnědly a šlus (max. 3-4 měsíce). asi to nejsou trvalky..

Jirka | Čt 25.9.2003 11:47:27

Já jsem si nabral plnou igelitku rostlin z Berounky (?stolístka?), pořádně propral, zasázel a už to pěkně roste. Zatím to je bez ryb, takže neřeším problémy s případnou infekcí, cizopasníky atd.