Jaké máte zkušenosti s boilies značky EKONOM?

zajímalo by mě jestli se jedná pouze o krmné boilies nebo se dá na něj i lovit? Je podstatně levnější tak nevím jestli mu mám důvěřovat.Dik
Autor diskuse: Kamil - Profil , 13.9.2003 kaprařina - nástrahy, návnady

Ondrej | Út 16.9.2003 8:41:45

Nechapu jak to boilies ECONOR muze fungovat, kdyt musi ve vode zrezavet.
Konec srandy: Boilies Econom nebrat! Je to shit, chce to varit z kvality, aby to rybam neco dalo!! O.

Aladin | Út 16.9.2003 8:05:45

Boilies EKONOM mi u nás funguje docela dobře. Mám ho od jednoho známého, který na jedné střední škole chytá mladé "ekonomy" a mele je do boilies. Úspěšnost je velmi vysoká jak na vnadění, tak na chytání.

Polár | Ne 14.9.2003 21:02:56

Každý rybář, asi jiný názor. Já už několik let používám krmný boilies od K.Nashe, Ritchwortha, Mossely a nemůžu si ho vynachválit. Na stejném místš jsem zkoušel chytat a hlavně krmit vlastními kuličkami, což je dost pracné a nákladné a kuličkami krmnými od výše uvedených výrobců a nemohu si stěžovat na kapří nezájem.
Mně ty jejich kuličky fungují a nvidím důvod je měnit. Jeden z příkladů : revír Labe, mezi Neratovicemi a Štětím ( přesněji z pochopitelných důvodů neudávám ), rok 2001 boilie krmné i na chytání K.Nash. Výsledek týdenního lovu : nebyly to desítky kaprů, ale stáli ti kapříci za to. Váha od 12 do 21 kg.

Cohen | So 13.9.2003 16:15:32

Pokud můžu mluvit o zkušenostech s boilies EKONOM od firmy Sportcarp, jejich slození je kombinací průmerných atraktantů a podprůmerný obsah proteinů. Funguje mi jediný způsob jejich použití a to 2-3 denní krmení zhruba 40 koulí denně a následně na ně kapři reagují zhruba 2-3 dny velice slušně avšak poté začínají nástrahu ignorovat úplně protože složení směsi je nemůže uspokojit jako zdroj potravy. Nejsou tedy vhodné k okamžitému chytání pro nedostatek atraktantů a kvality chuti ani k dlouhodobějšímu vnadění (což by mělo být účelem).

Jirka D. - Profil | So 13.9.2003 14:11:02

,,Krmné boilies" nikomu nedoporučuji ať ji vyrábí jakákoliv firma. To si můžeš udělat jen ty sám.

Marda - Profil | So 13.9.2003 11:01:16

Ještě jednou s chladnou hlavou. Pokud má někdo v nabídce boilie z několika mixů z kvalitních surovin za "nějaké" ceny, tak pokud ještě nabízí nějakou extrémně levnou variantu, kterou ještě ke všemu nazve "EKONOM" je naprosto jasné k čemu je to dobré. Jedině na hodně krátkodobé chytání v nejteplejších měsících, kdy rybu zlákají atraktanty a aromata. V těchto obdobích má ryba mnoho vynikající přirozené potravy a nemá potřebu vyhledávat jinou. Hlavně na celkově mělčích vodách, které se rychle prohřejou a doslova přetejkaj rybíma dobrotama je problém naučit ryby na boilies tak, aby jej preferovali před ostatní přirozenou potravou. V tu chvíli se ti může levné, ale dejme tomu voňavé boilies hodit, ale jen tak na víkend, déle ne. Tenhle druh nástrahy naprosto popírá jeden ze smyslů vytváření a nabízení boilies jako kompletní vyvážené stravy, kterou by ryby měly začít vyhledávat a tím ti zaručí výsledky. Voňavé kulaté "věci" o různých průměrech typu EKONOM fungují jako cokoliv jiného co přivážeš k háčku, víceméně náhodně. Rybu zaujmou jen ze zvědavosti. Já to přirovnávám k sobě, když jsem si několikrát koupil buřty v supermarketu. Voněly hezky, chuťově nic moc, ale co jsem měl dělat, když už jsem je polykal a nakonec jsem se po nich po... Nejdřív jsem vyzkoušel pár jinejch obchodů, no a teď si je koupím jen u řezníka, kterej má vlastní výrobnu, jinde prostě ne!

Marda - Profil | So 13.9.2003 9:18:55

Co si představuješ pod pojmem "krmné boilies"? Já jsem se smíchy popadal za břicho, hdyž jsem to v "jejich" katalogu četl. Asi chtěj našemu rybářovi vnutit myšlenku, že kaprům stačí házet nějaký obyčejný svinstvo a pak! Když tam hodíš kuličku ze super směsi! Kterou kapr jistě odhadne na 10 metrů! Okamžitě se k ní pohrne a je tvůj :o))
Pardon, konec ironie, myslim že je to nesmysl!