Kolikrát ve svém rybářském životě jste koupili opravdu dobré bojlí?

Jde mi spíše o konkretní poznatky a ani nepotřebuji vědět značku nebo příchuť!Já už si párkrát pořádně lámal hlavu nad tím,jak je možné,že když jsem parkrát koupil něco nového,tak už se mi několikrát stalo,že po otevření sáčku a vyzkoušení bojlí,jsem měl překvapivě brzy záběr,ale to byly většinou v podstatě jediné záběry,které jsem na tyto nově zakoupené nástrahy měl.Kdyby se mi to stalo jednou dvakrát,tak si řeknu "náhoda",ale už o tom docela pochybuji.Stalo se mi konkretně,že na kuličkovou peletu Losos od JF,první,na kterou jsem nahodil,jsem po 40 min. chytl 65ku,na první Nutru "Smet.kouzelník",jsem do hodiny měl na prutu možná životního kapra/amur to nebyl!/,kterého jsem,bohužel,ztratil asi 10m od břehu,aniž bych ho vůbec zahlédl.Obdobné případy se mi staly na Nutru "Kaviár",Nashe "Monster mušli" a mohl bych jmenovat ještě několik dalších podobných případů /tentokrát to však nebyly nikterak velké ryby/.Že tuto záhadu asi těžko rozluštím,je mi jasné!Možná se vám to zdá až neuvěřitelné,ale mě se to opravdu stalo!Nikdy víc jsem na zmíněné nástrahy už záběr neměl a tak mě docela mrzí,že se neprodávají také balení po jedné kuličce/haha!/.Ale mě jde spíše o něco jiného.Zajímalo by mě,jestli jste byli někdo někdy opravdu nadmíru spokojeni s tím,co jste zakoupili v obchodě ,popř.obdrželi na dobírku?Myslím tím samozřejmě dlouhodobější úspěšnost/minimálně 10 ulovených ryb/.Doufám,že touto otázkou zde nezahájím nějakou reklamní kampaň a proto snad ani neuvádějte výrobce.Jde mi jen o poznatky!Nyní chytám na bojlí jedné domácí firmy a ačkoliv příliš nekrmím/k nástraze přidávám 3 další kuličky na PVA/,tak je to už druhý rok,co mám opravdu více záběrů a to i na další příchutě a složení.Jméno firmy raději neuvedu,protože jsem se na Mrku setkal spíše s negativními poznatky na tuto firmu.Je to má vlastní zkušenost!Podotýkám,že vzhledem k zákazu krmení na většině lokalitách,které nejraději navštěvuji,je můj způsob nastražení po více než 7 let lovu na bojlí pořád stejný.Za případné zkušenosti díky!
Autor diskuse: Alcazar - , 15.6.2003 kaprařina - nástrahy, návnady

ivo | So 21.6.2003 22:15:16

Honzas: samozřejmě s tebou souhlasím. Já jsem se jen vyjadřoval k zadané otázce a toto je už trošku jiné téma.

ivo | So 21.6.2003 22:15:09

Honzas: samozřejmě s tebou souhlasím. Já jsem se jen vyjadřoval k zadané otázce a toto je už trošku jiné téma.

Bart | Čt 19.6.2003 19:42:25

Brach: A klobásky taky nejsou špatné.Ale potřebuješ k tomu taky kousek z feny. Já beru hotovky od dvou našich vyrobcu a jsem nad míru spokojen.Ať už dlouhodobě nobo krátkdobě krmím.

Honzas - Profil | Čt 19.6.2003 7:04:43

Ivo: Je jasné, že tam kde kapři nejsou, je celkem zbytečné experimentovat s boilím, návazcem, montáží nebo způsobem předložení nástrahy. Ale tam kde se kapři ukazují a my nemáme ani potah, tak všechny tyto možnosti změny je dobré vyzkoušet. A protože máme s kolegou u sebe vždy více druhů boilie, tak zkoušíme i toto. Už několikrát v takových případech zvítězila mezi ostatními kuličkami kvalitní hotovka od renomované firmy. Když kapři berou poctivě, pak je opravdu úspěšné i boilie s nízkou nutriční hodnotou, např. nějaká hotovka ze směsi 50/50 za nějakých 150-200 Kč/kg

ivo | St 18.6.2003 18:18:18

úspěch při lovu kaprů nespočívá striktně pouze v boilí, i když na druhou stranu hodit těmto kuličkám na hlavu eventuelní neúspěch je vcelku snadné a často vídané.Tam, kde se kapři z jakéhokoli důvodu nevyskytují ti nepomůže ani super nástraha, kdežto na vhodném lovišti si vystačíš řekněme s průměrnou nástrahou (mám na mysli její nutriční hodnoty) za předpokladu, že je správně předložená.Proto přikládat úspěch či neúspěch pouze nástraze je příliš snadné a zavádějící.

brach - Profil | St 18.6.2003 14:36:08

Mám dobrý bojlí, to co nespotřebuju, sežerou psi. A ti se dají na sumčák lehce ulovit, jenom, když jsou moc blízko, tak koušou. A psí karbanátky taky nejsou k zahození.:))
Dodavatele neprozradím, protože psi jsou prej hodný - a neměli by se lovit (nemaj míru, nejsou hájený a tak.)

čída | St 18.6.2003 13:47:05

Vyzkoušel jsem opravdu hodně druhů, jezdím hlavně Labe a nové mlýny a jediné na co mám pravidelnější výsledky je banán od Václavíka, ale kamarád si ho dělá doma (banán) a na labi taky dost nachytá, tak je to možná jen v aroma...v dubnu jsem byl na Ebru a tam nejvíc šli na česnek - domácí výroba...

Salmon | St 18.6.2003 7:42:14

Jednou jsem se opravdu trefil do černého. Bylo to v době, co jsem si boilies ještě nedělal. Koupil jsem Monster Crab od Rod Hutchinsona, ale to naštěstí!!! ještě nedělali EURO balení.

Fery | Út 17.6.2003 19:08:55

Chytám na směsi od JT a jsem spokojen.

Míla | Po 16.6.2003 11:21:53

Jedničku musím dát peletám od fa.Happy Carp. Výborné jak na navnadění a udržení ryb na svém místě, tak i jako návnada. Přitom poměr cena /množství je perfektní.

Honzas | Po 16.6.2003 6:51:22

Hotovky nepoužívám, protože si vyrábím výhradně své boilie. Ale parťák, se kterým za kapry jezdím hotovky kupuje (má na to) a zkouší různé výrobce od Chytila až po Nutru. Mohu potvrdit,že když přijde záběr v období kdy kapři nejdou, tak vždy je to jen na kvalitní boilie od Nutry (Salmon/pepr, Triga a pod.)