Sladke,nebo masove-Boilies???

Zdar kamaradi rybaři-kapraři.Začinam a chci si ješte ted postavit svuj boilies mix.Uvažuji o zahuštenem slazenem mleku,syrovatka a mlete ořechy do sladke směsi.No a mixovane sardinky,sardelova pasta,rybi moučka,paliva paprika do masite směsi.Zaklad si chci poskladat z krupice,strouhanky, kuku šrotu,pšen.kličku..atd.Myslite,že by to mohlo jezdit???
Autor diskuse: Alda 1 - Profil , 9.10.2007 kaprařina - nástrahy, návnady

patlal - Profil | Po 15.10.2007 10:28:34

slamakos // Ten alkohol je tam důležitý.

slamakos - Profil | Po 15.10.2007 10:01:24

Pvl- určitě máš pravdu ,já nejsem žáden guru ve výrobě boili a spíše se to pořád učím a experimentuju někdy s větším úspěchem (častěji s menším nebo žádným ) jak už jsem psal níže ,ale dám možnost zhodnotit ještě jednu zimní fintu kterou jsem nedávno slyšel určitě někdo zareaguje: hotové boili naložit do směsi melasy a domácího alkoholu např. režné a pod s přídavkem požadovaného dipu a taky by se to mělo v chladnější vodě uvolnovat ,chystám se to vyzkoušet ,možná už někteří zkušenosti máte tak sem s něma.

Pvl - Profil | Po 15.10.2007 8:58:27

slamakos - ® Asi bude třeba, aby uvolňovaly -nebyly utažené .To je asi kámen úrazu -co myslíš ?

slamakos - Profil | Po 15.10.2007 8:55:28

Víš co vyjímka potvrzuje pravidlo ,na jaře začátek března jsme byli na jedné vodě v noci až mínus 6 za čtyři dny jsem výtáhl asi 20kaprů všechny na masovku ,na sladké ani jeden záběr ,dokonce i letos když jsem byl na Odře 9.1. tak jsem na olihen vytáhl dva kapříky (64,65) takže si myslím ,že s tou funkčností masovek za studeného počasí to nebude tak výrazně omezené a na ranní mrazíky se nehraje to ještě doufám nezačne ta pravá zima ta může přít až v lednu to totiž máme rezervačku na rybaření na elektrovně v Polsku a tam prý platí čím větší mráz tím větší šance na ulovení velkého kapra .

kura11 - Profil | So 13.10.2007 0:02:51

chlapy sak este neni zima, este slape vsecko... :-))) to su dilema ci meso, ci zob... panabeka sak skusim uvidim, jedna boja meso, druha vtacak... boooze...

Alda 1 - Profil | Pá 12.10.2007 19:54:57

To je zase hotovka.............furt nevim. :-(((

sarai - Profil | Pá 12.10.2007 19:51:42

Vaclavíkůvu boruvku nebo ořech ty taky šlapu...

Alda 1 - Profil | Pá 12.10.2007 19:49:41

No porad jsem v rozpacich,hodne lidi na ruznych forech psalo,že v zimne vode masite prichutě moc nejdou.Pocitam,že 27.-28.10 už budou ranni mraziky

sarai - Profil | Pá 12.10.2007 18:07:17

Vaclavikova olihen a kaviar šlape dobře ve 20 mm. I v premium řadě řadě. A set losos sardinka má 3 kg + dip za dobrou cenu bez konkurence a bude šlapat. Koupil bych si set + kaviar v premiu na hotovku. Já požívám po 20 dvě pod sebe a sardinku ve 24mm.

Alda 1 - Profil | Pá 12.10.2007 17:43:06

slamakos- jdu chytat na www.lihovarskyrybnik.ic.cz

slamakos - Profil | Pá 12.10.2007 13:40:59

určitě set uděláš si pouze tolik kolik toho potřebuješ máš to čerstvé je tam i dip na finální úpravu před použitím a pak můžeš experimentovat na směsi ze setu něco přidat a pod . vím že tam banda te´d na podzim přidávájí zimní lososový olej ,GLM, a třeba i od NUTRIGY PAWER SLIM a pod.,kolega který si dělá vlastní boili již spoustu let tvrdí ,že všechno se dá vylepšit a zatraktivnit jen se to nesmí přehnat .Tak držím palce a po výpravě 18.-21.10 sem hodím poznatky i když beru sebou svou oblíbenou olihen dělanou na směsi supra fisch od JT.

Alda 1 - Profil | Pá 12.10.2007 13:05:55

slamakos-no kolega prave bude chytat na stejnem soukromaku ve stejny termin na hotovku kaviar o Vaclavika.Tak uvazuji jestli jit taky do hotovka,nebo rizkovat ten set.Pri 3 kilech je rozdil 300kč ve vyhodu hotovky

slamakos - Profil | Pá 12.10.2007 10:22:53

Jsem na tom stejně budu na ně chytat od 18.10 do 21.10 tak jsem plný zvědavosti ,ale zatím funguje kolega který se dostal ted v posledních 14 dnech na ryby častěji než já, si je moc pochvaluje a chodí na více vod (svazovky i soukromky).Neboj se toho odzkoušej určitě budeš vítězný !!!

Alda 1 - Profil | Čt 11.10.2007 21:00:34

Slamakos-myslis,že losos -sardinka od vaclavika.Bude fungovat i koncem řijna??Chystam se k vode 27-28.10

patlal - Profil | Út 9.10.2007 22:04:31

Alda 1 // Toho sušeného mléka se neboj je to v pohodě,nejlepší sou kaseináty ale to je jiná cenová kategorie.Do "zimních" nástrah se skvěle hodí třeba sojoví isolát.Ale pokud jde o zimní nástrahy tak na to je ještě času dost.Ty rybí moučky budou chytat ještě bez problémů.

Aiwen - Profil | Út 9.10.2007 21:26:23

to né, tak zas moc né, jedu ještě minimálně na 3 víkendové výpravy

Alda 1 - Profil | Út 9.10.2007 21:21:54

Takže ,už jsi skončil rybařit v Zaři??

Aiwen - Profil | Út 9.10.2007 21:17:23

Já ji používám a newím, mě je to jedno, když je moc studená voda, tak radši ležím doma

Alda 1 - Profil | Út 9.10.2007 21:15:12

mysliš,že syrovatka bude lepši???

Aiwen - Profil | Út 9.10.2007 21:11:32

no s tím mlékem nevím, neznám jeho rozpustnost

Alda 1 - Profil | Út 9.10.2007 21:07:47

aiwen-zkusim do te chladne vody zmenit poměr rybi moučka,sušene mleko 25% moučka-25%suš.mleko.Jinak zachovam poměry jak jsi psal.

Aiwen - Profil | Út 9.10.2007 18:52:35

alda: jj, nějakej mléčnej výrobek.....
No podle odhadu, někdy mi stačí 7 vajec na kilo a někdy musím dát 10, jak kdy, podle směsi, ale tedka na tyto dvě co používám, tak 7-8 vajec