Jaké máte zkušenosti s goretexem z hlediska odolnosti?

Zajímají mě Vaše postřehy - co všechno gtx vydrží a co už ne, jak snáší pochod ostružiním :), kde Vám začaly broďáky nejdříve téct (švy, punčoška...), kdy si radši místo nich vezmete neopreny apod. Při negativní kritice klidně uveďte značku...
Autor diskuse: LEVIT - Profil , 30.3.2003 muškaření - náčiní, doplňky

vráťa | Pá 4.4.2003 13:38:47

Rozumim, snadná pomoc, prostě to chce nepotit se na rybách a voholit si ptáka.

G.Moolis - Profil | Pá 4.4.2003 12:32:26

Zatím koupi goretexů odolávám.

Gudaska - Profil | Čt 3.4.2003 15:55:19

Goretex ani guma nevydrží bez údržby věčnost, i když guma déle. V neoprenech jsem se také velmi rychle naučil ostružinám a trnkám vyhýbat, ale dá se opravit. Ale v Gore-Texu je pohodička. Chce to ale udržovat včas a pravidelně. Zanese-li se membrána, je malér - materiál nedýchá a začne puchřet. Proto je třeba údržba nejen z venkovní strany, ale i ze strany vnitřní (pot, špatné = chlupatějící ponožky atd.).

vráťa | Čt 3.4.2003 12:37:29

Vycházej z toho, že žádný materiál typu Gore-Texu nemá neomezenou životnost. To jednoznačně vyplývá z fyzikální podstaty jeho fungování. Pokud se předem smíříš s faktem, že dříve či později budeš vlastníkem drahých šusťáků, jistě budeš spokojen. Sice se prodávají regenerační přípravky, jejich efekt je podle mě však založen na bázi placeba.

Royal Wulff | Čt 3.4.2003 11:06:49

Osobne skusenosti so Simms Guide Stockingfoots ( Gore-Tex ). Mam dva modely, starsi a novy, netecie ziadny. Novy model ma zosilnenu cast od kolien dole, pre istotu sa ale ostruzinam vyhybam.
Orvis - dalsia osobna skusenost, nepouzivaju Gore-Tex, ale podobny dychajuci material. Zatial netecu, ale vseobecne zvyknu vydrzat tak max. 4 roky. Potom zacnu zavlhavat, je to uz neopravitelne.
Pohodliu v Simmsoch sa ale nic nevyrovna.

ladys | Čt 3.4.2003 8:08:40

Ahojky,zkušenost a goretex?Snad jen u bot na hory.Drahé a v místech největší zátěže (pata) se prodřel no ale, nevím je to už delší čas,ted si kupuji mnohem levnější botky a spokojenost..servus Ladys.