Carp Club CR

Zajimalo by me,kdo z vas nesouhlasi s myslenkami CC. Pokud nesouhlasite,sdelte prosim duvod,proc byste do nej nikdy nevstoupili. Prijde mi,ze na to,kolik je u nas zaprisahlych "chyt a pustaku"-kapraru je v CC pouze maly zlomek. Proc?
Autor diskuse: Lumír - , 19.2.2003 kaprařina - ostatní

Bart | Ne 25.5.2003 19:58:03

All: řečeno sorry!!

Bart | Ne 25.5.2003 19:56:56

Neználek.Pokuď vím tak se zarybňuje podle velikosti revíru.Aspoň mi to tak bylo 5ečeno. Asi tak: je dán zarybňovací plán který aspoň u nas má údajně být cca 350kg kapra na ha.A co se nasadí navíc je dáno jako akt dobré vůle.Ikdyž po pravďe do vody nepadne kolikrát ani to co by mělo.

brach - Profil | Út 13.5.2003 12:35:23

Neználek - kde jsi sebral, že organizace dostane příspěvky za to, kolik se z vody vytáhne?

Neználek | Út 13.5.2003 12:29:57

Osobně smekám klobouk před vyznavači "chyť a pusť". Já patřím k rybářům spíše té střední třídy. Když chytím pěknou rybu, mám z toho radost a ta radost pokračuje i tím, když ji v kuchyni upravím a pohostím rodinu. Taky hostím sousedy. A největší radost mám z toho, když darovanou rybou udělám někomu radost. Ale prosím, vy, "chyť a pusťáci", berte v úvahu, že rybářská organizace dostává příspěvky za to, kolik se z vody vytáhne. Kdyby každý chytal a pouštěl, tak by organizace ekonomicky zanikla. A pokud v kraji převažují revíry se statutem "chyť a pusť" a organizace "prosperuje", koukl bych se na to, kdo ty ryby vytahal z vody a jakým způsobem. Prostě bych se zajímal o zprávu o "stavu unie".

Bart | So 3.5.2003 11:35:43

ivo:Neměl jsem na mysl články ze zahraničí. Měl jsem na mysl takové články kde na fotkách je dos dobře poznat např. Pálavské kopce atd.S tvým termínem masař plně souhlasím všemy končetinami co mám.Mám známého ktery z rodinou ryby doslova milují,ale kapra nad 55cm by vživotě nevzal.Když donese rybu domů tak doslova ani neohřeje.A co se týče zpeněžení úlovku tak to je u mě UBOHOST.Když rybáři hodí na ryby proto aby se jim rátil benzín, ojetí auta........ tak ať se na rybařinu vyserou a nebude je to stát nic. HOW.

ivo | So 3.5.2003 0:14:03

Bart: No vidíš, nakonec snad najdeme i společnou řeč. Ostatně nechci nikoho obhajovat, ale některé fotky kolegů kaprařů pocházejí z Maďarska, kde je na některých revírech povolen lov na tři pruty. Osobně se nepřikláním k legalizaci lovu na tři pruty, protože si myslím, že třetí prut jen ztěží vynahradí schopnosti či zkušenosti.Pro mne výraz "masař" ZNAMENÁ rybáře, který zabije vše, co mu skočí na háček a v duchu uvažuje, jak úlovek zpeněží či zužitkuje. Pokud si rybář odnese od vody cca 30 kaprů za rok, tak to masař jistě není. Navíc, pokud má rybář chť na rybu, tak si jí přece nepůjde koupit do supermarketu, to je víc než jasné. Ovšem trofejní ryby by se měly všeobecně chránit bez rozdílu druhu. Toť můj názor.

Bart | Čt 1.5.2003 20:53:47

ivo:Ve znamení kapra kapra jsem viděl asi 5krat. Omlouvám se!Jde jen o to že nekteří dopisovatelé píší do časop."Byl jsem tam a tam s mým kamarádem............" a na fotkách vidíš ve stojanu 3 nebo dokonce i 4 klacky.A když ne ve stojanu tak bokem ve vidličkách. A ještě napíší že čím více prutů tim větší šance na záběr.Je to sice pravda ale pro mě jo RŘ prostě soupis zákonů které musím jako občan a člen ČRS respektovat. A noční rybolov je nepodstatněný ale co se dá dělat. Taky bych rád lovil 24hod. deně ale to mužu jen na soukromých rev. kde to je povoleno. Ochrana velkých kaprů je správná. Stím souhlasím. A byl bych rád kdyby se zavedla horní hranice v celé ČR. A co se týká masařů:"jsou to taky lidi" ikdyž je to smutný pohled.

ivo | Po 28.4.2003 22:24:35

Bart: Když si pozorně prohlédneš videokazetu "Ve znamení kapra", tak sice uvidíš na břehu dva stojany se třemi pruty, ale spočítej si , kolik bylo rybářů v tu dobu na břehu. Místo zde bylo dost skromné, a tak jsme do stojanů umístili tři pruty.Ostatně to už se tady jednou probíralo.A co si myslím o zákazu lovu nonstop ? Že je neopodstatněný a nebyl by problém ho za určitých podmínek povolit.Pokud inklinuješ ke spekulativním tézím, že "by se to mohlo zneužít", tak jak říká Zdeněk J. , zneužít lze všechno. Mnoho rybářů nectí např. limit 7 kg ryb a pokud není v dohledu korektní rybář či RS , tak si odnese od vody větší množství ryb, než mu RŘ umožňuje (viz již zmíněné parmy na Střekovském nábřeží).Znovu opakuji, že rybě je evidentně úplně jedno, v kterou dení dobu byla ulovena (tedy za předpokladu, že bude puštěna zpět do vody).Za své názory se nestydím(ostatně všechny směřují k cíli zachránit již značně zmenšenou populaci velkých kaprů)a své názory na zákaz lovu non stop si pro sebe nenechám, snad ti to tolik nevadí.Mimochodem nejsem členem CC, ačkoli si nesmírně vážím aktivity jeho členů zejména na úseku docílení některých změn v RŘ a za snahu o ochranu velkých kaprů.

Bart | St 19.3.2003 21:30:29

Lumír:Tím chceš říct že ten zákon který se ti nelíbí můžeš porušit?Ja jsem nenapsal nic vtom smyslu že lovem non stop a zaváženim někoho omezuji a už vůbec ne ubližuji.Špatně čteš!! Ja jen napsal že je smutné že v CC jsou lidi kteří nectí zákony dané RŘ a ještě se tím chlubí na ukor těch kteří ať chtě nechtě RŘ dodržují.Těch si vážím víc než např.pana Slámi.Možná je skvělí chlap,nevím ale proč dává najevo to co si myslí o době lovu.Mám na mysli kazetu be znameni kapra a jeho lov na tři pruty a non stop. Vždyť ťím akorát nahrává do noty ťem nahoře a změn se nodočkáme.

Zdenek J. ml. | Po 10.3.2003 18:18:56

Mirek: V tom s tebou plně souhlasím. Líbí se mi třeba, že na Slovensku pokud mohou chytat v noci, musí být osvětleni. Tomu říkám rozumný nápad. U nás se však něčeho podobného horko těžko dočkáme, tím myslím rozumné nápady :o)

Mirek S | Po 10.3.2003 10:30:06

Cyril> K tomu smíchu, někde dřív jsi psal, že ti jsou někteří k smíchu, je pravda, že jsi nenapsal, že se jim přímo směješ ale vyznělo to podobně.
Zdeněk J. mn., Lumír > Nejsem nějak zaujatý vuči C&R ale uvádět to v každém požadavku za uvolnění RR je asi zcestné. RR je hlavně pro omezení masařů a jiných nepoctivých rybářů (na pytláky je asi jiný zákon), proto se při každém požadavku na povolení něčeho musí dobře zvážit, jestli to někdo nezneužije. To, že ti co požadavek vznesou ryby pouští, je nepodstatné, důležité je , jak se zachovají ti ostatní, a těch je přeci jen podstatně víc. Proto je hlavní to, jak víc lov kontrolovat, pak půjde i lecos povolit.

Lumír | So 8.3.2003 3:38:18

Souhlasim se Zdenkem. Vy tady resite pouze otazku jakesi moralky. Jestli je vhodne spat pri nahozenych prutech. Vsichni vite,ze Zdenek a vubec vsichni,kdo se vam tu snazi oponovat vsechny ryby pousti,tak nevim o co vam jde. Mnohem uzitecnejsi by myslim bylo zabyvat se jinymi etickymi problemy spojenymi s rybolovem. Myslim,ze takova diskuze o zavedeni horni miry kapra(ale i jinych ryb) by mela mnohem vetsi smysl.

Zdenek J. ml. | Pá 7.3.2003 18:39:38

Spát v noci při lovu ryb? Komu tím ublížím nebo čím koho ohrozím, pokud se chovám podle pravidel a jsem k tomu vybaven ????

Zdenek J. ml. | Pá 7.3.2003 18:38:27

Cyril: Nevím proč ti třeba vadí echolot. Je hloupé domnívat se, že pomocí sonaru mi vyskáčou ryby na břeh. To pramení více méně z nezkušenosti. Pro naše podmínky nám sonar pouze ukáže zhruba reliéf dna, a to že v některých místech jsou ryby mi stejně nepomůže, neboť tam za minutu nejsou. Po zbytek výpravy je tedy echolot k nepotřebě. Dále jsi zapoměl na jednu podstatnou věc, když mluvíš o těch sítích. Mi ryby pouštíme, a doufám že je to jakási nepsaná samozřejmost kupříkladu při lovu na vlasovou metodu. Sítě jsou k něčemu jinému. Dále bych chtěl podotknout, že si nelze plést naše sonary a sonary mořských rybářských lodí! Mi máme sonary za několik tisíc Kč oni i za několik milionů dolarů. Věř Cyrile, že je to velmi zajímavé zkoumat takto dno a já vím, že bys byl nakonec pro.Co se týká konkrétně signalizátorů, chápu, že kdo je idiot a má je zapnuté neustále na plné kule i když mu ťukají cejni tak je to neštěstí. Opět se dostáváme ale k tomu, že je vše v lidech. Osobně mám signalizátory minimálně hlasité a v noci zapnutou vysílačku, takže se žádný koncert nekoná. Plně s tebou souhlasím, že když půjdu k vodě na 1 den - pípáky netřeba. Dělám to stejně. Ale pokud chci chytat trofejní kapry a musím být u vody déle uznáš za nesmysl, koukat non stop na čihátka. To prostě nejde!!! Nejde to ani z důvodů toho, že nemohu mít utaženou brzdu jako ve většině ti co chytají na policajta, protože když zabere hovado tak jede dál. S poldou bych toho moc neuhlídal bohužel. Pokud je ale u vody idiot, kterýmu to řve jak na lesy, nedivím se že Vám to vadí. Osobně jsem se setkal s člověkem, který přes plně zapnuté signalizátory zavážel a byla to fakt katastrofa. Vše jde zneužít a tak tomu bude i v budoucnu.

Zdenek J. ml. | Pá 7.3.2003 18:28:54

All: Jako člen ochrany přírody vím, že je ve čtení (již u druhého) nový zákon o stážích. Všechny stráže mají být do budoucna sloučeny (myslivecká, ochrana přírody, rybářská, atd) a bude jedna jediná profesionální stráž. Noví členové budou muset zkládat zkoušky z mnoha zákonů třeba rybářského, vodního atd takže to nebude žádná sranda.

Vydra - Profil | Pá 7.3.2003 15:26:10

Cyril: Ja to tusim vidim, jako Hurvinek valku:)) a co policie? nemohla by ta delat profesionalni RS? vyskolilo by se par lidi a bylo by, ono stejne zadnej clovek bez bouchacky v noci nepujde hledat pytlaky, byl by padlej na hlavu... takze ta policie by stejne musela chodit s RS, ne?... no nevim:(

Cyril | Pá 7.3.2003 15:06:13

Mirek S : Nějak jsem přehlédl tvou poslední větu.
Takže k tomu smíchu.Já se nikomu nesměju kvůli jeho cajku.Takový hňup teda nejsem.Ostatně,pokud by bylo něčí vybavení k smíchu,tak by se spíš okolí bavilo na můj účet.

Cyril | Pá 7.3.2003 14:29:43

Vydra : Já považuji úplně za nejdůležitější lepší kontrolu.To znamená profesionální RS.Protože mnohý český člověk se chová tak,že pokud nad ním není kontrola,tak prostě na nějaké řády,předpisy a povolení kašle.A mám za to,že právě kvůli tomu se tak těžce prosazují ty změny v RŘ,po kterých se pořád tak volá.A to je to,co jsem chtěl říct tím,že ti slušní trpí.Prostě není kontrola,nedodržuje se ani stávající RŘ,tak proč něco měnit.Takhle asi uvažují ti kompetentní.Takže znova opakuji : profesionální RS,tvrdé postihy za porušení RŘ a pak by bylo snažší změnit i ten RŘ.

Vydra - Profil | Pá 7.3.2003 14:16:25

Cyril: no ja mam pocit, ze o C&R jde, predse masari by neprosazovali zmenu lovu nonstop a jine ptakoviny, tem je sumafuk jaky je rad, hlavni je, ze si nachytaji a odnesou... bohuzel v tomhle ti slusni trpi chovanim "tech druhych" proto nazory jako: on se u vody neumi chovat, a proto ty taky nemuzes k vode... me celkem prudi, pro me to proste nedava logiku! Nebo si myslis, ze kdyby byl lov nonstop povoleny, tak ze by ho masari zneuzivali? Ti si predsi radsi chytnou sve dva "prodejni" kapry pres den, to C&R budou spis cekat na trofejaka v noci...

Cyril | Pá 7.3.2003 14:03:29

Vydra : Nejde přece jen o C&R.Obecně bohužel platí,že ti slušní trpí chováním těch druhých.A český člověk dokáže zneužít každé výhody.Proto bych to nepovolil na všech vodách.

Vydra - Profil | Pá 7.3.2003 13:54:12

Cyril: Je lidske menit nazor, rozhodne vic lidske, nez nemenit, takze snad se budes divit:))
Nevim, odkud prameni tvuj nazor, ze kaprarina = lod, echolot, pipak, bivak... (nejspis z casopisu, nebo TV Nova:))je sice fakt, ze pipak a bivak proste k nocnimu lovu (v delsim casovem obdobi) patri, proste cumet na cihatko se neda stale a boli z toho oci, takze je lepsi pipak. A stan? napriklad v lete na Dyji jsou obcas takove mraky komaru, ze nevlezt do stanu = harakiri... (nekdo je navic alergik)
Jeste spominas lod a echolot, takze jestli narazis na to, ze jsou male reviry, kde pouziti lode je pitomost, tak ver, ze nikdo z C&R na male vode, lod pouzivat nebude (nebo absolutne minimalne), mozna jednou, i v kombinaci s echolotem, a to k prozkoumani dna, pak echolot zbali, a smitec, vickrat ho neuvidis, kaprarina neni sumcarina, kdy kaprar vidi ulovek na obrazovce a podstrci mu boilie, to fakt takhle nefunguje:))

Cyril | Pá 7.3.2003 13:37:36

Vydra : Já mám noční lov spojený s kaprařinou a kaprařinu zase s potřebou lodí,echolotů,pípáků,bivaků apod. A to nejsou zrovna věci,které bych rád viděl všude.Ale nikdo není neomylný a tyhle debaty jsou mimo jiné taky od toho,že májí určitou přesvědčovací schopnost.Pokud jsou vedeny aspoň trochu slušně.Takže třeba časem pod tíhou argumentů změním názor.Ikdyž bych se tomu velice divil :-).

Vydra - Profil | Pá 7.3.2003 13:28:18

Cyril> proc ne plosne na vsech revirech? ja mezi malym a velkym revirem nevidim nejaky radikalni rozdil, proc treba na velkem ano, ale malem nikoliv, jak to vidis ty?

Cyril | Pá 7.3.2003 13:22:15

Vydra : Co se týká lovu nonstop.Nejsem ten,kdo by momentálně zvedl ruku pro.Rozhodně ne plošně na všech revírech.A s tím spaním je to tak,že jsem viděl spoustu různě "unavených" rybářů,kteří spali přes den.Takže v souvislosti s těmi pípáky jsem měl na mysli nejen spaní v noci.

Vydra - Profil | Pá 7.3.2003 13:17:33

Mirek S> souhlasim, v plizeni by RS kurz nemusela mit, uplne by mi stacilo, kdyby chodila i po setmeni, nejenom obcas pres den!

Cyril | Pá 7.3.2003 13:14:45

Mirek S : z mé strany nebyla vůbec zmínka o ceně vybavení v souvislosti s lovem v noci.Takže souhlasím,je blbost tyhle věci spojovat.

Vydra - Profil | Pá 7.3.2003 13:13:38

Cyril: takze jsi pro -> nespim = mohu chytat nonstop? Jinak ta sportovni stranka muze byt interpretovana ruzne, napriklad nekdo si rekne, ze i privlac s voblerem a dvema trojhaky je nesportovni, vedle toho je pak spanek odvarem, nemyslis? Nebo chytani na rybicku, to je taky pro nekoho hnus, a muze se to, vedle toho je taky spanek velice slabou kasickou... uz vis, o co mi jde?