čím melete řepku?

Nedávno jsem umlel upraženou řepku (nádherně to voní),ale problém je v tom,že jsem to mlel mlýnkem na mák.Šlo to dobře,ale STRAŠNĚ pomalu.Jde to mlet nějak efektivnějš?Poraďte.DíkAutor diskuse: fofo - Profil , 11.9.2007 kaprařina - nástrahy, návnady

0x v oblíbených a 0x v ignorovaných.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

NSumík1965 - Profil | Po 7.1.2008 9:36:13

U nás v bývalé Jednotě mají mlýnek na kafe, který již nikdo nepoužívá. Mele rychle a spolehlivě. Pronájemci toho obchodu to nevadí, dáme lahváče a je všeobecná spokojenost. Před a po mletí jej musím vyčistit.

Nfofo - Profil | Ne 6.1.2008 21:53:28

melu to na kafemlejnku za kačku a jde to.Díky

NJindra01 - Profil | Ne 6.1.2008 20:46:09

Jde to na mixeru,melu tak i ptačí zob

Nsadraj - Profil | Po 24.9.2007 16:59:46

fofo: zkus to jak jsem ti to napsal a uvidiš že se to zrychlí a nebo potom mlejnek na kafe , mlel jsem ji minulej tejden jak praženou tak nepraženou na robotu kuchynským ETA 022 co má tu nádobu s hřídelí uprostřed a na ní se dává mlejnek na mák a mlelo to na dvy průchody cca 5 kilo ni trvalo ani ne 20 minut a to jak pražený tak i syrový a hlavne se to vubec nezanášelo protoře zo pžímo z kanemu propadavá dolu. Jen mne štve že na tom nejde konopí protožre je tam stejnej problem jako u maku má velkej průměr a nevejde se do štěěrbiny mezi kameny , jedině ještě zkusím tu stěrbinu tedy ty drážka mezi kamenany probrousit třeba jak tam bude větší mezera tak se to chytí a pujde i to konopí

NERV. - Profil | Po 24.9.2007 16:55:57

unubara:To máš jen přísadu do těsta nebo do krmení.Když to pomeleš a ještě před tím trochu opražíš tak s té sypké hmoty po přidání pár vajíček a trošku sojové mouky,trošku oleje tak nato můžeš chytat!!!Pouvažuj nad tím! ERV.PS.Používám mlýnek na mák!E.

Nharpunar - Profil | Po 24.9.2007 10:57:41

fugashabs-my,fanoušci Baníku jsme s Ostravy,spřízněný polský klub je GKS Tychy a kaprařům jezdíme,když jsou na rybách šukat baby.Jo-ten Krnov,to je ta prdel světa před opičíma horama?

Nfofo - Profil | Po 24.9.2007 9:43:25

mlýnkem na mák (ručním) je to namletý perfektně,ale strašně dlouho to trvá

Nsadraj - Profil | Ne 23.9.2007 23:15:53

Jde to mlet efektivnějš i mlýnkem na mák ale musíš tak na tři až čtyři pruchody , nejsřív povolit kameny a jen ji jakoby nahrubo nadrtit a pak ji projet ještě nekolikrát , jinak mám a řepka je asi tka velikost 1:4-5 tak ti to normalní mlýnek na mák nebere , Jeatli nemáš stavitelný kameny tak ruční mlejnek rozebrat a vložit za vnitřní kámen na hřídel podleožku nebo i víc slabších a po každým průchodu postupně ubírat až se dostaneš na požadovanou hrubost(jemost) jinej způsob mlejnkem na mák není. jinak potom jedině tříštivým ale to tu hrubost neuhlídáš už vubec

Nfugashabs - Profil | Ne 23.9.2007 21:04:17

harpunar-MY-myslíš ti přiblblí poláci z Krakova nebo odkud jste vy Ostravští fanoušci? Ty asi nevíš kde začínal? To je teda vděk...!

Nunubara - Profil | Ne 23.9.2007 20:25:41

Ahoj kolegové, já musím říci, že řepku nemelu. Já ji pařím ve staré termosce, přes noc. Pak to celé naleju do krmení. Mám pocit, že to funguje. Jo a nepřeháním to. Na 5 kg krmení dávám 30 dkg pařené řepky.

NMorf - Profil | Ne 23.9.2007 20:17:30

já řepku melu výhradně v mlýnku na kafe

NPvl - Profil | Čt 13.9.2007 13:40:21

Miras - ® Prubni přidat trochu nějakýho šrotu nebo něco podobné .Mastnotu to vytáhne . Mám na mysli řepka + nějaké procento šrotu

Nbrach - Profil | Čt 13.9.2007 11:46:21

Miras:
Melu suché a upražené přísady. Stejně musím čistit...

Nobrisek - Profil | St 12.9.2007 14:37:20

pár "ETAROBOTů" sem už odrovnal takže šroták forever :-D

NÁdoš - Profil | Út 11.9.2007 19:42:34

V puse :))

NMuco - Profil | Út 11.9.2007 19:41:31

s mlýnkom na mak

NDaniel Kobr - Profil | Út 11.9.2007 17:33:10

v bazaru jsem si koupil za 50Kč mlýnek na kávu (ještě Made in GDR) a melu v něm.

Nkikikoko - Profil | Út 11.9.2007 16:57:16

Mlýnkem na kavu...co jsem dostal svatebním darem,,o)

NBenny - Profil | Út 11.9.2007 16:16:21

Pani, napadla ma otazka. Melete ju uprazenu, alebo spracovanu, alebo ju meliete v povodnom stave? Ak upravenu aky mate postup a co s nou dalej robite? Pridavate bezne do krmiva?

NSrneček - Profil | Út 11.9.2007 16:08:04

v hmoždíři :o)

NMiras - Profil | Út 11.9.2007 15:27:00

brach: nezasírá Ti řepka ty kameny? Mně jo.

Nharpunar - Profil | Út 11.9.2007 15:15:23

My řepku semeleme až přijede Sparta na Baník tak, že ho ani do návnady nebudou chtít!!!!

Nbrach - Profil | Út 11.9.2007 11:27:05

Před x lety jsem koupil za 3 kila mašinku na kafe se stavitelnými kameny. Teď se hodí. Melu v tom všechno, včetně pálivejch papriček.

NMarsip - Profil | Út 11.9.2007 11:17:26

V mlýnku na kávu. Takový ten co mají v prodejnách.

NDanX - Profil | Út 11.9.2007 10:53:23

Kobrik a co chceš fotit např na jeden stolek upneš mlýnek na mák sundáš kličku dáž teflonovou podložku a kolečko se šroubkem na zaaretování(vplba dhrubosti mletí.Na druhý běžný svěrák ,(nebo upínací objímku jako je na stojáncích pokud si chceš utelat stolní vrtačku z ruční )do ní upnu vrtačku do vrtačky upnu hřídel mlýnku na mák a zapnu a jen přisypávám ptačí zob,suchary ,peletyatd.

Ndujáč - Profil | Út 11.9.2007 8:09:13

mám na starej mixár náatavec na mletí máku,rachot,ale fofr..

NAladin - Profil | Út 11.9.2007 8:08:42

Dávám ji do šroťáku.Na větší množství je to ideální.

NMitchell - Profil | Út 11.9.2007 8:06:13

Ja pouzivam mlynek na kavu v tom to jde krasne

Nflyman - Profil | Út 11.9.2007 7:45:22

Mlýnkem na mák jako všechno (konopí, proso,len, niger) . Na hřídelku vrtačku, na malou násypku trochu větší z kartonu.

NKobrik - Profil | Út 11.9.2007 7:36:21

DaxX - Mohl bys poslat foto? To by mě docela zajímalo

NDanX - Profil | Út 11.9.2007 7:27:38

Používám taky mlýnek na mák ale místo ručky jsem na hřídel upl vrtačku ve svěráku ,jde to rychle a nemusím na to mít vyřazený mlýnek na kafe někde z obchodu.

NBulk - Profil | Út 11.9.2007 6:10:38

Melu ji na kuchyňském mixéru, který máti vyřadila jako starý a ošklivý.