Tygří ořechy

Měla by to být asi nějaká nástraha na kapry. Víte někdo co to je ?
Autor diskuse: doktor - Profil , 11.12.2002 kaprařina - nástrahy, návnady

rastic - Profil | St 11.12.2002 13:37:44

Na rybach vinikajuce k rumu

Melda - Profil | St 11.12.2002 6:56:40

TYGŘÍ OŘECH

U nás znám pod názvem Šáchor, původ z Jižní Ameriky. Vyvarujte se ale masivnímu vnadění, je hůře stravitelný. Stačí malá hrst na 10kg partiklu.

Příprava: Malý tygří ořech (Sensas, Jet Fish) namočíme min. na 2 dny, větší Tygří ořech (Mosella) namočíme min. na 4 dny. Tygří ořech nebobtná, ale jen se vypne a zakulatí a stane se křupavý. Krátce povaříme a necháme ve vodě ve které jsme ořechy vařili. Nejlepší jsou pro lov když začne probíhat fermentace. Voda zhoustne a je z ní doslova sopel. Nálev je sladký. V takovém stavu nám vydrží vždy delší dobu a nemusíme mít strach, že fermentace rychle přejde. Vnadíme tak, že nabereme hrst i s hustým nálevem a společně s ostatním partiklem provnadíme. Takové ořechy používáme i jako nástrahu pod háček.

Úprava: není potřeba. Skvělé jako doplněk do partiklového vnadění. Výborná sladká chuť.

BCG : Jaký, kdy a kde volíme partikl