specifika feedrového krmení

V pokecech má otázka zapadla, tak to zkusím ještě jednou... Principem krmítkové návnady je u feedru to, že by měla doslova "explodovat" a vytvořit jemný zákal v kruhu o průměru až40 cm a do výšky i několika cm. Do tohoto "maglajzu" pak popotáhnutím dostanu nástrahu na malém háčku. (Pokud to tak není, tak mě opravte) Ptám se: co děláte proto aby vaše krmivo "explodovalo"? Já se přiznám, že se mi poměrně často nezadaří. Ostatně ani všechny kupované (byť značkové) směsi vždycky nefungují zrovna nejlíp. Z tohoto hlediska jsem zcela spokojen jen s krmením "Select Feeder" od Moselly. Nevíte co tam ty... dávají, že to tak roste? Máte vy osvědčenou značku? (neptám se na chuť ale na rozptýlení)
Autor diskuse: Blochin - , 14.11.2002 feeder - nástrahy, návnady

mach | Čt 2.1.2003 10:28:15

Ja osobne pouzivam do krmiva anglicke vlocky, ne snad proto aby "explodovalo", ale kdyz najede ryba a zacne zrat vlocky zacnou pomalu stoupat a tim je misto pro rybu zajimavejsi, staci dat jen asi hrst do krmeni na cešly den, nemusi se to prehanet. Myslim si ze je spis potrebne aby krmne misto nebylo az tak prehnane velke, jak by tomu asi bylo pri explodovani a rozhozeni do relativne velke vzdalenosti.

Martin M. - Profil | So 23.11.2002 16:49:15

vlastne o potahovani uz to pise i Slehy.

Martin M. - Profil | So 23.11.2002 16:45:38

Proc sakra chces, aby to explodovalo? A proc potahujes za vlasec, abys tam vtahnul hacek? Prece krmitko dopadne na dno a pak TESNE K NEMU zvolna klesne i hacek/nastraha na povolenem vlasci. Tedy nastraha lezi na NENAPNUTEM (!) vlasci PRIMO v prokrmenem miste (jakmile se krmeni ROZMOCI a VYPADNE z krmitka). Ryba ma prostor pro ochutnani nastrahy a neciti odpor spicky.
Ja uprednostnuji navnadu, ktera vypadava postupne behem asi tak 1-3 (stojak) ci az 10ti (reka) minut po nahozeni.

brach - Profil | Ne 17.11.2002 7:36:09

Konečně se objevil někdo, kdo něco dělá pro zdraví ryb.

Šlehy | So 16.11.2002 13:54:33

O šumáku jsem také něco zaslechl,ale nemám s tím osobní zkušenost.Ještě jsem slyšel o používání 1/4 tablety šumivýho acylpirinu,která se "zabalí" do koule krmení.

Siro | Pá 15.11.2002 17:05:34

Mluvilo se o tom v kaprařině tušim 2.10.2000.Měl to být Sensas strawberry Fizz(já s ním nemám žádné zkušenosti).
Osobně to řeším jako většina lidí co ti odepisovala,tedy velice suchou směsí z kuk. šrotu,malého množství strouhanky a samozřejmě partiklu.
Na řece a někdy i na stojáku směs občas utopim a velmi málo utemuji.Nemá takovou snahu uplavat a neláká ryby do sloupce.Chce to zkoušet a zkoušet.

Rici - Profil | Pá 15.11.2002 12:01:05

Já praženou strouhanku nikdy nezkoušel, ale platí, že spíš sušší než mokřejší. Já směs vlčím do té doby, že když jí lehce zmáčknu v ruce, tak musí být kompaktní, ale zase na druhou stranu když bych jí chtěl pořádně utemovat, tak to nejde a hned se rozpadá. Jedná se samozřejmě o stojatou vodu a krmítka používám z pletiva s velikostí ok 3-4mm.
Nevím jestli jsem se vyjádřil dost přesně-mám vyjadřovací schopnosti jako moje 6ti letá dcera :-))

Blochin | Pá 15.11.2002 11:15:08

Siro> šumák???
Šlehy> dík za upřesnění, s tím popotahováním jsem měl na mysli stoják, souhlas že na řece by to byl nesmysl
all> opakuje se tu pražená strouhanka a VELMI SUCHÁ směs...chápu dobře, že to je asi to nejdůležitější?

Jure - Profil | Pá 15.11.2002 7:55:34

Zloženie feeder krmiva,ktoré používam-kukuričný šrot,pšeničný šrot,strúhanka,na sucho smažená repka olejka (aj mletá),trochu na sucho osmaženého konope a zavše pridávam feeder krmivo od firmy Lastia (Slovak product).Ak som na stojatých vodách s veľkým tlakom rybárov,pridávam Sensas Feeder z rady 3000-asi jednu tretinu,až polovicu krmiva.Vlhčím krmivo už 6 až 8 hodín pred lovom.Vypadá ako suché,ale nie je tomu tak.Kontrolne hodím malú guličku o veľkosti vlašského orecha do vody a do 5 sekúnd sa sama rozpadne,ako ste to popisovali nižšie.Je to len navlhčením krmiva a jeho zložením.

Šlehy | Čt 14.11.2002 21:18:35

Souhlas celkem se vším až na ten popcorn.Ten vystoupá až k hladině,což není při lovu na dně zrovna ideální.Nejlepší je dělat tu směs opravdu skoro suchou,ta se na dně během chvilky vysype a částečně se vznáší nade dnem(pouze pro stojaté vody).Na tekoucích je naopak nutné,aby se vyplavovala postupně,byla těžší a vlhčí.Nesmí se ale do krmítka "nacpat",jen lehce zmáčknout.
Ještě k tomu popotahování nástrahy do krmení:Když na stojáku nahodím,tak na hladinu dopadne krmelec nebo olůvko většinou skoro zároveň s nástrahou.Pak těžší olůvko nebo krmelec padá rychleji ke dnu než lehčí nástraha.To dle mého názoru znamená,že je nástraha ke dnu ztažena a dopadne v těsné blízkosti krmítka.Proto nepopotahuji.Na tekoucí vodě je to podle mě absolutní blbost něco popotahovat.Tam to také dopadne na hladinu skoro nastejno,ale háček s nástrahou "vlaje" směrem po proudu od krmelce.A tak to dopadne i na dno,tudíž se krmítko pozvolna vyplachuje směrem k nástraze.A vovovo tom to je.
Ta Mossella je dobrá kvůli vysokému podílu pražené strouhanky.Ta je výrazně aromatická a hlavně nelepivá.

Siro | Čt 14.11.2002 19:52:38

Zkus šumák.mam pocit že se to onehdá ve feederu probíralo.

Gudaska | Čt 14.11.2002 9:41:17

Směs dělám určitě susší, ale záleží určitě i na typu krmítka. Z obou stran otevřené s hustší síťkou krmí na dně, otevřené s řídkou síťkou ve sloupci či už na hladině, uzavřená krmí blbě. Tedy alespoň při mé šikovnosti při bazenovém testu.

Rici - Profil | Čt 14.11.2002 9:21:51

Převážně si krmení míchám sám ze strouhanky, kuk.šrotu, trochu konopí, řepky, vloček, suš.mléka, přidám třeba nějaký posilovač, ale to jen vyjímečně a vůbec tam dám co mě napadne a hlavně co je po ruce. Zkrátka dělám to podobně, jako když pejsek s kočičkou vařili dort:-)) Krmení dělám co nejsušší, ale zase nesmí vypadnout z krmítka po dopadu na hladinu. samozřejmě záleží jestli chytám na stojáku nebo na řece.
Kupované krmení ředím (někdy) dělám ho taky sušší.
No a když se to z krmítka nesype, tak je dobrý tam třeba dát petardu a je to:-))

miro | Čt 14.11.2002 1:12:14

pop_corn umlety (nie uplne na jemno) na (elektrickom kavovom) mlynceku si skusil?