Chytáte i ve studené vodě na bojlí?

Zajímá mě,zda-li i sychravém podzimu,kdy už je voda dosti studená,chytáte stále na bojlí a když tak,jaké vám funguje,jestli doporučované rybí moučky nebo sladké,ovocné anebo jestli přecházíte na chytání s návazci a měkkou nástrahou/foukačka,medovka a pod./?Mě,snad i proto,že jsem nikdy ve studené vodě ani záběr na bojlí neměl,se nechce zdát,že by kapři měli ještě stále chuť na tvrdou nástrahu!Jaké máte zkušenosti Vy?Díky.
Autor diskuse: Alcazar - , 14.10.2002 kaprařina - nástrahy, návnady

Tomáš | St 16.10.2002 7:07:28

PS Mário . A vyměnit ovocný chuťový stimulátor za sladký.

Tomáš | St 16.10.2002 7:04:44

McLoad: Mě se osvědčilo nenechávat tam skoro žádnou vůli, tj. max 1 mm. Většinou to fixuji tenkou násuvnou gumičkou tak, aby spodní část boilie byla kolmo na hrot háčku.Zdá se mi to jako větší sichr na opatrnější kapry.

Mário : Tady jsou ty receptury - vše jsou suroviny od Starbaits :
(Fish Meal X Bird Food mix ) - pozdní podzim

6 vajec střední velikosti
5 ml Atraktant Starmino
3 ml Flavours Fish and Fish
3 kapky esenčního oleje Asa Foetida
1,0 ml emulsifikant
10 ml slunečnicového oleje
+
300 g Fish Meal Mix
170 g Bird Food Mix
30 g Robin reed
1,5 polévkové lžíce Soluble fish
protein extrakt
1 kávová lžíce Apetit Stimulator
Fish
1 kávová lžíce Betaine complex
1 kávová lžíce krevní moučky


HNV 60% začátek jara + pozdní podzim

300 g Protein mix
+
polovinu kávové lžíce Fruit Stimulator apetit
polovinu kávové lžíce High concentrate Strawbery
polovina kávové lžíce Betaine komplex
špetku oranž. barviva

4 vejce střední velikosti
3 ml Atractant Naturel
1 ml sladidla Starbaits
2 ml flavours Mega Tutti
2 kapky esenčního oleje Bergamot
1,0 ml Emulsifikant
10,0 ml slunečnicového oleje

U té poslední receptury si musíš vyměnit aroma za
karamel, nebo cream.


Ed | Út 15.10.2002 17:36:33

Alcazar>Můžeš taky použít boilie mix jako nevařené těsto, nahnětené na spirálku na vlasu. Pokud by Ti to padalo můžeš přidat krupici , mouku apod. abys těsto zpevnil. Těsto uvolňuje aroma lépe než boilie, zvlášť ve studené vodě.

McLoad - Profil | Út 15.10.2002 10:32:04

Tomas: A kolik mm nechavas mezi hackem a boilim, ma to nejaky vliv na chladnejsi vodu?

Mário | Út 15.10.2002 8:38:22

Tomáš > kludne sa rozkecavaj ďalej je to o.k. :o)
Aky mix mas na mysli? Skus aspon pre inšpiraciu popisať zloženie ak si ho miešaš sám a nekupuješ. Zaujimal by ma mix do chladnejšej vody jednak na baze rybia mucka, karamel a Cream.

Tomáš | Út 15.10.2002 7:01:45

Přikláním se k názoru MIRASE, jen bych to chtěl doplnit o několik informací. Každá voda je individuální, v praxi to znamená, že někde fungují rybí moučky a někde zase HNV boilie. Je proto to třeba odzkoušet a vybrat to pravé ořechové. Do rybích mouček přidávám pro chladné období Robin Reed a Soluble fish protein extrakt. Obojí je velmi dobře rozpustné v chladnější vodě.Jako aroma používám Crayfish nebo Fish/Fish. Pokud jde o HNV boilie, doporučuji kombinaci aromatů Strawberry a Cream, nebo klasiku Tutti frutti.Boilie si připravuji podomácku sám, a to z kvalitních mixů, nejedná se tedy o boilie hotové, kupované. Má to několik obrovských výhod,tj. můžu měnit obsah jednotlivých složek a přizpůsobovat je novým podmínkám a navíc nekupuji zajíce v pytli, přesně vím, co mé boilie obsahuje. Za nejdůležitější však považuji správnou lokalizaci místa, kde kapr v tuto dobu přijímá potravu a také správnou montáž koncové udice. To poslední bývá často rybáři hodně podceňováno. V chladném období kapr přijímá potravu pomaleji, má tendenci ji ochutnávat a tomu se musíme přizpůsobit, tj. docílit toho, aby se v okamžiku, kdy přijímá naši nástrahu píchl a záběr byl díky následujícímu výjezdu vůbec identifikovatelný. Mám vyzkoušeno, že v tomto období funguje zkrácená koncová udice, tj. návazec o délce 10 - 15 cm a 105 g olovo>montáž musí být pochopitelně koncipovaná jako úniková, tj. olovo na pevno, ne průběžné. A zase jsem se rozkecal.....

miras | Po 14.10.2002 17:32:44

Opakoval jsem se, nezobrazily se mi ostatni prispevky, beru zpet.

miras | Po 14.10.2002 17:30:25

Boilies funguje i ve studene vode, ale je nutne najit kapri zimoviste (potopene vetve, hluboke vracaky, mista nad jezy...). Zkus mensi prumery boilies, aroma na bazi ethylalkoholu. Ja tak do konce pulky listopadu pouzivam rybinu, potom aroma jako je smetana,karamel, mleko + ovoce apod. Neni dobre prilis krmit, dulezitejsi je pravidelnost. Na vychazku staci jen nekolik kulicek. Nadeje umira posledni, a ten pocit nad tvrde vydrenou rybou urcite stoji za to.

michal_v | Po 14.10.2002 10:58:38

Mám s tím stejnou zkušenost jako Ty, nějaké potahy byly ale záběr vpodstatě žádný. Zkoušel jsem i mini boilie - 10 mm, vnadit pár kuliček na PVA, nebo kousek krmítkovky na olovo a nic. Na foukačku po setmění sem-tam nějaký záběr byl. (Chytám na CH1A.)

miras | Po 14.10.2002 10:10:28

Samozrejme zalezi na tom, jestli se kaprum trefis do chuti.Asi do konce listopadu pouzivam rybinu, pak spise mleko nebo mleko a ovoce, ale vzdy mensi prumery, max. 14. Jsem se jisty, ze pokud najdes misto, kde kapri jsou, pak je taky ulovis. Nezapomen mene krmit, jen nekolik kulicek.

Rick | Po 14.10.2002 8:23:58

Chytal jsem na boilies celý rok dokola a teplota voda nemá žádny vliv na přijmání či ne. Jenom musí kapři být zvikly na boilies. V zimě ho to nenaučiš to musí začinat nepozdej tak v září a potom jenom lehce krmit až do pozdejší mesice.